Chrome Pointer

Mina svar på era frågor, del 6

   I denna del blir det mååånga frågor, för nu vill jag beta av alla så att jag kan börja fokusera på annat igen :)
 
   Notera, som vanligt, att vissa frågor har jag valt bort för att jag inte vill svara på saker som är för personliga. Jag tycker till exempel inte det är nödvändigt att precis hela internet vet vad jag heter. Om ni inte hittar någon av era frågor har jag plockat bort den antingen för den sakens skull, eller för att jag redan har svarat på frågan flera gånger tidigare under de senaste dagarna.
 

 
   Från Justine Greennose:
Hur många spiltor önskar du att det fanns i ett stall på sso? (inte för alla hästarna) 
   Drömmen vore väl att hemstallet ändå gjordes om på något sätt så att det blev boxar istället, och en annan interiör vore nog att föredra - alla som är i stall vet ju att ett stall inte ser ut på det där sättet. Jättestora öppna ytor är opraktiskt ur städningssynpunkt (blir svårt och tungt att hålla rent) och bör hellre användas till något mer praktiskt. Jag skulle tycka att femton till tjugo BOXAR vore att föredra, och sen skulle jag gilla att ha en "skötspilta" som i Arvet från Rosemond Hill. Det var visserligen "bara" en spolspilta med dusch, men jag använder alltid spiltan som skötspilta och ställer mina hästar där innan ridning för att borsta och sadla. Skulle verkligen gilla att se lite mer hästskötsel av sina egna hästar i SSO. (Gillar dock att det kommit uppdrag på sistone där man fått fokusera lite på hästar, t ex Mandys ridtur, den stulna hästen Butterfly och Jorvikstallets öppna hus)

Vilken tror du blir nästa kommande hästras på SSO? 
   Uuuugh, jag är ju askass på att gissa! Det finns ju en hästras som cirkulerar i communityt för att folk har sett den i spelfilerna, men jag är ju verkligen emot att sprida spoilers på det sättet. Men jag får väl gissa på den hästrasen, I guess.

Har du någon speciell levlings musik/låt? :) 
   Jag har två datorskärmar så jag brukar titta på QI på skärmen spelet inte är öppet på. Det är en brittisk panelshow med Stephen Fry som programledare.

Nämn en hästras som inte redan finns på SSO men som du verkligen önskar anländer :) 
   Har ju sagt Haflinger många gånger de senaste dagarna, men Svenskt halvblod Varmblod (lär mig aldrig att rasen har bytt namn) skulle jag tycka vore roligt, just för att det här är ett svenskt spel och det vore kul att visa upp våra fina, svenska hästar som faktiskt är väl ansedda runt om i världen.
 

 
   Från Ebba Ponyforest:
Kommer du spela in några mer videos när du spelar Zoo Tycoon2?
   Antagligen, men jag vet inte när.
 

 
   Från Amelia Swiftland
Hur kom det säg att du fick göra SSO-tutorial?
   Jag blev tillfrågad om det var något jag trodde att jag kunde göra och tackade ja så fort jag bara kunde.

Villken uppdatering på SSO har var bäst 2015 ?
   Epona, med islandshästen som nummer två.
 

 
   Från Sheila Cloudbell:
Vad är ditt favorithästnamn på sso?
   Det finns hemskt många otroligt fina namn! Jag kommer aldrig kunna välja en favorit, men det finns hemskt många kombinationer jag gillar.
   För att (förlåt), dra in något annat där, hade jag varit VÄLDIGT nöjd med hästnamnen om det bara funnits "storm" i den andra rullistan med namn. Hade så SJUKT gärna velat döpa en speciell häst i spelet till Firestorm! (<- vi kan väl för sakens skull säga att det är favoriten för tillfället, om det bara funnits!)
 

 
   Från Hazel Monstercake:
Visst betyder ditt bloggnamn "Enhörning" på typ Grekiska?
   Yes! Men jag vågar inte stå för att stavningen är helt korrekt, hehe...
 

 
 
   Från Linn:
Jag undrar ifall du kan spela starstable med några av dina fans & spela in avsnitt med Flixiekim?
   Jag spelar ju alltid med mig själv om man säger så och jag trivs bäst med att spela själv. Om jag vill prata med andra skriver jag i chatten!
   Jag kommer inte ha några gäster på mina videor men om Kim vill ha med mig i någon av sina videor kan jag åtminstone fundera på saken just för att jag tyckte vi hade rätt kul sist.
 

 
   Från Maya:
När kommer fiskekartan upp på bloggen?
   UÄÄÄÄH, åh nej den där förbenade kartan... glömmer den hela tiden och orkar aldrig göra den, haha. Förhoppningsvis har jag pallat göra den innan Penny börjar fiska i Star Stable Tutorial (vilket faktiskt blir inom typ tio avsnitt)
 

 
 
   Från Alica:
Jag undrar hur man byter server och hur man gör för att veta vilken server man är på.
   1) Logga in på Star Stables hemsida.
   2) Klicka på "Byt server" på den blåa menyn.
   3) Nu ser du vilken server du är på.
   ( 4) Om du vill byta server, klicka på den servern du vill byta till och följ instruktionerna på skärmen.) Klart!
 

 
   Från Zuzsanna:
Vilken är din favorit outfit i sso? 
   Jag har ingen favorit utan byter stil och smak nästan dagligen. Just nu är det dock så trassligt att byta outfit (det tar ju närmare en halvtimme att gå igenom hela garderoben för att se allting om man har full garderob) så jag har nog sett mest likadan ut under de senaste månaderna.

Hur ofta köper du sc (om du ens gör de haha). 
   Väldigt sällan!

Vilket är ditt favorit ställe i sso? :D
   Jarlaheim går jag nog säga. Det känns "hemma"!
 

 
   Från Amina:
Kan du visa alla dina hästar på sso? 
   HÄR har du en länk!
 
 

Hur får du en så bra vinkel när du filmar?
   Jag håller in höger musknapp och rör datormusen åt olika håll för att se bättre!
 

 
   Från Isabella:
Varför har du inte visat upp alla Championat på Penny?
   Jag är totalt ointresserad av championat och skulle aldrig ens tänka tanken på att spela in dem om folk inte tjatade så mycket. Det blir då det blir, jag kan ju inte påstå att jag ser fram emot det, om jag ska vara ärlig!
 

 
 
   Från Luna Friendstreet:
Finns det någon häst på SSO som du tycker är superfin men som du ändå inte skulle kunna tänka dig att köpa för att den inte är en "Esmehäst" eller en "Pennyhäst"?
   Jag tänkte mer så förr, men någonstans har det ändrats lite. Samlaren i mig har vaknat och nu känner jag mer att jag vill ha typ alla hästar i spelet. Det enda som egentligen stoppar mig är att jag ogillar systemet med Hästön, så jag tänker vänta med att köpa massor av fler hästar och hoppas på att något görs åt hemstallet, eftersom det är majoriteten av spelarnas största önskan just nu.
   Kan iaf säga att Esme-hästar går före Penny-hästar. Om jag verkligen vill ha en häst blir det en Esme-häst, men jag funderar också på vilka hästar som känns som en Pokémon för Pennys skull.
 

 
   Från Lena Wintercake:
Vem av tjejerna i Star Academy-spelen tycker du har bäst sångröst? 
   Kyomi tror jag, tycker rösten är väldigt härlig att lyssna på.
 
 

Chips eller ostbågar? 
   Ostbågar all the way!

Salt eller söt lakrits? 
   Salt, klarar inte av sötlakrits!

Film eller böcker? 
   Böcker, men jag börjar faktiskt bli mer och mer filmintresserad trots att jag alltid har avskytt att titta på film tidigare!
 

 
 
   Från Jenny Whalehill:
När började du att spela starstable? 
   Tidigt i oktober 2011!

Lakrits eller choklad? 
   Om det är saltlakrits är det lakrits som gäller, annars choklad. Men inte om det är vit choklad, då blir det inget av det hehe

när gjorde du monokerus.se ? 
   Jag startade bloggen i december 2012!
 

 
   Från Hortense Pineyard:
Om Esme skulle va ett djur vad skulle hon va då? 
   Alpacka. Det är Myra Riverfalls fel. (Någon frågade mig vad Penny skulle vara för djur och mitt superspontana svar var "grävling", om någon nu undrar)

Vilket ställe från SSL vill du ska komma till SSO?? 
   PINE HILL!
 

 
   Från Tyra Yellowgirl:
Sluta med starstable eller youtube? 
   YouTube, jag lämnar inte Jorvik i första taget.

Det går ett rykte att du är en GM stämmer det? 
   Om det var sant, tror ni inte att jag hade sagt något om det då?

Hur många hästar har penny?
   Sju tror jag.
 

 
 
   Från Emily Moonblanket:
Finns det något från dem tidigare star stable-spelen (höstryttaren, vinterryttaren o.s.v )som inte finns i sso som du skulle vilja fanns i sso.?
   BANKEN!!! BANKEN!!! Bästa och snyggaste terränghindret i ett hästspel NÅGONSIN, och det finns så sjukt mycket man kan göra med det! Det här enda hindret kan hoppas på hundra olika sätt med olika svängar osv och jag tror det hade kunnat vara del i asgrymma terrängritter.
 
 
   Titta här, VILKA MÖJLIGHETER! Om hindret återkom och längdes lite kunde man hoppa hela den högra sidan av det på fyra språng med både upp- och nerhopp, man kunde rida tvärs över det eller svänga halvvägs eller bara hoppa en del av det, hoppa ett hinder bredvid och sen vända tillbaka för at hoppa en annan del - eller ha en hel tävling bara på detta svincoola hinder!
 
 
Varför startade du monokerus och jorvikipedia? 
   Jag ville skriva om spelet, och var irriterad över att det inte fanns någon info alls om spelet på nätet. Man kan ju säga att det har ändrats vid det här laget!

Hur kom det sig att sso-gänget ville att just du skulle börja hjälpa till och filma till deras tutorial videos? 
   ¯\_(ツ)_/¯ Nejmen de har ju alltid vetat att jag kan mycket om spelet eftersom jag har Jorvikipedia så det var väl en del i det hela.

Varför startade du en youtube-kanal? 
   Jag tänkte att det kunde vara kul att göra något produktivt av mitt spelande, för att spela in videor kunde ju vara kul och på YouTube kan man ju tjäna lite på det också.

Känner du ibland ett tvång att du måste blogga ( att du tror att dina läsare blir arga om du inte lägger upp något ) eller gör du det bara för du tycker det är riktigt kul och gör det när du själv känner för det? 
   Jag bloggar verkligen för att JAG vill det, och inlägg (typ) varje dag blir det för att JAG tycker det känns bra att ha en aktiv blogg. Det här är verkligen något jag gör bara för att jag själv tycker det är så roligt!
 

 
   Från Kristine Masterroad:
Har du varit på Starstables huvudkontor någon gång?
   Jodå, det har jag.
 

 
 
   Från Tilde:
Vad är ditt bästa köp av häst på sso?
   Jag är nöjd med alla hästar jag har köpt, så det finns nog ingen som är extra speciell riktigt!
 

 
   Från Ellen Flowerhome:
Har du köpt din blogg, för den heter "monkerus.se" då är det ju ett eget domän? 
   Jag har köpt namnet på bloggen, det har jag.

Har du varit på starstables huvudkontor? 
   Yeeees
 
 
   Hey look, I made a crappy gif på två minuter!
 

När spelade du SSL för första gången i ditt liv. 
   Den dagen det ploppade ner i brevlådan, precis då det släpptes!

När fick du reda på vad SSL var första gången i ditt liv. 
   Det var strax innan det släpptes, då Polluxklubben berättade om spelet. Det var ju nämligen bara i Pollux man kunde få spelet på den tiden.

Varför har inte Night Guards några event? 
   Ingen av oss har tid, ork eller intresse helt enkelt!
 

 
 
   Från Matilda Southtree:
Vad tycker du om den grå frisiska sporthästen?
   Tycker den är jättefin och har tänkt köpa den väldigt länge, det blir bara inte av xP
 
Vilken häst (som du inte äger) tycker du är finast? 
   Finns väldigt många jag tycker om, så det blir nog en för lång lista att få med alla - och då blir det inge kul för er då jag väl köper hästarna :)

Vilken är din favorit harry potter-karaktär? Och varför? 
   Jag klarar inte riktigt av att välja favorit på det sättet, det känns som att välja sitt favoritbarn! Finns många karaktärer jag tycker väldigt mycket om av olika anledningar.

Vad skulle du säga om ett gäng rosa aliens som ser ut som bananer erövrade Jorvik och du var tvungen att använda Själakraften för att få bort dem? 
   Jag skulle ta för givet att jag led av sömnbrist och gå och lägga mig istället lol
 
Hur skulle du skriva ett gnägg som bokstäver?
   IHIHI?
 

 
   Från Stephanie Diamondfall:
Vad tycker du är det bästa/sämsta med sso? 
   Bästa är väl att det aldrig tar slut. Sämsta däremot är inställningen många spelare har. Negativ, icke-konstruktiv kritik utan konsekvenstänkande skapar bara dålig stämning på alla plan och jag tycker ofta det händer att folk gnäller över verkligen ingenting. Om saker är så dåliga som de tycker så kan de väl gå och sprida sin dåliga stämning nån annanstans xP

Vad gillar du att göra på din fritid, förutom ridning och spel? 
   Jag har typ ingen fritid utöver det xP

Vilken är din favoritfilm/bok? 
   Favoritbok kommer nog alltid vara Harry Potter-serien, men jag är inte så mycket för att titta på film. Jag gillar LotR-trilogin (även böckerna är fantastiska, förstås), så jag får nog säga den.

Vad är det bästa/sämsta med att vara "känd"? 
   Massa glada människor/massa människor som tror att jag älskar att bli stalkad trots att jag säger "nej" upprepade gånger

Varför kör du inte champ? 
   Tycker helt enkelt inte det är kul! Blir bara stressad och hatar att behöva passa tider då jag spelar spel för avkopplingens skull.

Hur mycket tid lägger du ned på sso och allt som rör sso (blogg, yt, inst, jorvikipedia osv) ungefär per dag? 
   Bloggen kanske får en halvtimme per dag de dagar då jag faktiskt skriver något på den, Insta 5-10 min per dag, YT och Wikin beror på om jag kikar in på dem alls. Spelandet i sig tar den tid det tar, då kan det vara allt från fem minuter till ett par timmar, beroende på vad jag har tid och lust med den dagen.

Hund/Katt? 
   Jag är nog mer hundmänniska, men jag vill väldigt gärna ha katt. Nakenkatt though, jag tål inte kattpäls. (Och ja, jag tål nakenkatter, jag har haft två tidigare)

Är det någon funktion på sso du är riktigt missnöjd med och hur tycker du att den skulle kunnas förbättras? 
   Oh dear, vill ni verkligen höra mig rage-a över postfunktionen och garderoben igen? Vi kan ta posten, eftersom jag har skrivit mycket om garderoben:
   MIN DRÖMPOSTFUNKTION
  • Man ska ha en in- och utbox så man ser vad man har fått och vad man har skickat.
  • Då man svarar på ett brev ska man kunna se vad man svarar på (vilket folk med guldfiskminne som jag verkligen måste)
  • Man bör kunna skicka klubb-brev. Inte massmail för det skulle orsaka spam för populära spelare, men klubb-brev känns faktiskt viktigt.
  • Man ska tydligt kunna se hur mycket ledig plats det finns i postlådan. Jag har inte en aning om min postlåda är full eller inte om någon inte skriver "ESME DIN BREVLÅDA ÄR FULL SÅ DET GÅR INTE ATT BREVA DIG"
   SÅ skulle jag vilja ha postfunktionen.

Är det någon funktion som du tycker sso saknar? 
   Njae... tror inte det? Ingen jag kan komma på sådär direkt i alla fall.

Vad brukar du göra när du är inne på sso?
   Uppdrag om jag har, rykte om jag har, levling om jag hinner.
 

 
   Från Alva Purpleberg:
Hur gammal är du? 
   21.

Hur känns du blir ibland omringad av folk när du är inne? 
   Stressande, hatar att bli stalkad och tycker det är synd att det ska vara så svårt att respektera det.
 
Favorit färg? 
   Lila!

Hur ofta spelar du SSO? 
   Typ dagligen.

Tänker du skapa ett SSO-konto till? 
   Tänker och tänker, det får man nog se! Lutar inte mot det just nu though.

Har du någon gång kört ML champ på Penny? 
   Nope, Penny har aldrig ridit ett championat alls,

Fjording vs Shire? 
   Shire tror jag! Men avgudar fjordingarna, tycker de är jättehärliga.

Gillar du djur? 
   Haha jarå

Favorit spel utom SSO? 
   Pokémon, typ vad som helst i core-serien

Har du prövat sims? 
   Yes, men har alldeles för dåligt tålamod för att lära mig spelet

Hur ofta filmar du? 
   Så ofta jag kan, men det brukar bli varannan/var fjärde vecka om jag har tur.

Kollar du på andra ytb kanaler? 
   Bara Marrilands.

Vad tyckerr du om den nya funktionen "leda hästen"? 
   Jag har aldrig varit sådär "den funktionen MÅSTE finnas i spelet" som många andra har, men den är väl ok. Precis som jag förutspådde så är det inget jag någonsin använder mig av though.

Gillar du andra djur utom häst?
   Hund och katt!
 

 
   Från Signe Hawklord:
Om du fick vara vem som helst i Harry potter, vem skulle det vara? 
   Jag skulle inte vilja vara någon karaktär, däremot vore det inte illa att vara sig själv och få vara en del av den världen!

Om du fick ett brev från hogworts (stav) som det stod i att du skulle få gå på Hogworts skola för häxkons och trolldom, vad skulle du göra? 
   Först svära en vända över att jag som vanligt är en gamling bland en massa barn, sen skulle man väl bli väldigt taggad på magi ;)

Vilket elevhem skulle du helst tillhöra? 
   Jag är en Gryffindor, sorterad där även på Pottermore så det är canon för mig!

Vad tycker du om Harry Potter filmerna/böckerna? 
   Mina favoriter!

Vilken är din favorit förtrollning? 
   Vet inte, finns ju så hemskt mycket magi som man egentligen aldrig fått höra något om eftersom böckerna inte hade plats för allt! Jag som hatar att städa skulle dock vara väldigt lycklig över att lära mig städa med magi x)

Hur ser rangårdningen ut i ditt hemstall? (både Esme och Penny) 
   Jag förstår tyvärr inte frågan

Hur hoppas du att huvuduppdragen fortsätter? 
   Jag hoppas på att det blir en fortsättning så att man får ta sig in i Pandoria för att hitta Anne!

Vad skulle du göra om du blev fast i pandoria? 
   Vad finns det att göra där till att börja med, haha? Tvivlar på att skuggsökarna har något vidare wi-fi...

Hur ser din drömhäst ut på sso? (som inte är en fux med höga strumpor och bläs)
   Fux med höga strumpor och bläs är ju drömmen, på en varmblodig eller fullblodig häst :P Men om annars skulle jag gilla flugskimmel och skimmelskäck.
 
Om du fick åka bakåt i tiden, vilken tidsålder skulle du helst besöka? 
   Skulle nog vilja besöka tidigt 1800-tal. Har läst lite för mycket Jane Austen för mitt eget bästa...
 

 
   Från Frida Kittenforce:
Vilka spel skulle du sätta i top 10?
   Om vi nu är fullt ärliga så är jag inte gamer nog för att sätta spel i tio i topp - jag har ju egentligen bara spelat barnspel :P Så nä, en sån lista får du faktiskt inte. Men jag kan säga att förutom de hästspel jag tvingar på er gillar jag också Pokémon samt Harry Potter-spelen 3, 5 och 6.
 

 
   Från Anja:
Hur filmar man med fraps? 
   1) Ladda ner Fraps
   2) Starta Fraps
   3) Välj en hotkey (alltså "klicka på den här knappen för att starta inspelningen)
   4) välj vart filen ska hamna
   5) KÖR
   Notera dock att man måste ha betalversionen för att kunna spela in längre klipp. Tror inte man kan göra mycket nytta med gratisversionen!

Hur tränar du dina hästar (om du gör det)
   Levlar genom att göra lopp, haha
 
 
DET VAR DET! Typ världens längsta inlägg ever men DÄR har ni mina svar på era frågor och jag hoppas att ni är lite klokare på allt jag håller på med nu! ^^


Grace Mysteryyard

Hej Esme! Jag har precis börjat läsa din blogg och tycker att den är jättebra! Men jag undrar, kan du lägga upp fler redigerade bilder som du har redigerat i sina inlägg? Älskar dina redigerade bilder!
Kram Grace Mysteryyard :)

Svar: http://monokerus.se/2013/january/masterpost-mina-redigeringar.html :)
Esmeralda Silverforce

Tyra Yellowgirl

Såå tacksam att du svarade på mina frågor!😍😊😃😄
Du är min största idol😍❤️😍❤️💕

Ellen Eveninggirl

Hej Esme!

Jag har en liten fråga. ( jag viste ej på vilket inlägg jag skulle skriva frågan på så det fick bli detta ). Jo.. Jag har en blogg men om man exempel trycken på kategorin " Mina hästar " så kommer man till den kategorin men alla bilder syns där. Jag vet att jag inte har lagt till alla de bilderna i den kategorin för har dubbel kollat det. Om du vet så är jag tacksam för hjälp! :) ♥

Svar: Jag förstår inte hur du menar, kan du försöka omformulera dig? :)
Esmeralda Silverforce

Anonym

Aa, kan försöka, hehe. Om du exempel går in på min blogg och trycker på kategorin " Mina hästar ". Då ska ju bara de inlägg som är postat i kategorin " mina hästar " synas på den kategorin. Men nu är det så att om man går in på exempel kategorin " mina hästar " så syns alla inlägg som om det vore startsidan och inte kategorin. Hoppas du fattar, hehe. Pröva gå in på min blogg och sedan tryck på kategorin " mina hästar " så fåru se vad jag menar. :) Tack i förhand!

Svar: Ah, nu så. Det är ett kodfel i din kodmall som gör att kategorisidan är densamma som startsidan. Jag har rättat det i min egen kod, men kan inte minnas vad jag gjorde, tyvärr.
Esmeralda Silverforce

Ellen Eveninggirl

Ojj, glömde fylla i så det blev anonymt men kommentaren över är min ^^

Ellen Eveninggirl

Okej. Tack! Ska försöka fixa det i min kodmall nu när jag vet vad som blivit fel. Tack igen! :)

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.