Chrome Pointer

Så många lösa trådar

   Fördelen med att spela om SSO på nytt är att man minns mycket man hunnit förtränga under de fyra år man varit involverad i den här cirkusen. Eller ja, snart elva i mitt fall. Är det inte helt galet hur länge jag haft Jorvik med mig? Har inte tänkt på det riktigt på det sättet förr, men har insett mer och mer att jag faktiskt har växt upp tillsammans med den här världen.
 
   Det var faktiskt inte alls det jag skulle säga, utan det jag skulle säga var, att då man spelar om spelet på nytt minns man flera lösa trådar man nästan hunnit glömma bort vid det här laget.
  • Fornkungens bergsväg och forntornet, vad hände där? I sommar är det tre år sedan vi först kunde ställa oss vid bergsvägen och försöka kika över ruinerna för att se vad som finns på andra sidan...
  • En gång i tiden förkunnade herr rådsman i Silverglade att Jorviks poliskonstapel (har stället en enda polis?!) var på semester. Oy rådis, nu är herr polis inne på sitt tredje år i sträck med semester, ska man kanske kolla om han kommer tillbaks nån gång...?
  • Devil's Gap, djävulsklyftan som alla Jarlaheims invånare är så rädda för, kommer den dyka upp igen?
  • Baronessan har en son som heter Aaron. Vi har aldrig träffat Aaron. Oh Aaron, where art thou?
  • Kallterna, det mystiska folket med fjordingen - när får man se mer bortom Isenport? (Det är jag nog mest taggad för, jag tänker mig fortfarande en by med tält, igloos och svinkallt klimat!)
  • Bedrövade Dews farm, totalt övergiven och det är knappt så man vet något alls om den. När får man veta mer?
   Man får inte glömma det här att det finns så mycket som fortfarande kan utvecklas, och ändras. Minns ni hur jag slet mitt hår över alla kontinuerlitetsfel med bröderna Marley, Barney och Carney för några år sedan, i synnerhet då det kom till hur deras pappa dog? Allt löstes fint i en annan uppdragsserie då deras syster kom till spelet och förkunnade att brorsorna inte har en aning om vad de snackar om, men jag som ska få in all info på Jorvikipedia satt ju typ i panik och försökte komma fram till vad farao som pågick, haha. Hoppas slippa sånt i framtiden x)
 
   Sonja är en annan lös tråd - när ska hon få sin ridhjälm? Och har hon hittat sin häst efter att den stack ifrån henne på Paddockön?
 
   Finns det en gammal bortglömd lös tråd ni vill ha en fortsättning på?


Ellen Eveninggirl

Hej Esme!

Jag har bara en snabb fråga. Jag skapade nyss en Youtube kanal och jag undrar hur man gör en intro.

Tacksam för svar / älskar din blogg.

Med vänlig hälsning Ellen.

Svar: Det bestämmer man själv - man behöver inte ha ett intro alls! Men om du menar ett sånt som jag har så har jag klippt ihop olika videoklipp tillsammans med en ram, som helt enkelt är en bild med hål i, om man är lite krass.
Esmeralda Silverforce

Allison Goldknight

Jag tänkte på det häromdagen, det känns lite som om teamet har glömt bort det, eller hoppats att vi haf gjort det. Vilket jag egentligen inte tror. Men de börjar ofta på en uppdragserie men sällan så avslutas den ordentligt. Jag tänker på baronessans hoppbana. Fortsättning i dinodalen, och sen alla de uppdrag du räknade upp. Har mycket hellre en fortsättning på ett long lost uppdrag än fler lösa trådar.

Grace Mysteryyard

Bedrövade Dews farm! Vill att det ska komma nåt uppdrag så att man typ rustar upp det och vips, så kan man ha sitt hemstall där!! Älskar det stället så hade det funnits ett hemstall där hade jag fastnat direkt! Kram Grace

Michelle Dragonhill

Idag var GME inne, hen berättade att allt man ser på kartan kommer öppnas någon gång. När en användare frågade om kartan kommer bli större svarade GME kryptiskt "Du skulle bara veta... ;)", så nya områden kommer iallafall. Tycker dock det är tråkigt att de bara gör nytt, vad häde med Dinodalen? Har väl knappt fått nya uppdrag där sen... Arkeologin? Eller Kallterna? Har ingen aning...

Svar: GMs har sagt förr att hela området kommer öppna, ser mycket fram emot hur det kommer ta sig :D Sen kan det ju dock ta några år, det vet vi ju av erfarenhet, men ändå haha
Esmeralda Silverforce

Hazel Oaklord

Jag vill så mycket gå in genom grinden till Devils gap!!!

Matilda seaweb

Hej jag hoppas på askl andet nån dag ska öppna hoppas att det finns huvuduppdrag där inne eller i nått nytt område och jag tror den vulkanen som är där i ask landet är jorviks kärna!

Cecilia Gladefield

Vart Steves katt tog vägen xD haha Jag skulle gärna vilja besöka De föräldralösa fölens förening som Mrs Holdsworth ville skänka pengar till (hon nämde den i uppdragen med James skattkarta). Borgmästaren för Jarlaheim Evelyn vill jag gärna lista ut vad som hände henne då jag hatar hennes son Jack :( Längtar tills hon kommer tillbaka så jag slipper se honom xD Skulle också vara intressant om borgmästare Klaus och Pi kommer att bo tillsammans eller om hon kommer förvandla trösket tillbaka till deras sommarstuga? Dock osäker på om man skulle gilla det, hennes träsk är så coolt :3 Men det som jag har mest frågetecken över är Ydris, vem är han egentligen? Vad vill han uppnå? Han känns så skum.. Som att han har något lurit på gång ;P Så vill definitivt veta mer om honom.

Svar: STEVES KATT! Åh vad glad jag blev att du sa det, jag hade HELT glömt det x)
Esmeralda Silverforce

Alanis Moonstorm

Var är Meteors utrustning? Seröst, det stör mig enormt att de andra två ödesryttarna sitter där så fint i sina sadlar och håller i tyglarna(nåja) och Linda bah, händerna i sidorna, barbacka och utan träns.


Svar: HÅLLER MED! På sitt sätt kan jag nästan tycka att så pass viktiga hästar ska ha helt egen, unik utrustning (och nu elva år senare tycker jag FORTFARANDE att Ödesryttarna ska skaffa sig varsin hjälm, ridhjälmar är bra grejer)
Esmeralda Silverforce

Signe hawklord

Hej Esme,
jag lade märke till en sak vid dom nya huvuduppdragen, jag vet inte om det är något speciellt eller inte men när Fripp var ovillig att ge spelarkaraktären en runstav blev jag lite fundersam... och lite senare precis när man ska ge sig iväg nästan tror jag, säger han; Vet du vem du är och att tiden böjs... jag fattade ingenting och har undrat över det lite... det kan betyda 0 eller 1000...

Svar: Fripp håller kanske på att få nippran? Nejmen det kanske hintar om att något annat är på gång också? Jag tycker han verkade lite nervös!
Esmeralda Silverforce

Vilda Snownight

En sak som jag märkte när jag spelade om alla uppdragen på en annan profil var att det finns 2 st OLIKA historier om den trasiga bron, den till skördebygden (!)
Den första får man reda på ganska tidigt, jag tror det är Justin som berättar den. Jag kommer inte ihåg exakt men jag har för mig att det var DC som typ sprängde den?!
Men den andra historien får man ju av han byggarbetaren eller någon när man ska reparera bron. Det irriterar mig att det är olika haha.

Och dessutom kom jag på när jag tänkte på DC och sprängning: Jag tror mig ha hört att någon sa att DC hade sprängt ett område (?!) och att de kanske skulle göra det igen. Jag tror det var ett hot men jag kommer inte ihåg när eller mot vem. Kommer någon ihåg eller har jag bara drömt alltihop haha? xD

Svar: GED, inte DC, annars är du spot on! Tror det är en kontinuerlitetsgrej precis som med bröderna Summers, enbart för att vi med Jorvikipedia ska få huvudvärk x)
Esmeralda Silverforce

Charlotte Mcdotter

Jag har alltid undrat vem den hemliga beundraren är i det "hemliga" uppdraget.

Savannah Wolfborn

Personligen tror jag inte att Bedrövade Dews farm är övergiven. Det känns liksom inte logiskt heller att de satt ett hemstall och köpstall där om de aldrig någonsin tänkt att låta oss flytta dit eller sätta hästar där. I platsbeskrivningen om Bedrövade Dews farm så står det dessutom att familjen Dew BOR där nu, och det nämns även i något uppdrag vad jag minns att familjen Dew flyttade TILL glömda hedarna när de tvingades sälja sin gamla gård i Epona till GED. Jag föreställer mig att de är där, bara det att man inte ser dem för att de sitter inne i husen och trycker, och att de är alltför bedrövade för att orka rusta upp stället ordentligt. (detta är så klart rena spekulationer)

Såg nyligen dock att det står i platsbeskrivningen till den övergivna gården i Epona att familjen Dew flyttat ifrån Jorvik helt och hållet, så återigen verkar SSO inte bry sig om kontinuiteten i en av sina karaktärberättelser. Föga förvånande egentligen, men det stör mig ändå. XP Så svårt borde det ju inte vara för SSO-teamet att hålla reda på sina egna redan etablerade fakta, liksom. :P

Charlotte Masterwater

* Disco. Han sitter ju bara på en tunna i Silvergladebyn. Det enda vi har fått veta är att han är bror till Teccno. Och vart tog Kevin, hans ägare vägen?

* Ishäxan och Isendell. Så mycket potential för helt asgrymma uppdrag finns där. Dem konstiga ljuden som kommer från Isendell. (Om ni inte hört dem så ställ er nära själva pelaren, dra ner musiken i spelet och upp med andra volymen så ska ni få höra)

* Vart tog Felicitys kanin vägen? Den satt väl vid hennes fötter om jag inte minns fel, men vid senaste uppdraget man skulle hitta den så kom den inte tillbaks.

* Druidträning. Varför blev man bara tränad inom en cirkel? Fler kanske kommer i framtiden, men jag tycker ändå det verkar lite konstigt.

* Jarls Gravvalv, need I say more?

* Det finns typ 535346 fyrar på Jorvik enligt min (inte så) exakta uträkning, men inga fyrvaktare? I alla fall har vi inte sett till några. Det måste ju vara någon som sätter på dem på natten, eller?

*De mystiska luckorna i marken. Varför finns dem här? Vad har dem för funktion? Vem satte dem här? Öppnas de av sig själv eller går någon runt
och öppnar dem varje natt? ingen vet.

* Väktarnas dal i Epona. (Jag dog nästan av lycka när jag hittade detta ställe) Statyer av ödesryttarnas hästar i SSO!! Jag kräver mer kunskap om detta område, och ser gärna att de kommer med i huvudstoryn. Något relaterat till ödesryttarna måste det vara.

* Asklandet och dalen som Nic letar efter.
Asklandet vill jag mest ska öppnas hehe. x)
Men Nic letar ju efter en dal med enhörningar och magiska saker, och den ska ligga i anslutning till Dinodalen. Denna plats vill jag verkligen utforska.

Ganska många saker men det finns många lösa trådar i SSO.

Psst! Esme! Hittade lite SSL relaterade grejer som du kanske skulle gilla ;)

Länkar:
Tumblr post: http://alanismoonstorm.tumblr.com/post/125500779933/centeris2-tellinpa-the-cloaked-rider#disqus_thread

Youtubevideo: https://www.youtube.com/watch?v=-fgJcj-ZlSM

(vet inte om det funkar att klicka på länkarna men isf får ni kopiera och klistra in )

Svar: Jättemånga fina trådar där :D
Esmeralda Silverforce

Vilda Snownight

Charlotte, man kommer att kunna bli tränad i Åskviggens inre cirkel!
Alex säger det till spelaren om man har blivit Gillad med åskviggens Cirkel :3 Längtar

Lexypexy Östkulle c:

Vad hände egentligen med norra länkens dal? Man skulle ju kolla över arbetet där, (för vad, 2 år sedan?)., så man tycker ju att arbetet borde vara klart snart...
Eller, tunneln vid södra fg, varför finns den ens där? Och varför står en bulldozer framför den?

Svar: True dat
Esmeralda Silverforce

Klaudia liondotter

Åh, så många lösa trådar! Jag undrar hur sso ser ut om tre-fem år? Är alla lösa trådar fixade? Sso skulle bli ännu mer perfekt om de fixade allt! Jag tror att det mest spännande skulle vara isendell och isenport!

Är det bara jag som märkt att det är en låst grind i den hemliga stenringen? Plus en klippa som man kan rida ner från och få farligt fall. Om man låste upp porten tror jag att många, spännande saker skulle vänta där bakom... ;-)

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.