Chrome Pointer

Kort beskrivning av de första Star Stable-spelen

   På sistone har jag fått ett antal frågor om vad Star Stable (inte online) är för något, hur jag har fått det, var man kan få tag på det osv. Snabb recap här då.
 
   Star Stable är fyra PC-spel som heter Höstryttaren, Vinterryttaren, Vårryttaren och Sommarryttaren. Dessa spel har aldrig gått att köpa i butik, utan gavs ut i Pollux Hästbokklubb (som numera heter PennyGirl). Jag var medlem i klubben som barn och fick därmed spelen.
   I spelen finns ett visst antal byar och ett visst antal hästar, och precis som i SSO gör man uppdrag för att komma vidare i spelen. I varje spel finns ett separat område att utforska - man är alltså inte på samma ställe i spelen. Årstiderna växlar också tillsammans med spelen, vilket bidrar till olika miljöer.
   Vissa NPC's känner man igen. De fyra Ödesryttarna finns i krokarna (men dock inte deras hästar), i Höstryttaren kan man träffa Herman, i Vårryttaren kan man träffa Ronnie Bob Summers (pappa till Marley, Barney, Carney och Courtney) och i Vinterryttaren kan man träffa både Mr Sands samt fiskaren K. Trout, som senare flyttar till Västkobbens Fiskeby. Ibland kan man också träffa t ex James, Katja och Jessica.
   Vissa ställen kan man också känna igen. Jorvikstallet, Valedale och Firgrove finns alla tre i Höstryttaren. Ni som spelat Starshine Legacy kommer känna igen Pine Hill i Vinterryttaren. Jorvikstallet, Valedale och Firgrove har dock alla fått sig ett enormt lyft idag jämfört med då!
 
   Kan man få tag i spelen idag? Om man har tur. De kan gå att köpa på Amazon.com.
 
   Är spelen värda att spela? Om man är besatt av Jorvik, självklart. De ÄR faktiskt väldigt trevliga.
 
   Jag har spelat in alla fyra spelen som en videoserie, som ni kan se på min YouTube-kanal, dessutom.
 
 
 
   Hoppas det redde ut några frågetecken!






Hedvig Highcamp

Hej, har en liten idé till en redigering! Tänkte att det kunde va en häst (vilken som helst) och så sitter en ryttare på med händerna utåt i luften så att det blir som ett t och så rider hon typ med halsring. Manen, svansen och tjejens hår fladdrar i vinden och tjejen ser lycklig ut! Haha det var bara en liten idé om du inte vet vad du ska göra nån gång :) kram

Elsa Shadowstar

Du glömde Harley xD

Svar: Harley är inte officiellt bekräftad som en Summers :)
Esmeralda Silverforce

Rebecca

Blev verkligen jättelycklig när jag hittade spelen på Amazon, men bara det att när jag skulle beställa dem stod det att dataspel inte fick skickas över USAs gränser... :'( Alltså måste man bo i USA för att kunna köpa dem...

rebeccawhalehome.bloggo.nu

Jenny

Vill bara tacka dig helt sjukt mycket då jag tack vare dig lyckades få tag i två av spelen! <3 Vill även berömma dig för din fantastiska blogg och youtubekanal som jag med stort intresse följer! Du är sjukt duktig på det du gör och dina redigeringar ska vi inte tala om! *_* Jag döör!!!
Du är så himla bra Esme! <3
Kraamar från mig, Jenny Swordforce på server, Air Star!!!

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.