Chrome Pointer

Girigheten skrämmer slag på mig

   Jag tror inte att någon har missat det. De tre Star Coins-koderna som kom ut igår. Eller kom ut - tre koder på en gång? Varför reagerade ingen på att det var skumt? Tre koder - varför inte en kod? Men nej, så fort som det är pengar involverade finns det ingen logik överhuvudtaget. Jag skäms, seriöst. Glad över att jag inte var hemma igår så att jag slapp se kaoset själv.
 
    Jag var då förstås inte i spelet igår, men jag har fått större delen av gårdagens globala chatt på Marshmallow Cloud i sms (delvis pga det att någon försökte sno min identitet) och anser mig därför ha väldigt god koll över vad som faktiskt hände.
 
   Det här säger spelarna: En Game Master (Eleanor) berättade Star Coins-koder i chatten och sa sedan till folk att inte sprida dem för nästa vecka skulle de dubbleras i värde.
 
   Jag blir helt matt. Seriöst? Låter det som en historia som man är villig att tro på? Känns det som något som verkligen skulle hända?
   Utefter det jag har sett gick det till såhär:
 
   Det här har jag bildbevis på: En spelare nämner en Star Coins-kod (en av de som dök upp igår) och frågar om den gäller. GM säger nej. En (annan?) spelare säger "jo den funkar, jag har nyss skrivit in den och den här och den här också". GM frågar hur spelaren fick tag i koderna. Får inget svar. GM säger "sprid inte koderna, de ska inte vara ute nu - vänta lite, vi kommer göra en rolig grej väldigt snart!". Vissa spelare tolkar det som "oh shit, koderna kommer dubbleras i värde nästa vecka" - och skriver ut det på sociala medier. GM fortsätter be spelare att inte sprida koderna, men de sprids redan på Instagram och Facebook så det fanns inte mycket att göra där.
 
   Om vi jämför version ett och två av historien känns det ju aningen mer logiskt att version två stämmer. (Jag vet att version två stämmer.) Jag menar, tror ni verkligen själva på version ett? Jag har sett Eleanor några gånger i chatten själv och hon har aldrig sagt ett pip om någonting som inte redan är något som alla spelare känner till.
 
   Hallå, folket. Varför blir alla så förbannat giriga så fort som orden "Star Coins" dyker upp? Varför kan ni inte chilla lite? Varför kollar ni inte upp var sakerna kommer ifrån? Kolla spelets nyheter, kolla er mail? Sluta lita blint på alla ni möter på internet. Seriöst. KÄLLKRITIK! KÄLLKRITIK! Fråga era lärare vad det är för något.
   Och, nästan viktigast av allt - sprid inte rykten! Om ni inte vet vad ni snackar om är det bättre att inte säga något alls. Det är folk som inte vet vad de snackar om som nu går runt på sociala medier och säger att en Game Master bara ville ge Star Coins till några få spelare och får skylla sig själv för att alla fick koderna. Att folk ens tror på det?! Det finns ju ingen logik i det där alls.
 
   Kommer ni ihåg då jag sa "det är inte spelet som har förändrats, det är spelarnas attityd"? Det är precis det här jag menar. Folk blir ju helt tokiga över ingenting. ÅÅÅÅÅH, jag skäms över att vara en del av det här communityt. Min uppfattning av det här är att det skulle hända en kul grej framöver som nu är typ sabbad pga den här galna hysterin.
 
 
 
   Jag drar på mig skämsmössan och låtsas tillhöra alla Potterheads på heltid under typ ett halvt dygn. Då jag återkommer kanske jag äntligen kan få ordning på Fort Pinta.


Rännan Blåbro

Usch och fy, vill knappt tänka på det. Vidrigt alltså.

Ohh gifen! Tittar du på Once Upon A Time? :D

Svar: Jag har sett första två säsongerna av OUAT, men sen hade jag svårt att hitta länkar till avsnitten så jag har följt allt som händer på Tumblr sedan dess!
Esmeralda Silverforce

Ronja McKnight

Var inne på chatten i morse, var rena kaoset ja om koderna. Frågade varför inte de fick spridas men var sån kalibalik att folk började svära, använda fula ord osv. Inget trevligt alls.
Jag fick reda på de via en blogg och tackade för det. Jag är jätteglad över veckopengen man får som sr.redan men alla extra sc-koder och andra värdekoder är genom instagram eller bloggar. Jag anser inte att jag har gjort fel.
Jättetråkigt att de blivit som de blivit utan vetskap om det.

ES

Ja alla är så giriga om star coins!! :/ De e som om allt skulle bara handlar om att ha många hästar,va rik,ha mycket kläder osv i SSO nu förtiden...Och det är så sant allt du säger! Håller typ alltid med dig! XD

tiffany bluewood

läste chatten i stort sett hela kvällen, hemskt att dom höll på även när hon sa åt dom att sluta :/

Emelie Silverhaven

Tycker också det är sjukt med gamarna som verkligen gapar efter SC, de står jag verkligen inte bakom! Men HUR kom koderna ut från första början, det är de jag skulle vilja veta?

Angesabai

Jo
jag har en teori om hackning på sso.
Nu handlar det om dig esme.

Det var en som sa:

Om Esme var här skulle hon ställa allt i sin ordning igen!

Och det var en person som skrev det! En fråga!
Hade du ställt det till rätta o vad hade du gjort / kunnat göra?

Svar: Oj, snacka om förtroende! Tror dock inte att jag hade kunnat göra något åt saken. Hörde att GM Vendela var inne på någon server i morse och försökte lugna folk? Jag skulle inte kunna göra hälften så mycket nytta som en GM kan.
Esmeralda Silverforce

Sophia Snowstorm

Det skrämmer mig också. När jag loggade in så var det bara rena kaoset. Alla bara svärde, sa fula ord och pratade om att dom inte har fått Sc och om koderna som har blivit spridda. Jag blev väldigt rädd och besviken. Nu för tiden så det bara viktigt att vara rik på Sc. Folk har glömt att detta är bara ett SPEL Inte ens liv.

Astrid Gladebell

Men usch vilka ekorrar!
Dom vill ha sina nötter, Men får inga för dom alltid är irriterande med deras ljud.

Det var nästan såhär FÖRUT -

Hej, Jag är en nomal spelare som ÄLSKAR SSO och tycker dom gör ett sånt bra jobb med spelet!

Men, Såhär är det NU -

STAR COINS! STAR COINS! STAR COOIIIINS!

Bella Eastfield

Hej Esme! jag har under några dagars tid haft problem med att se din header, den liksom flippar ur hahah. Vet inte vad det beror på, men kan det möjligtvis vara min dator som strejkar? Har konstigt nog inte haft liknande problem med andras headers, konstigt detdära!

infogar bild så att du ser vad jag menar!:
http://sv.tinypic.com/r/zld73a/8

Svar: Oj! Nä jag har inte ändrat något med min design på några veckor och allt ser bra ut på alla datorer/mobila enheter jag har tillgång till. Har inte en aning om vad det kan bero på!
Esmeralda Silverforce

Bella Eastfield

Självklart börjar även länken bråka för mig.
DENNA fungerar:

https://cdn2.cdnme.se/4393829/9-3/namnlos_55fdaf259606ee259160917c.png

Bella Eastfield

Då är det mycket möjligt att mitt grafikkort börjar ge upp, men tur att det inte är några värre problem i sånna fall! :)

Sally Hawklord

Jag skull ha typ kollat mejlen för att se i fall det var sant men jag ör han vid att kolla via insta för att min mail är trasig. Sp jag trodde ju på det och nu missar jag att få typ 600 sc bara för att nån männsika spred koderna:'( Jag som håller på att spara till en ny häst;-;

Svar: DET FINNS INGA DUBBLA KODER, det var typ hela poängen - folk tror vad de vill tro!
Esmeralda Silverforce

Cecilia Gladefield

Jag var inne imorse och såg kaoset. Blev verkligen jätteledsen att se allt tjafs som uppstod. Så himla trist att det hela tiden ska bråkas i globala och att ingen lyssnar på någon annan utan bara står och gapar och tjafsar om ingenting. Det är glåpord och mobbning dagligen i globala och det är så ledsamt att se. Är det verkligen så här man vill att communityt ska se ut? En massa tjafs och mobbning som pågår dagligen. Särskilt då att Starstable teamet får en massa skit vilket är jobbigt att se då man bara kan föreställa sig hur hårt de måste jobba för att hålla igång spelet. Så otacksamt :( Folk måste verkligen lära sig att ha tålsmod att vänta och lyssna på vad Starstable tesmet säger och att tänka efter innan de säger något, lugna ner sig och behandla andra så som de själva vill bli behandlade. Får nog runda av här så jag inte skriver en hel roman ;P Är bara ett sådant viktigt ämne som verkligen ligger en varmt om hjärtat då jag älskar detta spel så mycket.

Elsa moonlund

Jag såg elenor (stav) i chatten för typ en vecka sen och hon sa att hon aldrig säger några värdekoder

Sheila Cloudbell

Igår var veckopengen också sen! Alla i Global skrev HELA TIDEN: Jag har betalat för att få mina sc!
och dessutom så skrev alla: Vilka är koderna? och: SPRID INTE KODERNA NI KOMMER BLI BANNADE!!
Detta började klockan halv sju igår och slutade halv tre.. För då kom Game Master Vendela in och skrev: Det är strul med tekniken, ni kommer få er veckopeng! och jag fattar inte HUR men folk verkade tycka att det var en lösning: Åh, tack GM för att du ordnade det! <3! Så man blev ju allmänt trött.. Suck!

Rännan Blåbro

Åh okej! Är själv ett stort OUAT fan haha :3 Det är inte ofta man ser folk som kollar på den showen så alltid extra kul att hitta en fellow Oncer ^.^
Tips - couchtuner.com är en väldigt bra sida av att se serier online, den har alla säsonger av OUAT!

Svar: Oooh zhanks, ska kolla på saken :D
Esmeralda Silverforce

Tilde Darkstorm

Åh nej! Åh nej åh nej åh NEJ! Jag har skrivit in alla koder D; känner mig som ett svin! Jag såg i chatten, 3 koder, eftersom folk skrev dem så trodde jag självklart att de fanns ute, hur skulle folk annars fått tag i dem? Och det jävla (ursäkta språket) blinda svinet som jag är skriver in dem och får Star Coins. Jag har ingen aning om hur koderna kom ut. Men jag måste vara blind om folk skrev att de inte var meningen att det skulle läcka ;(

Jag är jätte nervös nu, tänk om de bannar mig ;o

Svar: Det är väl klart att du inte blir bannad! Om någon ska bli bannad är det väl den som Photoshoppade ihop en falsk Facebookpost om att SSO skulle stänga av folk hipp som happ bara för att skrämma folk :P
Esmeralda Silverforce

Kara Bravedawn

Jag måste erkänna också att jag SKÄMS att vara en del av SSO communityt. Förr i tiden folk var så här: Delta i tävlingar, hänga med vänner,ha kul och sånt. Men nu de flesta tänker bara på populäritet,starcoins,snabba hästar, VINNA VINNA VINNA! Jag är en av vittnen som såg bråk i globala med det där veckopengen och värdekoderna. Bråket var ungefär 4 TIMMAR LÅNG. Folk måste förstå att ett spel kan ALDRIG vara felfritt. Starstable försöker göra deras bästa!

Nora Masterbridge

Hade själv en paus från sso den veckan det hände, men har ju sett lite på insta. Brydde mig inte särskilt mkt då eftersom jag inte brukar ta koder från insta utan använda mig av mailen eller deras hemsida.

Nu när jag kommit tillbaka så har jag ju hört om koderna och vissa av mina kompisar trodde på det. Jag frågade ju såklart om hur dem fått koderna och dem sa det där om att GM gett ut koderna i global. Men då hade väl den GM-en fått sparken? Det visste dem inget om utan var bara glada över dem 300 star-coinsen dem fått.

Men jag såg samma GM som dem sagt gett ut koderna i förrgår och hon var trevlig och svara på allas frågor och såg inte ut att vara sparkad eller ha gjort något mot reglerna.

Är glad att jag inte skrev in de där koderna, dem kommer vi ju få användning av nu denna veckan istället! :D

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.