Chrome Pointer

Ett mynt med flera sidor

   Oavsett hur mycket SSO-teamet kämpar och oavsett vad de kämpar med kommer det alltid finnas spelare som inte är nöjda. Det går ju inte att komma undan, det finns alltid någon som ska gnälla över något. Det som jag kan tycka är riktigt tråkigt är ändå alla sura miner som dyker upp då teamet försöker komma med förbättringar. Som just nu, då många har svårt att komma in på spelet, är det ju självklart att det arbetas bakom kulisserna med att få allt att funka igen. Det är ju inte som att de 70+ människor som jobbar på Star Stable Entertainment alla rullar tummarna och väntar på bättre tider, utan de gör ju alla sitt för att förbättra de delar de kan bidra till.

   Just nu ser man lite surt om Jorvik City och att det absolut inte ska fokuseras på ett nytt område då servrarna ser ut som de gör. Men samtidigt är det ju inte som att Jorvik City inte är klart. Det ska ju ut på onsdag, det är en helt färdig uppdatering som bara väntar på att släppas till tusentals spelare som tålmodigt väntat på nya uppdrag under väldigt lång tid. Om SSO skulle skippa uppdateringen helt, som många nu kräver, och bara förbättra servrar, skulle en annan grupp spelare bli döförbannade över att de inte fick någon uppdatering. Om de nu släpper Jorvik City (vilket jag inte tvivlar en sekund på att de kommer göra) kommer en större grupp gnälla över att de faktiskt får en uppdatering, för hur vågar SSE släppa en uppdatering då spelet inte är 100% stabilt för 110% av alla spelare?! Särskilt de som varit på en specifik server sen dagen de började spela?! (På riktigt, man har inte mer rätt att spela än någon annan beroende på vilken server man är på.)

   Om vi vänder på steken, hur farligt är det att inte kunna logga in på ett datorspel under kanske sammanlagt tre dagar på ett år? Vems liv står på spel? Kommer ett nytt världskrig starta? Jamen visst är det tråkigt att kanske inte kunna spela, men på det stora hela, är det verkligen så otroligt farligt och hemskt och allt vad nu spelare försöker måla ut det till? Att man förlorar SR-dagar? Även om man betalar för den dyraste versionen av SR, vilket är månadsvis för 55 kr, så kostar det en varje dag ca 1,8 kr att vara Star Rider. 1,8 kr! SKANDAL! FÖRLORADE PENGAR! INTE OKEJ!

   (Btw, det där är uträknat på SSO’s DYRASTE betalningsalternativ. Om man ser till WoW kostar det vad jag förstått ca 120 kr i månaden, vilket blir ca 4kr om dagen. Star Stable är inte så otroligt dyrt som så många försöker få det att låta som. Jag köpte Life Time för ca fyra år sedan, vilket innebär att jag sedan dagen jag köpte det "betalat" ca 0,3kr per dag för mitt spelande. Nu är det en väldigt generaliserad uträkning, men ni ser att det inte är några stora siffror det rör sig om.)

   Jag litar på att teamet bakom spelet har koll på vad de pysslar med och jag låter dem hellre uppdatera och kasta in nytt material så att jag kan spela ett par dagar senare än att de inte gör något alls och bara stabiliserar lite för att man ska gå en vecka till utan något alls att göra i spelet. Om spelet nu råkar vara lite ostabilt finns det ju dessutom annat att göra, det är ju inte som att SSO är den enda sysselsättningen på denna jord även om många som jag tycker det är den bästa.

   Jag skulle kunna fortsätta prata om det här hur länge som helst, men jag tror nog min poäng ändå gick fram. Jorden går inte under för att man inte kan spela sitt favoritspel under typ tre dagar på året. Spelet finns kvar i morgon också. Jag lovar.

   Esme out.

   Älskar btw dessa bilder som SSO visat upp på sistone. Hur mysiga som helst!






Tanja Riverbell

Bra skrivet Esme! Någon måste försvara SSE som ger oss allt det här. I onsdags för VÅR spelupplevelse stängde dom spel servern kl 4 på morgonen för vi skulle kunna komma in tidigt. SSE gör så sjukt mycket för oss vi inte märker! <3

Anonym

Jag kan inte annat än häpna över hur spelare yttrat sig de senaste dagarna. Det du skriver skulle många behöva läsa. Jag har sett spelare med tusentals följare på bland annat instagram spy galla över att SSE släpper stora uppdateringar som de "inte rår på" när spelet är så "instabilt", samtidigt som de VARJE vecka klagar på att uppdateringarna är för små. Många är dessutom vuxna människor vilket gör det ännu mer skrämmande. Håller med dig, krånglar servrarna "så himla mycket", och om man inte har tålamod att vänta ut stormen några dagar, så kan man byta server. Det är inte mer till det. Jag stannar på Air Star enbart för att jag har min klubb där. Annars hade jag varit long gone by now. Men samtidigt så har jag tålamod i mängder då servern är full och skulle önska att iallafall en bråkdel fler spelare kunde tänka detsamma. Många skulle behöva backa bak lite och inse att spelskapande är en lång process, och att teamet inte är ute efter att leka fanskap med oss. SSE gör ett fantastiskt jobb!

Alla Catlund

Jo du, håller fullständigt med. Alla är så bortskämda och tror att dem på SSE typ är robotar, men man måste komma ihåg att dem också har ett liv bakom jobbet. Så varför klagar alla när man kan vara glad att man får nått. Man får även komma ihåg att det släpps 2 gätte stora uppdateringar på gätte kort tid, så vad klagar alla på igentligen.

Minna Moonchild

Bra skrivet Esme!

Jag förstår inte hur folk har mage att klaga och gnälla på ett team som är så måna om att ge oss ett bra spel.
Tycker det är i stunder som dessa man verkligen ska kärleksbompa SSE med pepp och stöttning när tekniken bråkar.

Hoppas din text fick en och annan dysterkorp att tänka till.

Bernadette Beesmith

Alltså jag fattar inte hur spelare kan tro att SSE är typ helt fantastiska framtids robotar som kan lösa alla problem genom att knäppa fingrarna! Liksom HALLÅ?!?! Vi har ju för in i pipsvängen fått t.ex. en ny hästras och ett hemstall BARA I NOVEMBER! Sen ska vi få Jorvik City på onsdag! Jag tycker att vi är bortskämda som vi är SSO spelare. Men om någon säger att de inte gör något åt servrarna så tänk lite : De har öppnat en ny server i pyttelandet SVERIGE! Vi har ju fyra servrar för vårat "lilla" land!

Ha en bra dag :) Mvh. Bernadette

Vilda Snownight

Jag tycker synd om SSO-teamet som måste läsa allt detta hat. Det är tråkigt att folk klagar och klagar, trots att det förbättras varje dag som går.

Som du säger, det är inte direkt så att spelare hjälper till att underlätta för servrarna då majoriteten svenska spelare finns på Air Star.

Svar: Nä asså kritik är ju en sak, men det är väldigt mycket av just hat (eller kanska snarare kritik som är framlagd på ett otroligt otrevligt sätt!) :/
Esmeralda Silverforce

Nikki

Jag håller med dig fullt ut!
SÅ tråkigt att folk ska kasta hat mot dem.

Det jag oftast tänker på att dem som jobbar där har också ett liv. Dem vill hem till sin familj, ha tid till sina intressen.
Jämför med min mamma. Jag tycker det är tråkigt när hon tvingas jobba över på sitt jobb och kommer hem jätte sent :(

Sabrina Greenlord

Fast kritik får man väl alltid lov att komma med :) Dock är det skillnad på hat och kritik.

Svar: Jo, kritik är en sak, men en klar majortet av "kritikerna" slänger mest ur sig väldigt negativa saker på väldigt okonstruktiva sätt.
Esmeralda Silverforce

Deborha Turtlehand

Håller verkligen med dig!
Tycker SSO teamet gör ett bra jobb och nu blir det två stora uppdateringar samtidigt som dom jobbar på problemen. Fattar inte varför spelare klagar och skriver massa negativa saker :/

Sophie

Jag håller med helt och hållet.
Spelutveckling är inte lätt och vi ska vara glada och tacksamma för att de jobbar så hårt med spelet och ger oss uppdateringar så regelbundet.
Om jag som en äldre spelare jämför Starstable med tex "Häst och ponny" eller andra spel som kom ut under min barndom är detta rena drömmen. Dessutom så har andra onlinespel också problem vissa dagar eller efter vissa uppdateringar och det får man helt enkelt räkna med.
Det är bara ett spel och inte världens undergång.
Tack för en underbar blogg och youtubekanal. :)

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.