Chrome Pointer

Miranda gästbloggar: Som i en dvala

Det känns som att Star Stable-communityn ligger i en djup svacka just nu. Både facebookkonton och bloggar blir färre och färre, och det känns väldigt trist. Jag förstår dock inaktiviteten, det finns tyvärr inte mycket att säga som inte redan har sagts. Jag tror att många av de som spelat länge har blivit för gamla - inte för spelet - men i spelet.
 
Vi (jag räknar mig själv till den kategorin) vet i stort sett allt om spelet, har besökt alla platser, har gjort alla uppdrag, etc. Det som håller kvar de flesta som spelat länge verkar vara klubbar eller tävlingar/championat. De sistnämnda är något jag personligen skulle älska, men tyvärr är laggfusk ett sådant problem att det helt enkelt inte blir roligt för de spelare som kör ärligt. Där ryker alltså ännu en grej som borde vara rolig och utmanande.
 
Kommer vi att ta oss ur denna dvalan eller kommer de som fallit ned i tristesshålet stanna kvar där? Kanske, kanske inte. Ibland får man en kick och vill börja spela massa igen, men den håller sällan länge. Vad som behövs för att kickstarta är någon sorts revolution i spelet. Något i samma skala som hästfunktionen när den kom, något som folk kan engagera sig i, något som är värt mycket diskussion. Huvuduppdrag tänker ni säkert? Kanske. Men tre dagars uppdrag räcker nog inte för att väcka community till liv igen, även om det asolut skulle hålla igång spelarna i dagar - kanske veckor.
 
 
Har jag några idéer? Ja, men inga så pass välutvecklade att jag känner att jag kan ta upp dem utan att svamla för mycket. Sedan är de idéerna också baserade på mina egna tankar om spelet, loren och vad jag tycker är kul. Det är inte alls säkert att de skulle funka. Men SSO är ett spel som har enorm potential, och jag tror absolut att vi kommer att bli helt häpna över vad de som jobbar med spelet hittar på. :)


Vilda Snownight

Känner likadant som dig!
Jag skulle tycka att det var kul om sso jobbade med att tex kunna leda hästen i grimma, ha en hage som hästarna kan beta i. Eller (då tänker jag häst-funktionen stort) att man skulle kunna föda upp hästar men jag vet inte riktigt hur det skulle gå till men jag skulle iaf spela en massa då. :)

Rose Greenhill

Jag tycker det är otroligt trist. Det mesta av aktiviteten i communityt verkar numera ske på instagram--men där är trevnadsnivån katastrofalt låg, jämfört med hur det var på bloggarna på den "gamla goda tiden".

Jag har valt att ta paus från instagrams SSO-community på obestämd tid på grund av detta, och håller mig endast till klubben numera. Det är otroligt tråkigt att det blivit så, men det är svårt att göra något åt.

MyhorsenameisEsmeralda

Smart idé Vilda! Man borde också kunna longera hästen och det borde komma islandshästar som man kan tölta och rida i flygande pass. Men det bästa vore om du kunde föda upp hästar och typ träna dom, eller rida in dom till speciella inriktningar som fälttävlan, distansritt, hoppning, dressyr, WE, trav och galopp. Man borde också kunna köra in hästar från typ grunden och köpa olika sorters vagnar m.m, det skulle vara sjukt coolt om du typ kunde sjutsa typ dina kompisar med häst och vagn. Och dom borde göra ett nytt huvud uppdrag där man kan få träffa Anne och upptäcka nya platser i Jorvik. Jag har en idé om till ett huvuduppdrag som kan utspela sig i Dinodalen med Anne. Det kommer här: ryttaren rider nära den andra utgången till Dinodalen och där genom att klicka på ett gult utropstecken så kommer ett starkt rosa sken och från ingenstans så faller en skräckslagen Anne ut och svimmar. Spelaren får lyfta upp Anne i sadeln och rida med henne till Lisa, Alex, och Linda, där man sen får vänta tills nästa dag för att Anne ska vakna. Nästa dag så vaknar Anne och berättar att hon har varit fången i Pandoria och helt plötsligt så kastas hon in i en virvel av ljus och sen vaknar upp här. Sen frågar Anne om spelaren och dom andra har sett Concorde men ingen har det. Spelaren säger att dom måste undersöka platsen där Portalen till Pandoria öppnades. Anne får låna en häst och hon och spelaren rider tillbaka till Dinodalen och när dom är framme vid portarna så står dom vidöppna. Anne och spelaren beslutar att inte rida in och skyndar tillbaka mot dom andra Soulridersena men när dom ska passera genom passet till Dinodalen så utlöses en lavin som blockerar utgången. Spelaren och Anne beslutar att undersöka porten nu eftersom det sägs vara den enda andra ingången till Dinodalen. På vägen tillbaka faller plötsligt ett djupt mörker över Dinodalen och allt ljus försvinner. Då halkar Annes häst till och Anne faller av. Hästen har dock ej samma tur och faller av från stigen.(Detta utspelar sig vid en brant bergsstig) Anne säger till spelaren att det är bäst att dom fortsätter och Anne får rida på spelarens häst igen vilket bromsar upp farten en del. När dom är tillbaka vid portarna så börjar Anne plötsligt skina som en sol.Ljuset bländar spelaren och när det falnar så har Anne fått vingar, gloria, en långärmad vit klänning med en guldfärgad sol på. Hon skiner starkt med ett rosalila sken och tittar förvånat på sig själv. Sen beslutar hon och spelaren att rida in genom portarna och medans Spelaren rider så flyger Anne med i en lika snabb takt som hästens galopp. När dom äntligen kommer ut ur tunneln ser dom en bred stig och en gammal skylt som säger: Varning! Stor fara väntar! Denna stig leder till den livsfarliga Garnokvulkanen som aldrig somnar, bara slumrar! Vänd om!
Spelaren och Anne bestämmer sig för att fortsätta trots varningen men dom kommer inte långt. Stigen är blockerad med Tonvis av giftigt avfall, skräp och gamla metallbitar. Anne tar upp en av dom och läser en gammal text: De*p Cor# Spelaren tar upp en annan plåtbit där det står D#rk C*re tillsammans kommer spelaren och Anne på att det står Deep Core och Dark Core. Anne berättar att för länge sen hette Dark Core igentligen Deep Core och detta troligen är avfall som har dumpats av här av det onda företaget. Spelaren och Anne rider förbi skräphögen och fortsätter följa stigen. Efter en kort stund så kommer dom till en smal brant bergsstig som verkar leda till Garnokvulkanens topp. Efter dom har följt stigen så kommer dom till slut upp till toppen men där väntar ingen trevlig överraskning. Där står Mr. Sands och Jessica, och dom har Concorde fången och försvagad i en bur. Spelaren och Anne går till attack och får Mr. Sands att tuppa av, men Jessica kastar sig inn i Concordes bur och tar fram en kniv som hon trycker mot den försvagade hästens hals.Spelaren och Anne stannar genast och Jessica börjar prata.Men helt plötsligt så vaknar Concorde till och när han ser Anne så är det som hennes närvaro stärker honom. Plötsligt biter han Jessica som chockat tappar kniven.Concorde börjar skina

Matilda Greenstone

Personligen skulle jag nog spela mera ifall man kunde köra och SKJUTSA andra spelare. Skulle va kul att leka taxi i spelet haha ^^ Men som du säger, kanske inte tillräckligt annorlunda för att verkligen hålla kvar spelare.

Amanda Silverlord

Känner precis så! Har spelat sen 2011 och jag har lagt ner helt nu. Jag gillar inte champ och känner inte att jag har motivationen för klubbar så inte så mycket kvar att göra. Visst är spelet pretty amazing men allt har ett slut right? Eller kanske inte allting men ni fattar. Jag är dock väldigt glad för vad spelet gett mig. 4 år är väldigt lång tid. Det är inte många personer som håller fast vid pixlar så länge ;)

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.