Chrome Pointer

Klappat och klart

   Vem har spelat igenom hela Arvet från Rosemond Hill på en dag kombinerat med inspelningar? Hej.
   Gaaaah så många buggar, men jag kom igenom det hela och det gick faktiskt ganska bra. Eller okej, jag var lite bitter i början av nivå 4 pga lite trassel, haha...
   Det kommer nu alltså två avsnitt i veckan av spelet tills det är avklarat - jag tror det blir elva eller tolv avsnitt allt som allt och de läggs upp på Youtube på tisdagar runt kl 15 på eftermiddagen och på fredagar runt kl 10 på morgonen. Vet ni vad som är bra med att jag fick det här klart så fort som jag gjorde? Då kan jag sätta igång med ett nytt hästspel mycket snabbare än tänkt sen :)
 
 
Visste ni att...?

   ...det finns 135 olika valmöjligheter då det kommer till att välja sitt Jorvikiska Varmblod i början av SSO? Det finns femton olika färger på hästen och nio olika manfärger, vilka kan kombineras på 135 olika sätt. Är inte det lite coolt egentligen? Dock finns det ju verkligen de färger som är vanligare än andra... En av de vanligaste måste vara gråskimmeln med vit man, som min Ash. Tycker det känns som att kombinationen jag har på Rapidash blir vanligare också? Den har varit rätt ovanligt men jag var alltid så avundsjuk på de som hade den snygga hästen, haha...
 
 
   Det här är faktiskt mitt tredje Jorvikiska Varmblod, som ni inte har fått se tidigare. Säg hej till Oona! Ni kommer faktiskt få se litegrann av henne under våren :)
Linser

   Jag satt och spånade runt på andra bloggar och såg något gammalt inlägg där man såg karaktärens ögonfärg väldigt väl. Och jag tänkte på att man är fast med färgen man valt fårävääär...
   Nejmen jag tänkte på om man skulle kunna köpa linser i spelet, haha. Jag vet inte om det är en genialisk eller bara urbota dum idé, men det var det som ploppade upp i mitt huvud. Ögonfärgen är ju inte direkt något som syns jätteväl, men ändå.
 
   Om det fanns linser i inte bara de vanliga ögnfärgerna, utan kanske också i sådana färger och mönster man hittar särskilt inför t ex. Halloween, skulle ni köpa såna? Om det fanns något roligt mönster kanske jag skulle köpa något tillfälligt, haha, men annars skulle jag nog skippa det x)
   Esme har gröna ögon, Penny har blå. Jag har faktiskt en tredje karaktär (också på Fluffy Unicorn) som har lila ögon.
Okej, planen är:

   Videoplanering föröver! Jag har varit lite frånvarande här för att jag har förberett mig framåt. just nu kommer det se ut så här: OBS! UPPDATERAT!
 • Måndag: Ett avsnitt av SSO Ride Through
 • Tisdag: Ett avsnitt av SSO Ride Through, ett avsnitt av Arvet från Rosemond Hill
 • Onsdag: Ett avsnitt av SSO Ride Through
 • Torsdag: Ett avsnitt av SSO Ride Through
 • Fredag: Ett avsnitt av Arvet från Rosemond Hill
 • Lördag: Ett avsnitt av SSO Ride Through
 • Söndag: Ett avsnitt av Zoo Tycoon 2
 
   På så vis händer något varje dag :) Vi får se hur länge det här kan hålla i sig. Jag har kommit rätt långt med Penny; vi nådde Jarlaheim igår och det finns många videor på lager nu. Varje dags uppdrag delas upp i minst tre delar, så målet är att jag inte ska behöva spela in så ofta. Jag vill ha tid till annat roligt också :)
   Då AFRH är genomspelat (tar lite över en månad innan alla klipp är uppe) blir det troligen ett annat spel istället :)
   Så äre iaf och jag hoppas att alla blir nöjda över det ^^
 
 
Hade ni väntat er det här?

Effektivt :D

   Inte nog med att jag lyckas slutföra en massa viktiga IRL-grejer hela tiden, dessutom hinner jag med en massa roligt! Både ZT2 och SSO har spelats in idag, och det är flera avsnitt på gång. Nu då jag har bunkrat upp på videor kan jag lägga in videor i ett rullande schema så behöver jag inte tänka så mycket på dem efter att de är inspelade och hopklippta. Det blir jättebra ^^
 
   Framöver kommer det komma ett nytt avsnitt av Zoo Tycoon 2 varje söndag med start denna vecka, så ni som gillar de videorna kan hålla er beredda :) Min plan är också att det ska komma en ny videoserie som kommer gå att se varje fredag, så jag ska förbereda för den i helgen. Passar bra att bunkra upp då man har tid; då kan jag gå ett tag innan jag behöver spela in igen :)
 
   Jag känner mig så himla uppåt, jag har inte varit så här glad och energifylld på länge och det är skönt ^^
 
Hade lust att redigera-

   ...såååå det blev något. Rätt slarvigt, för jag är fortfarande inte särskilt duktig på tekniken jag försöker använda, men det är kul ändå. Sen har jag inte så mye tålamod med Photoshop just nu heller, för jag gör så många saker på en gång xP
 
 
   Penny, Rapidash och kattungen som nu fått namnet Onix. En fin början på familjen Kinglee!
Före vs. Efter

   Nu är datorskärmen installerad och fungerande och allting! Det är sjukt ovant men jag älskar den :D Den är jättemycket bredare och mer högupplöst än min förra skärm så allting ser väldigt litet ut. Min blogg var liksom så bred att det var precis att man såg hela på min gamla skärm, men nu ser designen pytteliten ut xP Hela bloggredigeraren är också pytteliten, men jag vänjer mig nog snart :) Är så glad över att man nu faktiskt ser något då man sitter med Photoshop uppe!
 
   För att demonstrera hur det såg ut i spelet förut, vs hur det är nu:
 
 
 
   Det här är första gången sedan jag började spela SSO som jag faktiskt kan se hela hästen medan jag rotar i garderoben! Och det är UNDERBART :D
 
   Det här kommer också märkas på mina videor, men det tar nog ett tag innan de "hinner ikapp" :)
DATORSKÄRMEN KOMMER :D

   Det har tagit över en månad i processen att få hem mina nya datorskärm, men nu fick jag ett telefonsamtal och DEN KOMMER IDAG! Asså oj vad kul det ska bli! Jag tror det kommer bli en bekväm skillnad då jag spelar SSO, jag ska visa hur annorlunda det blir.
 
   Det visade sig att jag blev hemma i helgen (puh, tack och lov) så förhoppningsvis kan jag hålla igång typ som vanligt ^^ Jag har jättemånga inspelade avsnitt av SSO Ride Through som kommer börja rulla upp nu medan jag börjar göra annat. Ett nytt avsnitt lades upp i morse :)
   Nu ska jag klippa ihop allt material jag filmat idag, så att det bara är att lägga upp videorna sen ^^
Ibland får ni ha sista ordet

   Ett av mina nyårslöften var att bli duktigare på att svara på kommentarer, och det är något jag har hållt hårt på genom hela januari månad. Och jag tänker fortsätta hålla på det! Men, ibland har ni kommit med lite längre egna tankar, och då kan jag ibland tycka att ni ska få sista ordet. Det händer ju ibland att det inte finns någon mening för mig att komma med ett kort svar som inte gör annat än instämmer, och ibland har jag inte något vettigt att säga heller.
   Era tankar och åsikter är för min del en stor del av tankeprocessen jag sammankopplar bloggning med, och ibland är ni helt enkelt så grymma så jag behöver inte tillägga något. Oavsett vad tycker jag det är grymt kul att ni vill säga ert här och det är kul att ni är i princip lika aktiva som jag är på bloggen :)
 
 
Blått och vitt och en väldigt mörk häst

 
   Jag satt och skrev en att-göra-lista för dagen sent igår och insåg plötsligt "shit, var det inte den här helgen jag skulle till hästgården och jobba på helgläger...?" - KAOS! Först och främst måste jag akut in till en vårdcentral för jag måste ha fatt i en läkare (och man vet ju av erfarenhet att vårdcentralens akutmottagning kan innebära rejäla väntetider), sen ska jag ringa till gården och se om jag skulle jobba... över det har jag typ tjugo grejer som jag hade tänkt hinna med i helgen.
   Jag brukar inte vara så här oorganiserad tycker jag, det märks att jag inte har haft mycket att göra på sistone haha xP Nejmen om det är så att jag åker och jobbar i helgen blir det antagligen väldigt låg bloggning framöver, så ni är förvarnade på det. Faaast jag vet inte ens om jag ska jobba. Återigen - KAOS! (<- som om det inte alltid blir så, haha)
Idag var det en uppdatering

   Uppdateringen idag var väldigt liten. Jag tyckte att de nya schabraken var rätt fina (jag köpte det med ljus kant), men belöningen i uppdraget tyckte jag faktiskt var rätt värdelös. Glasögonen man fick äger nämligen alla Life Time-medlemmar redan, så det kändes ju lite snopet. Det måtte väl finnas något syfte med det?
 
   Det ligger två nya avsnitt av SSO Ride Through uppe nu. Penny blev Star Rider idag! Det blev över en och en halv timmes inspelat material av dagens uppdrag, jösses! Man får se lite hur snabbt det kommer gå med videor framöver, om det kommer ett avsnitt om dagen, eller två. Om saker går som planerat börjar jag jobba redan nästa vecka (ska skriva kontrakt på måndag, wihihi) och då försvinner mycket av min tid. Jobbet blir dock på 80%, men jag vill gärna hinna med annat än att bara sitta vid datorn, och det här gör också så att jag kan fortsätta åka till hästgården under vissa helger :) Mitt bloggande kommer ta mycket stryk av det här kan jag säga redan på förhand, och det kan hända att bloggen aldrig blir riktigt som den har varit. Men förändringar är bra ibland! Jag vet inte om jag kommer berätta vad mitt jobb går ut på; det kan hända att jag gör det, kan hända att jag inte gör det. Man får se :)
 
   Ute är det kallt, så det får bli en vinterbild idag!
Det perfekta hästspelet

   Igår fick jag en fråga som löd ungefär "Hur ser ett perfekt hästspel ut för dig?". Jätteintressant fråga! Det finns mycket att ta upp. Vi kombinerar det här med att jag nämner något bra och något dåligt med alla hästspel som jag har visat här på bloggen :)
 
   Arvet från Rosemond Hill
   Positivt: Spännande story, häftiga miljöer trots "dålig" grafik. Lyckas hela tiden hålla sig intressant. Finns många hästar att välja bland - och hästarna fungerar olika.
   Negativt: Fult, bitvis för svårt för yngre spelare. Det är lätt hänt att välja en häst som inte passar en alls.
 
 • Grafik och animationer är jätteviktigt för mig. Jag vill antingen ha det superrealistiskt, eller i en "orealistisk" stil som ändå känns väldigt självklar, som SSO. Häst och ryttare ska inte se ut som två legoklossar på parad, utan man ska se att det är just häst och ryttare. Hästen ska självklart röra sig korrekt i sina olika gångarter - och helst ska ryttaren även sitta korrekt i gångarterna. (T ex, lättridning i traven.) Ett plus är om hästen byter galopp beroende på vilket håll man vänder åt. (Så var det i My Horse And Me - men hästen gick alltid i fel galopp. Därmed värdelöst.)
 
   Full Fart i Stallet 2
   Positivt: Innehåller praktiska (och snabba och lätta) teorilektioner. Går snabbt att ta sig igenom och är ändå intressant att spela igen och igen.
   Negativt: Inte särskilt vackert. Väldigt få val till att skräddarsy häst och ryttare. Bara tre hästar att välja bland.
 
 • Styrningen är faktiskt mycket viktigare än man tror. Hästen måste vara lättmanövrerad och relativt lättsvängd. Bara för att man galopperar i ett okej tempo vill man inte ha alldeles för lång svängradie. Hoppningen bör absolut inte vara så svår att man är livrädd inför varje hinder. Ett plus är om hästen kan hoppa redan från trav (T ex. Full Fart i Stallet), och om man kan vända den medan den står still (T ex. SSO).
 
   Horse Life 2
   Positivt: Fantastiskt vackert och man kan få med sig många vackra bilder från spelet
   Negativt: Samma saker upprepar sig hela tiden och spelet blir oerhört långtråkigt. Finns ingen möjlighet alls att rida fritt. (BENSKYDDEN SITTER PÅ FEL FRAMBEEEEEEN)
 
 • Det bör finnas någon storyline. Att bara rida runt och göra vad man vill tröttnar man lätt på, men om det finns en bra story hålls intresset längre. Storyn borde ändå tillåta att man kan glida ut och göra något annat under tiden - det är inte kul om man är helt fast hela tiden.
 
   Horsez
   Positivt: Fantastiska miljöer och en intressant spelstory. Hoppningen och terrängen varieras mycket.
   Negativt: Hästarna ser ut som Garnoks avkomma. Blir ganska upprepande.
 
 • Aktiviteterna är självklart väldigt viktiga. Ska det vara banhoppning, terränghoppning, dressyr, galopp, pole bending, barrel race, rida konbanor, konbanor kombinerat med hoppning (sistnämnda fanns i Penny Girl och skulle ha varit jättekul om hästen inte varit så svårstyrd. Den grenen skulle däremot vara perfekt för SSO, som har en av de mest lättstyrda hästarna i hästspelens värld.) - det bör finnas åtminstone någon variation, för det är inte roligt att göra samma sak hela tiden. Ett negativt exempel är Horse Life 2, som bara repeterar sig självt om och om igen. Även om spelet är vackert så vill ingen spela ett tråkigt spel.
 
   Horsez 2 (OBS! Jag har inte hunnit spela igenom spelet ens till hälften!)
   Positivt: Spelstory i samma anda (men inte lik) som Horsez.
   Negativt: Verkar svårt. Väldigt svårt.
 
 • Minispel kan uppskattas, men det beror på person och på spelen. Minispel kan man göra i både My Horse And Me 1 och 2, och alla aktiviteter ser olika ut. Om ni vill se exempel på minispel så kan ni se alla minispelen från My Horse And Me i spellistan HÄR.
 
   My Horse And Me
   Positivt: Snyggt, stilrent och ganska lagom svårt.
   Negativt: Ingen spelstory ALLS. Sega och lite svårsvängda hästar.
 
 • Om det är en spelstory är det inget annat än positivt om det finns saker att göra även då den är avklarad. Kanske man kan tävla igen, kanske man får tillgång till något nytt, man kanske kan köpa en häst; om man inte kan spela alls då storyn är kvar blir det en besviken spelare framför datorn.
 
   Häst och Ponny: Min Första Ponny
   Positivt: Gulligt spel, särskilt för yngre spelare. Söta ponnyer. (Ibland.) Går att trickträna ponnyerna.
   Negativt: Styrningen är nästintill vedervärdig, grafiken under ritterna ser ut som en superful version av Minecraft, dressyren blir tråkigare och tråkigare ju längre man kommer.
 
 • Hästen är jätteviktig. Hästens färger måste se bra ut, hästens utrustning bör absolut sitta korrekt (USCH för remmar och spännen som sitter fel!) och man bör absolut kunna välja hur man vill att häst och utrustning ska se ut.
 
   My Horse And Me 2
   Positivt: Rätt söt grafik, finns flera minispel av helt olika kaliber att prova.
   Negativt: Ritterna blir rätt upprepande. Man gör ingenting alls i spelets story utan ser enbart cinematics.
 
 • Att kunna hoppa när man vill är faktiskt viktigare än man kan tro. Att enbart kunna hoppa vid ett hinder skapar ofta frustrationer - och i t ex. Penny Girl, där man inte kan hoppa över en liten liten sten för att det inte är ett hinder, blir man lätt irriterad.
 
   Penny Girl
   Positivt: Ett av de vackraste hästspelen. Makalösa miljöer, många klädesval för ryttaren.
   Negativt: Laddningstiderna är så långa så att man hinner tröttna innan man ens startat spelet. Spelets fyra storys är medelmåttiga at best och hästen får inte mycket utrustning att hurra över.
 
 • Man vill veta att spelskaparna faktiskt bryr sig. I allt för många hästspel blir det slarvat med ditten och datten; remmar som sitter fel, tyglar som inte existerar, fakta som är helt åt skogen, hästar som beter sig så som hästrädda personer tror att alla hästar beter sig. (Typ gnäggar konstant, är antingen kolugna eller livsfarliga, litar bara på en enda människa på denna jord osv) Om det är ett hästspel ska det vara gjort på riktigt, med hjälp av folk som faktiskt kan något om hästar - eller i vilket fall försöker förstå sig på dem.
 
   Starshine Legacy
   Positivt: Spelstory med hästar och magi med en grafik som är charmig trots att den är långt från realistisk.
   Negativt: Alla spelets nivåer har ett mål och det går sällan att ta sig runt fritt i spelen.
 
   Star Stable
   Positivt: Häftiga miljöer och många tävlingar och utmaningar med många hästar att välja bland.
   Negativt: För att klara sig bra i tävlingar kan man vara "tvungen" att köpa hästar och utrustningsdelar man inte gillar.
 
   Star Stable Online
   Positivt: Spelstory som "aldrig" tar slut. Tonvis med möjligheter att skräddarsy både karaktär och häst. Det sociala i spelet gör så att man dras till det än mer.
   Negativt: Spelet tappar dragningskraft i perioder då man har mindre, eller mer, att göra, beroende på vad uppdragen går ut på. Haha, hängde ni med på den?
 
   Om jag nu frågar er - vad är det perfekta hästspelet ur er synvinkel?
Oh dear

  Jag har suttit sedan halv åtta och spelat in SSO Ride Through, och jag är inte igenom alla dagens uppdrag än trots att jag har klippt vissa delar... Haha, sjuukt långt! Ska börja klippa ihop avsnitten och planera hur de ska läggas upp.
   Jag kan iaf säga så här - idag blev Penny Kinglee Star Rider!
Effektivt ska det va!

 
   Jag har 14 saker på min att-göra-lista idag, varav 6 är relaterade till mina äventyr igår... Haha herregud, idag är effektivitet mitt nyckelord! Jag är osäker på vilka uppdrag som dyker upp med Penny idag, men minst ett avsnitt av SSO Ride Through kommer iaf under dagen ^^
   Jag har fortfarande inte fått min datorskärm, så mitt första uppdrag idag är att säkerställa att den skickas. Jag har prydligt radat upp mina mål för dagen tillsammans med en siffra predvid dem - siffran står för prioritet och stryks då uppgiften är avklarad. Jösses vad jag har blivit inpräntad i siffertänket sedan jag jobbade som stallvärd på min gamla ridskola, då hade vi det systemet för att veta vilka hästar vi skulle plocka bort från lektioner då ryttare inte dök upp x)
Haha oops

   Jag hade inte en aning om hur länge jag skulle vara borta idag, men det blev nog ändå lite längre än jag trodde x) Oooch som väntat blev det superbra av det här mötet - jag har ett jobb framför mig! Eller ja, ett till jobb, haha, för det här går ihop med ett uppdrag jag redan hade därifrån. Och dessutom verkar det som att jag kan fortsätta på hästgården vid tillfällen, vilket är GRYMT! Haha asså jag är så glad så ni anar inte, drömjobb! Nu ska man bara föra frågan om lönen, hehe...
 
 
   Ingen inspelning av SSO idag, pga en massa olika anledningar. Jag tänkte att jag ska sätta mig och spela in direkt i morgon bitti, så att det blir minst ett avsnitt i morgon iaf :) Framöver kommer jag antagligen ha lite att göra så det blir nog max ett avsnitt om dagen. Så äre.
   Nuuuu ska jag sätta mig och finurla med Photoshop. Jag ska göra en logga. Inte direkt till mig heller, faktiskt. Åhåhå, jag vill bara bli klar med allt som är på gång, det ska bli så himla kul att visa :D
 
   (Jag vet att jag ligger lite efter med inlägget med SSO-bloggarna, då jag inte har lagt till flera som kommenterat under sista veckan - jag ska försöka hitta orken att få in er i listan, jag har bara en massa andra grejer som ligger högre på min priolista!)
Silvertravaren i guldskogen

 
   Jag brukar inte göra skuggan på marken på det där sättet - vet inte om jag ska fortsätta med det heller, men jag tyckte att jag behövde testa det iaf. Detaljrikedomen på Ash kan jag tacka en väldigt bra referensbild för; en dag måtte jag kunna rita hästar på helt fri hand!
Ivääääg

   Jag är alltid lite extra taggad de dagar jag har möten, för det brukar alltid bli något spännande och intressant av dem. Idag är en sån dag så jag hoppas att det här blir en bra dag :D
 
 
Visste ni att...?

   ...jag alltid blir jättestressad om chatten börjar blinka om jag är mitt i ett lopp? Jag blir jätterädd för att den som skriver ska tro att jag iggar, så jag försöker ta mig i mål så fort jag bara kan för att kunna svara i lugn och ro - men det brukar leda till att jag krockar i allt som finns att krocka i och istället tar det mycket längre tid att ta sig i mål än vad det skulle ha gjort...
 
 
   Pichu är btw halvvägs till lvl 12 just nu, det är nice (y)
Nu farao är det vår!

   Lite grönt behövdes och jag gillar kombinationen grönt/rosa. Minns ni att det var de färgerna som från början användes på Jorvikipedia?
 
   I övrigt lyder följande:
   - Jag ska idag ordna en bildlänk åt Pichu i inlägget om mina hästar - har väntat med det eftersom jag ville ha sommarbilder.
   - Ett nytt avsnitt av SSO Ride Through släpptes idag. Jag vet inte om jag kommer hinna spela in i morgon, för jag är än lite osäker på hur min dag ser ut.
 
Bekantskap med familjen Jarlasson

   Jag fastnade i så mycket annat så att jag helt glömde bort att jag skulle skriva det här, haha x)
 
   Nåja, under förra veckan kunde man för första gången stifta bekantskap på riktigt med familjen Jarlasson som håller till på Paddockön. Tidigare har man haft kortare konversationer med Dorith, men inte mer än så. Men nu farao! Inte nog med att G.E.D. var i farten med att sabba all telefoni på hela ön, men lilla Hanna ville ha hjälp att hitta en bok (I feel you there), lilla Lisa fyllde år och Onkel Bob hade en svår tävling att komma med.
 
   Om vi börjar med den första storylinen jag tog tag i - vilket barn har pumpatårta som favorittårta?! Jorvikborna kanske är riktigt duktiga på att använda sina närproducerade råvaror och familjen Jarlasson kanske kämpar med att lilla Lisa inte ska dö av sockerchock... jag undrar btw hur det kommer sig att det finns en karaktär som heter Lisa, då det redan fanns en som var så mycket viktigare för vår historia med spelet? Jag har en liten teori om det, men den känns så pass långdragen så jag väntar med den tills (eller om) det kommer fler tecken som stärker teorin.
 
 
   Nummer två är telefonin. G.E.D. håller på med hemskheter som vanligt och vi introduceras för jPhone 7++. Har något vagt minne av att vi kanske har sett en jPhone förr? Nejmen detaljerna är ju härliga.
 
   På tal om detaljer var lilla Hannas bokserie guld värd. Jarlatrilogin är helt klart en mix mellan Star Wars och Lord of the Rings. Jag är inte så superförtjust i Star Wars själv, men jag älskar LotR så alla referenser är varmt välkomna! (Minns ni referensen till Boromirs "One does not simply..." i huvuduppdragen med Sovande Änkan? Ååh vad lycklig jag var över den!) Jag tror faktiskt att jag har missat referenser tidigare, att jag tänkt på dem men inte vetat var de kommer ifrån, men ibland så ^^ Jag bara väntar på en Harry Potter-referens, om det händer så blir jag så glad så att jag spricker!
   En annan intressant sak från lilla Hanna var hennes "Åhh vuxna är så töntiga" och jag var på väg med ett "men jag är inte... åh visst ja, jag är vuxen". Ehm ja, jag har varit myndig i över två år men det gör inte att jag är mer vuxen för det - I need an adulter adult for this! Tillbaka till ämnet - hur gamla är våra spelarkaraktärer? 
   Vi börjar från scratch. Det första vi får höra om våra egna spelarkaraktärer då man börjar spela SSO är att man vill bli antagen till Jorviks Hippologiska Institut till hösten. Jag måste ju vara helt värdelös akademiskt sett, eftersom jag har genomlidit tre höstar utan att ha blivit antagen... Nejmen, känns det inte som att karaktären då ska vara typ 16+? Jag var 17 då jag började spela SSO, så jag gled in i att även min karaktär skulle vara i den åldern. Skillnaden är väl att jag har blivit äldre medan Esme har stannat kvar i samma ålder genom årstiderna.
 
   Jag tänker alltså avsluta mina luddiga tankar med ett par frågor till er - Hur gamla tycker ni att era spelarkaraktärer är? Tror ni att en viss ålder är menad för karaktärerna? Och har ni några ytterligare tankar om det här? Jag vill gärna höra vad ni tror, tycker och tänker här :)
Hej-jag-var-lite-effektiv-igår

 
Fredsmäklare och gruvarbetare

Äntligen

   Min "nya" bloggdesign (har bytt färgtema) är nästan klar och jag har spelat in en hel dags uppdrag med Penny och Rapidash. Vet inte om alla delar kommer upp idag, men det kommmer minst ett avsnitt iaf ^^ Jag får planera lite framåt nu för jag är inte bergsäker på hur framtiden ser ut för mig, så jag hoppas att jag kommer hinna spela in i princip varje dag under den kommande veckan. Kommer dock ha lite att göra efter tisdagen som har prioritet.
 
   Nu tänker jag bunkra upp mig framför senaste avsnitten av The Flash och Arrow, som jag inte har hunnit se än, medan första delen av inspelningen sparas i mitt redigeringsprogram. Jag har aldrig pallat följa tv-serier ordentligt, men just nu följer jag de båda + The Musketeers så pass noga att jag alltid ser de nya avsnitten dagen efter de sänts i USA/Storbritannien. Följer ni några tv-serier?
SSO's Launcher

   Jag hade tänkt både skriva inlägg och göra video om det här, men det behövs självklart inte nu!
 
 
   Personligen använder jag bara launchern på onsdagar. Jag orkar inte skriva i mina användaruppgifter på nytt varje gång jag vill använda den och kopplingen till Facebook funkar inte för mig - tror det beror på att jag har bytt mailadress på Esme, jag har alltså inte kvar samma mejladress som jag hade för tre år sedan. Jag använder inte min personliga Facebook längre, utan använder enbart min SSO-Facebook, så det är lite synd att det inte funkar, men det är ju inget som stör överdrivet mycket :)
Blir ingen inspelning idag

   Hann komma innanför dörren nu på eftermiddagen för att mötas av mamma som med en slev i högsta hugg förkunnade att vi ska ha middagsgäster. Tänker jag sitta framför datorn och prata med mig själv i en lägenhet med pappersväggar då vi har middagsgäster? Tror ni kan gissa svaret på den, heh...
 
   Jag har varit ute på stan med Siri och Lottie större delen av dagen. Både jag och Lottie hade duktigt nog glömt att vi stämt träff - Siri påminde mig igår och jag påminde Lottie utan att ens veta om det i morse. Jag har iaf haft askul och jag är återigen väldigt tacksam över de vänner jag har hittat tack vare SSO. Otroligt häftigt!
   Jag har självklart inte hunnit spela SSO idag eftersom jag varit ute, men jag tänkte sätta igång nu direkt för jag ser verkligen fram emot att få testa den nya tävlingen på Paddockön :D
 
   Glöm inte att alltid vara väldigt försiktiga innan ni stämmer träff med någon ni träffat över nätet. Alla människor är inte vad de utger sig för!
 
 
PS: Jag jobbar på ett nytt färgtema till bloggen... förhoppningsvis är det färdigt någon gång i morgon som senast.
Öhm, I'll be back

   Jag hade tänkt ordna en massa grejer idag, särskilt videorelaterade, men sen påminde Siri mig om igår att vi skulle ses idag x) Haha, jag är så förvirrad så jag inte ens vet vad jag håller på med! Jag ska alltså träffa både Siri och Lottie Snowborn, vilket är åzum. Videorna får vänta till eftermiddagen eller helt enkelt till i morgon. Trot eller ej, ibland har till och med jag ett socialt liv!
 
   Jag påbörjade förstås de nya uppdragen igår. Jag ska skriva lite om det då jag har tid, det blev så monumentalt mycket att göra igår så jag hann inte. Men, jag kom ju faktiskt upp i lvl 17, yaaay :D Det var inte länge sedan jag kom upp i lvl 16 ändå, det har gått otroligt fort med XP nu. Kanske för att det faktiskt blev väldigt mycket uppdrag i Dinodalen? Aja, jag tänker då verkligen inte klaga ^^
   Jag har iaf rätt mycket jag vill säga om de nya uppdragen, så jag hoppas att jag minns allt tills jag kommer hem! Är förstås inte färdig med uppdragsserien men tyckte dag 1 var riktigt bra ^^
 
   Haha, känner igen mig där... Jag håller på att läsa bok två i serien Sword of Truth och jag får verkligen kämpa för att slita mig bort från den, annars skulle jag sitta och läsa bokstavligt talat hela dagarna...
Den svarte jätten

 
Level 17 :D

 
Jag har så mycket att göra så skallen exploderar

   Heeeej, jag sitter äntligen vid min egen dator och jag är på vippen att somna efter en nästan tre timmar lång bilresa, haha... Hade gått fortare att ta tåget men det är så skönt att slippa fundera på när och hur man ska av och sedan springa iväg efter tunnelbana och buss och hela kalabaliken.
   Jag har ju jobbat hela veckan men jag kan inte vila än! Jag ska fortsätta göra lite smågrejer hemifrån åt de på hästgården (jag är ansvarig över deras sociala medier just nu, haha) och jag måste förbereda inför ett annat jobbuppdrag. Sedan har jag ett tredje jobb på gång som jag ska få veta mer om under nästa vecka, asså det här är inte klokt haha... Ovanpå det så har jag en massa extra SSO-grejer, jag ska nu in och inspektera uppdateringen (jag kanske kommer upp i lvl 17 nu :D) och under helgen ska jag börja spela in min Ride Through igen! På tal om den så fortsätter folk fortfarande fråga varför jag inte har spelat in under vintern, men jag tänker inte ens svara på det nu. Jag har 1) skrivit det x antal gånger och 2) till och med SAGT det i den sista videon. Om man verkligen ser så mycket fram emot nästa video tycker man ju att man bör ha lyssnat på föregående video?
 
   Ikväll kommer jag nog inte kunna spela för det händer lite grejer hemma hos mig, så jag ska kasta mig in i spelet nu och göra de nya uppdragen ^^
~ * ~

 
Star Academy-tidningarna

   Jag har i många år letat runt på internet och diverse loppmarknader (för tro mig, där man kan hitta guld!) efter de två Star Academy-tidningarna som släpptes typ-i-samband-med SA-spelen. Har inte gått så bra. Tack vare en utländsk bloggläsare fick jag slutligen läsa serierna på en PDF där de var översatta till engelska, men under förra veckan fick jag faktiskt tag i båda tidiningarna, på svenska dessutom :D
   Nu har jag alltså alla tolv Jorvikspelen och alla fyra serietidningarna (två SSL, två SA). En mycket fin samling indeed (y)
 
 
Vi välkomnar värmen tillbaka!

 
Det märks att det är dött...

...då det är onsdag och nästan inget alls har hänt på Bloglovin'. Jag följer över 40 SSO-bloggar och det kanske har kommit upp tio inlägg idag? Trist.

Jag ser verkligen fram emot de nya uppdragen! Får hålla mig borta från Bloglovin' från och med nu fram tills att jag kommer hem på fredag, haha... Jag har rätt mycket annat att göra ändå. Idag har jag t ex. gjort en affisch som ska printas ut och sättas upp på lite olika ställen runt om i landet, t ex. på Ågesta ridskola som reklam för hästgården. Känns askul att jag får göra sånt! Dessutom har jag skrivit några rader om alla gårdens hästar samt letat internet runt (samt typ vänt ut och in på gårdens dator) efter bilder till det, så nu ska vi börja visa upp hästarna på gårdens Facebook och Instagram. Jag har också fått fixa layout till ett prospekt för en kurs som ska hållas här i höst. Massor med datorjobb varvat med ridning, hur bra kan man ha det liksom? Jag har ridit sju gånger sen jag kom hit i måndags och har så sjukt ont i kroppen av träningsvärk men det är så sjukt värt det! Som om inte det är nog verkar det som att jag har ytterligare ett jobb som väntar då jag kommer hem och jag ska på ett möte om det redan nästa vecka och jag tycker allt känns väldigt bra. Känns som att 2015 blir mitt år :D

Jag har haft en jobbig höst, men jag hoppas verkligen att ni alla har lika mycket energi för det här året som jag har! Det var länge sedan jag var så taggad som jag har blivit under de sista dagarna ^^
Problemet med att driva en Wiki

   Jag har stött på ett problem med Jorvikipedia. Det skedde egentligen redan innan förra sommaren. Och det är det att även om man vet vad man borde skriva om, så är det inte alltid så lätt att skriva. Just nu vet jag t ex. att jag måste skriva om arkeologi på SSO Wiki - men hur ska jag lägga upp det? Ska det vara en bild där, eller en tabell här, och vilka sidor bör det länkas vidare till, ska det bli nya kategorier, ska skeletten få egna sidor, vad är viktigt att veta, vad är överflödigt och vad är kul att veta?
   Typ så blir det inför vartenda sida på Wikin. Och jag har skrivit många sidor. Jag har redigerat nästan 5 500 gånger på Wikin, och det har varit allt mellan att rätta stavfel till att skriva hela monstersidor och göra extra koder. Det blir lite problematiskt då SSO växer så förbenat fort också, för då andra saker kommer i vägen, inspirationen tryter och man faktiskt lite glömmer bort Wikin, så ligger man plötsligt efter med ljusår.
   Den engelska Wikin lider just nu av en massa sabotage, vilket fantastiska Lys just nu fixar för jag blir så ledsen av att se det så jag bara vill gå och gräva ner mig någonstans. Det sitter alltså någon människa på andra sidan jorden och skriver en massa hemska kommentarer till en av Wikins användare, hur sjukt är inte det? Jag har försökt prata med Wiki-supporten om att spärra Wikin för oregistrerade användare för mobbningen är helt sanslös, men supporten vägrar hjälpa till för att vi "inte har haft nog med sabotage", trots att alla tillfrågade på Wikin går med på att stänga den. Det gör ju inte direkt så att man känner för att "hurra, nu ska jag in på Wikin jag slitit med i två år och se vem som har blivit dränkt i hemska meddelanden idag!", utan jag vänder mig nästan bort från den.
 
   Jag skäms över att jag inte har orken till att fortsätta redigera på min Wiki, men jag hoppas verkligen att den orken kommer tillbaka. Jag tycker nämligen väldigt, väldigt mycket om Jorvikipedia. Jag är väldigt stolt över att ha drivit fram den största svenskspråkiga Wikin som finns som enbart består av originaltexter utan något som helst material som gått genom Google Translate och det vore härligt att återfå lite inspiration.
 
 
Våren

   Bild från Vårryttaren
 
   Smälter snön idag? Det hintades om det i uppdateringen förra veckan. Om det är så, så kommer vi inte se snö de bebodda delarna av Jorvik förrän i december igen. Jag har dock inte så mycket emot att åter välkomna värmen till Jorvik - det innebär också att jag kan fortsätta min resa med Penny Kinglee! Men det är inte allt, jag har ett till projekt; och ni vet hur viktigt jag tycker det är med namn i spelet. Dags att åter gnugga geniknölarna!
Ute i ingenstans

Jag är lite forever alone på kvällskvisten, men det är skönt. Jag behövde inte ta kvällsfodringen heller, scoooore! Asså ni anar inte vilken träningsvärk man har då man går från att ha legat hemma med sjukdom i en månad till att på två dagar sätta igång med fullt ös med stalljobb och ridning. Jag har inte ens varit här i två dygn och jag har ridit fem gånger! Det bästa är att jag får rida många olika hästar, jag älskar att kunna växla mellan olika hästar och bli starkare i sin ridning :D i morgon ska jag rida "min" ponny samt en jättetrevlig Knabstrup (dansk hästras som ser ut som Appaloosor) som tydligen skulle bli lite av mitt projekt under den här veckan, sjukt kul! Det är alltid kul då man väl får rida hästar man velat prova i många år x)

Jag har askul och eftersom det blir mycket ridning för mig så är den här veckan helt åzum, men tror ni inte att det krockar med datorskärmen som skulle komma den här veckan? Haha, jag tror jag för evigt kommer ha lite otur med såna grejer x) ser verkligen fram emot att få hem den, jag ska ta en screenshot i SSO med var skärm så får ni se vilken skillnad det blir. Vad som helst är bättre än skärmen jag har just nu!

Bara så ni vet också så svarar jag inte på några kommentarer innan jag kommer hem igen (fredag), för jag tycker det känns bättre att göra det i lugn och ro framför datorn :) vill bara varna så att ni inte tycker jag svarar alltför sent!

Jag ser ändå fram emot SSO's uppdatering i morgon, jag kommer lätt använda mig av mitt väldigt begränsade internet till att försöka se vad som händer, haha... Har ni några idéer över vad som kan tänkas hända?
Ni vet reklaminlägget?

   Det jag sammanställde med alla era SSO-bloggar? Tycker ni att ni har haft nytta av det? Har er statistik ändrats på något sätt, och har ni hittat nya bloggar att läsa själva? Berätta gärna :)
 
   Ni kan självklart fortfarande hitta inlägget i menyn till vänster - knappen heter "SSO-bloggar"!
En vända runt kvarnen

 
På allmänförfrågan -

   Det är JÄTTEMÅNGA som har bett mig spela mer Zoo Tycoon 2. Visst, det kommer jag göra - men jag kommer inte sitta och peka och berätta vad varje knapp gör om det inte blir en väldigt stor efterfrågan, för i det här spelet vill jag bara leka runt. Så äre!
 
Penny Girl ~

 
 
 
 
   Sådär btw så åker jag bort till hästgården och jobbar idag, hemma igen på fredag. Tidsinställda kommer förstås som vanligt :) Har inte sett "min" ponny på nästan en månad så det ska bli sjukt kul att rida idag :D
 
Lite tidig, men ändå

   Snön ligger kvar i spelet, men om man kikar på nyhetssidan tyder det på att den försvinner snart. Jag tycker kylan har varit på bloggen för länge, så jag har livat upp. Det var ett helvetiskt projekt, som jag ändå slutförde bara på några timmar, men jösses vad jag trodde jag tagit mig vatten över huvudet! Helios var i en sådan vinkel att jag var tvungen att måla hela hans huvud utan minsta redigering (#stolt) medan bog, hals och rygg kommer från spelet, Pichu är helt målad förutom ganachen, Freya är helt målad, mule och nosrygg på Shari är helt målad. Det var svårt, men jag tänjde lite på mina egna gränser och jag är sjukt nöjd med resultatet! (Och det här med att måla armar och händer är jag fortfarande helt hopplös på trots superbra referensbilder, haha)
 
 
Inläggsinspirationen kommer aldrig då man behöver den!

   ...vi kan säga att tankeverksamheten står still.
   Jag försöker förbereda lite i många aspekter. Dels försöker jag packa för jag ska åka och jobba (chefen sa åt mig att ta med mig broddar för det är tydligen isgata över hela stallplan - JAG HATAR VINTERN), dels försöker jag få lite grepp om Sony Vegas (det går helt ok - men mina Ride Throughs får nog fortsätta gå i Movie Maker för jag orkar inte behöva konvertera filerna för att få med mig ljudet...), dels försöker jag få in lite inlägg på bloggen för jag åker i morgon. Ett skrivet inlägg per dag tycker jag inte är mer än rätt! Får se exakt hur det blir med den saken. Det är ju inte enkelt bara för att man har en titel, man måste ju kunna spinna vidare runt titeln också!
 
   Jag har inte ridit på en månad och i morgon får jag äntligen rida "min" ponny och kanske en till häst, ibland är livet riktigt bra :D (särskilt då man får betalt för att rida, hehe)
 
 
Horsez ~ Full spellista

   46 videoklipp på nästan 14 timmar - stolt. Jag gjorde det, jag kom igenom hela spelet som ett videoprojekt; och nu vet vi äntligen på allvar hur lång tid det tar att ta sig igenom hela spelet.
 
I DID IT!

 
   Den är helt klaaaaar! Egentligen var det inte så hemskt som jag förutspått, det var Helios som var allra värst... Och Freya, för det är banne mig svårt att både rita och redigera svarta hästar, haha. Vet inte när jag ska ta upp den som header, kanske precis innan jag åker iväg?
 
   Jag har faktiskt hållt löftet att börja rota i Sony Vegas också. Jag tycker det är jättesvårt, haha x) Ett stort problem jag upptäckte var att programmet inte kan ta emot ljudet som spelas in med Fraps om man inte konverterar AVI.-filen eller något. Detta är enbart ett problem i de videor där jag vill ha kvar spelens ljud - vilket ändå blir ganska många i slutänden. Jag orkar nog inte ta tag i det idag, så jag sparar dagens video i WMM så att den kommer upp.
Galet

   Det går framåt, men gaaaah vad det här är svårt!
 
 
...vad har jag gett mig in på?

 
   Det här är en femtedel av bilden. Så mycket kan jag säga. Herregud.
 
Haha kaos

   Jag har ju varit sjuk ett tag och har därmed inte kunnat åka och jobba (eftersom jag bor på hästgården medan jag är där, det är alldeles för långt för att pendla), men nu i veckan åker jag äntligen tillbaka och kan krama på "min" ponny efter nästan en månad. SSO's nyheter hintade förra veckan om att snön försvinner på onsdag, och det innebär att jag förstås måste få in lite värme på bloggen! Jag har kutat runt i spelet och fotat till mitt nya redigeringsprojekt, som är ett monsterprojekt, men jag brukar ju vara rätt snabb så jag kaaanske hinner klart i helgen... bilden i sig får ni hur som helst inte se innan fredag, för det är då jag kommer hem igen :)
   Nu ska jag sätta mig och försöka knåpa ihop min lineart, haha... har en helt underbar referensbild som jag velat utgå ifrån länge, så jag hoppas verkligen att jag lyckas med det här :D
 
   Jag tänkte faktiskt spela in lite Zoo Tycoon också; har hittat några nya nedladdningar som gjorde mig jättetaggad, haha. Får se vad som hinns med :D
Hopphopp

 
Sony Vegaaaaaas

   ...jag måste fixa lite filmmaterial och sen ska jag börja provklippa och se om jag lyckas komma fram till något vettigt. Kommer bli intressant! Sony Vegas Pro 13 blev det, är jättespänd på att prova det ^^ Och som sagt så har jag inte köpt det själv så jag vet inte hur mycket det kostar, om ni nu skulle fråga (för det är alltid någon som frågar). Ser verkligen fram emot att testa det här - och min nya datorskärm kommer under nästa vecka, vilket innebär att upplösningen på mina videor blir annorlunda också, jag tror det kommer bli grymt! Jag tror det kommer lyfta redigeringsvideorna också ;) Btw så lärde jag mig en ny grej med Fraps idag (efter tre års användning - oops), så jag tror att jag kan spela in mina redigeringsvideor med Fraps i fortsättningen. Är dock osäker på om det blir bättre - just nu har jag HyperCam2, och det som är så himla bra med HC2 är att man kan pausa inspelningen närsomhelst och sedan återuppta den utan att det blir separata videor - det sparas som en enda video. Tror inte det blir så med Fraps. Aja, ska kolla upp det.
 
   Vad använder ni för att fota bilder och spela in på datorskärmen? Fraps, Bandicam, HyperCam, Camtasia... Print Screen? Haha nejmen berätta vad ni använder ^^
 

  (Såg The Imitation Game idag. Tycker att ni ska se den. Esme out)
Instagramtävling

   Om ni är intresserade av att vinna en redigering gjord av mig så tycker jag att ni ska kika in på min Instagram. För att fira att jag fått över 5000(!) följare blir det en utlottning där MINST fem stycken vinner varsin redigering :)
 
   Jag finns på Instagram som @esmesilverforce ~
 
   Kunde ha varit bättre engelska - jag måste sluta göra saker sent på kvällarna...
Sunrise

 
   Idag stiger solen högt, för idag kan jag äntligen överge Windows Movie Maker! Jag kommer sitta och svära i timtal, jag lovar, haha, men nu ska jag se till att lära mig Sony Vegas - minns inte exakt vilken version av programmet jag får tag i, men det blir superbra vilket som x) Jag får ta och spela in lite klipp i SSO så att jag kan testa programmet ordentligt så det blir supeeeeeer! Dock så är jag på språng hela eftermiddagen/kvällen så jag kan inte prova progammet förrän i morgon. Aja, åzum blir det i vilket fall :D
 
   Ikväll ska jag se den nya filmen The Imitation Game, supertaggad (y)
Fint på posten

   Åhåhå, jag är glad, jag fick hem en CDON-order med en massa filmer idag :D Man tjänar verkligen på att utnyttja mellandagsrean! Jag ägde inte en DVD-film innan, men nu har jag grejer för mååånga timmar framöver. Visste ni att jag har jättesvårt att koncentrera mig framför datorn om jag inte har tvn igång bredvid mig? Jag behöver ha den där extra rörelsen för att kunna fungera, haha...
 
   En till Horsez-video är på väg upp, de sista tre kommer i morgon. Horsez blir mitt förhoppningsvis allra sista projekt i Windows Movie Maker, för i morgon får jag ett nytt program...
   Just nu har jag sorterat bilder, tonvis med bilder. Jag har passat på att fota mycket nu då det varit snö i Jorvik och bara tre av mina 20 hästar har ännu inte fått vara med på bild. Jag har fortfarande jättemycket bilder att sortera, så det ska jag se till att göra idag så att jag blir av med lite bilder i min Fraps-mapp. Jag har närmare 2000 bilder i den och nu måste jag desperat rensa. Har en massa gamla bilder för Jorvikipedias skull, med info som jag än inte har kommit på hur jag ska få in på bästa sätt... Brukar ni få tonvis med bilder i era Fraps/Bandicam-mappar, eller är ni duktiga på att rensa ur direkt?
 
 
 
Lär dig Webbdesign - Runda kanter på bloggens bilder

   Tack vare en enkel kod i min CSS-mall får alla bilder i mina blogginlägg automatiskt en rund kant. Jag skulle aldrig någonsin palla runda av kanterna på alla bilder manuellt, så den här koden gör det hela väldigt mycket enklare för mig ^^
   Vet du inte vad CSS är för något? Det är bara att titta tillbaka i kategorin "Lär dig Webbdesign".
 

.image {
padding-bottom:5px;
margin-left: auto;
margin-right: auto;
-webkit-border-radius: 15px; /* Saf3-4, iOS 1-3.2, Android <e;1.6 */
-moz-border-radius: 15px; /* FF1-3.6 */
border-radius: 15px; /* Opera 10.5, IE9, Saf5, Chrome, FF4, iOS 4, Android 2.1+ */
}


   Ni ser där det står "radius"? Om ni vill ha den runda kanten större eller mindre kan ni ändra värdet från 15 till en annan siffra. Glöm inte att ändra alla tre värderna. (Min kod är nog inte direkt uppdaterad; ni ser att den inte är anpassad för vissa webbläsares versioner. Jag tror dock inte att det är något problem, jag har inte märkt något själv!)

It's done

   Idag har jag spelat in det allra sista avsnittet av Horsez. Känns skönt att ha avslutat ett så stort projekt! Sammanlagt har det blivit ungefär 14 timmar film, är inte det galet? Så om ni någon gång vill spela igenom spelet så vet ni hur lång tid det tar, haha...
   Jag kommer lägga upp avsnitten rätt tätt nu, så det allra sista kommer upp i morgon. Kom ihåg att ni alltid kan nå min YouTube-kanal snabbt genom att klicka på ikonen i menyn ovanför min header :)
 
 
Morgonskritt

 
Zhe amäzing Fjords

   Jag försökte skriva det här inlägget redan för ett antal timmar sedan, men Blogg.se spunkade så jag kunde inte skriva inlägg eller se tillbaka på mina inlägg - irriterande!
 
   Okej, idag kom det tre fluffiga fjordingar till vårt spel. Jag vet några stycken som redan väntat på det här, för de har funnits i spelfilerna ett tag och det hade jag hört om. Dessa fjordingar kunde ju självklart inte ha samma färger som de vi redan hade i spelet, men dessa färger har skapat lite diskussion - det rasade in kommentarer på inlägget där jag postade bilden på dem, trots att jag varit noggrann med att inte säga ett ord om vilka färger de hade innan jag faktiskt sett dem i spelet.
 
   Den vita fjordingen har skapat lite storm. Vissa tycker det är den snyggaste hästen på Jorvik, andra har rasat över att fjordingar inte kan vara vita. *BEEEEP* Fel svar. Jag var själv lite skeptisk och Googlade redan i morse (fast på felaktiga söktermer), men tack vare den evigt resursfulla Gen fick jag höra att färgen heter Kvit och är fullt existerande, bara väldigt ovanlig. Ni kan Googla själva och se några bilder. Jag är nog äändå inte så jättenöjd med färgen i spelet; jag hade velat ha åtminstone en skymtande ål (för er som inte är så hästvana; ålen är namnet på den svarta rand som börjar i fjordingens pannlugg och går längsmed hela ryggraden ända ut i svansen), och jag tyckte att mulen var lite för ljus. Men jag venne, hästar med den färgen kanske inte ska ha mycket till ål? Jag menar inte att det ska vara en kolsvart en, men en ljust brun som ändå syns? Jag har faktiskt aldrig förr hört om en fjording med den färgen. Har någon av er köpt den och testat att kolla på de andra manstilarna? Har nämligen undrat hela eftermiddagen om de olika mönstrade stubbmanarna skulle synas ordentligt på hästen.
   Den mörkaste gillade jag nog bäst, tror jag. Jag vet inte ens om jag vågar sätta ett namn på färgen, haha, men det kanske är den färgen som kallas Grå? Musblackar är ibland åt det mörkare hållet så jag vet inte vad den ligger närmast.
   Den sista pållen är en rödblack. Jag trodde faktiskt att det var gulblack som var namnet, för min första favorithäst var en fjording med den färgen och jag fick lära mig i det stallet att han var gulblack. Han var dock inte särskilt rödtonad, han hade bara ingen vidare ål att tala om; men hans var lite, lite mörkare. Bara väldigt tunn. Okej, hästminnen åt sidan, då jag såg hästen i spelet tänkte jag på en Golden Tabby tiger.
 
   Källa genom att klicka på bilden
 
   Jag tänkte på den Kvit-färgade hästen som en tiger också, en snövit en, men om ni vill ha bild på det får ni ta och Googla för jag kan ju inte spamma bilder på katter nu. Nejmen hursom, jag tyckte att färgen såg så overklig ut - jag var faktiskt förvånad över att se en lika guldröd häst då jag googlade på det.
   Hursom - jag lärde mig något nytt idag.
 
   Källa genom att klicka på bilden
 
 
   PS: Det blir alltid diskussioner så fort som man råkar så mycket som viska om en hästfärg, men jag har inte så mycket mer att tillägga så jag säger inte mer nu. Ni får gärna diskutera vidare i kommentarerna, men jag kan inte tillföra mer :)
Wow *-*

   Kolla på det här nya schabraket! Texturen på det är underbart, jag tycker nästan att det här är det snyggaste som finns i spelet just nu! Jag tyckte de andra var rätt fina också, men jag tyckte de kändes svåra att matcha till? (Haha klant som man är syns inte schabraket så jättebra här) Jag kunde lämna in en massa sällsynta grejer till Harley efter uppdateringen och fick fyra fina utrustningsgrejer, bland dem en hjälm jag inte tror jag sett förut. Jag har verkligen suktat efter den här jackan och nu har jag den :D
 
 
   Efter förra veckans uppdatering har jag sett till att hela tiden ha med mig ett husdjur, för de är faktiskt rätt söta. Ett problem som jag har stött på är dock att det inte finns sadelväskor som matchar alla sadlar. Hoppas att det kommer fler sadelväskor i framtiden, i synnerhet till mina bruna sadlar hade jag svårt att hitta en i exakt rätt nyans... Hur många affärer med sadelväskor finns det, visst är det bara den i FP och den i Jarlaheim?
Fjooooooords

   Facebook-statusen jag såg igår gällande en onsdagsuppdatering? Jo, den stämde. Tre nya fjordingar, lättare att lämna in sällsynta föremål till Harley i Dinodalen (tyvärr gällde inte det här även de vanliga skeletten - blast! Jag har liksom nio vita skallar men bara tre revben, och samtidigt är jag uppe i långt över 20 klor till samma skelett - jätteirriterande!) oooch snön försvinner snart. Jag ser faktiskt jättemycket fram emot att bli av med snön, trots att den är fin, för då ska jag fortsätta med min Ride Through!
 
 
   Jag ska inte köpa någon ny häst, men de var rätt söta. Det är svårt att sen den längst bort, men den kanske är snäppet ljusare än Pichu? (<- Min Pichu är den ljusaste fjordingen)
   Eftersom jag sett uppdateringen redan igår så lät jag bli att lämna in mina sällsynta föremål till Harley för säkerhets skull, vilket jag verkligen vinner på nu, haha... Tror att jag har minst sju belöningar att hämta ut :D
Idag är det onsdag

 
   Jag såg en status på Facebook igår som påstod att SSO's nyheter av misstag blivit postade på den engelska nyhetssidan, men att det togs ner igen rätt kvickt. Jag såg en screenshot (dock ingen bild), och jag tyckte det lät som rimliga grejer. Vi får se om det var så, eller om det var en fejkad status. Jag tippar dock på att den stämde.
Follow the Night Whisp

   För ett par år sedan såg jag några avsnitt av tv-serien Legend of the Seeker. Tyckte serien var helt ok, tänkte inte mer på det. Såg ett avsnitt strax innan julhelgen igen och eftersom jag har varit sjuk så tittade jag på hela serien i ett svep, hehe... Det är ändå bara två säsonger.
   Igår började jag läsa bokserien, som heter Sword of Truth. Jag gillar verkligen författarens sätt att skriva på, så jag är helt fast, haha. Fick verkligen slita mig från paddan i morse för att inte sträckläsa hela dagen!
 
   Så, inspirerat av tv-serien får man väl säga att nedanstående är, eftersom jag titade på referensbilder för klänningens skull.
 
Photoshop för SSO-spelare - Fårskinnspaddar

   Den här tekniken har jag inte hittat på helt själv, utan jag har tagit lite inspiration från en The Sims-blogg. Har dock tappat bort länken, men det är en tjej (tror jag) som kommer från... Polen? Någonstans åt det hållet iaf, som driver en hemsida om TS3. Jag tror inte att jag gör precis som hon gjorde ändå, men jag kan ju länka om jag hittar sidan igen.
 
  Fårskinn! Känns lyxigt och ger ett lyft till det mesta i hästväg. Okej, det kanske inte alltid ser så snyggt ut då man redigerar det, så där får man passa sig lite så att det inte bara ser tacky ut. Man får göra ett gott försök och sedan avgöra om det kommer lyfta bilden eller inte :) Det här är busenkelt och går på två röda.
   I detta avsnitt tar jag upp lager och lagerstilar. Ni kan läsa om båda två längre bak i kursen.
 
   1) Vi börjar med en bild. Jag gör ett nytt lager och väljer en passande färg, som jag målar min padd med. Jag vill inte ha padden helt perfekt, för det ska ju synas att det är fårskinn, så jag "bucklar till" den lite.
 
   2) Tyvärr syns det inte superbra här, men jag väljer en mörkare färg med en liten pensel och gör små virvlar för att skapa lite struktur.
 
   3) Jag väljer lagerstilen Avfasning och relief, och jämnar ut stilen tills den ser ut så som jag vill ha den. Det är bara att dra i de små "pilarna" tills man når önskat resultat. Var inte rädd för att prova att ändra på inställningarna! Ooooch jag är klar!
 
   Jag hade tyvärr inga bättre bilder att visa på, men förhoppningsvis ser ni vad jag menar - om inte annat är det ju superenkelt att testa själv och kanske lära sig en metod som funkar ännu bättre :)
 
   Var kan man använda fårskinn? T ex:
   - Under sadeln
   - Som paddar på benskydd
   - Som padd på t ex. Pullarnosgrimma
   - Runt nackstycket på grimma/träns
   - Som nosludd/jordbländare på grimma/träns
   - På grimmans sidostycken
   - Som sitsvärmare på sadeln
   - Under/runt sadelgjorden
 
   Tips: Överdriv inte, utan använd fårskinn på ett eller två ställen, kanske tre. Att pressa in det överallt på hela bilden lär bara se onaturligt och konsigt ut!
Bildsorteriiiiing

   Jag har närmare 1000 (!) SSO-bilder att gå igenom i min bildmapp och nu måste jag verkligen ta tag i det, haha... Ska välja ut några som kanske kan användas för redigeringsträning också ^^
 
   Det kommer ett nytt avsnitt av Lär Dig Photoshop senare idag, håll utkik :)
 
   Arkivbild från Horse Life 2
Ett slarvigt försök till en ny teknik

   Som jag sa häromdagen så beundrar jag den här "mjuka" redigeringsstilen. Dock är den dösvår. Jag blev bara uttråkad tillslut så jag började slå på en massa stämplar i hörnen istället och då kände jag att det räckte. Men jag har alltid visat allt SSO-relaterat jag gjort så det gör jag nu också. Jag tror jag gjorde om Elsas svans fem gånger men jag är fortfarande inte nöjd med hur den ser ut.
 
   Jag tror det gäller att hitta just rätt teknik som fungerar för en själv, för jag har sett många olika tekniker som ger liknande resultat. Jag ska testa vidare lite och se om det här är något för mig eller om jag ska hålla mig till mina realistiska redigeringar.
 
 
Titta!

   Jag fick den här jättesöta bilden på min Poppy av Tilde Darkstorm :D Gullig va?
 
 
 
 
En liten fjordhäst

Playtime

   Ni vet hur det är - snöigt och halt ute, livsfarligt då man ska släppa en pigg häst ute i de isiga hagarna; och nu då Esme inte syns så mycket ute på vägarna behöver hästarna verkligen få springa av sig lite. Den lille fåntratten Pichu, som mer än gärna ger sig ut på äventyr, och som dessutom blivit hela fem år i årsskiftet, var först på tur ut i ridhuset, väl påpälsad med både strykkappor och boots för att förhindra skador. Det blev några varv i tokgalopp runt om, men då den lille grabben upptäckte att det inte blev roligare än så kom han travandes tillbaka - en samlad trav med fin aktion. Kanske det blir till att den lille busige vilden ska bli dressyrhäst?
 
 
En långsam process

   Jag har absolut noll koncentrationsförmåga, vilket är nedslagande eftersom jag vet vad det beror på. Men det kommer bli ett fint resultat då det väl är färdigt, tror jag.
 
 
   Och ja, det är Pichu.
Seg helg

   Jag hade tänkt sätta mig och redigera något igår, men det gick inge vidare. (Rättare sagt - jag öppnade ett nytt Photoshopdokument, stirrade på det en kvart och satte på en film istället.) Hade tänkt redigera nu, men kom på att jag faktiskt har fått jobb för idag och i morgon. Ooooch pengar kan vara lite bra. Jobbar dock här framför min egen dator så jag kanske tar en rast lite då och då? (Hehe...)
 
   Jag ska försöka få ordning på bloggregistret med de som inte har lagts till än. Har tagit extra lång tid med några för att det blir så många extra steg för mig då instruktionerna inte följs, och då pallar jag inte ordna det. Får se om det blir gjort idag...
 
 
Kan vi få igång forumet igen?

   Senaste dagarna har bloggen gått på högvarv - måste nästan vara rekord i välskrivna och genomtänkta kommentarer, det märks att många av er har börjat fundera lite och engagera er, vilket är hur kul som helst!
   Då diskussionen gällde de alltmer försvinnande SSO-bloggarna var det ett par av er som lyfte idén om ett forum. Det finns faktiskt redan ett, som under en kort period var oerhört aktivt, men sen... tappades medlemmarna bort. Jag tittar ofta in på det, men jag har redan sagt mitt i nästan alla trådar och jag har inte haft något vettigt att tillägga. Kan vi kanske lyckas få igång forumet igen och få en trevlig SSO-stämning på det?
 
   Klicka på bilden för att komma till forumet! 
 
 
 
Jag gjorde det!

 
   I förrgår avslutade jag slutligen Penny Girl. Jag kan inte påstå att det var det roligaste spelet jag spelat, men det var så otroligt vackert så det finns inte. Är väldigt glad över att jag fick chansen att spela det, just för grafikens skull. Då det väl var klart var det dock bara... slut. Jag var himla besviken över att det inte fanns större utbud då det kom till utrustning för häst och ryttare, för man fick så många konstiga grejer jämte väldigt få som faktiskt var snygga. Är det en hästspel-spelares eviga dom, att fastna med en massa ful utrustning som ändå inte sitter som den ska? (<- Nu hoppas jag att ni är kloka nog för att ta mina ord med en liten nypa salt.) Blir så förbaskad över att inte ett enda spel verkar få ett träns rätt, om inte bettet sitter helt fel (typ SSO) eller om inte tyglarna är målade direkt på hästens kropp (hej, Full Fart i Stallet) så är det en aachengrimma som är helt fel knäppt (hallå där, Penny Girl!).
   Min plan är att spela in en Ride Through av det någon gång - när vet jag inte. Jag får frågor på Insta, på mejl och i SSO om när jag ska börja spela in igen, men det är liksom kört fram tills jag har en röst igen. Innan dess kan jag ju inte spela in någon Ride Through alls.
 
   Fler mobilbakgrunder (se knappen "Gratis grafik" i menyn till vänster) dyker upp under dagen. Stay tuned!
Provar något nytt

 
   Jag har alltid beundrat redigeringsstilen där man behåller SSO-utseendet, men bara... mjukar upp allt. Det tar låååång tid och jag tycker det är mycket svårare än metoden jag vanligtvis använder, haha... Sen har jag verkligen mina dagar då det kommer till man och svans/hår, vissa dagar ser det jättebra ut och andra dagar är det katastrof. Kanske inte ska kalla det här katastrof för i bildens fulla format ser det lite bättre ut, men det är väl inte det bästa jag har gjort. Bilden finns även självklart i mitt redigeringsgalleri.
 
   Då jag ändå pratar om nya saker kan jag nämna att det nu finns en ny sektion i min meny till vänster. Ni kan där nu hitta snabblänkar till grafik jag gjort som ni får använda (den länken kommer antagligen uppdateras med fler grejer framöver) samt en snabblänk till inlägget med era bloggar. Det finns även en länk till mitt favoritforum och eftersom Jorvikipedia är en communitygrej fick den länken också hamna där nere.
   Sååååååå nu vet ni det ^^
Mobilbakgrunder

Senast uppdaterat med nytt innehåll 2016-02-22
 
   Alla dessa är gratis att använda och ni får använda dem hur ni vill så länge ni inte hävdar att ni har gjort dem själva :) Dessa är utpassade efter iPhone 5, men fungerar antagligen även till andra modeller.
   De som har flera länkar under sig finns i flera olika färger! Säg gärna till om en länk verkar vara felaktig/trasig!
   Inlägget kan komma att uppdateras med mer innehåll i framtiden.
 
   Svart hästsiluett med swirls
Vit
Röd
Blå
Grön
Gul
Lila
Rosa
 
   Svart hästsiluett med swirls 2
Vit
Röd
Blå
Grön
Gul
Lila
Rosa
 
   Svart hästsiluett med stående bård
Vit
Röd
Blå
Grön
Gul
Lila
Rosa
 
   Svart hästsiluett med stjärnor
Mörkt blå
Ljust blå
Mörkt röd
Ljust röd
Grön
Rosa
 
   Grå Arab
I Dinodalen
I Gyllenbladsskogen
I Äppellunden
 
   SSO-loggan
Blå
Ljust turkos
Korallfärgad
Grön
Rosa
Lila
Gul
Kände mig typ lite tvungen att göra något sånt här

Grönt och gult

 
   Jag har börjat sammanställa inlägget med bloggar och det kommer upp då jag har hunnit fixa alla länkar/ordnat bilder. Kan inte lova att det händer idag.
   Jag hade ju tänkt spela in Horsez igår, men min röst pallade inte. Det blir inte bra med en inspelning där man sitter och hostar och harklar sig hela tiden. Jag får försöka hitta på lite annat tills jag får tillbaka rösten ordentligt igen! Problemet är bara att mina förkylningar alltid håller i sig så oerhört länge... :(
Feminist - ett bra ord med dåligt rykte

   Tror du på jämställdhet politiskt, ekonomiskt och socialt? Bra. Då är du en feminist. Och det är ingenting negativt - det betyder bara att du är för att alla människor ska vara lika värda i vårt samhälle. Ordet har fått en oerhört negativ klang de senaste åren, men det går att ändra på. Det är positivt att vara feminist. Det betyder inte att man tycker kvinnor ska vara överlägsna männen. Alla människor är lika värda, och om man tycker så är man en feminist. Nedgradera inte ett bra ord!
 
 
     
 
     
 
 
Jag är en feminist. Tror ni också på jämställdhet?
Fler bloggare behöver komma fram!

UPPDATERAT: För att få komma med i bloggregistret MÅSTE man skriva SITT NAMN och BLOGGENS ADRESS I KOMMENTARSRUTAN TILLSAMMANS MED SINA TRE MENINGAR. Sorry for Caps men tyvärr är det så att man undrar om vissa faktiskt läser mina instruktioner.
 
   Hur lätt är det att komma igång med en blogg, och hur lätt är det att hålla igång en blogg samtidigt som den växer? Det är varierande. Jag hade en IRL-blogg innan jag startade den här, så jag har bara kört som jag alltid har gjort. Sen har jag haft förmånen att starta Jorvikipedia, vilket lockade folk i början, men numera lägger jag mycket tid på YouTube, vilket drar läsare i viss mån, samtidigt som många av de gamla har stannat kvar. Jag har skrivit närmare 3000 (!) inlägg under den tiden jag bloggat, så man kan säga att jag har hållt igång. Dock har jag varit både sjukskriven och arbetslös och därmed faktiskt haft tiden att verkligen göra det här.
 
   Jag vill nu göra såhär: Lämna en länk till era bloggar i kommentarerna, och beskriv er blogg med max tre meningar. Jag kommer sedan sammanställa ett inlägg där era bloggar och era beskrivningar länkas för att ni ska ha en större chans att hitta nya läsare. Jag kommer även visa er headerbild för att nya läsare ska ha något att koppla era namn till; för det är mycket lättare att komma ihåg ett namn om man kan koppla en bild till det. Det gör detsamma hur små eller stora era bloggar är, just nu är det tanken som räknas.
 
   Det här gäller enbart bloggar som helt eller delvis handlar om Star Stable Online.

EXEMPEL:
 
 
Esmeralda Silverforce, Monokerus.se
Blogg inriktad på flera olika hästspel. Mest syns analyserande texter, redigeringar och YouTube-videor.

   ^Det behöver inte vara superformellt - det är bara så jag skriver.
 
   Bloggarna kommer sammanställas i ett inlägg som sedan uppdateras utefter behov och efter bästa förmåga. Inlägget kommer gå att hitta via min meny. Det betyder att ni inte behöver stressa med era "ansökningar", för alla kommer med ändå :)
 
Kör på!
Jag vill ha en extra ryggsäck

   De arkeologiska fynden tar över min ryggsäck helt! Asså jag kan faktiskt tycka det är kul att gräva fossiler ibland, men jag blir lite otagg på att fynden tar upp hela ryggsäcken. Det går ju inte att spela riktigt som vanligt och ha outfits och roligare saker i väskan, för den blir ju full direkt... Jag skulle väldigt gärna ha en extraväska enbart för det man hittar i utgrävningar. Om man tar några varv för att leta grejer i Dino går det ju inte ens att ha ett extra utrustningsset med sig :(
 
   Suddade ut mina slantar eftersom det annars lätt hellre blir en diskussion om hur mycket pengar jag har i spelet - jag är snål och duktig på att spara, så äre. Notera dock att jag inte kunde lämna in en enda värdefull grej här ovan; det enda jag kunde göra var att sälja av skräpet för att få mer plats.
 
   Jag har hört att man ska kunna lägga in Dinodelar i garderoben, men ska jag då kuta mellan Dino, Jorvikstallet och Firgrove för att kolla så att jag har alla delar jag behöver? Det känns inte så lockande. (<- Rent hypotetiskt - jag har en fusklapp. Fusklappar är bra grejer.)
 
   Vad tycker ni om det här? Har ni samma ryggsäcksproblem som jag har?
My life goes on in endless song

 
   Enya - How Can I Keep From Singing
 
 
   Dagens mål - försöka undvika att hosta så att jag kan spela in Horsez. Jag vill nu ha den färdig så snart som möjligt - senast (tror jag, haha) nästa vecka får jag nämligen en ny datorskärm! Yaaay, happy Esme :D Skulle vilja att hela Horsez är sammanhängande och vill därför ha det i samma format, men det kommer inte gälla i SSO-videorna eller något som jag lägger upp framöver. Ser verkligen fram emot en skärm med högre upplösning, äntligen kanske jag kan öppna garderoben i SSO samidigt som jag faktiskt kan se Esme samtidigt x)
Har inte en aning om vad jag pysslar med

 
Jag har köpt en sääääl

   ...okej, jag köpte allihop. Alla kostar 50 SC var, och samlare som jag är tänker jag inte ta risken att de försvinner från spelet ;)
 
 
   Jättesöta hela bunten - nu får jag ge mig själv två sparkar i baken, dels att se till att sköta om mina hästar och dels se till att jag alltid använder ett husdjur, för det är en funktion som är så oerhört bortglömd bland oss spelare numera!
Men guuuud

   Hur söta är inte de här? Jag vet inte om det menas att de ska fungera som husdjuren och sitta i sadelväskan, men jag har hur som helst väldigt mycket SC just nu - så jag tror att jag kommer skaffa mig en säl eller två... :D
 
   Kom igen server, nu vill man verkligen se vad det här kommer innebära!
 
14 tips för en framgångsrik SSO-blogg

   Häromdagen pratade jag om att SSO-bloggarna kanske är på väg bort, och jag fick många reaktioner från er som var väldigt intressanta att läsa. För visst vill vi se nya bloggare, vi vill ju inte att vårt community ska försvinna!
   Och... hur gör man för att driva en blogg som håller sig bland alla andra? Här är några punkter som kan underlätta på vägen.
 
 • Dina läsare behöver förknippa dig till något för att minnas dig. Kanske du har ett speciellt sätt att skriva på, ett speciellt sätt att ta bilder, eller så har du en unik bloggdesign som gör läsarna extra intresserade? (T ex. förknippas jag med namnen "Esme" och "Monokerus", så känns jag igen - min enhörningslogga har gjort så att SSO-spelare även från andra länder lätt minns mig!)
 
 • Besökarna kommer inte rulla in direkt. Bara för att du har startat en blogg betyder det inte att folk automatiskt kommer hitta den, särskilt inte första dagen. Kommentera andras bloggar (inte med skräpkommentarer, utan med genuina reaktioner) och se till så att du bifogar din bloggadress (dubbelkolla så att den är rättstavad!). Undvik att skriva "Läs min blogg!" i kommentaren, det ses oftast som störande. Det räcker alldeles utmärkt att bifoga bloggen som din hemsida då du skriver ditt namn. Gör reklam för din blogg där du kan utan att störa andra (alltså bör du inte göra reklam i SSO's Globalchatt). Om läsarna stannar är det ett tecken på att du är på rätt spår. Om de inte stannar - skriv nya inlägg och försök igen. Det kan ta flera besök innan en läsare fastnar och väljer att fortsätta läsa på eget bevåg, så ihärdighet och tålamod från din sida är viktigt. Ge dig inte för att statistiken dalar, bloggandet ska vara för att du själv tycker det är roligt!
 
 • Tidsinställda inlägg är riktigt bra att använda sig av. Om du vet att du inte kan blogga under en enskild dag - langa in en tidsinställd bild, eller ett inlägg om du hellre vill skriva. Dina läsare kommer uppskatta att åtminstone ha något att titta på. Du behöver inte ha tio inlägg om dagen - om dina inlägg är riktigt läsvärda kan du istället sprida ut dem ett i taget över tio dagar. Om inte annat är det värt det med uppdatering åtminstone varannan dag. Du måste inte köra på allt eller inget!
 
 • Håll inläggen intressanta. Är det roligt för dina läsare att läsa "idag red jag runt med en person" följt av 10 mindre bra bilder, eller att se bildspam från ett championat? (Tack och lov är det sistnämnda rätt ovanligt numera) Kanske inte. Det är viktigt att försöka hitta något slags syfte med sina inlägg. Självklart finns det undantag, men om alla inlägg på sidan ser exakt likadana ut - vad ska då behålla läsarnas intresse?
 
 • Försök hålla inläggen mestadels positiva. Självklart är det okej att klaga av sig i sin egen skrift, men i slutänden orkar ingen läsa en enbart negativ blogg. Försök hålla dig glad så mycket som du kan :) 
 
 • Försök hitta det du bloggar bäst om. Är du en rollspelsmänniska eller en analysmänniska? Eller föredrar du att visa bilder? Du kanske vill blanda allt? Om du vill göra en blandning av allting bör du försöka sprida ut blogginläggen så att de blir ganska jämnt fördelade.
 
 • Läsare gillar att se fina bilder. En bild i varje inlägg är inget måste, men se till att inkludera relevanta bilder så ofta som du kan utan att bildbomba med 20 bilder i ett enda inlägg - det brukar leda till att läsarna inte orkar bläddra igenom och ens titta på bilderna. Försök använda nya bilder så ofta som möjligt, och håll bilderna så stilrena som du kan. En plottrig bild gör ögonen trötta. Använd Print Screen, Bandicam eller Fraps - fota aldrig datorskärmen med mobilen för att använda en bild på bloggen, då blir bilden garanterat dålig! Mobilbilder kommer snarare jaga bort läsare än att locka dem till sig.
 
 • Erbjud länkbyten med andra bloggare. Ett länkbyte är att du postar en länk till en annan bloggare, som gör samma sak för dig. Det kan du t ex. göra i bloggens länklista (för du bör absolut ha en!). Detta är extra bra i början av din bloggkarriär. Om någon inte vill göra ett länkbyte men du gillar personens blogg; länka ändå. I slutändan kommer du bara vinna på att länka vidare till andra! Tänk på att du måste ha varit aktiv på din blogg innan du frågar andra om länkbyten - ingen vill byta länk med en blogg som bara har ett eller två inlägg.
 
 • Satsa mycket första dagarna. Det är viktigt att du är aktiv inom de första dagarna du försöker få läsare till bloggen. Se till så att läsarna vet vem du är (i spelet), berätta om dig själv till den grad du vill, beskriv dina hästar och se till att visa upp bilder på dem. Om läsare hittar en nystartad blogg som är helt tom kommer de antagligen inte komma tillbaka i första taget. Om du har jättemycket idéer i början är det jättebra - sprid ut dem så länge som du kan, så att bloggen håller sig aktiv så länge som möjligt.
 
 • Kategorier. Använd dem. Se till att sortera dina inlägg i kategorier. Det gör läsningen mycket lättare för dina läsare, om de vill gå tillbaka och läsa mer inlägg av samma typ. Försök att inte skaffa fler kategorier än vad du behöver.
 
 • Uppmuntra dina läsare att kommentera. Förvänta dig inte att du ska få kommentarer bara för att du skriver "Kommentera nu!!!" (för det lär inte hjälpa dig alls), utan se till att du har ett inlägg värt att prata om. Du kan ställa en fråga till dina läsare för att uppmuntra dem att tänka vidare, du kan fråga vad de har för erfarenheter och hur de ser på saken.
 
 • Försök skriva så bra du kan. Tycker du det är svårt att stava rätt? Du kan skriva ditt blogginlägg i t ex. Word och sedan klistra in det på bloggen. Då får du automatiskt lite hjälp att stava rätt, samt att hålla grammatiken korrekt. Försök att undvika särskrivningar och grammatikfel så mycket som du kan. Om man lägger ner tid på att skriva "rätt" får man så mycket gratis på det, och jag lovar att det märks även i skolan :) Personligen är jag "duktig" på att svära mycket IRL, något som jag tar avstånd ifrån på bloggen. Jag vill ha ett rumsrent språk!
 
 • Din bloggdesign är jätteviktig. Designen är det första en läsare ser då din blogg öppnas. En snygg och intressant design lockar läsarna till att stanna längre, men en skrikig design kan få dem att vända innan de läst ett enda inlägg. Din header är något du bör ordna direkt; den finns högst upp på bloggen och kommer synas för alla dina läsare, så du vill att den ska vara trevlig att se på. Var väldigt försiktig med vilka färger du använder; Om man blir trött i ögonen av att läsa din blogg bör du ändra det så fort som möjligt, för annars kommer dina läsare bara bli irriterade på din blogg. Kan du inte koda själv? Fråga någon! Ibland kan man få hjälp från de mest oväntade håll! Dessutom kan man lära sig jättemycket själv genom att Googla :) (TIPS: Använd INTE andra färger än grått/svart på blogginläggens texter, och se till så att textens bakgrund är ljus. Du vill att dina texter ska vara så lätta att läsa som möjligt!)
 
 • Var snäll. En otrevlig bloggare gör sig bara ökänd, och då är det bättre att vara okänd. Du behöver inte spamma med tusen hjärtan för det, men tänk alltid en extra gång innan du vill skriva något negativt till eller om någon. Man kan få ha bestämda åsikter och man kan få stå för dem - men behandla dina medspelare med respekt så länge de är värda den. Och kanske även om de inte är värda den. Men tänk på att bakom varje skärm sitter en människa med känslor, och det är oerhört viktigt att respektera. Bli aldrig nätmobbare!
 
   Om man är inne i bloggtänket och är van, så är det väldigt enkelt att hålla sig på en viss nivå. Och visst, det är lite slitigt och motigt ibland, om man vill nå toppen. Men säg inte att det inte går - jag har aldrig en enda gång spammat reklam, och här står jag med en av SSO's största bloggar. Jag har nått till toppen för att jag brinner för det jag skriver om och det har uppmärksammats - för det märks då den som skriver är intresserad. Ingenting är omöjligt.
 
   Det finns ytterligare en mycket, mycket viktig grej - glöm inte att ha kul.
 
 
 
   För att avsluta det här inlägget skulle jag gärna vilja att ni länkade era favoritbloggar i kommentarerna - det kanske finns någon som jag inte har upptäckt än? :D
Keep on shining

 
 
   Idag är det uppdatering och jag har inte den blekaste om vad som händer... Jag har ingenting planerat idag och är fortfarande sådär roligt sjuk med dålig röst och hosta så jag kurar ihop mig framför en film och väntar på att uppdateringen ska bli klar ^^
En bild från Angelica Nightbell

   Titta vilken fin bild jag fick på mejlen från Angelica, tack så hemskt mycket :D
 
 
Klant

   Jag är så klantig så att jag vill sparka mig själv - jag glömmer alltid att sköta om mina hästar :( Jag tycker så illa om att få orange och röda symboler på hästen och därför vill jag sköta om den det sista jag gör; men det slutar alltid med att jag står mitt i ödemarken, tänker "jag ska ju logga in snart igen" och loggar ut för att sedan glömma bort spelet till nästa dag.
 
   Nu får det räcka - nu får jag se till att få in ett system med att köpa stallhjälp varannan dag, för det här fungerar inte! Inte kan man ju rida runt på enbart sura hästar...
 
   ...särskilt inte sura ponnyer, jösses i min lilla låda vad långsamt det går!
 
   Det här med stallhjälp varannan dag är jättepraktiskt. Man tjänar SC på det och får ändå omskötta hästar varje dag! Ni som använder stallhjälp, gör ni så eller köper ni för längre perioder åt gången?
Ris och Ros - Dinodalen

 
 
 
    Den efterlängtade Dinodalen - den har både höjts till skyarna och fått några rätt grova recensioner från olika spelare. Uppfyller den våra förväntingar?
 
 
+
   + Det är alltid snötäckt, vilket passar bra för de som gillar kallare breddgrader
   + I hela dalen finns nykomponerad musik som ger känslan av en episk fantasyfilm
   + Det finns potential för många spännande uppdrag i och med nya platser som Asklandet och Isendell
   + Området är stort
   + Nya funktioner som samling av naturresurser och arkeologi finns endast här
   + Den finns ett episkt Denverskele- okej då, Liopleurodonskelett fastfruset i en stor sjö
   + Då man har spelat litegrann blir det lätt att ta sig till dalen även från Silvergladebyn
   + Det är bara i Dinodalen man kan köpa fjordingar
 
-
   - Det går inte att låsa upp Dalen innan lvl 15
   - Det är ofta dimmigt och därmed svårt att se
   - Om man försöker ta genvägar på fel ställe är man körd för man kommer garanterat fastna och det är bara att ringa efter upphämtning
   - Alla hästar förutom Nordsvenskar och fjordingar är mycket långsammare i Dinodalen
   - Det tar ett tag att lära sig hitta
   - Det finns bara en enda "by" där man kan sköta om sin häst
   - Eftersom det är väldigt öde kan det vara svårare att lära sig namn på platser, då man inte har riktigt samma landmärken som i resten av Jorvik
   - Det kan vara lite trassligt att ta sig till olika ställen om man inte vill rida runt hela området - man måste kunna sina vägar
Återigen en kamp med Penny Girl

   Det är helt sanslöst vilka laddningstider det här spelet har! Jag har ju planerat att spela in en Ride Through av det, men jösses vad jag måste klippa och kapa för att ni ska orka se något alls... jag orkar aldrig spela länge, för spelet är så enformigt och det är inte ok att det tar sån tid att ladda.
   Meeeeen det är så vackert! Min mamma kom in i mitt rum då jag spelade igår kväll och det var så att hon med stort intresse stod bredvid ett tag bara för att beundra grafiken, haha...
 
   Då jag spelade igår fick jag (äntligen) tillgång till en westernsadel, dock var den ljust brun och jag ägde bara svarta och mörkbruna träns... och jag hade inga snygga byxor till karaktären heller, mähä... Får kämpa vidare och se vad som händer! Om inte annat vill jag komma igenom hela spelet för att sedan bara rida runt och njuta av den fantastiska grafiken ;)
 
 
 
 
Bäääääh

   Gissa vem som fortfarande är sjuk och som fortfarande inte har någon röst? Jo, jag. Kul. Jag har ändå knappt sagt ett ord på en vecka eftersom jag har varit helt ensam hemma, men kan inte påstå att halsen är så mycket bättre för det. Jag som hade planerat att spela in videor och avsluta Horsez under mellandagarna, det gick ju bra :(
 
   För att tala om något roligare än min sjukdomshistoria så har SSO flyttat från sitt Östermalmskontor! Nu har de en egen kontorsyta mer centralt i Stockholm; på det gamla kontoret delade de en våning med ett annat företag. De har lagt ut bild på både Instagram och Facebook - det måste vara jätteskönt för dem att ha ett helt eget utrymme nu. Det ser dessutom mycket ljusare ut än på deras gamla kontor!
 
 
 
   Hoppas att de tapetserar väggarna med all den fanart som skickas till dem, haha x)
SSO-bloggarna - ett utdöende släkte

   Det fanns en period då det verkade som att alla bloggade om SSO. Alla spelare som hyste ett stort intresse för spelet verkade plötsligt ha en blogg. Många glömde bort sig efter bara ett eller två inlägg, andra kunde växa sig stora på nolltid och hålla sig i topp. Det var en variation - mycket bilder, texter av alla de slag; mest rollspel, i början. Jag tror att jag var en av de första som började analysera och fundera över hur spelet skulle utvecklas och hur det kunde bli bättre.
   Men något hände. Någonstans kom en vändpunkt där inte ens nya spelare kunde bringa sig till att skriva på samma sätt som förr. Och plötsligt så försvann bloggarna, en efter en. Bloggar som ekar tomma, vissa för att dess ägare slutat spela och andra för att dess ägare inte har någon inspiration till att skriva längre. Nu är det Instagram som gäller. Kan det kanske bero på att datorerna väljs bort till förmån för mobiler, eller bryr sig våra spelare inte om att läsa längre? Det sägs ju att en bild säger mer än tusen ord.
 
   Är det så, tomma stolar och nerstängda datorer till förmån för den mer lättåtkomliga mobilen?
 
   Åh, vad jag saknar det där att ha varit borta från datorn i några timmar och sedan direkt ha flera välskrivna SSO-texter väntandes då man återvände. Nu är det en, om man har tur. Vissa dagar inte ens det. Är det så att de som spelar SSO i dagsläget helt enkelt inte vill skriva? Eller är det så att de vill, men inte kan? För det senare känner jag igen. Jag vill skriva så mycket, men det tar bara stopp. Jag har inte mycket idéer kvar, trots fina tips från er läsare. Det är väl därmed det som jag på sistone har valt att kalla mig Hästspels-bloggare istället för SSO-bloggare, för det ger mig något bredare att komma med. Om SSO-inspirationen tryter finns det andra spel att prata om; sen är SSO min ledstjärna och mitt huvudämne, men ändå. Jag älskar att skriva och kommer nog alltid göra det - men jag vill läsa också.
 
   Har vi alla tappat inspirationen till att skriva om världens största hästspel? Jag minns att jag för någon månad sedan läste en av Sveriges största bloggar (inom en helt annan genre) och där fick se orden "bloggarna är på väg ut ur tiden". Och tyvärr tycker jag det känns som om det stämmer. Jag tycker att jag letar och letar, men jag hittar så få SSO-bloggar som är aktiva med den sortens texter jag är ute efter.
   Det finns så många duktiga skribenter inom det här communityt. Jag hoppas att fler av er visar framfötterna snart. Och om ni finns där ute redan, för i jösse namn, säg till; jag älskar att följa bra SSO-bloggar.
~ Horse Life 2 ~

   Horse Life 2 är ett PC-spel och det är inte gratis. Jag kan inte spela in Ride Throughs av det eftersom spelet inte fungerar korrekt på min dator, men klipp från spelet finns på min YouTube-kanal. Jag kan tyvärr inte hjälpa er att hitta spelet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Till Rose Riverson

   I förrgår höll jag en utlottning på Instagram, med en redigering som vinst. Anledningen till detta var att min Dinodalsredigering på Ash (min nuvarande header på bloggen) har fått över 600(!) likes! Vinnare blev Rose Riverson och därmed redigerade jag hennes urcoola häst. Är galet nöjd med resultatet och hoppas att Rose uppskattar den lika mycket ^^ Följ hennes Instagram @RoseStarstable :D
 
 
Kvällstid är bra speltid

   Inte bara är det lättare att hitta Guldstjärnor (jag har btw hittat alla även i Dinodalen nu, utan att ens titta på en stjärnkarta, tjoho!), utan arkeologin blir också lättare på kvällen!
 
 
   Jag tycker det är mycket, mycket lättare att se de glittrande stenarna i mörkret, det är så att man kan sitta och slöa medan man kutar förbi i full galopp och ändå är det enkelt att se stenarna. Jag tror att det snöar mindre under kvällen, eller så är diset inte riktigt lika starkt, men hur som helst passar mörkret utmärkt för lite skelettjakt.
 
   Har ni något knep då det kommer till arkeologin, eller har ni blivit färdiga med den/gett upp?
SSO's brevfunktion behöver ett lyft

   Under 2014 fick två viktiga funktioner i SSO ett lyft - chatten och klubbarna. Chatten är nu mycket lättare att läsa och hantera, och klubbarna har fått scheman och klubbhus. Den funktion jag nu anser verkligen behöver finslipas är brevfunktionen.
 
   Jag använder mig väldigt lite av SSO's postsystem, mestadels för att spelets censur inte tycker om mig. Då föredrar jag mycket hellre att använda mig av min egen mejl. Det jag har märkt, nu då jag sen i våras fått mycket mer brev än vanligt (vet inte om det beror på växande popularitet eller att jag bara råkade komma på att det kan vara bra att rensa ur lådan), är att det är väldigt svårt att komma ihåg vad farao man har snackat om med någon man brevväxlar med. Att man inte kan se sina utskick och att man inte kan "samla" alla svar från en annan spelare i samma brev är för min del lite uttröttande, för eftersom jag i slutänden inte ens vet vad jag och en annan spelare pratar om så överger jag funktionen. Om jag har svarat på en fråga kanske jag får ett svar som inte säger mig någonting alls, eftersom jag inte minns vad jag svarade. Hänger ni med, haha?
   Grej nummer två är att jag ofta får mejlet "varför tog du bort mig från vänlistan?" (Svaret finns btw i min F.A.Q. i menyn till vänster), och då jag försöker skicka ett svar är, självklart, den andre kottens brevlåda full. Det här är problematiskt. Det innebär att jag då har problem med att få tag i spelaren, eftersom jag egentligen bara kan hoppas att denne är inloggad och sedan jaga runt i Global/skicka en ny vänförfrågan. Självklart är det ju problematiskt med fulla brevlådor oavsett vad ämnet på brevet är, men visst borde man få en varning av spelet som säger "Din brevlåda är nu full och du kan inte ta emot fler brev"?
 
   Jag har någon gnagande tanke i bakhuvudet som säger att jag tänkte på något mer då jag började skriva inlägget, men jag kommer inte på det. Hursom, vad tycker ni om dagens brevsystem och hur tror ni att det skulle kunna förbättras?
Prickig Starshine

 
Gratis Starshine Legacy-texturer

   Dessa går att använda om man har Starshine Legacy Episod 1: Mysteriet med Ödesryttarna. Se hur man gör HÄR.
   Alla dessa är gjorda av mig och får användas fritt. Ni behöver inte ge cred till mig vid användning, men hävda inte att ni har gjort dem själv, tack.
 
STARSHINE - StarshineBody
 
 
 
CONCORDE - AnneHorse
 
 
SADLAR (OBS! Sadlarna och det grundläggande blinget på tränset är gjort av Caitlin WInterfield. Jag har enbart bytt ut schabraken från hennes originala verk.)
(AnneHorse_sadel ELLER StarshineSadel)
 
 
 
 
 
SADEL (gjord helt av mig) (AnneHorse_sadel ELLER StarshineSadel)
 
 
 
RIDKLÄDER TILL LISA - LisaBodyRide
 
 
RIDKLÄDER TILL ANNE - AnneBodyRide
 
 
 
HJÄLM TILL ANNE - AnneHelm
 
 
 
HJÄLMAR TILL LISA - LisaHelm (OBS, alla är inte testade i spelet, så mönstren kanske inte ser lika bra ut i spelet!)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Whoopwhoop

  Jag blir lite förbaskad på Youtube, för mina Thumbnails (bilden som ska synas innan man startar videon) fungerar inte... de sparas inte korrekt då jag sparar dem tillsammans med videon och om jag lägger till dem i efterhand tar det upp till en vecka innan de syns som det ska. Kan dock vara så att min webbläsare är jobbig och spökar, trots att jag har rensat all webbhistorik...
 
   Titta i HD!
 
Starshine-video kommer senare

 
   Jag håller på och mixtrar med texturer för att spela in en kortare SSL-video. Här ovan ser ni min Appaloosa-Starshine med ny utrustning samt Lisa med nya kläder och hjälm. Starshines utrustning har jag inte gjort helt själv, jag har bara gjort schabraket och de lila-gröna stenarna på tränset, så jag vill inte lämna ut dem om nua originalartisten inte skulle vilja det, men jag kommer langa upp ett antal nya hjälmar till Lisa lite senare, som ni får använda hur ni vill :) Jag har dock inte testat dem i spelet än, heh, men jag tror de ser bra ut!
   (Om ni undrar hur man ändrar utseende på Starshine finns det ett par inlägg i arkivet som kan hjälpa er, eller så kan ni söka i sökrutan till vänster!)
Det är konstigt...

   ...hur ofta jag blir anklagad för bildstölder. Av mina egna bilder. Mestadels händer det på Instagram (trots att jag där i 99% av fallen postar några In Progress-bilder medan jag redigerar), i natt hände det på YouTube. Först fick jag höra att jag stulit redigeringar från DeviantArt (hej, jag har faktiskt ett konto där så jag kan ju då kanske ha gjort plagiat på mig själv, länk HÄR), sen fick jag höra att jag stulit en bild i min årsvideo för den ska ha varit gjord av någon tjejs kompis.
   Jag är trött på bildstölder. Och här kommer det negativa med att jag inte är översocial i SSO-communityt - jag känns inte igen direkt. På Instagram känner folk till mig bäst, de kan min stil och om någon av mina bilder blir stulna brukar jag få höra det väldigt fort. På Facebook kan det ta ett tag. Men att bli anklagad för stöld från mig själv på YouTube, det var något nytt.
   Man ska alltid vara lite försiktig innan man anklagar någon för bildstölder. Kolla alltid upp en källa först innan ni går på någon för bildstöld. Herregud, jag dubbelkollar i mina bildmappar innan jag anklagar någon för att ha stulit mina egna bilder, så noggrann är jag. Men just nu är jag lite förbannad över att någon ståtar runt med min bild och säger "jag har gjort den här", så nu ska jag ut på jakt. När ska folk lära sig att man får låna mina bilder om man säger att det är jag som har gjort dem?
 
   (Btw så gillar jag de människorna som säger "men om du inte vill ha bilderna stulna ska du inte visa upp dem". När ska man sluta då? "Men om du inte vill bli mobbad ska du inte gå till skolan", "Om du inte vill bli rånad ska du inte gå ut" - jag har upphovsrättslagen på min sida och jag har all rätt i världen att visa upp mina verk utan att någon annan ska komma och norpa dem.)
 
   Oavsett vad någon säger så är det här min bild. Baserad på en Andalusier då jag i ett tidigt skede försökte föreställa mig hur en Tinkerhäst skulle se ut i SSO. Med extra ful man och svans eftersom jag gjorde den här under perioden då jag hade stora problem med min ritplatta.
~

 
Dagens

 
   Jag tänker mig Esme med lugg. Kanske för att jag själv tycker om att ha lugg IRL. Om det en dag kommer en frisyr till SSO med långt utsläppt hår och lugg är det antagligen något jag verkligen skulle tänka över att skaffa ^^
Riktigt nöjd, faktiskt

   Nu tror jag faktiskt jag är färdig med bloggdesignen! Sen slutar det oftast med att jag ändrar smågrejer så länge som jag har designen uppe, men det kommer då det kommer. Jag har ett litet problem med en kod, vilket faktiskt är helt ologiskt så jag ska kolla upp den igen då jag har ork. Kan ni se vad jag har gjort på bloggen sedan igår? :)
 
   Jag har ju varit sjuk ett tag och jag blir faktiskt bara sämre och sämre, vilket inte är något vidare. Har till och med sagt till min chef att jag inte kan jobba i början av nästa vecka, jättetråkigt :( Jag är iaf pigg nog för att orka sitta vid datorn så jag kanske sätter mig och redigerar någon ny bild senare idag.
Rapidash

   Rapidash är Pennys häst, ett Jorvikiskt Varmblod som gillar att springa. Fort. Det är så att det nästan slår gnistor om hovarna på honom; i synnerhet då han är skodd och skorna slår an mot sten och berg. Då han vilar, som under den här perioden och under sommarbetet, får han gå barfota - dels för att han har väldigt starka hovar i vilket fall, dels för att Penny tröttnar på att försöka skruva i gräsbroddarna han lyckas bli av med varje dag. Rapidash får helt enkelt slippa lyxen i gräsbroddarna och får se till att inte sladda runt för mycket då han har en stor hage framför sig...
 
 
Börjar gå igenom utkastet

   Jag fick in några jättefina inläggsidéer från er läsare då jag sist bad er att brainstorma, och jag ska sätta mig nu under kvällen och försöka skriva ihop inlägg till några av rubrikerna. Man tycker ibland att det ska vara så himla lätt att blogga, men inspiration och motivation är så oerhört viktigt för att kunna skriva ordentligt!
   Nu har varken jag eller bloggen varit på topp under december, men det beror på att jag har jobbat mycket och då jag väl har varit hemma har jag varit sjuk. Kommer visserligen jobba mycket även i år (jag har min framtid väldigt ljus åtminstone till augusti), men man får väl hoppas att jag lyckas hålla mig kry på samma gång så att jag fortfarande har ork att ta itu med bloggen och allt roligt som hör till ^^
 
 
Ovant, men trevligt

   Jag finner mig själv besöka min egen blogg hela tiden, haha, men jag är så himla nöjd med designen! Men det är väl precis så det ska vara, eller hur? ;) Designen kommer uppdateras mer framöver, t ex. så att man kan gå längre bak i arkiven och kategorierna och kommentarsfältet ska få sig ett litet lyft.
 
   Jag var otroligt trött igår, men höll mig uppe rätt länge ändå. Dels satt jag inne på SSO under tolvslaget, sedan bestämde jag mig för att kasta in nya designen under natten och helt plötsligt var klockan två. Jag bor i ett lägenhetsområde och tyvärr såg jag inte mycket fyrverkerier utanför mig eftersom både höga hus och rätt mycket träd var i vägen, men lite fint såg man :) Dock är det väldigt lyhört så man hörde ju väldigt, väldigt mycket... Kan inte låta bli att tycka synd om de djur med känslig hörsel som finns i området.
 
 
    Hade ni ett trevligt nyårsfirande?
Kodkaos, jippi

   Det är något som spunkar med den nya designen så varken arkiv eller kategorier verkar fungera korrekt. Jag tror inte att det uppkommer från något jag har gjort så jag får rota tillbaka i kodningen och se om jag hittar problemet. I värsta fall får jag byta tillbaka till min gamla design och det vore faktiskt trist, jag gillar den här :c
 
   Jag hojtar till då det verkar som att allt funkar som det ska.
 
   EDIT: Lyckades lösa problemet. Ska koda vidare inom de närmsta dagarna för högsta möjliga tillgänglighet till alla inlägg jag har skrivit!
Out with the old and in with the new

   Jag har problem med förändringar. Då menar jag stora problem. Jag har (som många av er vet) Aspergers syndrom och är i behov av samma rutiner hela tiden. Men nu farao var det dags för något nytt. Jag har varit så oinspirerad med bloggens design, jag har så länge velat göra något riktigt bra av den men jag har inte haft någon som helst inspiration till att koda något själv. Nu hittade jag dock häromdagen en fantastisk gratisdesign som jag kodade om på några timmar i går för att få den till min. Det känns jättekonstigt samtidigt som det känns väldigt rätt. Det finns några småsaker som fortfarande inte är som jag vill ha dem, men det kan jag nog ordna till i efterhand. Just nu kände jag bara att jag verkligen ville ha upp designen. Jag hade gärna haft en meny på var sida om brödtexten, för jag gillar den designen, men jag tycker ändå det här blev en bra kompromiss.
   Precis som förra året så finns det nu tillfälligt en spellista på bloggen, med musiken jag lyssnade mest på under 2014. Bara för att det är nice med lite musik ibland.
 
   Vad tycker ni?

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.