Chrome Pointer

Zhe amäzing Fjords

   Jag försökte skriva det här inlägget redan för ett antal timmar sedan, men Blogg.se spunkade så jag kunde inte skriva inlägg eller se tillbaka på mina inlägg - irriterande!
 
   Okej, idag kom det tre fluffiga fjordingar till vårt spel. Jag vet några stycken som redan väntat på det här, för de har funnits i spelfilerna ett tag och det hade jag hört om. Dessa fjordingar kunde ju självklart inte ha samma färger som de vi redan hade i spelet, men dessa färger har skapat lite diskussion - det rasade in kommentarer på inlägget där jag postade bilden på dem, trots att jag varit noggrann med att inte säga ett ord om vilka färger de hade innan jag faktiskt sett dem i spelet.
 
   Den vita fjordingen har skapat lite storm. Vissa tycker det är den snyggaste hästen på Jorvik, andra har rasat över att fjordingar inte kan vara vita. *BEEEEP* Fel svar. Jag var själv lite skeptisk och Googlade redan i morse (fast på felaktiga söktermer), men tack vare den evigt resursfulla Gen fick jag höra att färgen heter Kvit och är fullt existerande, bara väldigt ovanlig. Ni kan Googla själva och se några bilder. Jag är nog äändå inte så jättenöjd med färgen i spelet; jag hade velat ha åtminstone en skymtande ål (för er som inte är så hästvana; ålen är namnet på den svarta rand som börjar i fjordingens pannlugg och går längsmed hela ryggraden ända ut i svansen), och jag tyckte att mulen var lite för ljus. Men jag venne, hästar med den färgen kanske inte ska ha mycket till ål? Jag menar inte att det ska vara en kolsvart en, men en ljust brun som ändå syns? Jag har faktiskt aldrig förr hört om en fjording med den färgen. Har någon av er köpt den och testat att kolla på de andra manstilarna? Har nämligen undrat hela eftermiddagen om de olika mönstrade stubbmanarna skulle synas ordentligt på hästen.
   Den mörkaste gillade jag nog bäst, tror jag. Jag vet inte ens om jag vågar sätta ett namn på färgen, haha, men det kanske är den färgen som kallas Grå? Musblackar är ibland åt det mörkare hållet så jag vet inte vad den ligger närmast.
   Den sista pållen är en rödblack. Jag trodde faktiskt att det var gulblack som var namnet, för min första favorithäst var en fjording med den färgen och jag fick lära mig i det stallet att han var gulblack. Han var dock inte särskilt rödtonad, han hade bara ingen vidare ål att tala om; men hans var lite, lite mörkare. Bara väldigt tunn. Okej, hästminnen åt sidan, då jag såg hästen i spelet tänkte jag på en Golden Tabby tiger.
 
   Källa genom att klicka på bilden
 
   Jag tänkte på den Kvit-färgade hästen som en tiger också, en snövit en, men om ni vill ha bild på det får ni ta och Googla för jag kan ju inte spamma bilder på katter nu. Nejmen hursom, jag tyckte att färgen såg så overklig ut - jag var faktiskt förvånad över att se en lika guldröd häst då jag googlade på det.
   Hursom - jag lärde mig något nytt idag.
 
   Källa genom att klicka på bilden
 
 
   PS: Det blir alltid diskussioner så fort som man råkar så mycket som viska om en hästfärg, men jag har inte så mycket mer att tillägga så jag säger inte mer nu. Ni får gärna diskutera vidare i kommentarerna, men jag kan inte tillföra mer :)






Capucine Papapoulos

SSO har ju faktiskt flera hästar med färger som inte finns i deras raser, men jag tycker det är väldigt kul. Det jag älskar med spel är att inte är IRL, och är det inte IRL så borde inte allt vara som IRL, tycker inte jag. Dessutom blir det mer unika och spännande hästar om man drar in färger som rasen egentligen inte har.

Svar: Personligen gillar jag då hästarna hålls åt det realistiska hållet, men det är ju en smaksak. Alla gillar olika!
Esmeralda Silverforce

Gabrielle Northstar

Skulle kunna tänka mig att den ljusa fjordingen har gulanlag, dvs. är vitblack. Om den dessutom har två gulanlag så blir den ungefär som en cremello, fast med black i grunden(Kvit?), vilket skulle förklara varför ålen är knappt synlig.
Tycker den mörka ser ut som en mörkbrunblack, vilket finns på islandshästar, vet dock inte om det finns på fjording. :)

April Goldfall

Hade också problem med blogg.se tidigare :/
Jag håller med Gabrielle om att den "vita" fjordingen ser ut att ha gulanlag, antingen med dubbla eller med röd bas (vet inte om det fortfarande heter vitblack då eller isabellblack) vilket också skulle förklara att ålen inte syns så bra c: Haha för mig räcker det inte med ett namn på färgen, jag tycker anlagen är mer intressanta xD

Ida Ponylee

Har kollat upp det och den mörkaste fjordingens färg heter Grey Dun :)

Piper Archyard

Jag är i ärlighetens namn lite besviken på fjordingarna, både när det kommer till färger och modellen. De ser mer ut som förvuxna ponnyer med blacka färger och stubbman. Bringan är inte lika bred som kännetecknar rasen och huvudet är alldeles för smalt, och nosen insjunken. Färgerna är väl egentligen helt okej, men i spelet är de så...oregelbundna? I regel är det en grundfärg med toningar, i SSO känns det som två dominanta färger som blandas. I alla fall på de tre nya fjordingarna.

Och dessutom finns det ingen mysigare mule än på en fjording, hade velat haft med det i spelet ^^ Haha, här står jag och klagar när jag förmodligen kommer ta hem alla sex. De är faktiskt riktigt fina, även om de inte ser ut som jag hade velat ;)

Emelie Silverhaven

Mycket spännande, är väldigt lost inom världen av färger så det var kul att du kunde hjälpa till att rätta till några frågetecken :D Förresten har jag typ tusen frågor till dig, får se till att haffa dig i spelet så jag kan fråga dem :)

Förresten var mulen det enda jag älskade på den kvita. Den var rosa, då vill man bara pussa på den

Svar: Haha x)
Esmeralda Silverforce

Filippa Bigbear

Vilket bra inlägg!!! applåder från mig. c:
Jag tycker också färgerna är lite overkliga men dom var söta ändå. (min åsikt ta inte ta er!!!) Den vita var nog den jag gillade mest på nyhetsbilden men minst när jag väl så dom xD. Men den var ändå söt.

Det var kul att du tog med bilden på tigern för den färgen kände jag inte till alls. c:

Amanda Lightfield

Den vita har gulanlag som ovan nämnts, alltså blir "Mönstret" på dem andra manarna med gulare färg. Var också osäker på detta då jag köpte den men så var fallet! :D

Cynthia Winterborn

Hej Esme! Ditt blogginlägg är fantastiskt! ;D En vitblack fjordhäst finns det faktiskt inte hos SSO nu. En vitblack häst är en färgvariant av den brunblacka. En gulblack häst är en färgvariant av den rödblacka. Därmed kan det alltså stämma, att den rödblacka hästen var en gulblack häst. Var det finns en gräns, vet jag själv inte. Men jag menar, att det är en faktum, att det finns ingen vitblack, utan den vita hästen är en gulblack pga manens och svansens gulvita mittparti.

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.