Chrome Pointer

Lär dig Webbdesign - Runda kanter på bloggens bilder

   Tack vare en enkel kod i min CSS-mall får alla bilder i mina blogginlägg automatiskt en rund kant. Jag skulle aldrig någonsin palla runda av kanterna på alla bilder manuellt, så den här koden gör det hela väldigt mycket enklare för mig ^^
   Vet du inte vad CSS är för något? Det är bara att titta tillbaka i kategorin "Lär dig Webbdesign".
 

.image {
padding-bottom:5px;
margin-left: auto;
margin-right: auto;
-webkit-border-radius: 15px; /* Saf3-4, iOS 1-3.2, Android <e;1.6 */
-moz-border-radius: 15px; /* FF1-3.6 */
border-radius: 15px; /* Opera 10.5, IE9, Saf5, Chrome, FF4, iOS 4, Android 2.1+ */
}


   Ni ser där det står "radius"? Om ni vill ha den runda kanten större eller mindre kan ni ändra värdet från 15 till en annan siffra. Glöm inte att ändra alla tre värderna. (Min kod är nog inte direkt uppdaterad; ni ser att den inte är anpassad för vissa webbläsares versioner. Jag tror dock inte att det är något problem, jag har inte märkt något själv!)Stephanie Diamondfall

Vart ska man lägga in koden?

Svar: Läs inlägget en gång till.
Esmeralda Silverforce

Stephanie Diamondfall

Jag menar vart i stilmallen

Svar: *Axelryckning* Tror inte det gör någon större skillnad, testa!
Esmeralda Silverforce

Rose

Tack, de ser mycket bättre ut nu på min blogg.

Och, jag la in den längst ner så de spelar ingen roll vart man lägger in den i stillmallen :)

Svar: Åzum (y)
Esmeralda Silverforce

Julia Lowland

Åh, tack så mycket att du ville skriva inlägget! Nu kommer jag slippa fixa det på varenda bild :D

Svar: Härligt att du fick nytta av det ^^
Esmeralda Silverforce

Genevieve Nightbard

Funkade prima, tack så jättemycket!

Svar: Åzum (y)
Esmeralda Silverforce

Garnokslaktaren

Du glömde vad som antagligen är det viktigaste med en "webbdesignskola": att berätta om varför man skulle vilja ha rundade kanter. Vad ger det för intryck av sidan/sidans bilder? I vilka fall bör man ha rundade kanter? I vilka fall bör man inte ha rundade kanter? Det är väldigt designteoretiska frågor, men de känns som det som är viktigast att svara på i en sån här skola. Den tekniska implementationen är mer eller mindre bara en detalj, i jämförelse.

Svar: Nu är inte jag utbildad med mer än en gymnasiekurs, så att jag hela tiden ska kunna kasta ur mig totalt korrekta inlägg som ger all information man önskar och lite till är en omöjlighet för mig.
Esmeralda Silverforce

Ran by Boobah <3

Hej! Det fungerade FÖRUT för mig men sen så togs det bort Automatiskt. Ja har försökt göra om det men det fungerar inte. Vet du vad problemet är?

Svar: Måste vara något annat i din stilmall som tar ut koden. Dubbelkolla så att samma element inte är inkodat två gånger.
Esmeralda Silverforce

Stephanie Diamondfall

Det funkar inte på min nya bloggdesign (som tydligen är samma som du har) så vart satte DU koden.

Svar: Det är en stilmall, det ska inte göra någon skillnad var du sätter den. Prova att langa in den någonstans under entrymeta om det är trassel.
Esmeralda Silverforce

Stephanie Diamondfall

Det funkar fortfarande inte :(, förstår inte vad jag gör fel. Har ju lyckats på andra bloggdesigns.

Svar: Har du använt "Kopiera och klistra in" på dina bilder? Då funkar nämligen inte koden. Tänker eftersom bilderna längre ner på din blogg är rundade, men du kanske har beskurit dem?
Esmeralda Silverforce

Stephanie Diamondfall

Nej, jag andvänder inte kopiera och klistra in. Men när jag gjorde det förut på den förra designen så funkade det ändå.

Ronja

Hej esme!jag har drivit en blogg på blogg.se en gång.den är borttagen nu.jag försökte med webbdesign men det funkade aldrig.

Andrea Bravestone

Tack så mycket! Det ser riktigt fint ut nu!

Rebecca Whalehome

Hej oc tack för denna kod! Blev genast myket snyggare! Undrar dock hur man får runda hörn på bilderna i sidomenyn för bilderna där ändras inte med denna kod...:( Så hur ska man göra?

Courtney Candlenest

Jag har nyss bytt Design och skulle sätta in denna kod, jag tog innan bort alla andra .image koder så att dem inte skulle vara i vägen. Och klistrade sedan in koden. Men inget händer? Jag har googlat och googlat men hittar ingenting. Är det något fel på någon annan kod eller hur ska jag gå till väga?
Tacksam för svar :)

Svar: Eftersom jag inte har en aning om hur resten av din kod ser ut vet jag inte!
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.