Chrome Pointer

Det är konstigt...

   ...hur ofta jag blir anklagad för bildstölder. Av mina egna bilder. Mestadels händer det på Instagram (trots att jag där i 99% av fallen postar några In Progress-bilder medan jag redigerar), i natt hände det på YouTube. Först fick jag höra att jag stulit redigeringar från DeviantArt (hej, jag har faktiskt ett konto där så jag kan ju då kanske ha gjort plagiat på mig själv, länk HÄR), sen fick jag höra att jag stulit en bild i min årsvideo för den ska ha varit gjord av någon tjejs kompis.
   Jag är trött på bildstölder. Och här kommer det negativa med att jag inte är översocial i SSO-communityt - jag känns inte igen direkt. På Instagram känner folk till mig bäst, de kan min stil och om någon av mina bilder blir stulna brukar jag få höra det väldigt fort. På Facebook kan det ta ett tag. Men att bli anklagad för stöld från mig själv på YouTube, det var något nytt.
   Man ska alltid vara lite försiktig innan man anklagar någon för bildstölder. Kolla alltid upp en källa först innan ni går på någon för bildstöld. Herregud, jag dubbelkollar i mina bildmappar innan jag anklagar någon för att ha stulit mina egna bilder, så noggrann är jag. Men just nu är jag lite förbannad över att någon ståtar runt med min bild och säger "jag har gjort den här", så nu ska jag ut på jakt. När ska folk lära sig att man får låna mina bilder om man säger att det är jag som har gjort dem?
 
   (Btw så gillar jag de människorna som säger "men om du inte vill ha bilderna stulna ska du inte visa upp dem". När ska man sluta då? "Men om du inte vill bli mobbad ska du inte gå till skolan", "Om du inte vill bli rånad ska du inte gå ut" - jag har upphovsrättslagen på min sida och jag har all rätt i världen att visa upp mina verk utan att någon annan ska komma och norpa dem.)
 
   Oavsett vad någon säger så är det här min bild. Baserad på en Andalusier då jag i ett tidigt skede försökte föreställa mig hur en Tinkerhäst skulle se ut i SSO. Med extra ful man och svans eftersom jag gjorde den här under perioden då jag hade stora problem med min ritplatta.






April Goldfall

Jag förstår verkligen inte grejen med sno andras verk och ta åt sig äran för dem. Visst, många kommer säker säga att man är jätteduktig och så, men hur kul kan det vara när man egentligen inte har gjort bilden? Folk är bra skumma ibland.
Sånt här gör mig så irriterad, och jag är jätteglad att det aldrig (vad jag vet) har hänt mig.

Svar: Nej, jag fattar inte heller. Om man får beröm för något man gjort blir man ju på något sätt nöjd i hela kroppen, men den känslan kan väl inte infinna sig om man faktiskt inte har gjort det man får beröm för? Personligen vet jag att jag blir väldigt illa till mods om jag får beröm för något jag inte gjort, t ex. om någon missuppfattar vem som gjort vad i ett grupparbete. Vet inte om det grundar sig i mitt ångestsyndrom, men majoriteten av alla människor bör ju ha ett samvete, tycker man...
Esmeralda Silverforce

Alanis Moonstorm

Nämen så konstigt det kan bli när folk i sin iver att visa sig duktiga glömmer att kolla upp fakta först.

Bildstölder är banne mig det mest irriterande jag vet. Speciellt i och med att SSOs fanartgalleri är fullt av stulet material. Höll på att skriva en lång rant om det, men hejdade mig, dumt att sura ned ditt kommentarsfält med min irritation.

Svar: Tror mycket av bildstölderna ligger i att man inte får lära sig att det är olagligt. Jag minns hur jag satt på nätet, en sådär tolv år gammal, och läste om upphovsrättslagen, helt chockad; "Så man kan få böter eller fängelse, och ingen har någonsin berättat om det här för mig?!"
Esmeralda Silverforce

Angelica Nightbell

Ja, jag förstår helt enkelt INTE varför folk bara vill få berömmelse för bilder som inte är deras. Det måste ju vara hemsk för ägaren till bilden.

Och jag förstår absolut INGENTING om det där med tjejen som sa att du hade stulit din egen bild -facepalm-

Dagens samhälle.....varför ska livet vara så ironiskt?
(Sweetie Belle)

ebba goldwater

de är väldigt IDIOTISKT att ens tänka tanken.... borde inte folk fatta att tillslut kommer folk komma på vem ägaren egentligen är? hade ju inte direkt blivit glad om man får positiva kommentarer när man redan vet att man inte gjort bilden... det som gör mig också irriterad är att folk inte ta ansvar för vad dom skriver innan man anklagar någon.... fattar inte mig på sånt.... att inte folk växer upp.

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.