Chrome Pointer

Varför ska allt vara gratis?

   Varför är folk så besatta av att få allting gratis? Star Rider, Star Coins, datorspel överlag, så fort som ett intressant spel dyker upp på kartan, vad är det första man hör? "Var kan man ladda ner det", och då är det underförstått att självklart måste det vara gratis.
 
   Är det så att generationen som nu spelar spel är fattig? Det tror jag inte på. Om det här var 70-talet hade jag kanske kunnat köpa den ursäkten. Jag tror mer det handlar om snålhet. Som barn kanske man inte har tillgång till sina pengar själv, absolut. Då är det så att man är beroende på vad föräldrarna vill köpa åt en - men HERREGUD, har ni sett hur Star Stables spelare tigger av varandra? Och inte bara av varandra, de försöker tigga till företaget Star Stable i sig också. "Snälla kan nån köpa Star Rider åt mig", "Fler Star Coins-koder", "Hej jag har inte råd att köpa Life Time så jag hoppas att någon köper det åt mig" - saker i den stilen går ofta att se både i spelet och på spelets sociala medier. Gud, jag skäms! Jag är upplärd så att man tigger inte något av någon. Under maj månad fick vi typ... vad var det, tre Star Coins-koder? Och folk bara krävde mer. Mer, mer och mer. Utmärkt exempel av att ta hela handen då man erbjuds ett finger.
 
   Min kamrat Gen Nightbard har räknat ut hur mycket Star Coins man får på ett år som betalande spelare. Vilket faktiskt är mycket. Ni kan läsa hennes uträkning HÄR.
   Är det så att ni älskar spelet men tycker det är för dyrt? Lägg undan pengar för att kunna köpa Life Time. Det är i längden det billigaste alternativet. Jag betalade mitt Life Time för så länge sedan så att jag nästan har "kommit förbi" det nu, jag har liksom tjänat in den tiden för länge sedan och kan nästan räkna mig som gratisspelare. Jag har nu spelat så länge att jag inte ens har betalt en krona per dag för Star Rider! (Sen HAR jag betalat för Star Coins vid tillfällen, men jag hade lätt klarat mig utan det)
   Får ni inte köpa Star Rider av föräldrar av någon anledning trots att ni har pengar? Fråga varför. Lägg upp argument. Här har man ett spel som utökas varje vecka, men jag kan lätt köpa ett dyrare spel i butik som man tröttnar på fort för att det aldrig utvecklas.
 
 
   Nu skriver jag inte det här för att säga "ni borde köpa Star Rider och Star Coins", jag skriver det här för att jag tycker det är osmakligt att få höra "köp det här åt mig". Jag skulle handla på T-centralen i Stockholm för inte så länge sedan. Då jag stod i självbetjäningskassan kom det fram en kvinna som brukar tigga utanför butiken, som med teckenspråk försökte övertala mig att betala en tvåliters läsk åt henne. Det tyckte jag var oerhört obehagligt. Att en främmande människa dyker upp precis intill ansiktet på mig och försöker tigga sig till något som man faktiskt absolut inte behöver - hur skulle ni reagera i en sån situation? (Jag log lite ursäktande och skakade på huvudet tills kvinnan blev arg (ja, hon blev arg) och gick därifrån, vilket ändå tog en stund. Om hon hade bett om mat hade jag troligen reagerat annorlunda, men det är något man BEHÖVER. Hur väl behöver man premiumstuff i ett onlinespel?)
 
 
   Vissa saker i livet kostar pengar. Och det är inget konstigt med det. Ta inte för givet att allt i livet är gratis. Och tänk er för innan ni börjar tigga av andra - för att tigga premiumgrejer i ett hästdatorspel och gnälla över att man inte har råd med Star Rider, det är banne mig bara bortskämt. Det är ingen mänsklig rätt att få spela datorspel.
  (Då jag pratar om att tigga här menar jag inte att klanka ner på de tiggare som sitter på gatorna i Sverige, för det är inte deras fel att de kommer hit för att genom att tigga tjäna mer än vad de gör under en hård arbetsdag i sina hemländer, men nu är det ingen politikblogg det här)






Lisa

Vilket annat onlinespel har ens alternativet "lifetime" som Star Stable har? Typ inget. Tänk World of Warcraft där man MÅSTE betala en rätt hög summa varje månad. 500kr för att ha medlemskap hela sitt liv och dessutom få 100 star coins varje vecka är inte dyrt alls.

Capucine Papapoulos

Jag tycker nästan det är lite respektlöst, när folk säger att de sitter och gråter för att de inte får köpa Lifetime. Folk sitter barfota på gatorna bara för att kunna få tag i mat så att de kan överleva. Om Star Coins och Star Rider är så viktigt - jobba då ihop pengar och handla för dem. Det är inte föräldrars ansvar att handla SR till sina barn.

Frida Pandalund

Håller med dig till 100%,StarStables erbjudanden på prenumerationer är relativt billigt samtidigt som de erbjuder nytt material varje onsdag. Det löjligaste är ju starriders som tigger om starcoins,jag menar om du inte vill köpa är det bara att vänta ett par veckor och du har pengarna du vill ha?

Maggie Flowerlee

Asså jag blir så arg när jag hör sånt här! Jag har dock aldrig sett att nån skrivit så men kollar aldrig chatten för en anledning... Kan inte barn försöka bete sig på ett normalt sätt!? Man kan önska sig det i present av en snäll släkting eller klippa gräset för att få kanske 30-50 kr så att man själv köper det. Jag önskade LT av min Faster och sedan för jag betala allt själv om jag nu skulle vilja ha SC eller så :)

Aja.. får hoppas att folk ser vad dom gör fel..

// Maggie

Alanis

"Är det så att generationen som nu spelar spel är fattig? Det tror jag inte på. Om det här var 70-talet hade jag kanske kunnat köpa den ursäkten."

Vänta, skulle de som spelade spel på 70talet vara fattiga? Var fick du det ifrån? Eller läser jag helt fel nu?

Elsa Shadowstar

Du har såååå rätt! Vi ska vara glada att vi överhuvudtaget får gratis SC... Och att man kan få livstids SR + 100 SC varje vecka för lite mer än 500 kr är ju fantastiskt! Så man ska vara glad över det man har och inte tjata efter SC, då kanske dem slutar ha gratis SR helger och gratis SC koder.

Esther Westhill

Vi får faktisk mye Star Coins, Life Time eller ei. Med alle kodene vi har fått i det siste har vi hatt råd til veldig mye innpå spillet, så jeg mener at det er ingenting å tigge for eller klage på i det hele tatt.

Det blir for respektløst mot teamet, som allerede står på og gir oss veldig mye hver uke i oppdateringene og en god spillopplevelse på verdens største online hestespill. Nei, jeg føler meg ikke mer enn takknemlig for å kunne ta en del i dette eventyret, og jeg mener at folk nå til dags burde sette større pris på hva de allerede har, selv om de ikke kan få alt de peker på der og da, både innenfor og utenfor spillet ^^ Så jeg er helt enig med deg. Og som du sier, man bør så absolutt investere i Life Time før man investerer i noe annet, man tjener trossalt veldig mye på det, mener jeg.

Alanis Moonstorm

Väl rutet. Är så himla less på "När kommer nästa gratiskod" "Jag kommer inte in, ge mig SC som kompensation!" och allt vad det heter.

Blir fan trött när jag läser kommentarerna på SSOs fb-sida. De skulle behöva moderera bort allt tiggeri och allmänt dålig stämning på den där sidan.

Lea Bravedaughter

Håller med fullständigt!
Om folk skulle hålla på såhär i verkligheten ( man ersätter sc med riktiga pengar ) så skulle världen typ gå under.
Samt att folk borde spara och hålla koll på sin egen ekonomi istället för att få allt gratis.

Cassandra Watersmith

(yY)

Fiona Underland

Du har så rätt i det du säger. Jag har tänker precis det samma när jag ser tiggande spelare i de sociala medier SSO är medlem i. Det är helt otroligt. Jag ser rött varje gång jag ser någon bortskämd sate gnälla, tjata, och tigga, på t.ex. Facebook.

Julie Dragonroad

Jag håller med dig, jag är själv life time och jag behövde vänta länge på det. Var säker utan star rider i HELA 4 månader. Men jag frågade inte andra i chatten om dom kunde köpa star rider till mig.
Oerhört jobbigt när folk frågar te.x. Kan du köpa star rider till mig?, kan du köpa star coins till mig?
Och ännu jobbigare ä folk som frågar Kan vi byta gubbe? Och så inspekterar man dom och ser att dom inte är star rider, och då är det för att dom inte är star rider som dom vill byta extremt jobbigt. Håller med dig om allt du skrev i det inlägget och jag känner typ samma sak. <3

Diana Weststorm

Håller med dig såå, för ngn dag sen såg jag en GM som var inloggad, då frågade en tjej om de kunde göra fler områden för gratisspelare. Skulle SSO vara helt gratis skulle de inte tjäna pengar, gör de inte de kan de inte driva ett spel.

Cynthia Winterborn

Det är inte så enkelt, att fundera och komma på, varför det finns människor, som kör på detta sätt. Det finns så många olika faktorer, som påverkar en människa bland annat en speciell grupp. Det hjälper bara att prata med alla om detta och skulle också titta på sig själv och fråga: varför har jag ett problem med detta? (Ofta har vi ett problem med något, som egentligen är vår egna spegel.) Det ska alltid finnas några, som är fattiga. Det ska alltid finnas de andra, som inte har lärt sig att hålla ihop pengarna. Det ska alltid finnas dessa, som inte behöver bry sig om det här. Det börjar allt med en person, går vidare med en grupp och slutar mest med samhällets behov. Jag måste säga ofta - väldigt ofta, att det inte är dyrt i Sverige, utan priset stämmer absolut med kvaliteten. Det är något, vad andra personer inte kan förstå. T.ex. svenska äpple. De smakar efter äpple och inte efter vatten eller ingenting, som de andra gör. I Sverige aktar man ännu på sin kvalitet, men det ändrar sig mer och mer - tyvärr. Det bästa är att titta på sig själv och ge en positiv feedback till någon, som gjorde rätt, men att hacka på en grupp ändrar ingenting. De ska inte lyssna, utan behöver sina konsekvenser, för att kunna förstå. Det är en uppgift, som man lär sig, om man blir äldre. Vi kan inte förvänta, att de yngre tjejerna är smartare än vi, som har levt lite länge på jorden. Dessutom finns det olika utvecklingsnivå. Allt behöver sin tid och det får så vara!

Viv

Jag har pengar. Jag vill köpa. Jag vet att det funkar och är säkert men mina föräldrar vill inte att jag ska lägga pengar på ett spel som kan stängas ner på 1 dag. Det gillar inte ens att jag sitter vid en data och blir sura på mig. Det är ju mina pengar, mitt liv, låt mig leva på mitt sätt!

Annie

Alla spel har ju inte lifetime, betala 500 kr och kunna spela spelet för evigt är skit billigt, dock är ju minecraft ännu billigare (200 kr för att ha kontot för evigt och där behöver man inte köpa nått mer, kan se ut hur man vill också, gratis.) men kom igen om man gillar ett spel får man ju lägga ner pengar på det. Har aldrig varit med om någon person som typ bara skriver " Hej, jag kan köpa lifetime till dig för 500 kr" till någon anonym, never. Dör när nån skriver "kan nån köpa lifetime till mig" haha

Amanda

Håller med dig <3

Dextra Nightstorm

Självfallet håller jag med om tiggeriet. Det är hemskt & borde sluta.

Min fråga är vad du menar att det kanske fungerat på 70-talet? Ekonomin blomstrade då & vem som helst (även kids utan gymnasieutbildning & i yngre tonåren) kunde gå in på närmsta ställe & fråga om de fick jobba där, vilket de fick, så cash & jobb hade man om man bara ville.

Folk var inte lika bortskämda som alla är nu utan arbetade för sina pengar, men som sagt så var det superlätt att få jobb då med om man ville.

Ronja McKnight

De är irriterande att se de som tigger till sig gratis grejer fram och tillbaka (och även de som vill "levla" åt en man ba wtf?!)
Jag är glad att jag skaffade life time och jag har tjänat tillbaka på det med.
Men som några påpekat, vad menar du med på 70-talet? Du får gärna förklara dig där.

Sen bryr jag mig inte om de tiggarna som kommer från utlandet, De har spottat mot mig för att jag inte gav de småmynt och fräser som ett odjur. Stökar ner, skiter på gatorna, spottar mot folk och ändå får de all vård gratis. Äckligt folk är vad de är.
De svenska tiggarna är en annan femma, de kan också få hjälp om de slutar punda för de är de enda kravet de har från svenska lagen.

Anna NorthForest

Jag vill bara fråga en sak som inte hör ihop med detta haha :) Såg en bild på dig som red på Ash, och såg att du hade en ur snygg hjälm på dig som va vit med en svart häst. Vart köpte du den?? Letar ihjäl mig haha, älskar dig och din blogg -YouTube kram på dig :)

Esmeralda Nightnest

Bra sagt!!!😃

nikki

det där med tiggaren (irl) samma har hänt mig typ fast tiggaren ville ha godis -.- hen hade plockat en hel del godis hoch sen kom fram till mig och knackade mig på axeln och bad mig betala på arabiska som tur va så hade jag en person bakom mig som kunde arabiska så hon berättade för mig vad hon hade sagt och jag bara sorry asså men jag kan inte D: då börja hon svära och typ nästan spotta mig i ansiktet känndes det som och jag fick panik betala och sprang därifrån sen gick hon på den bakom mig och fråga om den personen kunnde betala? :O omg håller med dig det är sjukt obehagligt och akward! D:

Vilda Snownight

Tycker precis som du! <3

Jag har en andra profil, Jenny Youngforest. På den har jag inte köpt varken star coins eller star rider, vilket innebär att jag bara har spelat när det var gratis sr eller från star coins koder!
Jenny är i lv 13 och har ca 1000 sc totalt. LEVLEL 13! Utan att betala någonting!
Folk borde inte klaga på att sso ger ut för lite, jag tycker nästan att de ger för mycket, för när man får en kod så blir jag inte överasskad, speciellt inte den här och förra månaden eftersom det kommer nästan hela tiden. :)

Klara Eaststar (Busigast123)

(y)

Olivia Orangpie ♥

Hej, förut ville ja jätte gärna ha en häst, och ja skicka till sso "Kan ni ge mig 950 sc så ja kan köpa en arab? Ni kan få min starthäst." Ja tyckte efter ett tag när jag skickat det att spelet handlar inte om att få jätte mycket sc och hästar mm. Spelet handlar om att få vänner och att gå på spännande uppdrag. Så ja tycker precis som du Esme. Du är en riktigt bra person som skriver det här! För nu förstår alla att starcoins och star rider inte är allt! Tack för att du skrev det här, du är en riktig guldängel som skriver detta till spelarna♥ Ja skulle vela ge dig 100 miljoners triljoners kramar just nu! Hoppas du förstår det♥ WE LOVE YOU FOREVER ESME♥

Johanna

hej, håller helt med dig.
Jag har inte lifetime men jag tigger ändå inte om det eftersom att varför ska någon annan behöva betala så mycket bara för att jag ska ha lifetime.

Jag frågar istället mina föräldrar om jag får köpa det själv med pengarna jag sparat ihop.

När de sa nej och ville att jag bara skulle ha en månad skrev jag upp en lapp med saker man får när man är lifetime.

Jag har även brutit axeln och kan därför inte gå på gymnastiken som jag älskar och saknar så nu har jag tid att spela sso. Man kan ju spela med vänner man kanske inte träffar så ofta.

Du har helt rätt, LOVE YOU!!!

Stine

Dere er så gode

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.