Chrome Pointer

Angående YouTube

   Hela det här inlägget är saxat från communitytabben på min YouTube-kanal.
 
   Jag kommer vara väldigt ärlig nu - jag är OTROLIGT stressad över faktumet att COPPA träder i kraft på nytt under årsskiftet. Vad det betyder är att mina videor, som innehåller spel som är familjevänliga, kommer klassas som "barnvänliga" och därmed bli av med kommentarsfält, och det kommer inte längre gå att söka efter videorna. Min inkomst från videorna kommer också minska med mellan 60-90%. Om jag bestrider detta riskerar jag böter på upp till 400 000 kr PER VIDEO. YouTube har lagt sig platt inför de här ändringarna och stöttar inte dess användare alls, och eftersom denna nya amerikanska lag diskriminerar majoriteten av västvärldens feminina intressen har jag tagit ett tufft beslut.
   Om denna lag träder i kraft som den ser ut idag kommer jag helt och hållet sluta ladda upp videor på YouTube. Jag tänker inte stötta en plattform som anser att alla "kvinnliga" intressen är riktade mot barn, utan att stå upp för sina användares rättigheter. Jag vet inte hur framtiden ser ut just nu, och jag är väldigt ledsen, väldigt arg och också lite rädd. Denna lag ändrar hela mitt liv, eftersom jag lagt så mycket tid på att bygga upp denna kanal under snart sex år och det kommer även leda till att jag förlorar en inkomst. Exakt vad som händer med videorna - flyttas till annan plattform, börjar streama någon annanstans osv - vet jag inte just nu. Min plan, om lagen nu kommer träda i kraft den 1 januari, är att under den sista dagen i december sätta alla mina videor som privata, så att ingen kan se dem och jag inte behöver riskera lagbrott, och sen bara hoppas på bättre tider.
   Jag känner mig väldigt omotiverad till att fortsätta skapa videor just nu, eftersom de kanske bara går att se på under en kort period innan jag säger tack och adjö. Jag lägger just nu väldigt mycket tid på att informera alla jag kan om dessa ändringar, och har skrivit direkt till FTC (som beslutat om lagen) flertalet gånger samt skrivit på typ alla petitions jag kan hitta. Mer än så kan jag inte göra.
 
   Vi får se hur det här utvecklar sig, men jag vill att ni ska känna till den planering och livsförändring jag står inför på grund av denna nya lag, och det här var inte ett lätt beslut. Jag hoppas in i det sista att FTC ska förändra lagen för att ge oss möjlighet att uttrycka oss fritt på nätet utan att riskera hundratusentals kronor i böter bara för att våra videor potentiellt kan vara färgglada och familjevänliga.


Ida Skylight

Kom ihåg esme. Vi stöttar dig oavsett!
/ Ida<3<3

Josefine

Herregud... Började nästan gråta, i över 2 år har jag sett dina videor och de har verkligen hjälpt mig när jag mått som sämst. Du har lagt ner så otroligt mycket av din tid och energi på youtube och för vad? Jag förstår självklart ditt beslut samtidigt som jag tycker det är fruktansvärt. Gör vad som är bäst för dig. / Josefine

Kimmy

Tycker verkligen inte detta är okej, har tittat på dig väldigt länge och det är en stor del av min tid att titta på dina videos och blogg och allt. Jag mår inte alls bra nu och hoppas verkligen att de ändrar på det här nu!

Eesmee

Så himla tråkigt att de blir såhär! Men förstår dig självklart, spelar inte sso så himla ofta utan köper en månads starrider lite då och då när jag har tid att spela, men det är ju din kanal jag har gått till när jag har missat så mycket! so so sad

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.