Chrome Pointer

Mina svar på era frågor

   Till att börja med vill jag verkligen tacka för de frågor som rullade in, det har varit galet kul att svara på dem :) Hoppas att ni blir nöjda med svaren också ^^

 
   Fråga från Sabrina Eastforest:
Har ditt bloggnamn något att göra med Polluxfilmen Monocerus den mystiska enhörningen? ^^ Faktiskt, nja, det kan jag nog inte direkt påstå. Då jag startade min gamla IRL-blogg för ungefär fyra år sedan ville jag ha något hästrelaterat, så jag började skriva in olika hästrelaterade sakerpå Wikipedia och valde sedan att se dem på andra språk. Översatte "Enhörning" till grekiska och det blev Monokerus, så det har jag hållt mig till ända sedan dess. Jag har visserligen sett Polluxfilmen, men jag hade inte den i åtanke då jag startade upp den bloggen :)
 
   Frågor från Felicia Greenhill:
Vad var det första du skrev om på Wikin? Det absolut första jag gjorde var att dra ihop någon slags startsida, sen minns jag faktiskt inte riktigt vad jag gjorde. Jag tror att jag startade sidan "Star Stable Online" och började sammanställa den.

Vilken är din favoritplats (i sso) Svårt, riktigt svårt. Jag är faktiskt mycket förtjust i Moorlandstallet, hur tråkigt det än må låta. Det är ändå där jag spenderat mest tid, och det har varit mitt hemstall under 99% av min SSO-tid.

Varför valde du just Ash som första häst? Jag bläddrade igenom alla hästfärger och fick syn på Ashs grå färg, och kände "wow, den ser man inte alltid i hästspel", och lät den vara medan jag gick igenom manfärgerna. Så kom jag till den vita manen och det blev ett "den eller ingen alls"-moment. Då det kom till namnet... Jag tryckte på slumpknappen tre gånger. Tre gånger. Och där hade jag min Ash. Nästan så att man börjar tro på ödet, hehe :P

Favoritfärg? Svårt det med. Jag är väldigt förtjust i både blått, grönt och lila, så har svårt att välja mellan de tre :)
 
   Frågor från Ida S:
Spelar du Penny girls nya dataspel? Jag är inte längre medlem i klubben så jag fick aldrig chansen att spela det, tyvärr.

Har du en pojkvän? Ha. HA! Nejmen i ärlighetens namn så känner jag inga killar alls. Jag har alltså inte pojkvän (inte flickvän heller, om ni undrar det)
 
   Frågor från Tuva Skyfall:
Har du samma outfit till dina hästar eller olika? Vilken/vilka? Alla mina hästar står "nakna" i stallet med bara hästskor på, så jag plockar av allt varje gång jag byter häst. Sedan beror det på vad jag har lust med om jag använder samma outfit en gång till eller om jag direkt går med nästa häst till garderoben.
 
   Frågor från Siri Moonbear:
Lyssnar du på musik när du spelar eller har du spelmusiken på? Jag skulle vilja säga att jag har spelmusiken, men jag har en liten tv bredvid mig på skrivbordet och den står oftast på. Datorn är ofta på ljudlöst, liksom tvn, men jag kastar mig alltid över fjärren och höjer ljudet om något spännande händer på tvn.

När började du spela? Hösten 2011, jag tror bara att spelet hade varit öppet i ungefär en vecka då jag började. Det var en himla massa buggar överallt iaf, särskilt då hästens "lyckosystem" sattes in - om man var utloggad i längre än fem minuter blev hästen jätteledsen xP

Hur kommer det sig att du ALLTID lyckas skriva intressanta och fångande inlägg? Det är himla kul att få höra det :3 Jag skriver om det jag har lust med, helt enkelt ^^

Bästa köp? Bästa köp i spelet - hästarna. Om det bara räknas kläder och utrustning så måste jag säga att jag är väldigt förtjust i hela min samling. Jag har sån stor rotation på mina grejer så det är svårt att ta en enda favorit ^^ Men EKO-utrustningen, den mörkblå sadeln och de båda mörkblå tränsen, de är jag väldigt förtjust i :)

Byter du ofta outfit eller har du samma? :v Jag byter överlag varje dag. Ibland byter jag flera gånger per dag, ibland har jag samma outfit i några dagar och bara roterar den mellan hästarna. Beror lite på vilket humör jag är på :)

När fick du det första starstable spelet (höstryttaren)? Jag var ju medlem i Polluxklubben på den tiden och fick hem Höstryttaren i brevlådan. Det kan ha varit 2007, tror jag?
 
   Frågor från Cynthia Mountainheart:
Hur lång tid tog det för dig att klara ut SSL episod 1? Kanske några timmar? Har haft spelet i en herrans massa år xP

Hur lång tid tog det för dig att klara ut SSL episod 2? Detsamma här.
 
Hur lång tid tog det för dig att klara ut SSL episod 3? Liksom här.

Hur lång tid tog det för dig att klara ut SSL episod 4? Sista nivån klarade jag inte förrän i februari. Jag spelade inte spelet på flera år för jag blev så stressad av nivån i Pandoria, men sen då jag väl vågade prova igen insåg jag att det var galet lätt. Men, skamligt nog, får man väl säga att det tog en fyra år? xP

Favorit funktion i SSO? Oj, det var svårt. Jag tycker väldigt mycket om hela grejen med hemstallet, så jag får nog säga det, förutom hästfunktionen ofc.

Favorit funktion i SSL? Starshine Legacy bjöd ju inte direkt på några funktioner, så jag kan faktiskt inte tänka mig någon. :P

Favorit funktion i SS? Detsamma här. Funktionen med att köpa ny häst, antar jag.

Favorit hästras (Gäller alla spelen)? Jag får nog nästan säga Jorvikiskt Varmblod. Min Ashi ♥

Favorit hästras i spelen? Är inte det precis samma fråga som ovan? :s

Den funktion som du önskar allra mest i SSO? Nu har ju hästfunktionen kommit, och det var min stora dröm, så jag är rätt nöjd nu faktiskt. Jag skulle nog dock gilla att ha en kamera lik den i cirkustältet vid varje ridbana.
 
   Frågor från Maria Moondaughter:
Vad har du för musiksmak? Jag lyssnar på en himla mix av allt möjligt. Jag älskar schlager och följer både Melodifestivalen och ESC slaviskt noggrannt. Älskar The Ark och Melody Club, lyssnar mycket på Enyas musik, jag tycker om alla Disneylåtar, J-pop, alla Glee-covers, litelite country och mycket populärmusik. Heavy Metal lyssnar jag aldrig på, men annars finns en mix av nästan allt i mitt iTunes-bibliotek.

Favorit färg på häst(både i SSO och IRL)? Jag är grymt svag för fuxar/bruna/svarta hästar med bred bläs och höga strumpor, det är nog allt drömhästen, haha. På SSO gillar jag nog mest de färger som Ash, Iddy och Freya har, vilket också är den stora anledningen till att de finns i min ägo ^^
 
   Frågor från Lara McField:
Vilka SSO bloggar brukar du läsa? Alla jag kan hitta! (Förutom de som spammar sina bloggadresser i spelchatten, de undviker jag som pesten.) Alla de som finns på Wikins blogglista läser jag minst en gång i veckan, men dagligen läser jag Alicia Starnights, Siri Moonbears, Genevieve Nightbards, April Starwoods, Mariorna Moondaughters och Mountaindaughters, Lucy Westlakes, Lily Rainstorms, Miranda Moonbells och Jenny Snowhills.

Började du spela när SSO startades? Yes, började spela bara minuter efter att jag insåg att spelet äntligen öppnats!

Hemstall? Moorland, alltid min favorit.

Tidigare SSO blogg? Nope. Tycker bara det är konstigt att byta bloggar, det är det perfekta sättet att förvirra läsare på.
 
   Frågor från Rose G:
Hur hittar du inspiration till att skriva så bra och tänkvärda inlägg? Inte ett enda tråkinlägg på den här bloggen inte!  Återigen så är det jättekul att höra! Jag skriver det som dyker upp i huvudet, det jag vill utvärdera, tänker "finns det något som kan tolkas på ett annat sätt" och lite åt det hållet.

Och... Hur lång tid tar det att skriva ett normallångt inlägg för dig? ^^ Beror på. Om tvn är på bredvid kan jag ibland bli distraherad, men jag sitter nog sällan längre än tio minuter-en kvart med ett inlägg.
 






Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.