Chrome Pointer

Mina svar på era frågor, del 4

   Tänk på att jag har valt att inte svara på vissa saker som jag tycker är för personliga. Jag vill helt enkelt inte berätta för mycket om mitt liv för främlingar på nätet!
 
   Om ni inte hittar er fråga, kika tillbaka i de senaste dagarnas inlägg - och det kommer ytterligare ett i morgon :)
 

 
   Från Charlotte Masterwater:
Skördebygden eller Silverglade? 
   Silverglade, det känns mer levande trots att det är mycket äldre. Det är också mer centralt på det viset att fler spelare finns där, men jag uppskattar att globalchatten sträcker sig över ett väldigt stort område i Skörde.

Gyllenåsarna eller Dinodalen? 
   Dino, hatar det gyllene diset i GåD haha
 
Vilket område tycker du minst om, och vilket tycker du mest om? 
   Tycker sämst om GåD, tror jag tycker bäst om Silverglade just för att det är "hemma" efter så många år. Gillar ändå Epona mycket, men inte så länge som det är snö där.

Är det något från SS, SSL eller SA som du skulle vilja se i SSO? 
   Jösses, JA! Djävulsklyftan från SSL, fler tävlingar och hindertyper från SS och fler platser överlag från SA. Ser hemskt gärna fler karaktärer från Star Academy också. Jag tycker mer och mer om de spelen!
 
 

Finns det något i SSO som du verkligen avskyr? 
   Postsystemet, uuuuuugh. Det kunde vara så otroligt mycket bättre än det är.

Vilket lopp i SSO gillar du minst? 
   Landons kanintävling, vidriga uppfinning, tänker aldrig i mitt liv rida den igen haha

Om du fick göra en uppdragsserie i SSO vad skulle den handla om och vad skulle man få göra i uppdraget? 
   Ooooj, gud vad kul men gud vad svårt! Eftersom du säger "uppdragsserie" känner jag att du tänker på något rätt vardagligt, så därför vill jag inte säga något i huvuduppdrags-stil.
   Jag tycker ju mycket om Herman och har även gillat hans bröder Coyote och Mr Wetton, så jag skulle nog vilja få in de båda i spelet! Helst att Coyote ska återöppna Coyote Ranch och därmed så blir det ett nytt, westerninriktat stall och man får hjälpa till med grejer kring det. Vet dock inte var den ranchen skulle ligga, blir väl till att öppna ett stängt område x)

Drömfunktion i SSO? 
   Hemstallsgarderob som fungerar som garderoben i gallerian, men att man kan se häst och ryttare på samma gång och rotera dem runt för att se outiften ur alla vinklar. DRÖM!
 

 
 
   Från Marre
Vilken är din favvo karaktär inom sso? 
   Herman, han är mysfarbror

Vilken är din favvo hästras på riktigt och på spelet? 
   Har ingen favoritras irl, i spelet är det islänning (typ bara pga tölten hehe)

Vilka servrar har du dina spelare på? 
   Esme är på Air Star, Penny är på Fluffy Unicorn och Esmeralda Kinglee TROR jag är på Marsmallow Clouds just nu. Minns inte var jag kastade in henne sist jag bytte server hahah

Hur många hästar har du på dina 3 spelare? 
   Esme har 28 hästar, jag tror att Penny har 7 och Esmeralda Kinglee har fler än jag pallat räkna. Det var liksom bara vettigt att köpa in många hästar så att det ser trevligt ut på film, jag spelar ändå inte på det kontot för skojs skull.
 

 
   Från Olivia:
Vad heter alla dina hästar på sso? 
   Jag har ett helt inlägg om det, du kan hitta det HÄR :)
 

 
   Från Suzy:
Hur du får mycket pengar på star stable?
   Jag har tidigare köpt Star Coins flera gånger, och det gjorde jag bara då det var såna där superbra erbjudanden. Det kombinerat med att jag är snål + har haft koll på SC-koder har gjort att jag har mycket SC. Allt handlar om att vara ekonomisk, det ÄR inte svårt att spara om man har ett riktigt mål och har lite tålamod.
 

 
   Från samma person som häromdagen hette "Choklad" (come on, ett namn plz?):
Varför kallas du Esme? 
   Det var nog någon smart människa då jag började spela som insåg att "Esmeralda" tog för lång tid att skriva och istället kallade personen mig Esme under en eftermiddag då vi traskade runt i spelet. Har inget minne alls om vem det var men namnet höll sig kvar.

Vilken ögonfärg har du irl? 
   Efter att ha stirrat på mig själv i en spegel under några minuter kan jag hedervärt säga att jag inte har en aning (= något typ färglöst mellan grått/grönt/brunt)

Vilka ögonfärger har Esme och Penny? 
   Esme har gröna ögon och Penny har blå.

Varför var du medlem i poluxklubben? 
   Jag gillade hästar och jag gillade böcker så det kändes som en naturlig grej! (Och de gav ut grymma datorspel och det kunde man ju inte missa)

Har du några smeknamn irl? 
   Yes, hatar mitt namn så kallas bara vid mitt smeknamn. (Om ni vet mitt namn behöver ni INTE skriva det över hela internet, vilket jag vet brukar hända efter att jag sagt något i den här stilen. Jag vill INTE att SSO-spelare använder mitt namn om man nu inte pratar med mig IRL. Inom det här communityt är det mina SSO-namn som gäller.)

Varför är nördfakta bland det bästa som finns?
   Varför skulle man nöja sig med att bara veta litegrann då man kan veta mycket mer? Jag ÄLSKAR kunskap och jag älskar att veta saker, att veta hur olika grejer fungerar och varför de gör det. Jag ser ingen vits med att gå genom livet utan kunskap!
 

 
 
Från Signe Swordstar:
Kan du ha en gubbe på varje server? 
   Jag tror att jag har det just nu, men jag är inte särskilt förtjust i Marshmallow Clouds och jag trivs inte heller sådär superbra i chatterna på Fluffy Unicorn. Air Star känns mest hemma.

Kan du visa lite tydligare på en video hur du redigerar? 
   Jag tycker inte det behövs. Om man är intresserad och nyfiken är det inte alls svårt att kopiera vad jag gör, och om man inte är intresserad och nyfiken så tror jag inte att man faktiskt är hängiven nog att lära sig. Man måste jobba lite för att komma någonstans! Btw tycker jag man vinner mer på att testa själv och lära sig en egen stil som passar bäst för sig själv, så jag tycker inte det är värt att dela med mig av exakt hur jag gör bara för att ^^
 
 
 

 
Från Lovisa Lundberg:
Vad är ditt favorit färg? 
   Lilaaaaaa

Av alla uppdrag du ha visat på sso i dina videor villket av alla uppdrag va ditt favorit uppdrag då? 
   Vet inte, men det var nog lite extra härligt att få öppna grinden till Gyllenåsarna!

Om du nån gång skulle byta klubb skulle du ha skapat ett eget eller gått med i en då?
   På ett sätt kanske det vore lite kul med en egen, men jag hade aldrig någonsin haft tid för att organisera den på något sätt. Hade nog gärna gått med i en som kanske hade något enstaka event ibland, just för att jag ibland blir nyfiken på hur det går till på sådana!
 

 
 
   Från Z:
Vad tycker du om Game master Eleanor? :) Med tanke på att hon oftast är inloggad och skriver mycket i chatten så hade det varit roligt att veta vad du tyckte om henne! 
   Tycker och tycker, vem är jag att sitta på internet och säga vad jag tycker om en människa till en massa andra människor? Nejmen tycker det är kul att se mer från Game Masters, det är alltid positivt i mina ögon att se en inloggad. De är vår snabbaste väg direkt till pudelns kärna, så att säga! 

Vilken ras skulle du vilja ha till SSO mest? 
   Är nöjd med alla raser som finns, men Haflinger om jag måste välja.
 

 
   Från Gugge:
Varför lägger du inte ut videos på zoo tycoon 2 och andra spel för utom sso?
   Jag har inte tid att spela in videor och därför blir det som det blir. Då jag kan och vill blir det fler.
 
 
 

 
 
 
   Från Silvia Starflake
Vad tycker du om welsh ponnys kom till sso? 
   Jag har bara bra erfarenhet av Welshponnyer och tycker de ofta är väldigt snygga i kroppen, så det vore väldigt roligt!

Vilken häst färg tycker du ska komma till sso? 
   Skimmelskäck, min stora dröm! Nu då allt i spelet är mer högupplöst skulle jag väldigt gärna se en flugskimmel också, men samtidigt vore det väldigt häftigt med en svart häst med kristallblå ögon. Jag är väldigt facsinerad av hästfärger och skulle kunna skriva en hel uppsats om det här, men vi tar det till en annan gång!

Kan du göra mer "speed paints"? 
   Om jag någon gång får inspiration och lust, men jag tänker inte lova något.
 

 
   Från Jennifer:
Kommer du någonsin kanske göra en IRL-video? 
   Nej, det kommer jag inte. Jag inriktar mig på hästdatorspel och det är så det kommer vara.

Kan du och Flixiekim göra fler videos tillsammans?
   Jag kommer inte ha några gäster på någon av mina videor men om Kim skulle vilja ha med mig på en av sina videor igen skulle jag åtminstone fundera på saken. Jag tycker vi hade rätt trevligt sist.
 
 

 
Från Rania:
Kan du visa speedlevling?
   Är det då man speedar upp då man levlar? Jag har ju aldrig tid att levla längre så det är tveksamt.

Kan du visa ditt ansikte?
   Inte om jag absolut inte måste. Som sagt, jag vill inte visa för mycket av privatpersonen Esme, men spelaren Esme är en annan sak.

Kan du spela med andra T.ex Kim (Flixiekim)
   Vi kan väl säga så (nu är det här inte alls riktat till dig, utan generellt till alla som frågar) att om man så hemskt gärna bara vill se mig spela in med andra, då är det nog läge att börja titta på andra videor än de jag gör. Jag vill helt enkelt inte spela in med andra.
 

 
   Från Autumn Winterdotter:
Skapade du bara Penny för videornas skull? 
   Ja, det gjorde jag.

Hur länga har du hållit på med yt/bloggen? 
   Bloggen startades i december 2012, jag tror jag började med YT under våren 2014.
 

 
 
   Från Abbie:
Var köpte du din Zoo Tycoon spel och för hur mycket? Eller ladda du ner det?? :) Vilken sida då?
   ALLA mina spel är köpta i en butik. Jag har alltså gått till en butik och köpt ett dataspel på skiva. Jag har inte köpt ett nytt spel på många år och jag kan inte hjälpa er att hitta spelen jag spelar, oavsett hur mycket jag vill hjälpa till.
 

 
   Från Ida:
Vilka veckor kommer du att jobba på nybygget? 
   Vill inte prata för personligt men känner att jag "måste" kasta in ett undantag. Jag vet inte riktigt än, men det lär nog bara bli två och en halv vecka + midsommar. Kommer även gå på mitt sista ungdomsridläger någonsin där i sommar. Det jag vet är att det blir ett ungdomsläger, två mamma+barn-läger samt ett vuxenläger. Kan hända att jag åker dit en enstaka helg också om jag blir ombedd.

Hur känns det att folk inte lyssnar när du säger att dom INTE ska fråga vän ? 
   Det är hemskt irriterande, men man kan ju inte göra så mycket åt saken. Jag är dock en bitter tant som inte är rädd för att ryta ifrån i spelet om jag tycker folk beter sig illa.
 
 
 
   Fler svar kommer i kommande inlägg! (Har fortfarande 40 olästa kommentarer med frågor kvar!)


signe swordstar

Är glad att du gjorde en sådan här! :D

Simone Liondaughter

Hej Esme!Jag ber om ursäkt men mitt internet har inte funkat så ställer min fråga nu.Respekterar ifall du inte vill svara ofc❤️
Fråga:Vem är din favorit soulrider?

Svar: Linda!
Esmeralda Silverforce

Claudine

Vart köper du din sminkning?

Svar: Jarlaheim I guess
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.