Chrome Pointer

Hästsäkerhet i sitt esse

   *Är ute och rider i skogen. Mobilen ringer. Kan vara hästägaren som jag måste prata med. Är halvvägs i en uppförsbacke på vägen hem så sträcker på mig lite till, börjar tråckla med dragkedjan på byxfickan för att få upp mobilen, hästen ställer sig rakt in i ett träd och börjar käka på en gren, jag drar hela högerarmen åt sidan för att med tygeländan lirka bort hästen, lyckas lirka av mig vanten på vänsterhanden, håller luren med vänsterhanden mot höger öra och styr hästen genom mycket osmidiga tygelrörelser medan jag svarar i telefon*
   Jag: Hej där!
   Hästägaren: ...du är inte upptagen?
   Jag: *Hästen har fattat att vi är på hemväg och har glatt börjat småtrava medan jag sitter tillbaka med tygeländan vid hakan för att bromsa upp* Kanske lite?
 
   Hästsäkerhet på hög nivå asså.
 
 
   Efter att ha varit ute i skogen med hästar en hel helg (trots ett par uteritter i ösregn så att benen hinner frysa till is innan man kommer hem och kan byta om) undrar man verkligen varför man bor vid stan och jobbar inomhus hela dagarna, haha. Spel i all ära, men hästarna är snäppet bättre!
   Har haft lite lägre motivation till att hålla igång ridningen dels för att det blivit dyrare på ridskolan där jag brukar rida i Stockholm och dels för att min favorithäst togs bort runt sensommaren. Frågan har liksom blivit "vad ska jag nu rida på", särskilt eftersom det är ett lite mindre ställe där vi som jobbar mycket alla har "sin" häst. Känns som att jag hittat rätt nu - jag som alltid varit lite väl förtjust i araber och klickat bra med alla jag någonsin ridit på har hittat nya drömmen!
 
(Det som hänger mellan benen är en lös thidemantygel, hästen har alltså en inspänning men den var så löst spänd att den inte inverkade alls. Hittade ingen martingal och eftersom han gått på thideman hela hösten fick den sitta på löst så att den bara skulle kännas av lite om huvudet flög tre meter upp ^^')
 
 

Last part of the horse spam for this time and I’ll be back to games tomorrow! I can’t even begin to explain how in love I am with this horse 😍 he’s such a joy to ride and as you can see I barely have to do anything at all up there. Seems like I really have a thing for Arabian geldings 😂 (the thing between his legs is a really loose German martingale, his owner wants to have it on the horse so I of course respect that even though it’s not needed when I ride the horse) #IRL #NoIStillDontOwnAHorse

Ett inlägg delat av ✨Esmeralda "Esme" Silverforce✨ (@gamingbyesme) 28 Jan 2018 kl. 10:56 PST

 
    Nu är jag alltså hemma i vardagen igen och idag har jag jobbat hemifrån eftersom jag dragit på mig värsta förkylningen. Tillbaka till jobbet igen i morgon och den här veckan MÅSTE jag hinna försöka spela lite spel, var det faktiskt ett tag sedan sist... Och så kan vi inte ha det!


Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.