Chrome Pointer

Sur.

   Dagar som igår kände man "ja, det vore inte så illa att bara lämna communityt typ nu". Sexskämt och riktigt plumpa och vidriga attityder i globalchatten, jag ville typ gräva ner mig. Hur man folk seriöst försvara sexskämt i ett spel för små barn med "nämen typ alla tolvåringar har ju sex numera"? Jag kokar och blir förbannad. Och ja, jag kanske är en jäkla bitterkärring som inte ger sig i chatten själv, men jag tycker verkligen inte det är okej att sådant beteende försigkommer och då ger jag mig inte förrän min poäng har gått fram.
 
   Om man som vuxen spelare ska spela Star Stable får man banne mig bete sig som en vuxen och begripa att man inte kan bete sig hur som helst i vilka miljöer som helst.
 
   Arslen.
 
    (Och ja, jag anmäler allt olämpligt beteende jag ser i Star Stable till supporten. Som vuxen spelare ser jag det som ett givet ansvar att hjälpa till att bibehålla en trygg miljö för yngre spelare.)






Denise

Bra Esme! Sånt måste sluta förekomma! :)

Sally Hawklord

De e väl typ 15 års gräns på s*x? Att vuxna nu bara inte kan bete sig>.< Bra att du anmäler dem! För det är ju ett barnspel och om vuxna spelar ett barnspel, får de banne mig bete sig!!

Signe Swordstar

Vad hemskt att folk skriver så i global på ett barn spel visst många är runt 13 men det är endå inte ok! Bra att du anmäler dom som skriver såna saker.

Sabrina Eastforest

Det finns ingen chat i onlinespel som är lämpad för spelare i alla åldrar vilket man nu ser is ssos. Själv läser jag aldrig chatten för då blir jag bara irriterad på folk xD

Finns dock barn runt 12 som har sex nuförtiden.

Bella Eastfield

Man blev ju nästan mörkrädd över hur de betedde sig i global igår och man blir ju verkligen rent utav förbannad när man ser sådant. Det spårade fullständigt och jag hoppas nu innerligt att Sso och spelarna för en gångs skull börjar göra något åt saken, det ska ju vara en "trygg spelmiljö" men det enda man ser i global nuförtiden är i princip allt annat än vad som innefattar en "Trygg miljö". Nej usch altså...

Helt ärligt så har jag länge redan undvikit global chatten, pallar inte ens öppna den längre för det enda man ser är ju i princip reklam och bråk över dittan och dattan. Sorgligt detdära.

Cookiecat - Rödhårig gamerbrud

Var inte inloggad vid just det här tillfället, men jag förstår vad du menar. Folk anser att bara för att de pratar om saker med humor eller för att de 'flummar' så får de skämta om vad som helst. Ja, de flesta som spelar har någolunda koll på vad sex är, men det betyder inte att man ska gå runt och prata om det i en global chatt i ett hästspel för barn. Vill man tvunget prata om sex får man göra det med sin kompis i en privat chatt, punkt.

Mysan

Var också med igår och såg allt som skrevs i global, tycker att det är väldigt lågt att skriva olämpliga saker i ett spel där de flesta är runt 7-14.

Sheila Cloudbell

Dagens unga (typ 10 år) vet ju inpencip vad sex är, men det är verkligen inte okej att skriva! Nu spelar det ingen roll om denne är typ 10 eller 20 men för det första är det inte meningen att hela jävla spelet ska veta vad det är! För det andra så är det verkligen inte okej att skämta om! Det är människornas förökningssätt! Det är 100% normalt men inte ska man skriva ut det på spel för barn! Och för det tredje, sso är verkligen ingen dejtingsajt och folk verkar verkligen inte fatta det? "Rolla kärlek säg 132!! Tre platser kvar!" asså vad fan är det dom inte fattar!!?? (Förlåt för aggritionen!)

Ida

You go Esme!

Hedvig Highcamp

Helt rätt Esme!!

Frida Silverfield

Det är helt rätt det du skriver. Har också under de åren jag spelat upptäckt att det ibland skrivs om väldigt vulgära ämnen i globala chatten. Som äldre spelare blir man nästan mörkrädd, särskilt då de grova orden kommer från både yngre och äldre spelare. Känns som om man borde veta bättre än att diskutera så pass opassande saker där det finns en så stor variation av åldrar som kan läsa allt som skrivs. Yngre spelare borde undervisas mer i vad som är lämpligt att yttra sig om på nätet och äldre spelare bör ta mer ansvar istället för att mopsa upp när någon säger ifrån. Generellt måste folk lära sig att man inte är osynlig bakom skärmen. Bra skrivet Esme, och ett viktigt ämne att belysa.

Daisy Swiftfoot

Det är såå bra att du skriver det till sso när du ser sånt där. Bästa förebilden Esme! <3 :D

Lys

Word!

Samantha Nightgarden

Du har helt rätt Esme! Tror dock inte att det bara är vuxna som beter sig illa i global, vad jag har sett så är det även många yngre barn. Sen vet man ju aldrig ifall de fått höra sakerna irl eller inte, de har förmodligen sett sånt i global tidigare och därmed trott att det är okej. Tycker verkligen att de vuxna och lite äldre spelarna borde börja bete sig bättre och föregå med gott exempel!

Jag ♥

Jättebra skrivet Esme♥

Avdis arch

Håller med allihop, VUXNA (om vi ens ska kalla så omogna mäniskor det? hehe) Skärp er! De flesta barn
( i dagens samhälle) vet ju hur man gör, men endå det är ett HÄSTSPEL! Det är ju inte menat att man ska skämta om sex i ett Hästspel (först och främst) riktat till barn runt ca. 8-14 år och det finns t.o.m yngre spelare, och sex är inget man behöver veta ingående om i den åldern. Om man nu så gärna vill prata om det gör det i vän/grupp med sånna som VILL höra! Eller rikta er till ett annat forum. Till sist alla som tror dem är super-hjältar för att de informerar barn om sex och mens, är inte så hjälpande, det kan ge desinformation, skada och tynga ner (och det är inte jätte upplyftande om man har sin mens att bli påmind om det) Och alla föräldrar till det yngre barnen vill kanske inte att de ska få den omfattande informationen i just den åldern plus att barn kan tycka det är obehagligt (vuxna och äldre för den delen också!)

Skrivet av en elva åring.

OBS! Jag säger inte att det är äckligt, onaturligt eller läskigt, men barn vill kanske ta det i sin takt och inte behöva bekymra sig över framtida "bekymmer".
Låt barn vara (opåverkade) barn så länge dem kan!

Love U Esme!❤️

Evelyn Shortrock

Nejmen usch äckliga snuskiga vuxna människor!

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.