Chrome Pointer

Något som alla väntat på men som jag inte fattar

   Igår postades en nyhetspost på SSO's engelska nyhetssida, som åkte ner igen väldigt fort. Det var alltså inte meningen att vi skulle se den. Dock så hann väldigt många göra det - eller, några hann se det, ta en screenshot och sedan har det spridit sig som pesten på sociala medier. Ni vet att jag hatar-hatar-hatar spoilers - om det var något SSO ville att spelare skulle se, sure thing, men annars tycker jag det känns så sjukt fel.
 
   Jag vet inte hur många av er som känner till Star Stable Archie. Star Stable Archie är GRYM. Han svarar på kommentarer på globala SSO-sidan på Facebook (alltså den engelskspråkiga), hatar oliver (ehm ja, de där posterna blir lite roliga ibland), älskar smileyn ":v" och hörs i de flesta officiella SSO-videos. Igår postade Archie följande på SSO's Facebooksida - ni får en översatt version, som lades upp idag, lite längre ner.
 
 
 
 
   På bilden på den svenska posten ser ni Therése, som var med på Falsterbo i somras. Självklart med ett grimskaft i handen, eftersom det är delvis det posten handlar om (sen är det ju en häst i andra änden av snöret, och det är ju också bra).
 
   Grimskaft är det som ALLA har tjatat om. Eller ja, på svenska säger vi "leda hästen", men på engelska ber alla om "lead ropes". Jag är en sån där tråkig gammal tant som inte riktigt ser glädjen i det. I de spel jag har spelat där man KAN leda hästen går det långsamt, det är inte snyggt, man fastnar typ överallt - jag har aldrig riktigt sett någon glädje i den funktionen. Okej i Arvet från Rosemond Hill, men i det spelet hade man en RIKTIG relation till sin häst. Galet fult spel, men det är nog ett av de bästa någonsin inom sin genre.
   Nejmen seriöst - nu då det kommer något som så många har tjatat om i så många år hoppas jag verkligen inte att det slutar med att folk provar funktionen under den första timmen och sen bara struntar i den. Det brukar nämligen bli så. Jag hoppas verkligen att det blir något folk kan uppskatta. Jag vill absolut inte döma ut det i förskott, för jag vet ju ingenting om det hela - det kanske blir den bästa funktionen ever. Det kan ju inte jag veta än, eller hur? Men jag förstår inte varför alla är så galna över det, haha.
 
   Men then again, man vet ju att det finns väldigt mycket otacksamhet inom det här communityt. Vilket är trist. De med dålig attityd sabbar gärna för de som är genuint förväntansfulla/glada/intresserade.


Stephanie Diamondfall

Det är inte en funktion jag har längtat över men är ändå väldigt taggad, tror det kommer bli kul och ge fina bilder och bra filmer till t.ex serier. Men jag är oxå ganska rädd över att det blir en sån där sak som man använder en gång om året men sso kanske kommer på något bra med det som får folk att älska det.

Cookiecat - Rödhårig gamerbrud

Jag tror att det kommer att bli ett fall av 'mycket vill ha mer' tyvärr. Så fort vi kan leda hästarna kommer folk att börja tjata om longering, och om vi får det kommer alla att tjata om voltige, etc.

Fast å andra sidan är det så ett spel utvecklas också. För bara ett år sedan dömde SSO själva ut att kunna leda hästen som omöjligt, men om det är en funktion som blivit förverkligad idag är det ett enormt framsteg för spelet - även om folk skulle sluta använda den efter någon timme.

Svar: Sant.
Btw, glöm inte att du fortfarande är välkommen att gästa ibland om du vill :)
Esmeralda Silverforce

Rose

Jag ser fram emot det här med grimskaften för jag hoppas på att det ska göra det lättare att flytta runt sina hästar i stallet. Hela automati sorteringen som händer när man tar hem en häst gör mig galen. Ingen är på den platsen det ska vara så man får spendera några minuter med att hoppa upp och ner på deras ryggar.

Men jag hoppas också att folk inte skriker hur dålig funktionen är om den inte är som dom trodde. SSO har ju sagt att det är svårt och jag kan tänka mig att den kommer vara buggig. Speciellt i början.

Sen så är det allmänt tråkigt att läsa vad andra tycker i communityt då de bara känns taskigt och nästan kränkande.

Svar: Det känns som att många, särskilt vuxna spelare, är i communityt bara för att klaga och för att berätta för alla vilket otroligt dåligt jobb SSE som företag gör. Jag fattar inte det, varför försöka jaga bort spelare från ett spel som man själv spelar? Finns ju ingen logik alls i det...
Esmeralda Silverforce

xim

Attityden hos vissa spelare är verkligen i botten. Man får tänka på att SSO är ett rätt så litet företag jämfört med många andra onlinespel och säkert inte har lika mycket resurser... Men vissa saker är verkligen konstiga... Typ dessa uppdrag som inte stannar längre än 1-2 veckor? Det kommer förstöra för dom känns det som... Ingen ny spelare kommer fortsätta spela när dom inser att de omöjligt kan komma till samma level som de äldre spelarna som gjort alla uppdrag :/ Så just det tycker jag faktiskt är riktigt dåligt.

Linnea Silentstar

Jag tycker att det ska bli roligt med den nya funktionen! Vet dock inte om jag kommer använda den så mycket men man kommer kunna ta väldigt fina bilder iallafall!

Hoppas även de utökar stallplatserna snart! Och/eller en hage där man kan ha sina hästar istället för i stallet.
Om de skaffade en hage till spelat som man behöver leda hästarna in och ut ur så skulle den nya funktionen verkligen komma till användning :)

Selma Frendtree

Förhoppnings vis använder några det iallafall hoppas man kommer kunna köpa grimskaft i affärer och att det finns minst ett grimskaft i varje by t.e.x fp och kanske typ moorlandstallet eftersom det inte ligger vid någon by iöverhuvudtaget tror SSE gör så att funktionen blir lika lätt styrd som i arvet från rosemond hill har .

Cecilia Gladefield

Ser verkligen fram emot denna funktion. Kommer bli så mysigt att kunna ta en promenader med sina hästar :3 Samt att kunna ta en massa fina bilder också såklart ;P

Sabrina Eastforest

Jag ser ingen anledning med att kunna leda hästen i sso alls om inte när man vill omplacera dem i sitt stall -.-

Filippa beeforest

jag tycker det ska bli väldigt kul att kunna leda hästen. jag tror att jag kommer att använda den ganska mycket.

Rebecca

Jag tycker att det känns lite otacksamt när folk klagar på att en ny funktion ska komma till spelet... Det här med att kunna leda sin häst är ingen funktion jag "törstat" efter men det ska ändå bli väldigt kul att se hur det blir! Tror att det kommer bli väldigt mycket fina bilder!! Men förstår inte varför många är så himla negativa mot denna funktion då den troligtvis inte kommer påverka spelet i övrigt. Vill man använda den så vill man vill man inte så behöver man inte.^^ Att uppfylla allas önskemål till punkt och pricka är helt omöjligt så när funktioner man inte är i behov av kommer är det väl lika bra att gilla läget och hoppas på att en uppdatering som passar en bättre kommer nästa gång! Blir lite irriterad när folk bara klagar och känner att lite positiv inställning till det SSO kämpar med inte skulle skada!^^

Svar: Så din poäng är att jag är otacksam för att jag inte ser poängen i funktionen? Känns lite som att det är det du säger :P Jag har inget alls emot att den kommer till spelet, men jag förstår verkligen inte varför alla är så tokiga över det.
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.