Chrome Pointer

Senaste bygget

   Jag har ju gått och blivit beroende av Zoo Tycoon 2 igen, och spenderar mycket tid på att bygga grejer. Finns särskilt en djurpark jag just nu älskar att bygga på!
 
   Det senaste jag byggde i den var en inhägnad för två snöleoparder. Jag funderade på om jag skulle bygga en del av inhägnanden som en inomhusinhägnad, men jag bestämde mig för att istället bygga den delen för besökarna så att de kunde gå inomhus och betrakta djuren från en mer skyddad miljö. Besökardelen finns i två plan, med en liten souvenirbutik på ovanvåningen. Ovanvåningen sträcker sig ut i inhägnaden för att ge bättre sikt, men med det riskerar man också en bugg som gör att besökarna faller genom marken och landar i inhägnanden. Jag hoppas på att slippa det, gillar verkligen hur bygget blev! Byggde också upp taket lite för att ge en mer tredimensionell och öppen känsla med fler ljusinsläpp.
 
   Hägnet är inte jättestort, men lagom för två snöleoparder.
 
   Besökarområdet är rymligt och rätt högt i tak. Att en del av taket är extra höjt ger också en härlig känsla. Kan hända att jag implementerar glasväggar i den bakre delen för att släppa in mer ljus, eftersom lamporna i spelet inte direkt gör någon skillnad.
 
   Djurparkens stolthet ligger nära ingången och består av en stor inhägnad för Amerikanska Mammutar. Mammutarna har en stor grässlättsinhägnad med ett naturligt vattenfall, som mynnar ut i en damm som slutar en bit utanför inhägnaden. De har också ett skyddat inomhushägn med mat och vatten, och besökarna har ett skyddat hus med bänkar, kikare för bättre sikt samt informationstavlor om djuren. Det finns också två statyer i naturlig storlek i byggnaden.
  Jag älskar dammen utanför hägnet, men det är så himla svårt att ta bilder för att göra det rättvisa. Vinklarna blir liksom aldrig riktigt bra!
 
   Besökarområdet syns till höger. Inne i byggnaden finns en rektangulär stig som följer väggen och innanför stigen finns två stora statyer omringade av växter och blommor. Även fast staketen är höga "funkar" de inte som de ska och besökarna kan se igenom de solida väggarna, så jag slägde in ett elefanthus i efterhand för att mammutarna skulle få vila lite ifred från nyfikna ögon.
 
   Vattenfallet är omgivet av växtlighet och vattnet slutar inte i ihägnaden. För att ge ett jämt vattenflow består staketet i vattnet av lodräta stockar i två "lager".
 
   Utanför hägnet måste man korsa en bro för att komma längre in i parken. Ju högre upp på bron du kommer, desto högre blir plexiglasstaketen för att ge en trygg känsla.
 
   Jag älskar dammen! Den gör sig tyvärr inte så bra på bild, men detaljerna är jättefina!
 
   Ytterligare ett försök att få dammen på bild, tyvärr hann det bli mörkt.
 
   Det här spelet är så gammalt, men det har verkligen åldrats med värdighet, i synnerhet tack vare alla som gör egen content till spelet och delar med sig av det. Jag använder sjukt många hacks (t ex för att kunna placera träd, växter och stenar nästan precis hur jag vill) och det mesta ni ser på bilderna är content gjort av andra ZT2-spelare. Det enda jag inte riktigt gillar med bygget just nu är bron över dammen, men jag har inga upphöjda gångar som passar bättre. Kanske dags att dra en ny vända genom ZT2-communityt för att börja leta efter nya props att kasta in här och var i parken!






Claire Masterknight

Vad snackar du om? Bron blev ju superfin! :D

Kan inte du göra en till serie på ZT2? Jag älskade din serie som du redan har nu! Men jag förstår självklart om du inte vill :)

Svar: Mest det att jag ogillar texturen på den, men har inte hittat en upphöjd gång som har en "bättre" textur för syftet!
Esmeralda Silverforce

Rebecca och Daisy

Har du laddat ner något online till spelet? tex djur och föremål? Har själv detta spel men har inga mammutar. Finns heller inga träd eller stubbar i mitt spel som ser ut som på den sista bilden.

Svar: Nästintill allt jag använder i spelet är usermade content!
Esmeralda Silverforce

Brooke Highland

Hej!
Nyfiken, har du spelet via skiva eller har du laddat ned det? Blev väldigt sugen på att spela ^^

Svar: Du kan ta för givet att alla spel som visas på bloggen är CD-ROMs om inget annat nämns :)
Esmeralda Silverforce

Juliette Shadowstar

Det hade varit jättekul om du kanske kunde fortsätta på din ZT2 serie. Jag tycke den var jättebra och du fick mig att bli intresserad av att köpa spelet :)

Sally Hawklord

Kan man köpa spelet i en vanlig spelbutik eller är det så gammalt att de typ int existerar mera?

Svar: Inte en aning!
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.