Chrome Pointer

Sommarlov för grabbarna

   Nästkommande vecka kommer ni bara se mig kuta runt på Freya - Ash och Iddy får sommarlov. Jag har ju bara tillgång till datorn under kvällstid i en vecka innan jag åker vidare, och det känns lite onödigt att mata tre hästar och höja deras humör för att de sedan är jättesura då jag kommer tillbaka till dem. Freya är ändå nu på lvl 15, så då hon är glad igen kommer hon vara snabb och trevlig :)
I'm alive!

   Jag har internet, wiho! En veckas hårt jobb avklarat, i morgon börjar nästa jobb på nästa stall - bara idag har jag varit ute på vagnsfärd med en travare i skogen (satan i gatan vad fort det gick, nu vill jag gå en travkurs; det var galet kul!), ridit ett fantastiskt fint halvblod och fyllt sammanlagt hundra liter vatten till olika hästar, + suttit i en bil i fem timmar. Men nu är jag framme vid nästa anhalt och jag ska snart springa ut till det närliggande stallets sommarbete för att hälsa på min namne - den älskade lilla ponnyn Ezmeralda som jag lärde mig rida på.
 
   Varför sitter jag då här? Jo, för att för första gången på en vecka är jag ensam och behöver inte vakta upp på nitton ridlägerbarn så att de alla mår bra, och jag behövde lite egentid - vilket jag gärna har framför datorn. Jag har ju inte skrivit något alls på den här veckan heller, jag som brukar skriva så mycket!
 
   I torsdags kikade jag på onsdagsuppdateringen i mobilen och blev väldigt glatt överraskad! Härligt med midsommaruppdrag, trots att de är sena, och jättekul med passande dekorationer. Ska titta på midsommarkransen strax. Nya husdjur och nya sadelväskor är också jättebra, så det var roligt med en så bra uppdatering - det enda negativa var väl att jag var bortrest så att jag inte kuna spela direkt, haha ^^
 
   Nejmen vet ni vad, nu ska jag kika på SSO-grejerna och sen ska jag springa ut till hagen. Om jag har tur hittar jag några andra glada hästar där ute också :)
Lights in the Sky

 
Transportera mera

   Eller kanske inte men jag gillar såna titlar.
 
   Jag är faktiskt lite förvånad över att det inte finns en transport vid ridhuset. Många har sagt det förut, men jag hade tänkt skriva det här inlägget ett tag och jag kan ju inte lägga ner mina inläggsidéer bara för att någon annan hann före.
 
   Nejmen ridhus, logiskt sett så åker ju folk hemifrån för att träna vid ridhus och de åker hemifrån med en transport.  Dessutom är det ju ett "glapp" mellan transportsystemen i GåD och Silverglade, det vore nog rätt bra att fylla i det glappet.
   Egentligen tycker jag det är rätt ologiskt att det faktiskt är en delning i transportsystemet. Bilarna tar sig ju fram, det jag tycker är konstigt är att Jaspers traktor på något mystiskt sätt hoppar över den trasiga bron som Gyllene vägen korsar. Mer logiskt vore att Jaspers pumpafarm är tillgänglig från SIlverglade...
   Känner att det här blev rätt virrigt, men ni förstår nog vad jag menar.
 
 
   Finns det en möjlighet att Södra Jorviks transporter får en helt ny färg? Det vore najs.
Hon passar i rosa, Madame

 
Ash är så snygg med svart och blått

 
Mina hästnamn

   Att filura ut hästnamn till framtida hästar, det tycker jag är riktigt roligt. Det jag vill få fram med namnet är en mening, inte bara något larvigt ihopkastat utan ett namn som faktiskt funkar även i svensk översättning. Sedan ett vardagsnamn. Jag gillar korta namn, jag har alltid letat efter förkortningar på långa namn - t ex, mitt namn (IRL, ofc) är på fyra stavelser, det tycker jag är för långt. Det namn jag numera identifierar mig med är på två. Passar mig lagom.
 
   Ash var ju så naturligt, det funkade. Ashdancer, det är lätt att korta av (Det namnet i sig slumpades fram och jag tyckte det var helt perfekt för den stiliga gråskimmel som jag hade framför mig på datorskärmen). Dessutom blev det ju en liten hint mot Pokémon-karaktären - jag älskade Pokémon då jag var liten. Eller det gör jag visserligen fortfarande, men nu spelar jag bara spelen och struntar helt i animeserien.
   Iddys namn kom inte lika lätt. Wildheart, namnet hade jag bestämt sedan långt innan eftersom jag älskar låten med samma namn av Melody Club. Men det är så många hästar på SSO som heter Willy och Wille och allt vad det är och dessutom har jag en nära släkting med väldigt liknande namn och det kändes lite fel. Så kom det som en blixt från klar himmel - okej, jag kanske överdriver lite, menmen - Iddy. Först hade jag lite svårt att vänja mig vid namnet. Anledningen? En fin liten ponny med samma smeknamn somnade in förra hösten. Jag lekte med tanken ett tag men kände sedan att min Wildheart kunde vara en fin liten hyllning till den blåögda lilla welshponnyn Ideal Kitty som lärt så otroligt många barn att rida. Om någon av er har träffat den ponnyn så förstår ni förhoppningsvis vad jag menar, för jag älskade det lilla skruttet.
   Freya... Det var inte lika självklart som med grabbarna. De var mer att namnet "Freja" kändes passande för en häst, så det fick en ny stavning och jag började leta efter namnkombinationer som skulle kunna locka fram det charmiga smeknamnet. Fire var ju uppenbart, det fick bli "queen" eftersom det kändes som att det passade bäst. Ironiskt nog fanns det för många år sedan en häst med namnet Fire Queen på samma stall där den riktige Iddy bodde. Dock var hon skimmel.
 
   Sen har jag planer här för ytterligare tre hästnamn, som är spikade, och jag har namnförslag till de två sista. Stoet har sitt halva namn färdigt. Just nu. Grabben har tre möjliga vardagsnamn. Då jag kommer hem igen ska jag lusläsa bland de nya namnalternativen för att se om jag hittar något passande ^^
Anslag på tavla

   Hm, ja. Det finns ett par anslagstavlor runtom Jorvik. Fast de sitter lite konstigt till och jag vet inte om folk ens reagerar på att de finns där.
   Jag har nämnt det här förut, men jag tycker det är värt att ta upp igen. Jag skulle vilja ha fler anslagstavlor, kanske en vid varje stall/by/plejs där folk hänger, där man kan göra reklam för bloggar, klubbar, söka efter ridlärare eller vad man nu vill göra. Kanske få annonsera mot en liten avgift på några JS eller något sånt? Jag vill ju minska reklamen i chatten, och därför tycker jag att det här är en idé.
 
Gamla kläder från Sommarryttaren

   Som en fortsättning på inlägget om Vinterryttarens kläder så kommer här de olika unika kläder som fanns tillgängliga i Sommarryttaren. Bara jag som hoppas på uppdaterade variationer av dem i framtiden? :D (med snyggare färgkombinationer kanske, hehe)
 
 
   Var bara tvungen att langa in kavajen, jag vill ha in åtminstone en röd sådan till SSO - lär se bättre ut då ryttaren inte är lika anorektisk ^^
 
   Så, bara för att, så måste den berömda sombreron få kika in också.
 
    Sombreron tycker jag är dödligt ful, men det var en rolig grej att ha med i spelet ^^
Idag är det Dagen D

   Idag åker jag iväg och jag kommer inte hem till min håla till Stockholmsförort igen förrän den tjugoförsta juli. Därmed får blogg, Wiki och SSO klara sig utan mig, men jag tror att alla bör överleva saknaden.
   För er som gillar bloggen - frukta icke, tidsinställda inlägg finns för nästan varje dag. Jag tror det blev sammanlagt två av de dagar som jag är borta där ingenting händer. Hah. I övrigt kommer ett inlägg om dagen dyka upp, så att min fina, rosa dagbok inte dör av helt. Förvänta er dock inga underverk, däremot blir det lite bilder. Om ungefär en vecka kommer jag återförenas med min kära dator, så det kan hända att det händer lite mer då (jag kommer uppsöka en internetuppkoppling för att logga in på SSO och inspektera onsdagens uppdatering), men jag lovar ingenting.
 
   Däremot önskar jag nu er en glad semesterperiod. Själv ska jag jobba två veckor i sträck nu, och förhoppningsvis får jag rida för första gången sedan i mars ^^
Höstryttaren är komplett

   Inom en halvtimme har alla kapitel i min FanFic Höstryttarna publicerats på Fanfiction.net - den är alltså officiellt helt klar. Woho.
 
   Länk till den HÄR.
Attackerad

   Gamarna cirkulerar långsamt runt bytet, ser till att de är säkra på att det är dött, eller åtminstone orörligt, och sedan skjuter de ner på marken och attackerar, alla på en gång.
 
   Det är typ så jag ser globalchatten då en stackars GM loggar in. Det är väldigt spännande dessutom att alla frågor verkar tillta då nämnda GM snällt försöker säga att denne är upptagen.
 
   Kaos på hög nivå.
Idag är en dålig dag

   Hela den här dagen går liksom ut på att vänta på söndagen. Allt jag kan packa är packat, jag insåg att jag inte behöver gå och handla som jag trodde och här sitter jag helt ensam och tycker att den här dagen är grymt onödig. Ångest på hög nivå.
 
   SSO-mässigt så finns det inte överdrivet mycket att göra heller idag, men jag har inte mycket annat att distrahera mig med så jag lär ju sitta klistrad vid skärmen ändå. Jag insåg igår att om jag drar igenom alla lopp med Freya idag och loggar in för att göra några få till i morgon så lär hon komma upp i lvl 15, så jag ska se om det hinns med.
 
   Jag tänkte lägga upp ett antal fler kapitel till Höstryttarna idag, vet inte om hela kommer upp (det är ju rätt många kapitel som inte är särskilt långa) men det är mitt mål. Måste korrekturläsa allt eftersom det var så länge sedan jag skrev den och jag vill inte skämma ut mig totalt - även fast jag skäms för att lägga upp den nu. Varför? För att jag har svårt att dela med mig av saker som jag skriver på det sättet, jag tycker det är så personligt. Ändå visar Höstryttarna upp en del av min resa som skribent eftersom jag själv ser hur jag har utvecklats i mitt skrivande, och därför tycker jag att det känns viktigt att våga visa den. Förstår ni? Jag förstår inte riktigt själv.
 
   Nä, nu går jag ut och cyklar, innan ångesten äter upp mig.
Nya kapitel

   Tänkte bara säga att jag har lagt upp fram till kapitel 32, eller något åt det hållet, av Höstryttarna. Vet inte om någon av er faktiskt läser den, men aja.
 
   Länk HÄR.
Tralala

 
Midsommarvals

   Och för en gångs skull har jag valt att bortse från min egen regel att alltid ha hjälm på hästryggen. Bara skrittar runt på fina hästen här i ensamheten och känner mig rätt nöjd. Och glad.
 
Framtida hästraser

   Jag och Genevieve Nightbard hade en diskussion om framtida hästraser i spelet igår, och jag tänkte dela med mig av delar av den.
 
   Det känns som att ungefär 90% av SSO's "befolkning" vill ha shetlandsponnyer som köpbara hästar. Det vill inte jag. Inte för att jag inte tycker om rasen, för få saker är så söta som en ullig liten shettis, men tänk efter. Spelets hästar är i dagsläget rätt stora. Jag skulle estimera de Jorvikiska Varmbloden och hästarna i den storleken till ca 150-160 i mankhöjd. Det tycker jag känns rimligt eftersom det är hästraser vi än har i spelet, inte ponnyraser. Jag estimerar våra spelarkaraktärer till att vara nånstans mellan 150-165 cm långa. Nu har jag inte stått och jämfört med hästarna så det är inga perfekta mått men sen har matte heller aldrig varit mitt bästa ämne. Sedan har vi Frieserhästarna, som är gigantiska. Friserhästar är överlag mellan 150 till 170 cm i mankhöjd. Vi säger att de i spelet är 170 då.
   Shetlandsponnyer "ska" vara under 107 cm i mankhöjd. Känns det rimligt att spelarkaraktären, som i ena sekunden sitter på en maffig Frieser helt plöstligt ska sitta på en häst som saknar 63 cm i manken? Och hur skulle shetlandsponnyer se ut i spelet då? Jag tror inte att det skulle funka med grafiken, jag tror att det skulle bli för litet. Jag kan bara tänka mig att de ser ut som grisar med päls.
 
   För typ en månad sedan skrev jag om spelet Häst och Ponny - Min första ponny. Spelaren börjar där med en A-ponny och kan i slutet köpa en D-ponny. Där förstoras i princip häst och ryttare hela tiden för att det fortfarande ska se vettigt ut, men det gör det förstås inte ändå eftersom spelets grafik är helt horribel. Där har vi ett exempel på storleksskillnader mellan hästar som verkligen inte funkar.
 
   Ponnyraser - bring it on. Hästar som är aningen lite mindre än de vanliga hästar som nu finns i spelet välkomnar jag bara, men shettisar är för små. Connemaror, Islänningar, såna raser skulle funka, men vid typ Gotlandsruss är gränsen dragen. För litet.
 
   Del nummer två av konversationen var gällande Frieserns mäktiga steg. Kommer fler hästar få det nu? Andalusiern kan jag tänka mig, de brukar ju ha fantastiskt fint steg. En maffig Andalusier med rejäl manväxt och höga benlyft - fast den skulle nog behöva vara mindre, eftersom Andalusierns mankhöjd sällan går över 165, är det inte så? Och Neo föreslog att det skulle vara något brunskimmel-aktigt, och jag håller med, det vore grymt häftigt i spelet!
 
   Nu då Friesern dök upp från ingenstans och chockade oss alla med sin skönhet så är jag nyfiken på om den berömda araben komm dyka upp i framtiden trots att den än inte är bekräftad av WoH. Om Friesern nu kan ha man som rör sig i vinden och detta fantastiska steg, då bör väl araben ha sitt smäckra huvud och fantastiska svansföring?
   Jag gillar visserligen grova hästar, men hästen som jag lärt mig precis allt på är en arab och därmed har ju rasen ett litet plus i kanten för min del...
   Kolla på världens finaste bara, 22 år var han här och så fantastiskt fin ändå ♥ Synd bara att jag aldrig lyckades hitta någon som kunde fota då jag red honom, det där är från en film...
Ljuset i huset

   Sent igår kväll tog jag en vända runt Jorvik liksom bara för att - dessutom ville jag kika in i alla skönhetssalonger, eftersom jag aldrig använder mig av dem och därmed besöker dem otroligt sällan.
 
   Och GåD, Fiskebyn nattetid... Jag kan inte säga så mycket mer än att jag verkligen älskar det här spelet.
 
SSO tar bort namn

   Jag gick halvvägs igenom processen att skapa en ny karaktär nu för att se om det kommit nya namn att lägga till på Wikins sida med spelarens möjliga namnval. Det fanns typ tre nya namn - och ca 30 var borttagna. Förstår inte varför - Thea, Josette, Nele, Dejanira, Tiril, Joline, många av namnen som tagits bort är väldigt vanliga och de som inte är väldigt vanliga var väldigt fina. Vissa namn kan jag förstå, som "Panna" (inte det bästa namnet kanske) men trots att många andra namn uppenbarligen var utländska så är det synd att så många försvann. Det går itne längre att döpa sig till Daniella, nu finns bara Daniela. Jag gillade att det fanns olika stavningar på namn, det gjorde dem mer personliga.
 
   Nä, det var faktiskt en besvikelse att se, synd :(
Fina flickan

 
   Galet snygg pålle helt enkelt, mihi ♥
Midsommar

   Jag kan tänka mig att SSO's lilla community är relativt stendött idag, men jag kör som vanligt. I år krockade mitt jobbschema med familjens firande så medan de är på landstället sitter jag hemma ensam - jätteskönt.
 
   Fredagarnas blåa uppdrag är de jag tycker bäst om, det händer mycket olika saker och dessutom får man in grymt mycket pengar, det är bra :) Förhoppningsvis har jag råd att köpa det nya schabraket hos Mario idag ^^
Vaken i en dröm

 
    Elisabeth Andreassen - Vaken i en dröm
 
 
   Jag är verkligen glad över att jag köpte Freya. Sånt otroligt maffig och snygg häst som står ut och syns överallt.
   Har velat ha de där benlindorna sedan de kom ut och idag lade jag ut 60 SC för att få dem. Men jag vill ju ha en jämn budget så övriga 40 lade jag på en hundvalp, som sitter i sadelväskan på andra sidan. Fina djur ♥
Snabbskiss på Freya

 
Skäckig pålle

   Den här mallen till Starshine har jag haft sparad på datorn i många år och jag har alltid undrat hur den ser ut i spelet. Jag tycker allt att Starshine blev en riktigt söt skäck :3 Älskar de vita öronen ^^
 
   Starshines textur är inte min, Starshines utrustning är inte min, Lisas kläder är däremot mina. De lämnas ut om så önskas.
 
 
Garderob

   Eftersom alla andra har gjort det tänkte jag dela med mig av min garderob jag också.
   Hjälmar och hattar är sorterade efter typ, som ni ser. Eftersom jag inte har särskilt många handskar så får de ligga där i botten.
 
   Den är fliken börjar bli uppfylld. Högst upp till vänster ligger alla västar jag har (det är bara västar, ikonen med en jacka är den gröna västen från GED), högst upp till höger ligger den nya typen av jackor och det enda linne jag äger.
   De två undre spalterna består av kappor och jackor, och sen tror jag att det är rätt uppenbart vad som är vad.
 
   Byxorna är också sorterade efter typ, längst ner ligger ridbyxorna.
 
   Skor har jag inte heller många av, men de får ändå en egen flik just nu.
 
   Högst upp ligger westernsadlarna, i mitten dressyrsadlarna, längst ner hopp/allroundsadlarna.
 
   Högst upp de stora filtarna (ikonen med den lilla filten kommer från julshopen i julas, den har fel ikon), under dem ligger de små filtar som jag använder med westernsadlarna. I spalt nummer tre får den nya schabraktypen ligga, under det alla små schabrak med mönster och längst ner ligger alla enfärgade schabrak.
 
   Högst upp alla enfärgade träns, i spalten under ligger tränsen som har annan färg på käkremmen. Tredje spalten har mönstrade träns och längst ner ser ni ju vad som finns.
 
   Sadelväskor, dekorationer och två gamla hästskor + renpulvret från i julas. Som ni ser så har jag inte mycket till dekorationer.
 
   Alla mina benlindor - enfärgade och mönstrade.
 
   Tillsist har vi husdjuren som är samlade på ett enda ställe för enkelhetens skull.
 
   Jag gillar att ha ordning på de här sättet, det går så grymt mycket fortare att byta outfit då man vet vad man letar efter.
Ja ni...

   Jag behöver distrahera mig på något sätt så här sitter jag. För någon timme sedan fick jag reda på att en av de finaste ponnyerna som någonsin vandrat på denna jord fick dansa upp till Trapalanda i morse, och... det är en ponny jag har känt i åtta år, och han har lärt mig så mycket. Det finns inget värre än att få såna nyheter - och självklart fick man inte veta någonting innan. Som vanligt.
 
   Har ni något ämne jag kan skriva om? Vad som helst? Behöver ha något som håller mig sysselsatt ett tag.
Otacksamhet

   Sedan gårdagens uppdatering dök upp på SSO's hemsida igår förmiddag har det var väldigt mycket gnäll. "Åh, vilken tråkig uppdatering", "jag hatar uppdragen", "jag vill bara ha huvudstoryn", "jag vill bara ha nya områden", "skittråkigt".
 
   Otacksamma är ni, säger jag. På SSO's kontor har vi sex personer som utvecklas spelet. Jag tror verkligen inte att de sitter och rullar tummarna under sin arbetstid, men tanke på alla grejer som hänt i spelet sedan det öppnades. Bara under 2013 har jättemycket hänt. Fyra Championat, otroligt många laddningar med nya kläder och utrustning, Hästfunktionen, möjligheten att leta stjärnor, tre nya dagliga tävlingar, en helt ny plats i form av Vingårdens trädgård, en ny ryktesfraktion, en fortsättning på huvudstoryn, MASSVIS med nya uppdrag, uppdatering av väldigt många platser och områden, det är möjligt att byta man och svans på sina hästar.
   Jag är förundrad över att någon på det där kontoret fortfarande har fantasi nog att hitta på nya uppdrag, och jag tycker att NPC's monologer har blivit ännu bättre på sistone. Björn och Agnetha var ju verkligen i en klass för sig, deras monologer (och Björns svimmande) var genialiska. Liksom trädgården, som är otroligt vacker. Vi har fått mycket ny, fin utrustning, spelet har utvecklats så mycket till det bättre under det här året. Till och med globalchatten är en grymt bra funktion, problemet är bara de spelare som inte sköter sig i den.
 
   Om det är en uppdatering som ni inte gillar en vecka - vad är problemet? Uppenbarligen kommer det dyka upp något ni gillar om max två veckor. Kör med ett "Nja, det passade inte mig" istället.
 
   Nu låter väl jag som nån tråkig och dryg jäkel, men vad är det för fel på människor? Förväntar sig att kunna spela ett spel helt gratis, accepterar villkor som sedan inte följs alls, jag vet knappt vad jag ska säga just nu. Blah.
Iddys felaktiga färg

   Egentligen är det nästan lite synd att Iddy har svart man. Hans färg är ju inte korrekt.
 
   Om ni inte förstår vad jag pratar om är det så att alla bruna hästar har svarta ben. De kan ha vita tecken, sure, men de svarta benen finns alltid kvar. Bruna hästar har också en liten svart.. typ kontur längs med öronen. Brun häst = brun hårrem, svart man, svarta ben, svart kant på öronen.
 
   Jag tänkte faktiskt inte på saken då jag köpte honom, jag var så kär i hans färg att han kunde ha haft vilken manfärg som helst för min del, fast nu då jag tänker på det är det lite synd. Jag hoppas faktiskt lite på att SSO ska rätta till hans knän, så som de gjorde med Freyas man, liksom att Iddan får svarta/mörkare knän över strumporna, så att han ser mer realistisk ut.
 
   Redigerade mörkare ben och den mörka kanten på öronen på en gammal bild jag hade - det är lite skillnad.
 
   Jag älskar Iddyluren, men jag börjar tyvärr störa mig lite på hans ben. Tyvärr, verkligen, att man inte kan vara nöjd med något.
Jag kom in igen...

   ...och gjorde dagens uppdrag med Mario. Just nu håller jag på att försöka tjäna ihop JS nog för att köpa det stora schabraket i hans affär, för det var snyggt ♥
 
   Igår kväll var globalchatten helt galen. Caps och spam och reklam och gud vet vad, skogstokigt. Folk har verkligen inget nätvett nu för tiden och det är verkligen synd :( Tänk om jag skulle skriva allt på bloggen i Caps? Tror att vartenda läsare skulle droppa av härifrån om det skulle hända.
 
 
   Jag har btw insett att jag inte kommer hinna få upp Freya i lvl 15 innan jag åker på söndag, typiskt :P
 
   ...och uppenarligen har jag inget roligare att komma med så jag ska sluta flumma runt nu.
Kan inte spela

   Vet inte vad problemet är, men SSO's hemsida laggar galet för mig, och då jag väl kom in på spelet var det helt omöjligt att göra något alls - spelet fastnar så jag kan inte ens skritta ett steg. Jätteirriterande.
 
   Får se om jag kan lösa det här på något enkelt sätt. Fy, så irriterande :(
Fan Fiction

   SSO Wikis fantastiska admin Maria Moondaughter har startat en sida på Wikin lik den med SSO-bloggarna - ni har där möjlighet att skriva upp era serier/noveller/allmäna FanFics. Självklart gäller det bara om ni följer sidans regler, vilket ingen gjorde på sidan med bloggarna, vilket är anledningen till att jag spärrade den. För att kunna skriva in ändringar på bloggsidan måste man vara medlem på Wikin, helt enkelt.
 
   Ni får alltså ändra på FanFic-sidan hur mycket ni vill bara ni håller er till sidans regler, det tycker jag inte känns överdrivet avancerat. :P
 
   HÄR går det att hitta FanFic-sidan
 
   Intresserad av blogglistan? Klicka HÄR
Över 700

   Det är så grymt häftigt det här, att se hur Wikin växer :D Vänta bara till den dagen det är 1000 sidor (med tanke på hur fort Jorvik växer kan det nästan vara möjligt efter att Södra Jorviks alla sidor är inkluderade), jag tror nästan att jag dör av lycka då - av vad jag har sett så är Wikin faktiskt redan en av Sveriges största, jag har letat som en tok men bara hittat typ tre svenska Wikias med fler sidor. Det är sjukt.
 
   Fortsätt dela med er av Wikin, dela med er av era kunskaper till Wikin och... jag vet inte, vad som helst :D
 
 
Uppdaterad garderob

   Vad glad jag blev över garderoben! Jag uppfattade det som att utrustning+kläder skulle få en ny flik var, men det var jättekul att de fick två :) Jag behöver det inte, än, får jag säga, men det är skönt att kunna köpa saker utan att garderoben fylls upp så fort. Jag tror att jag ska ändra litegrann i mitt sorteringssystem för både häst och ryttare nu dock, så att olika utrustningstyper får olika flikar.
 
   Det är ändå två saker som jag vill ändra med garderoben. Dels vill jag ha klädernas ikoner i färg, så som jag sagt förut. Dels skulle jag gärna vilja kunna döpa flikarna, t ex "Sadlar", "Träns" och "Schabrak" så att man får bättre koll.
 
   Har ni några önskemål gällande vår garderob?
Wihi

 
   Jag var inte långt ifrån att bli gillad (Vänligt inställd menar jag ju, fy mig) hos Mario och hans polare, så jag behövde bara göra ett av de blåa innan jag fick tillgång till de nya uppdragen :)
 
   Så, tre nya NPC's! Eftersom de inte har unika utseenden lär de väl inte bli jätteviktiga, men ändå. Men jag blev väldigt förvånad över att vi fick välja vem som skulle arbeta i butiken hos Mario? Jag trodde det var en kuggfråga så jag valde Julie, men personligen skulle jag tycka det var rätt roligt att ha Dark Core-snubben där... Jag fattade inte att det faktiskt skulle göra någon skillnad, jag trodde det skulle bli ett sånt där "Nä men nu gör vi såhär istället"-moment. Men förhoppningsvis gör det ingen större skillnad?
   Jag använder ju inte vandrarhemmen, så jag får vänta till i morgon för att se helt enkelt.
Drottningens nya kläder

   Nu i uppdateringen fick min lilla Madame en mindre uppgradering - kolsvart man och svans. Det var vackra färgskiftningar i hennes förra färg, men hon var mer smutsbrun än svart, så jag är glad :)
 
 
    Nu ska jag undersöka veckans uppdrag ^^
Enhörningar på Jorvik

   Har ni sett enhörningströjan som säljs i Silvergladebyn? (Jättesöt tycker jag, har bara inte haft den som prio att köpa än.) Tröjans beskrivning lyder såhär: "Undrar om enhörningar finns på riktigt? På den här ön verkar allt kunna hända..."
 
   Det tycker jag låter härligt. Det finns alltså en möjlighet att det kan komma "övernaturliga" hästar, det vore nog lite kul. Visserligen fruktar jag de explosioner som kan ske i chatten vid en sån händelse, då folk ska börja med det vidriga "flummandet" (bara för att man hasplar ur sig sjuka saker med caps lock är man inte rolig), men jag älskar Jorvik och dess mysterier. Vi vet att det finns magi på Jorvik, det innebär att det är fullt möjligt med magiska hästar och djur.
 
   Aja. Nu tycker jag att spelservern kan ta och öppna.
A.A.E.

   Äntligen! Jag har verkligen sett fram emot uppdrag med astronomiska och arkeologiska sällskapet i Jorvik, så det här ska bli galet kul! Undrar om butiken vid Observatoriet öppnar nu också?
   Extra flikar för kläder och utrustning är också bra, grymt bra - det tyder på att massa mer grejer kommer dyka upp i framtiden, och för mig som är paranoid och hatar att fylla upp utrymmen så är det perfekt.
 
   En riktigt bra uppdatering tycker jag alltså, det är rätt schyst för de som är bortresta också eftersom de lär hinna ikapp med uppdragen rätt fort då de kommer hem igen :) Nu är jag nyfiken och vill logga in, har hört att Freya möjligtvis har blivit ännu lite snyggare under den här uppdateringen...? ^^
De här trista mornarna

   Jag återkommer efter uppdateringen, känner att jag inte har något vettigt att komma med.
 
   Ska spendera min förmiddag med annat roligt. Som första säsongen av Chuck. Det är bra grejer det.
 
   PS. Ni kan ju alltid kika runt på Wikin om ni har tråkigt nu på morgonen - 699 sidor visar den hos mig just nu :D
De allra första bilderna

   Det här är den första bilden jag har på Ash. På Esme också, iofs.
 
   Här har vi den allra första bilden på Iddy. han hade nog inte varit i min ägo i längre än tio minuter, hehe. (Och jag spelade fortfarande med posteffekterna, fy)
 
   
   Märks lite skilland fram till den allra första bilden på Freya, som var hennes porträttbild. Men porträttbilden har ni nog sett, och den räknas nog inte ändå, så det blir favorit i repris på den andra bilden jag har på henne.
 
 
 
   Jag är så grymt nöjd med mina hästar helt enkelt. Jag har en fantastiskt fin liten flock :3
En ny del

   Jag tänkte dela med mig av ett av kapitlena jag skrev igår. Som sagt, baserat på spelets story, huvudpersonen (Esme då, förstås) är på jakt efter Moorlandstallets ägandebevis. Jag har tidigare lagt upp hennes förra möte med Jasper, som slutade i smärre kaos.
   Jag vill gärna ha kritik av alla de former.

  Kapitel 15 - Och hans skrumpna hjärta växte tre storlekar

   Hilly vägrade följa med mig till Jasper, och jag förstod faktiskt varför. Hon skämdes över att ha hoppat rakt in i en av Jaspers pumpaodlingar en höst och därmed förstört nästan hela årets skörd, och tydligen blev Jasper sjövild bara av att se skymten av en svartskäckig häst efter den episoden.

   Nu sadlade jag Ash igen, med den fina sadeln jag fått av Hogan, och skrittade mot Jaspers hus med brevbunten hårt i ena handen. Den här gången var jag väldigt försiktig, och stannade en stund långt från gården för att se om jag kunde få en skymt av den ilskne lille mannen.

   ”Ser du något, Ash?” mumlade jag och ställde mig upp i stigbyglarna för att försöka få en bättre vy. Ash fnös och vred på huvudet för att tugga på bladen från en närliggande buske. ”Du var ju till mycket hjälp.”

   Jag satte mig i sadeln igen och bet mig i läppen. Hur skulle jag göra det här utan att Jasper skulle slita fram geväret?

   Ash hade snabbt tröttnat på busken och tog saken i egna hovar – han vände kvickt ur buskaget och började trava mot Jaspers stora hus innan jag hann reagera mer än att ta tyglarna.

   ”Näe”, stönade jag och försökte få stopp på honom, men han gapade stort för att försöka komma undan bettet och drog på framåt. Jag kunde inte göra mer än att hålla i sadelknappen och hoppas på det bästa.

   Jasper stod dock på sin gårdsplan utan gevär.

   ”Sa jag inte att du inte är välkommen här?” gormade han och viftade med sin pipa i luften.

   ”Jag har en sak till dig”, sade jag och viftade tillbaka med brevhögen.

   Jasper stod helt stilla då jag red fram till honom och stoppade in pipan i munnen igen då jag räckte breven åt honom.

   ”Vad är det där?”

   ”Brev, uppenbarligen.”

   ”Och vad rör det mig?”

   ”Justin ville att du skulle ha dem”, sade jag och rätade på mig då han långsamt, och skeptiskt, tog emot breven. ”Jag tror att Catherine har skrivit några av dem.”

   Båda Jaspers skelande ögon riktades genast mot mitt ansikte och jag motstod impulsen att rysa.

   ”Har Catherine skrivit de här?”

   ”Inte alla. Men läs dem, är du snäll.” Hans ansikte började dra ihop sig till en ilsken min. ”Snälla?”

   Han vände på stället och klampade fram till en bänk bredvid en gammal traktor, där han satte sig och drog upp det första brevet i högen ur sitt kuvert.

   Jag var osäker på om jag borde vänta, eller rida hem igen. Så jag satt kvar på Ashs rygg, och drog långsamt händerna genom hans ljusa man för att sysselsätta mig.

   Jasper läste fort, väldigt fort med tanke på att han verkade ha svårt att verkligen fokusera blicken. Men då högen med lästa brev växte och högen med olästa brev krympte blev hans skrumpna händer darrande och hans ögon tårades, det såg jag även på långt håll.

   ”Ash, stanna här, vännen min”, viskade jag i Ashs öra innan jag gled ner från hans rygg. Då jag släppte tyglarna vände han ryggen mot mig och började beta av det tunna gräset. Jag gick försiktigt fram mot bänken där Jasper satt och stannade en bit ifrån honom, vred mina händer och visste inte riktigt vad jag skulle ta mig till.

   ”Mr Holbrook?”

   ”Jag tror att jag har gjort några riktigt stora misstag”, sade Jasper, och nu såg han mer ut som en gammal trött man än den galna gubbe han var känd som. Jag satte mig varaktigt på bänkens yttersta kant och kikade nervöst mot honom. ”Jag har haft så fel.” Han stirrade ut över Moorlandstallet och räckte brevet han nyss läst mot mig.

   Det var ett brev från Catherine till Mr Moorland. Och det var ett fint brev. Ganska känslosamt, också. Catherine ville att Mr Moorland skulle försöka prata med Jasper, som tydligen varit vrång redan då, eftersom hon älskade båda väldigt mycket och inte ville ha bråk omkring sig. Hon berättade med stolthet om den ritt hon vunnit en dressyrtävling i Valedale med, om hur hästen hon tydligen fått av Thomas Moorland skött sig prickfritt och hjälpt henne där hon själv brast som ryttare. Det var en lycklig ung kvinna som skrivit brevet för mer än tjugo år sedan.

   ”Min lilla flicka finns inte längre”, sade Jasper, och jag vände blicken mot honom. Han var kortare än mig även då vi satt ner.

   ”Men Mr Moorland är kvar, liksom Justin”, sade jag och räckte brevet tillbaka till honom. ”Justin är väl ditt enda barnbarn, Mr Holbrook? Jag tror att han gärna vill lära känna dig.” Jasper stirrade ner på brevet i knäet.

   Jag reste mig upp igen och då jag vände mig om hoppade jag till – Ash stod bara någon meter ifrån mig, återigen trött på maten. Hur kunde han alltid veta vart jag skulle?

   Men jag satte upp igen, och började skritta från gårdsplanen.

   ”Vänta!” Jasper kom haltandes mot mig, viftandes med brevet. ”Jag ska leta upp papprena du vill ha.”

   Jag vände Ash tillbaka mot honom.

   ”Verkligen?”

   ”Jaja, det är klart.” Jasper stannade framför Ash. ”Det är klart att jag ska hjälpa till, allt har blivit så fel. Över tjugo år har gått och här har jag suttit och ruttnat!” Han kliade sig under hatten med sin lediga hand. ”Vänta här så ska jag leta fram dina papper. Vad är det du heter, förresten?”

   Jag skrattade. Vad enkelt allt plötsligt blev. Och jag hade till sist hittat någon som inte visste vem jag var.

   ”Esmeralda”, svarade jag. ”Jag heter Esmeralda Silverforce.”

   ”Dåså, Esmeralda, du ska få papper, och du får rida på min gård när du vill, och du får låna mina verktyg, du kan få köra traktorn om du vill…”

   ”Papper duger bra”, svarade jag förvånat, och Jasper försvann ögonaböj in i huset. ”Jösses. Sa han verkligen traktor?”


 

De fantastiska byarna

    Jag har sagt det här förut, men jag är så fascinerad av byarna i både Star Stable och SSO. Det märks att planlösningen är genomtänkt, det märks också att den blir bättre och bättre för varje spel. Husen i byarna stod väldigt tätt i Höstryttaren. Spel för spel blev byarna glesare och mer realistiska. Eller mer trovärdiga, borde jag nog säga.
 
   Hillcrest. Byn på berget. Det ligger en stilla charm över den byn och det är nog min favorit från Höstryttaren.
 
   Valedale. En av de vackraste platserna i SSO, bör jag säga. Byn har verkligen förbättrats sedan Höstryttaren och är nu varm, färgglad och välkomnande. En lugn och vacker plats där man trivs.
 
   Firgrove. Firgrove som låg bakom uråldriga murar i Höstryttaren. Då hade jag svårt för byn. Nu älskar jag den. Lyktorna och den nya arkitekturen passar berget perfekt. Firgrovebyn är en plats där jag alltid kommer trivas.
 
   Meander. Den lilla kyliga byn som introducerade oss för Vintern. Jag tror aldrig att jag riktigt trivdes i Meander. Byn var för osammanhängande. Det var Antoines butik och några hus som stod lite huller om buller, med stora avstånd. Meander var inget för mig.
 
   Cape Point. Jag tyckte alltid om Cape Point. En by med relativt nära till både stall och ridhus. En butik, en samlingplats, några stora, rymliga villor. Trovärdigt, tyckte jag. Det kändes bra där.
 
   Pine Hill. Ack, Pine Hill, byn i skuggan av Mr Sands stora herrgård. Den kändes kall, inte inbjudande. Människorobotar. Nä, jag hade sett fram emot byn Pine Hill, men jag blev besviken.
 
   Rockville. Ojojoj, den skönheten. De vita husen på det höga berget, den gröna växtligheten och de fantastiska skulpturerna. Rockville kommer alltid vara en av mina favoriter.
 
   Bayridge. En liten by, på en höjd. Växter, ett litet torg med en fontän. Byn kändes så random, så huller om buller, men jag trivdes där.
 
   Beauvista. Denna fantastiska by. Otrolig utsikt, skönheten i fontänerna som kastade kaskader av skimrande vatten ner i havet. Beauvista var aldrig lika mycket "hemma" som Rockville var, men det var en inbjudande värme i byn.
 
   Coyote Ranch. Liten, verkligen mer en ranch än en by. Eftersom inga uppdrag delades ut vid själva delen med hus så blev det aldrig "hemma", så som tidigare startställen varit.
 
   Snake Bite Farm. Jag gillar fortfarande SBF. Ranchen känns varm och välkomnande. Den hade Snake Bite Lodge i närheten, och jag har alltid haft intrycket av att det huset är en slags samlingsplats för SBF's invånare. Mm, välkomnande.
 
   Cod Point. Det var inte mycket mer än ett stall. Ett stall där man tjänade grymt bra med pengar. Men där fanns Kyomi, och där fanns... inte mycket annat. Inte ens en affär. Cod Point hade potential för att bli Sommarryttarens mittpunkt trots sitt läge på en avlägsen ö, men det föll. Platt.
 
   Bayslope. Bayslope hade det som Cod Point saknade - en affär. Sen hade byn inget mer än en fin utsikt. Men jag gillar att byn är centrerad runt ett stort träd.
 
   Silvergladebyn. Vad ska man säga? Många år har gått och Silvergladebyn är verkligen en by. Omringad av gamla murar, vackra små hus, levande butiker och många människor. Ännu fler människor med alla ryttare som rider runt byn. Byn drar in alla i sin värme. Jag tycker väldigt mycket om Silvergladebyn.
 
   Västkobbens Fiskeby. Den största byn hittills, en by som antagligen skulle lukta starkt av saltvatten och fisk. Jag kan inte låta bli att tänka på Corona, kungariket i Trassel - vatten så långt ögat når och byn är byggd på olika nivåer för att sedan avslutas med ett stort torn; fyrtornet. Atlantis från Disneyfilmen med samma namn kan byn också jämföras med. Västkobben är också den by som har mest liv och själ i sig. Fiskare och sjömän, vart man än rider är det någon som hälsar, butiker runt varje hörn, pirater på bakgården...
 
 
   Självklart tycker jag bäst om byarna i SSO. Spelutvecklingen har hoppat framåt sedan jag mötte spelseriens första by Hillcrest för många år sedan, och det har bara bidragit till den charm spelen från början redan hade. Byarna blir bättre och bättre, helt enkelt.
 
   Vilken by är er favorit?
Dagen innan dagen

   Tisdagar blir ofta "dagen före uppdateringen". Åtminstone för mig, eftersom jag alltid är så nyfiken på vad som ska hända nästa dag ^^
 
   Uppdragen i Firgrove är inte de roligaste jag vet, det kanske är därför jag gärna förbiser tisdagarna. Men det är ändå värt att spela idag, Freya blir lvl 13 idag. Undrar om jag hinner få upp henne till lvl 15 innan jag åker på söndag?
 
   Fast tråkigare saker kallar innan jag kan spela. Jag måste packa. Huga.
Gah

Blev nu rent ut sagt skitförbannad. Tittade i Star Stables album på Facebook och hittade en bild på mig och Ash. Tänkte "men va, jag har ju inte skickat in några bilder till SSO?" och klickade upp den. Då är det någon som kopierat bilden, vilket syntes på den undermåliga kvalitén, och skickat in den under falskt namn.
   Allvarligt talat, hur urbota dum får man vara? Även om man nu råkar se likadan ut i spelet kan man ju inte bara ta någon annans bild och säga "det här är jag"? Det borde ju till och med de som inte har ett hum om Copyrightlagen fatta... det var ju inte ens en särskilt snygg bild, det gör ju saken än mer ologisk.
 
   Jag brukar kunna tåla bildstölder med rätt gott humör, men nu blev jag fan arg.
Mer SC till LT?

   Haha, förstod ni det där?
   Jag har sett i spelet att folk har snackat om att Lifetime Star Riders borde få mer Star Coins varje vecka. En GM svarade då en gång att SSO-teamet tyckte det räckte med den extra utrustning vi LT's har tillgång till.
   Jag har ingen erfarenhet om hur det vanligen går till i onlinespel, för det här är det första jag spelat. (Bortser nu från RCC.) Och jag kan faktiskt tycka att "sure, utrustningen räcker". För LT-utrustningen använder jag mig av nästan dagligen, så jag är glad över att ha fått den. Dock skulle jag väldigt gärna se utrustning till hästen också, det vore trevligt...
   På ett sätt känns det ändå ganska logiskt med extra SC. Fast snacket i spelet går på "VI BORDE FÅ 200 SC, WOHO!" och det tycker jag känns lite för mycket. Då slutar det med att alla skaffar LT, och i slutändan blir det antagligen förlust för företaget, antar jag? Eller det borde jag inte spekulera om, men det känns lite taskigt mot de "vanliga" SR's som får hälften så mycket i så fall. Däremot om det var lite symboliskt, typ att man istället för 100 SC fick 110, bara för att man faktiskt är lite premiumspelare.
 
   Jag tycker ändå att 100 SC per vecka är rätt lagom, så jag klarar mig utan höjning. Om det nu skulle höjas (vilket jag personligen inte tror kommer hända) så räcker det för min del med +10-20 SC.
 
   Vad är era tankar om det här?
Jag vet att jag tjatar lite...

   ...men seriöst, finns det något vackrare?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   Ingen av bilderna är mina utan är hittade med hjälp av sökmotorn Google.
 
 
   Även de av er som inte är Tinkerfantaster måste ju förstå varför jag så gärna vill ha Tinkerhästar i SSO, såna fantastiska hästar ♥
Silvergladegruvan

   Gruvan utanför Firgrove, den har inte fått mycket uppmärksamhet. Jag tror att det har varit max ett eller två uppdrag då man ska in på området, men jag är nyfiken gällande gruvans historia. Den liksom bara är där, men vi vet i princip ingenting om den.
   Jag älskar att lära om Jorviks historia och det vore jättekul om det blev någon mindre uppdragsserie om gruvan. Är det Deep Cores borrningsschakt eller är det en fristående gruva? Varför är den övergiven? När byggdes den? (Personligen gissar jag på 1700-tal men vi har ju ingen fakta) Jag skulle väl kunna fortsätta hela eftermiddagen om jag hade lust men ni fattar grejen.
Härliga skriverier

   Jag har saknat att skriva, alltså skriva typ novell, berättelse, whatever, men jag har haft svårt med inspirationen. Nu har jag dock under de senaste två timmarna sammanställt tre kapitel till min SSO-FanFic. Alltså har den kommit så långt att berättelsens Esme nyss fått Moorlands ägandebevis av Jasper Holbrook efter ett antal resor fram och tillbaka.
   Ja, om ni nu undrar det, min FanFic är alltså SSO's story i berättelseform. För tillfället är storyn väldigt nära SSO's huvudstory om man bortser från den aktiva hjälp min karaktär får från vänner under uppdragen.
 
 
   Mitt stora problem med den här storyn är att det är väldigt svårt att hitta ett slut på den. Varför? För att spelets huvudstory än inte har ett slut. Sen vill man ju inte ha ett slut på SSO's huvudstory, det är ju pga den som åtminstone jag spelar.
   Men jaja. What to do.
Irritationen

   GAAH, har gjort alla dagliga tävlingar varje dag sedan jag köpte Freya och idag fastnade vi på typ 5 XP från lvl 13, det är verkligen frustration :P
   Men men, Madame är åtminstone snygg idag.
 
Måndagar å andra sidan...

   Söndagar är trista, men jag gillar måndagarnas uppdrag. Jag gillar Valedale, men man har ju sällan något att göra där uppe. Sen trivs jag ju så bra i Moorland att jag inte pallar flytta därifrån, trots att Valedales vackra landskap lockar.
 
   Jag blev av med de där 16 SC jag hade, köpte ett träns i Valedale för 5 SC (!) och en hjälm i butiken intill för 9 SC. De sista två fick jag lägga på hö för att få tillbaka min jämna budget. Så nu har jag 4900 SC jämnt :) På lördag blir det 5000 igen, woho ^^
 
Nu är jag ju färdig med trädgårdsuppdragen, men det är ju nya blå uppdrag där nu istället. Min fråga till er är (eftersom jag alltid glömmer bort att titta på championatområdena - jag tävlar ju inte) försvinner blommorna dagen efter eller finns de kvar "för gott"?
 
 
Ingen transport för mig

   Även fast jag tycker att systemet med transporter är väldigt bra så använder jag mig inte av det. Nepp, inte alls. Jag tror inte att jag har använt mig av transporten på kanske tre månader?
   Jag har ändå aldrig använt mig mycket av transporterna. I början då de kom var det ju en så häftig grej att jag kände mig tvungen att använda mig av dem, dessutom hade jag väldigt bra ekonomi redan i början av mina SSO-dagar. Sen har det varit några gånger då man helt enkelt inte pallat med att röra på påkarna och bara skuttat in i transporten.
   Varken Iddy eller Freya har ens kommit i närheten av en transport ändå, otroligt nog. Jag gillar det här med att kuta runt som en dåre. Det går ändå rätt fort att dra järnet Jorvik runt, så jag känner inte att jag vill lägga mina dyrbara slantar på transporten.
 
   Använder ni er mycket av transporterna?
Jenny Skydawns pålle

   Jag vet tyvärr inte vad din pålle heter, men jag hoppas att bilden uppskattas.
 
Skamligt att jag inte tänkt på det innan

   Jag har snackat om mina Tinkerhästar, om hästarna med breda bläsar och höga strumpor som jag är så svag för, men inte förrän nu då jag läste det här inläggetMiranda Moonbells blogg insåg jag att jag HELT glömt bort fjordingarna.
 
   I hur många hästspel finns det en välgjord fjording med den karaktäristiska ståndmanen och den fluffiga pannluggen? Hmhm. Jag minns hur alla som hängde på Polluxforumet hoppades på en fjording i Star Stable, vi satte alla vårt sista hopp på Sommarryttaren, och vi har så grymt besvikna då vi besökt Coyote Ranch, Snake Bite Farm och Cod Point bara för att inse att drömmen gått i kras.
   Nu vet jag inte hur en fjording skulle se ut i SSO, men med tanke på hur otroligt bra Frieserhästarna blev så skulle de antagligen kunna bli de härligaste hästar man någonsin skulle kunna tänka sig.
 
   Jag? Jag har alltid älskat fjordhästar. Min första favorithäst någonsin var en ullig fjording, som tyvärr nu har lämnat jordelivet, men honom glömmer jag aldrig.
 
Bevis för att jag också har varit liten och söt, hehe. Det här är nog numera den äldsta bild har har i min ägo på mig uppe på hästryggen.
 

  Slutsats - Tinkerhästar och fjordingar. (GAAAH, hur kunde jag glömma fjordhästarna? Fy skam.)
 
Iddypiddypö ♥

 
Ibland tycker jag att världen ser så grå ut

   Ibland är det för att jag mår dåligt, ibland är det för att jag behöver putsa upp glasögonen. Idag gällde alternativ två.
 
   Jag ser att det börjar rulla in förfrågningar gällande om jag vill rita av både människor och hästar. Kommande vecka ska jag försöka att uppfylla era önskemål, men jag kan inte lova något. Det är jätteroligt att ni uppskattar det jag gör dock, det gör mig verkligen glad :)
 
   Söndagar. Alltid de dagarna då jag har noll inspiration alls.
Hedda Skywood

   Fick tidigare idag en förfrågan - hoppas att du tycker om den, Hedda.
 
Fy för städdagar

   Min Mammosaurus Rex huserar runt men jag har faktiskt klarat mig - jag vaknade vid halv tolv och eftersom mamma försökt väcka mig två gånger lät hon mig vara (jag hade dessutom satt två alarm på mobilen som jag stängde av i sömnen, skills!). Jag är en sån där som annars alltid är uppe klockan sju, och jag hoppas att jag inte är påväg att bli sjuk - nästa söndag åker jag iväg för att jobba på ridläger, jag har inte tid att vara sjuk!
 
   Aja, ni vet vad jag tycker om söndagar. Tråkigaste dagen som finns. Dessutom lär Freya inte kunna nå lvl 13, men jag har för tillfället ca 4000 JS så efter idag kanske jag har råd att köpa något roligt. Jag har också 16 SC att spendera. Då jag köpte Freya och ändrade man på henne så sabbades min jämna, fina budget, så nu vill jag bli av med de där. Använde 25 SC igår till att köpa Vingårdens träns, vilket passar Freya fantastiskt bra. Perfekt med en svart häst, alla färger funkar ^^
 
   Vad har jag mer att komma med just nu? Ingenting, faktiskt. Får se om jag lyckas hitta något roligt att skriva om :P
Nu funkade ritplattan

   Senast jag försökte rita Esme såg det ut såhär.
 
 
   Satte mig igen igår då ritplattan ville samarbeta och kom fram till det här efter ca tio minuter. Jag gillar de här snabbskisserna då man egentligen kalkerar över något annat just för proportionernas skull, men sätter sin egen prägel på det :) Jag är en sån där människa som inte har någon fantasi själv, så det behövs, tyvärr.
 
 
   Gissa om det syns att ritplattan inte ville samarbeta senast x)
Jag vill ha en Tinkerhäst

 
   Slarvig nyversion av Frieserhästen - bara en tanke över hur en Tinker skulle kunna se ut i spelet. Snälla SSO, ge mig en Tinker så är jag lycklig för nästan all framtid ♥
Aja

   Freya på lvl 12, massa JS insamlade, jag har inte så mycket mer att göra i spelet idag. Jag ger mig för idag helt enkelt, då vi ska ha folk hemma ikväll.
   I morgon är det en högt fruktad städdag hemma (bara jag som har ett eget exemplar av Mammosaurus Rex?) så det lär bli rätt låg aktivitet då också - plus att det är söndag, och ni vet hur det är, söndagar är tråkiga dagar med allt för få uppdrag.
   Men man ska inte ta ut saker i förskott.
   Langar in en bild bara för att jag inte vill vara för tråkig idag. Sen att det är från fel spel, det är en helt annan sak.
 
Aw :c

   Borde egentligen logga in för att fortsätta levla Freya, men blev så sur över chatten i morse så jag har faktiskt ingen lust att spela. Dessutom är det här en lite (läs mycket) sämre dag (då man undrar varför man föddes till kvinna) så jag är seg hursom.
 
   Finns det något för mig att snacka om just nu? Nja, tror inte det. Men, jag har fixat tidsinställda inlägg så under den månaden jag är bortrest så kommer det ett inlägg om dagen nästan varje dag. Tror att det blev tre-fyra utspridda dagar som är helt inläggslösa, men vad gör man i semestertider. Då jag kommer hem igen ser det åtminstone ut som att bloggen är levande ^^
 
   Äh, får se om jag pallar hitta på något roligt här på bloggen idag.
Morgonträning och den vidriga chatten

 
   Har varit igång i ungefär en timme och tränat Freya. Är helt färdig med Firgrove och Valedale, men jag har kvar den fruktade Gyllenåsarnas Dal.
 
   Efter en mejlkonversation med en kamrat i natt så känner jag att det verkligen är läge för SSO att sätta upp chattregler. Det är mycket som händer i chatten som inte är okej enligt spelets regler - och vissa saker som sker där är till och med olagliga. Sedan det här med att alla missbrukar versaler, det är något som skapar obehag hos många. En av dem som tycker det är obehagligt är jag. Versaler = stora bokstäver = skrik. Om du skriver med versaler så är det exakt samma sak som att skrika IRL.
   Sen det här med "flummandet". "Åh jag är så flummig och random så jag kan säga vad som helst och jag tänker driva med dig om du ber mig att sluta", det är typ på den nivån som "flummet" ligger på. Jag har inget emot ett skämt, men om man ska spamma chatten, ärligt talat, hur jävla svårt är det att öppna gruppchatten?
   Jag börjar tröttna på SSO och det är enbart pga chatten, som spårar totalt just nu. Skittråkigt, helt enkelt. Jag vill ha klara chattregler: "Det här är okej, men det här är förbjudet", och med konsekvent uppföljning - jag vill ha en admin som kan stänga av folk som inte sköter sig på studs. Punkt.
Wihi

   Jag älskar dataspel ^^
Horse Life 2

   Jag har gjort alla uppdrag i SSO idag så jag installerade Horse Life 2 på min bärbara dator och sitter nu och roar mig med det. Det är faktiskt första gången jag spelar med en skimmel, synd bara att man inte får välja manfärg själv. Ashdancer fick han förstås heta ändå, hehe.
 
 
   Bäst bilder i det här spelet får man alltid på dressyrbanan, synd att det ska komma upp skyltar medan hästen hoppar :c
 
Såhär blev det

 
   Som sagt så klarar jag mig alldeles utmärkt med bara en utgång, så jag skulle kunna tänka mig att ha det typ såhär. Då finns det ju åtminstone plats för åtta hästar, right?
   Det är ju helt galet att boxen som Iddy har nu är mer än dubbelt så stor som Ashs box. Som ni ser så räknar jag den som ca fem meter "lång" jämfört med Ashs och Freyas två meter.
 
   Har ni egna visioner över hur ni skulle vilja ha hemstallet? Om ni har skrivit inlägg om saken får ni gärna länka till dem i kommentarerna.
Hemma i stallet

   Såhär ser det ut inne i mitt stall. Hingstarna bor på en radda och Freya har sitt eget space.
 
   Jag behövde aldrig fundera mycket över vilka boxar hästarna skulle ha, det kändes bara så uppenbart att Iddy skulle stå närmast dörren, Ash intill, och medan jag inväntade Freyas hemkomst tänkte jag mig henne förstås i den boxen.
   Ändå är jag inte helt nöjd - jag hoppas liksom många andra att stallet får en liten re-design snart, så att det finns plats för alla de hästar man kan ha. Åtta hästar är visserligen mycket, men om man tog bort stalldörren jag har till vänster om mig på bilden (jag använder den ALDRIG, går alltid ut genom den andra dörren) så finns det ju mer plats.
   Nu måste jag nästan sätta mig och rita upp en egen planlösning...
Huff

   Nu har jag skickat iväg viktiga mejl till både "sommarjobb" och den-möjligtvis-framtida-skolan, så nu kan jag slappna av igen. Tänk att två mejl som båda går på udner tvåhundra ord framkallar så grymt mycket ångest?
 
   Nejmen, viktiga saker IRL avklarade, det viktigaste i SSO avklarat. Nu ska jag hämta Ash för att göra dagens uppdrag - det kom ett helt nytt blått uppdrag idag, nu då jag har gjort alla uppdrag hos Björn och Agnetha, och jag är lite nyfiken på om något nytt kommer synas efter att uppdraget utförts. Lite sorgligt att inte ha gula uppdrag väntandes nu :P Men aja, hur många uppdrag lär man inte få kastade i ansiktet då Södra Jorvik öppnar?
 
 
Dagens träning

   Freya är färdigtränad för dagen, skönt. Fick sällskap av Ruth under de sista två tävlingarna, jag levlar alltid ensam annars så det var en omväxling :)
 
   Då jag tränade Iddy, det var katastrof. Ändå fram tills han nådde lvl 12 så red jag in i saker hela tiden, kraschade i hinder och hann aldrig stanna eller svänga då träd, staket och hus kom ivägen. Det problemet har jag inte haft med Freya, det har varit otroligt lätt att kontrollera henne redan från lvl 1. Konstigt egentligen - Iddys rasbonus ligger +3 Styrka, +2 Diciplin och +2 Vighet medan Freyas är +2 Styrka, +2 Diciplin och +2 Vighet, och ändå var Iddy så mycket svårare att svänga och bromsa. Mysko. Dessutom har jag haft ännu mindre bonus på Freya eftersom jag ofta har skippat sadeln.
 
   Har ni märkt så stora skillnader då ni tränat era hästar?
Vårt fina ridhus

   Jag glömmer lätt bort ridhuset. Jag har alltid bott nere i Moorland (förutom under mycket korta perioder med uppdrag då jag bott i Fort Pinta, i Valedale, i Firgrove och hos Steve - det var dock då flytten fortfarande var gratis) och då jag ska fota hästarna pallar jag sällan rida så pass långt bort. Men nu under min lite längre kvällstur med Iddy, som blivit lite bortglömd på sistone i jämförelse med Ash och lilla Madame, så hamnade jag där nere ändå.
   Jag älskar verkligen ljuset där inne. Det är helt perfekt, precis så som det ska vara - trots skymningen utanför så är manegen ljus och inbjudande, ljussättningen är så bra. Jag borde nog allt släpa mig dit oftare.
   Fick ett antal riktigt fina bilder, men de får sparas till senare. En bild får dock följa med redan nu.
   Han är så fin, Iddyluren ♥ Tänk vad man fäster sig vid de här hästarna x)
Jorviks nationalflagg?

   Har funderat på om den här flaggan är Jorviks egen nationalflagg, tror ni att det kan vara så? Den hänger ju lite överallt, om inte annat måtte den väl vara området Silverglades egna flagga?
 
Pannkakor på torsdagar

   Är de bara jag som verkligen ogillar uppdraget hos Mrs Packard? Jag blir jättestressad av att nedräkningen börjar innan man ens hunnit hämta upp saltkar och visp, och att man bara ser instruktionerna "genom väggen" tycker jag också är jobbigt, trots att jag numera kan uppdraget utantill. Vore bättre om Mrs Packard kunde stå bredvid och ge ut instruktioner, så att det faktiskt är läsbar text.
 
   Levlingrunda som vanligt i övrigt. Freya är halvvägs till lvl 11 just nu, och jag tror nästan att det här kommer bli en sån där jätteirriterande dag då man har typ fem XP kvar till nästa nivå.
   Hon är väldigt fin idag, lilla Madame, precis som jag förväntade mig så bär hon schabraket från Vingården med glans :)
 
Fail by me

   Skulle in i hemstallet i Moorland. Fick syn på någon som verkade heta "Pendragon" i efternamn. Panikvände för att se om jag sett rätt.
 
   Pandagren.
 
   Aja, önsketänkande.
Datortrassel

Något är riktigt fel med min dator och just nu sitter jag i panik och försöker lösa problemet - just nu så vägrar den genomföra systemåterställningar och det är lite oroande. Får se om jag lyckas rädda min stackars Hugo :(

 

EDIT: Hugo lever igen, puh! Blev riktigt rädd där ett tag...

Fler bilder från Zoo Tycoon

   Jag avslutar den här dagen med lite bilder jag fotade i Zoo Tycoon 2 häromdagen. På bilderna används material från Aurora Designs (Radical Remake + Mustangen), Zeta Designs (Grey Brick Wall) och Artiodactyla.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   Zoo Tycoon är enligt min mening ett av de bästa spelen någonsin och ett nytt spel ska släppas - dock har det än så länge bara talats om Xbox om jag fattade saken rätt. Hoppas ändå på att det ska komma ett Zoo Tycoon 3...
Väldigt trevligt

   Efter att ha gjort klart de sista uppdragen med Freya tidigare idag så fick Ash komma ut och röra på sig igen. En stund stod jag inne i ridhuset, där det skulle vara någon slags Friesertävling - det är grymt häftigt att se Frieserhästarna röra sig i grupp, med de subtila färgskillnaderna de har. Stor cred till SSO-teamet för de här hästarna helt enkelt, de är verkligen helt makalösa och även fast jag bestämt mig för att inte köpa en så är man lite sugen, hehe.
 
   Efter att ha tittat på en herrans massa svarta hästar gick jag upp till paddocken vid Utsiktsstupet. Den är alltid tom då jag rider förbi den, det är lite synd. Den är faktiskt väldigt fin.
 
Welcome to Jorvik

   Jag sa ju tidigare idag att jag satt ihop en spellista i iTunes med musik som jag ska lyssna på medan jag för första gången utforskar Södra Jorvik. Det är en blandning av olika soundtrack som jag tycker ger en upplyftande, uppmuntrande känsla som lockar fram nyfikenhet. Jag var ändå lite försiktig med vilka soundtrack jag valde, som med alla HP-tracks, jag ville inte ha med Hedwig's Theme eftersom det verkligen skriker "HARRY POTTEEEER" (vem kan inte nynna Hedwig's Theme liksom?) och oavsett hur mycket jag älskar HP så är det här en hyllning till Jorvik, en hyllning åt upptäckandet och nyfikenheten.
 
   Harry Potter Soundtracks
Fireworks
Lumos!
Aunt Marge's Walz
The Goblet of Fire
Hogwarts Forever! and the Moving Stairs
Mischief Managed!
Hagrid the Professor
A Journey to Hogwarts
Harry in Winter
The Room of Requirement
Living Death
Fawkes the Phoenix
Harrys Wondrous World
Professor Umbridge
Dumbledore's Army
Foreign Visitors Arrive
Buckbeak's Flight
(In Noctem - passar bäst för nattritter, men den är lite för fantastiskt för att bortse från)
 
   LotR Soundtracks
Concerning Hobbits
Samwise the Brave
 
   Atlantis: The Lost Empire Soundtracks
Atlantis
Touring the city
 
   Sedan förstås - de mest passande bland de soundtrack vi alla älskar.
 
   Starshine Legacy, Star Stable och SSO
Main Theme
Coral Aqua
Devine Friends
Stonehedge
Winner Circle
 
 
   De där kommer gå på blandning i mina hörlurar då jag och Ash beger oss söderut. Japp, det är spikat att jag måste ha med mig Ash söderut, hur många gånger har jag inte släpat mig mig stackaren till den trasiga bron för att stirra över vattnet?
 
   Hm. Det är nästan så att man hoppas på att sommaren kan ta slut - så att man kan hoppas på Södra Jorvik utan att vara rädd för att missa releasen.
Missade lopp

   Då jag traskade runt med Ash och inte hade något särskilt att göra så kom jag på att jag helt glömt bort att köra Paulines lopp idag, så det var bara att kuta hem igen och hämta Freya.
   Då jag väl har fått ihop JS till det ska den där rossadeln från Trädgårdsbutiken bli min, den passar grymt bra på Freya! Dock ska jag inte ha den där blusen ihop med sadeln, det blir alldeles för mycket :P
Sammanfattning av de svarta skönheterna

   Otrolig uppdatering, faktiskt. Nu ser man Friesrarna vart man än vänder sig, vilket kanske är lite synd (trist att alla vill ha samma häst, men det lär ju jämna ut sig), men det är också väldigt häftigt. Då jag först såg dem i rörelse undrade jag hur det skulle bli med benlindor på dem, men hovskägget döljs av lindan och det ser jättesnyggt ut.
 
   Hästens pris
Just nu kostar Friesern 990 Star Coins. Den kommer gå upp i pris till 1299, det lär väl antagligen ske nästa vecka? Eftersom det än så länge är en väldigt exklusiv häst så är det väldigt rimligt.
 
   Hästens gångart
Den rör sig så fint. Jag stod länge i Steves paddock och tittade på då GM Vendela och Elise red runt, det var häftigt att få se den i rörelse. Riktigt häftigt, det var inte så stor skillnad som jag trodde men det gör mig inget, den är lika vacker ändå.
 
   Hästens färg
Det var så grymt mycket folk utanför Steves så jag såg inte riktigt hästarnas färger - eller jo, det gjorde jag, men det var svårt att se någon skillnad eftersom hästarna inte står bredvid varandra. Men jag tycker att alla tre variationerna var otroligt fina, det blev verkligen tre olika nyanser av svart. Den mörkbruna var häftig, den kolsvarta var... ja, jättefin. Den jag gillade minst var den gråskimrande, men den var faktiskt fin den med ändå.
 
   Hästens rörelser
Hästen rör på sig då den står still. Som hästarna på hästmarknaderna. Jag hoppas verkligen att alla hästar får de där rörelserna, känns liiite trist att bara Friesrarna viftar med framfötterna, livligt ser sig om och slår till med svansen som bara den. Mina hästar vill också röra sig så c:
   Titta sicken söt pållehäst!
 
   Om vi bortser från pållarna så går det inte längre att se platserna i Södra Jorvik genom att inspektera kartan. Jag vet inte om det var ett misstag att de släpptes förra veckan?
   Mer än det har jag faktiskt inte så mycket att komma med. Jag har inte gjort mer än att levla Freya, som nu är i lvl 10, och jag har gjort dagens uppdrag hos Björn och Agnetha också. Är nu beundrad med dem och rosengården är färdig - tänker inte säga mer än att den är fantastiskt vacker, hela uppdragsserien med trädgården tycker jag har varit grymt bra :) Nu är jag inte helt färdig, den fruktade klockan dök åter upp över Agnethas huvud så det blir kul att se vad som ska göras i morgon ^^
SSO's hemsida

   Är det bara jag som börjat känna att SSO's hemsida skulle må bra av en liten uppdatering? Kanske inte ny design och allt sånt där, men lite nya bilder kanske?
   Åtminstoen fler bilder från spelet i sig så att de som vill registrera sig kan se lite mer av det. Trailern till spelet, ja, det är en bra trailer, men det har hänt så mycket på sistone att den är lite utdaterat.
 
   Tycker det vore kul med lite nytt. Om inte annat kanske något litet minispel man kan pyssla med medan man väntar på att spelservern ska öppna? xP (Ja, jag är uttråkad, hehe)
Uppdateringen är uppe

   Vet inte riktigt vad jag kan säga, det är helt fantastiskt. Ska bli grymt spännande att komma in i spelet för att se hästarna... Tänker som sagt inte köpa en, om jag nu köper en så blir det antagligen den sista hästen som kommer in i mitt stall. Frieserhästar är vackra, men jag tycker personligen att hästar med lite olika tecken är finare :)
   Men kolla storleken! Hoppas verkligen att det kommer fler kallblodsraser framöver, jag vill så gärna ha en Tinker eller Shire...
 
Onsdagmornar...

   De känns alltid så värdelösa. Man sitter ju bara och väntar på att spelserven stängs ner så att det roliga händer :P
 
   Igår drog jag ihop en spellista med "upptäckarlåtar", helt enkelt musik som jag vill lyssna på medan jag för första gången utforskar Södra Jorvik. Tänkte dela med mig av den lite senare idag, men nu ska jag snart åka iväg för någon timme så det hinns inte med nu.
 
   Vad brukar ni göra då ni är hemma och väntar på att onsdagsuppdateringen ska bli färdig?
Frieserhästarna hägrar

   Ångrar jag mig nu att jag köpte Freya? Aldrig. En frieser är majestätisk, men min Freya är än mer fantastisk.
   Ändå... de ska vara stora. Deras man, de har hovskägg... Det får mig att hoppas. Verkligen hoppas.
   Snälla, ge min en dag en Shire eller en Tinker. Shirehästar har de stora vita tecken som jag är så svag för, Tinkerhästar kommar för alltid ha en stor plats i mitt hjärta efter en häst från Mörkaskogens stuteri som stal mitt hjärta för många år sedan.
 
   Friserhästarna kommer inte komma nära mitt stall än så länge. Kanske en dag, men inte imorgon. Jag avvaktar.
Allt känns lite tryckt idag

   Tryckt stämning, liksom. Jag tror inte att jag är den enda som är väldigt spänd inför morgondagen, right?
 
   Det kommer ett till inlägg ikväll, men i övrigt tänker jag hålla mig borta från bloggvärlden - är lite lagom taggad och  spänd och lär bara spamma bloggen med dumheter annars ^^
I morgon :D

   I morgon är jag beundrad med Vingårdens Trädgårdsmästare, yaaay :D Ser verkligen fram emot uppdragen - dock lär jag inte hinna spela alls förrän efter uppdateringen, jag ska till tandläkaren och justera tandställningen (som btw åker ut i september, wiii).
 
   På tal om uppdateringen - tror ni att det bara blir Frieserhästarna eller att det blir något annat också? Jag hoppas på åtminstone något litet, kanske affären vid observatoriet? Eller ännu bättre, affären i Silvergladebyn, vem vill inte veta vad den är till för liksom? ^^
 
   Fasen vad jag blev hungrig helt plöstligt.
Allt detta tagel

   Vi kan ändra man och svans och det är underbart, det är en funktion jag tror att vi faktiskt behövde för att kunna se våra hästar som individer med egna personligheter. Men jag hoppas på fler stilar i framtiden.
 
   - Stubbman/Ståndman. Tänk nästintill avrakat/fjording.
   - Ardennerfläta. Kallas också för ponnyfläta eller hingstfläta, och är en inbakad fläta som följer hästens mankam från strax bakom öronen ner till manken.
   - Fisknät. Kanske dock inte blir särskilt snyggt i spelet, men det vore kul om det skulle funka.
   - Vattenfallsfläta. Jag har faktiskt aldrig sett någon som gjort den men jag ville testa, såhär såg det ut då jag gjorde den på en häst tidigare i våras: 
 
 
Det är en hingstfläta där man släpper ner en del av manen hela tiden. Finns massa videor på youtube om hur man gör (fast på människohår då).
 
   Sen är det ju fler delar av funktionen jag vill ändra på. Vill kunna byta pannlugg/man/svans var för sig, vill att de svansar som Concorde och Khaan hade genom SSL ska dyka upp etc. Men funktionen har stor potential och man vet ju aldrig vad som händer :)
Nejmen tänk

   Bara idag har jag lyckats fixa inlägg till min semesterperiod - ungefär ett inlägg var tredje dag. Har färdigställt några inlägg bland utkasten, det är så bra att kunna spara idéer där :) Jag älskar det här att hålla upp en blogg och jag vill hålla den levande för min egen skull, så det känns bra ^^
   Men jag har fortfarande ungefär två veckor på mig innan jag åker iväg och jobbar så jag har gott om tid att fylla ut. Ett inlägg varje dag vore väl trevligt, men tvek på om det blir så. Dock kan jag än så länge utlova en beskrivande text av Fort Pinta och några fina bilder.
 
   I morgon bitti ska jag på antagningsintervju på en folkhögskola. De ringde tidigare idag och ville typ att jag skulle komma dit på stubben, så... är jättenervös xP
Mot Valedale!

   Freya är helt tränad och nu är det Iddans tur att komma ut ett tag.
 
 
   Mot Valedale alltså, för att göra de dagliga uppdragen där :)
   Tidigare idag köpte jag de svarta ridbyxorna som jag har på bilden. Har suktat efter dem länge men jag är ju noggrann med att spara mina slantar. Men nu är byxorna äntligen mina ^^
Joseph... Joe?

   Då jag spelade Vårryttaren senast skrev jag om Joseph Summers, var existens jag helt glömt bort.
 
   Sen tänkte jag vidare på ämnet - Barney, Marley och Carney antar vi är Josephs äldre bröder. Ronnie Bob, brödernas far, dog för tio år sedan. Joseph borde vara allra minst tio år gammal nu, vi kan väl säga att han är minst elva.
   Funderade då på, har vi sett något som pekar mot Joseph Summers alls?
   Jo, det har vi. Det finns nämligen en grabb som heter Joe - i SSO's engelska version.
   På den engelska servern heter Håkan-Kråkan istället Scarecrow Joe. Om man famlar efter ledtrådar så kan det ju hända att Joe egentligen är Joseph och att han har den här kvinnliga rösten för att han än inte har kommit in i målbrottet?
 
   Jag älskar mina konspirationsteorier.
Länkar

   Jag har ett par gånger förut diskuterat det viktiga i att länka till andra bloggar. Varför? För att hålla SSO-communityt levande.
   Då jag har läst en SSO-blogg letar jag alltid upp de externa länkar som finns på bloggen, alltså där andra SSO-bloggar är länkade. Det är så jag hittar majoriteten av alla bloggar jag läser.
 
   Är jag den enda som gör så? Eller brukar ni också titta på vilka länkar som andra vill lyfta fram?
 
   Min länklista just nu - Ett par stycken saknas dock.
Jag hoppas på en sak.

   Jag vill inte att Södra Jorvik ska komma innan hösten, innan skolstarten.
 
   "VA?!" vrålar ni, "hon som skrivit tusen inlägg om den nya delen, vad händer?"
 

  Sommaren händer. Jag kommer vara datorlös i sommar, jag ska jobba på två ridläger (vilket ändå kommer bli så galet kul så det finns inte), jag ska gå på ett ridläger, förhoppningsvis ska jag hjälpa till lite i ett stall som jag gör varje sommar, och jag ska ut på en liten resa med mina bästa vänner. Jag kommer vara datorlös i ungefär fem veckor.
 
   Många familjer reser bort över sommaren, många kommer inte kunna spela SSO alls. Men det känns som att det händer mycket i sommar - Frieserhästarna kommer på onsdag, nya stigar har dykt upp i norr, nya, stängda butiker har tillkommit. Saker har satts i rullning.
 
   Och det vore så otroligt surt om jag kollade upp nyheterna på mobilen där jag sitter utan dator och ser att det jag längtat mest efter kommer nu under sommaren. Tror att många håller med mig på den punkten. Affärer kan man kolla upp i efterhand, hästar kan inköpas senare, men om det som jag längtat efter sedan i november 2011 kommer under den enda period då jag verkligen inte kan spela, fy fasen vad jag skulle bli irriterad.
 
   Fast det är ju inget att göra åt. Man får sitta och vänta, och hoppas.
Måndagar betyder...

   ...uppdrag med A.A.E.! Okej, ett enda uppdrag, men det är något.
 
   Jag är lite lagom stendöd, min hals är som sandpapper. Tur att man inte behöver prata då man skriver ^^ Jag ska försöka sammanställa lite inlägg som ska poppa upp framöver, från den 23 juni fram till 21 juli är jag ute och åker och det är tveksamt om jag har tillgång till en dator alls under den tiden. Det blir några tidsinställda bilder och jag ska försöka få ihop några åsiktsinlägg ändå ^^
 
   Tillbaka till spelrelaterat, Freya kom upp i lvl 8 igår och idag fortsätter träningen. Det kommer gå lite fortare än då jag tränade Iddan av två orsaker. Då jag tränade Iddy undvek jag Landons kaninutmaning och väderkvarnsloppet ett par dagar, eftersom jag inte tycker om dem. Dessutom skippade jag hela GåD någon dag då jag inte orkade med det. Jag tror ändå att Iddy var färdigtränad på... 23 dagar kanske? Orsak nummer två är iaf att det nu finns ett nytt lopp.
 
   Det loppet har jag inte pratat om än och jag har hållt mig borta från det med flit, för att undvika spoilers. Trädgårdsloppet.
   De nya hinder som finns i det loppet är helt underbara. Jag har länge önskat nya hinder och det är inte mycket jag begär då. Dessa tulpankantade hinder, enkla häckar och lådor som finns utspridda, de är perfekta. De utgör den där lilla variering som Jorviks lopp så desperat krävde.
   Men jag tror att nya hindertyper kommer dyka upp i Södra Jorvik, då vi får se vad som händer då vi väl kommer dit också :)
Speltips

   Om ni någon gång får chansen att spela Zoo Tycoon 2 - gör det. Förutom SSO så är det mitt absoluta favoritspel, särskilt med de tillägg som numera finns tack vare talanger som Aurora Designs och Zeta Designs :)
 
   Tycker ni att det är intressant alls att se bilder från andra spel eller ska jag hålla mig enbart till SSL/SS/SSO?
Alltså...

   Vårryttaren är enligt min åsikt det visuellt sett vackraste av alla Star Stable-spel. Men skönheten har ett högt pris - jag har nog aldrig spelat ett spel med så många buggar som Vårryttaren.
 
   - Det går inte att ta sista medaljerna hos Linda utan en patch som inte går att få tag i längre
   - Om man har accepterat ett uppdrag och sedan stängt ner spelet så försvinner föremålen i ryggsäcken från det uppdraget. Det går alltså inte att slutföra uppdraget.
   - Det finns typ hundra övernattningsställen på det otroligt lilla området, ett par av dem ligger på varandra och på ett ställa finns det inget hus, utan bara det där rosa glittret mitt ute i ingenstans
 
   Där tröttnade jag på att spela, då mina uppdrag sabbades :P Men aja, jag tror att jag har 99% av all grundläggande info som jag kan plocka ur till Wikin utan att gå galet grundläggande...
   Btw, var det bara jag som helt glömt bort att Ronnie Bob Summers hade en fjärde son, Joseph?
Grunden till all ridning

   Jag vet att jag inte är ensam om att önska dressyr till SSO. Jag tror att i princip alla som har spelat Vårryttaren vill ha in samma funktion, och även de som aldrig spelat originalspelen undrar varför den populära grenen än inte har funnit sin väg in i det nya spelet.
   Nu har jag dragit igenom några av dressyrbanorna i Vårryttaren, och en sak hakar jag upp mig på. Det är volter, några konstiga slags fyrkantsspår och ibland är det svårt att hitta till nästa startpunkt.
   Om det nu kom dressyr till SSO behöver funktionen uppdateras. Den funkade för fem år sedan, men spelet har en så mycket högre nivå nu. Titta bara på frieserhästarna som kommer nästa vecka. Vet ni hur de såg ut för fem år sedan?
   Ja. Jämför det med den grova skönheten som dansade in på SSO's nyhetssida häromdagen.
 
   Så, jag vill jättegärna ha in dressyren igen. Och jag tycker att den dressyr som fanns i Vårryttaren hade en bra grundidé. Men den håller inte måttet längre. Jag hoppas att dressyren snart hittar till Jorvik, och jag hoppas att den får en ny storhetstid.
Fin vy

 
   Flygbilderna från Vårryttaren i spelets början, det är så fantastiskt vackert. Jag hade ju en screen därifrån på min förra header, om ni minns. Någon gång vill jag så gärna flyga på det här sättet över South New Jorvik County, tänk vad underbart att få se SSO ur det synvinkeln ♥
Ack, söndagar

   Mitt stora hopp är att det ska trilla in en drös dagliga uppdrag på söndagar då Södra Jorvik öppnar, för just nu finns ju typ ingenting att göra :P
 
   Menmen, idag kommer det vara lite lugnt här. Jag vaknade med hosta och feber och jag har hunnit lova min mamma att städa lägenheten så jag tar bort fokus från bloggandet idag. Det kan dock hända att några bilder trillar in, eftersom jag började spela igenom Vårryttaren igen igår :)
 
   Så simma lugnt ^^
Vision

   Satt i ett hörn inne i Café Pinta och bara betraktade allt runt om mig. Dansgolvet, ljusen, affischerna.
 
   Då kom jag att tänka på ett blogginlägg som Maria Mountaindaughter skrev häromdagen, rörande de namngivna platserna i Södra Jorvik. Jorvikstallets bygd då, om det skulle vara en nyversion av staden Jorvik vi känner igen från SSL och SA, möjligen med ställen från Star Academy - som klubben Black Light.
 
   Är det möjligt att även Södra Jorvik kommer bjuda oss på ett disco?
En liten hyllning

   Till SSO, helt enkelt. Jag öppnade originalbilden i Photoshop och målade snabbt över den. Det var kul, kanske provar att göra liknande med någon annan SSO-bild någon gång :)
 
   Det ska bli så spännande att se den hästen i spelet.
Mina svar på era frågor

   Till att börja med vill jag verkligen tacka för de frågor som rullade in, det har varit galet kul att svara på dem :) Hoppas att ni blir nöjda med svaren också ^^

 
   Fråga från Sabrina Eastforest:
Har ditt bloggnamn något att göra med Polluxfilmen Monocerus den mystiska enhörningen? ^^ Faktiskt, nja, det kan jag nog inte direkt påstå. Då jag startade min gamla IRL-blogg för ungefär fyra år sedan ville jag ha något hästrelaterat, så jag började skriva in olika hästrelaterade sakerpå Wikipedia och valde sedan att se dem på andra språk. Översatte "Enhörning" till grekiska och det blev Monokerus, så det har jag hållt mig till ända sedan dess. Jag har visserligen sett Polluxfilmen, men jag hade inte den i åtanke då jag startade upp den bloggen :)
 
   Frågor från Felicia Greenhill:
Vad var det första du skrev om på Wikin? Det absolut första jag gjorde var att dra ihop någon slags startsida, sen minns jag faktiskt inte riktigt vad jag gjorde. Jag tror att jag startade sidan "Star Stable Online" och började sammanställa den.

Vilken är din favoritplats (i sso) Svårt, riktigt svårt. Jag är faktiskt mycket förtjust i Moorlandstallet, hur tråkigt det än må låta. Det är ändå där jag spenderat mest tid, och det har varit mitt hemstall under 99% av min SSO-tid.

Varför valde du just Ash som första häst? Jag bläddrade igenom alla hästfärger och fick syn på Ashs grå färg, och kände "wow, den ser man inte alltid i hästspel", och lät den vara medan jag gick igenom manfärgerna. Så kom jag till den vita manen och det blev ett "den eller ingen alls"-moment. Då det kom till namnet... Jag tryckte på slumpknappen tre gånger. Tre gånger. Och där hade jag min Ash. Nästan så att man börjar tro på ödet, hehe :P

Favoritfärg? Svårt det med. Jag är väldigt förtjust i både blått, grönt och lila, så har svårt att välja mellan de tre :)
 
   Frågor från Ida S:
Spelar du Penny girls nya dataspel? Jag är inte längre medlem i klubben så jag fick aldrig chansen att spela det, tyvärr.

Har du en pojkvän? Ha. HA! Nejmen i ärlighetens namn så känner jag inga killar alls. Jag har alltså inte pojkvän (inte flickvän heller, om ni undrar det)
 
   Frågor från Tuva Skyfall:
Har du samma outfit till dina hästar eller olika? Vilken/vilka? Alla mina hästar står "nakna" i stallet med bara hästskor på, så jag plockar av allt varje gång jag byter häst. Sedan beror det på vad jag har lust med om jag använder samma outfit en gång till eller om jag direkt går med nästa häst till garderoben.
 
   Frågor från Siri Moonbear:
Lyssnar du på musik när du spelar eller har du spelmusiken på? Jag skulle vilja säga att jag har spelmusiken, men jag har en liten tv bredvid mig på skrivbordet och den står oftast på. Datorn är ofta på ljudlöst, liksom tvn, men jag kastar mig alltid över fjärren och höjer ljudet om något spännande händer på tvn.

När började du spela? Hösten 2011, jag tror bara att spelet hade varit öppet i ungefär en vecka då jag började. Det var en himla massa buggar överallt iaf, särskilt då hästens "lyckosystem" sattes in - om man var utloggad i längre än fem minuter blev hästen jätteledsen xP

Hur kommer det sig att du ALLTID lyckas skriva intressanta och fångande inlägg? Det är himla kul att få höra det :3 Jag skriver om det jag har lust med, helt enkelt ^^

Bästa köp? Bästa köp i spelet - hästarna. Om det bara räknas kläder och utrustning så måste jag säga att jag är väldigt förtjust i hela min samling. Jag har sån stor rotation på mina grejer så det är svårt att ta en enda favorit ^^ Men EKO-utrustningen, den mörkblå sadeln och de båda mörkblå tränsen, de är jag väldigt förtjust i :)

Byter du ofta outfit eller har du samma? :v Jag byter överlag varje dag. Ibland byter jag flera gånger per dag, ibland har jag samma outfit i några dagar och bara roterar den mellan hästarna. Beror lite på vilket humör jag är på :)

När fick du det första starstable spelet (höstryttaren)? Jag var ju medlem i Polluxklubben på den tiden och fick hem Höstryttaren i brevlådan. Det kan ha varit 2007, tror jag?
 
   Frågor från Cynthia Mountainheart:
Hur lång tid tog det för dig att klara ut SSL episod 1? Kanske några timmar? Har haft spelet i en herrans massa år xP

Hur lång tid tog det för dig att klara ut SSL episod 2? Detsamma här.
 
Hur lång tid tog det för dig att klara ut SSL episod 3? Liksom här.

Hur lång tid tog det för dig att klara ut SSL episod 4? Sista nivån klarade jag inte förrän i februari. Jag spelade inte spelet på flera år för jag blev så stressad av nivån i Pandoria, men sen då jag väl vågade prova igen insåg jag att det var galet lätt. Men, skamligt nog, får man väl säga att det tog en fyra år? xP

Favorit funktion i SSO? Oj, det var svårt. Jag tycker väldigt mycket om hela grejen med hemstallet, så jag får nog säga det, förutom hästfunktionen ofc.

Favorit funktion i SSL? Starshine Legacy bjöd ju inte direkt på några funktioner, så jag kan faktiskt inte tänka mig någon. :P

Favorit funktion i SS? Detsamma här. Funktionen med att köpa ny häst, antar jag.

Favorit hästras (Gäller alla spelen)? Jag får nog nästan säga Jorvikiskt Varmblod. Min Ashi ♥

Favorit hästras i spelen? Är inte det precis samma fråga som ovan? :s

Den funktion som du önskar allra mest i SSO? Nu har ju hästfunktionen kommit, och det var min stora dröm, så jag är rätt nöjd nu faktiskt. Jag skulle nog dock gilla att ha en kamera lik den i cirkustältet vid varje ridbana.
 
   Frågor från Maria Moondaughter:
Vad har du för musiksmak? Jag lyssnar på en himla mix av allt möjligt. Jag älskar schlager och följer både Melodifestivalen och ESC slaviskt noggrannt. Älskar The Ark och Melody Club, lyssnar mycket på Enyas musik, jag tycker om alla Disneylåtar, J-pop, alla Glee-covers, litelite country och mycket populärmusik. Heavy Metal lyssnar jag aldrig på, men annars finns en mix av nästan allt i mitt iTunes-bibliotek.

Favorit färg på häst(både i SSO och IRL)? Jag är grymt svag för fuxar/bruna/svarta hästar med bred bläs och höga strumpor, det är nog allt drömhästen, haha. På SSO gillar jag nog mest de färger som Ash, Iddy och Freya har, vilket också är den stora anledningen till att de finns i min ägo ^^
 
   Frågor från Lara McField:
Vilka SSO bloggar brukar du läsa? Alla jag kan hitta! (Förutom de som spammar sina bloggadresser i spelchatten, de undviker jag som pesten.) Alla de som finns på Wikins blogglista läser jag minst en gång i veckan, men dagligen läser jag Alicia Starnights, Siri Moonbears, Genevieve Nightbards, April Starwoods, Mariorna Moondaughters och Mountaindaughters, Lucy Westlakes, Lily Rainstorms, Miranda Moonbells och Jenny Snowhills.

Började du spela när SSO startades? Yes, började spela bara minuter efter att jag insåg att spelet äntligen öppnats!

Hemstall? Moorland, alltid min favorit.

Tidigare SSO blogg? Nope. Tycker bara det är konstigt att byta bloggar, det är det perfekta sättet att förvirra läsare på.
 
   Frågor från Rose G:
Hur hittar du inspiration till att skriva så bra och tänkvärda inlägg? Inte ett enda tråkinlägg på den här bloggen inte!  Återigen så är det jättekul att höra! Jag skriver det som dyker upp i huvudet, det jag vill utvärdera, tänker "finns det något som kan tolkas på ett annat sätt" och lite åt det hållet.

Och... Hur lång tid tar det att skriva ett normallångt inlägg för dig? ^^ Beror på. Om tvn är på bredvid kan jag ibland bli distraherad, men jag sitter nog sällan längre än tio minuter-en kvart med ett inlägg.
 
Matpaus

   Jag stoppar mig mitt i Freyas träning för att laga lite mat. Äggröra med fetaost, det är bra grejer det (y)
 
 
   Idag drog jag av allt ljud i spelet, öppnade iTunes och satte på blandning. Och tro mig, då är det blandning, då jag har uppemot 4000 låtar i mitt iTunes.
   En sak jag lade märke till då var att soundtracken från Harry Potter-filmerna, då i synnerhet de första tre, som överlag har en ljusare stämning i sig, är helt underbara att upptäcka till. (De är alltså inte bara ångestdämpande, det är bra att veta ^^') Den dagen Södra Jorvik öppnar kommer jag kuta runt till Hogwarts Forever! and the Moving Stairs, Fireworks, Aunt Marge's Walz, Harry's Wondrous World, Living Death och Mischief Managed!. Men lär ju också lägga till lite annat, Concering Hobbits från LotR känns ju också som en bra upptäckarlåt ^^ (Tips: Rid runt till In Noctem nattetid. Alltså... ♥)
 
   Lunch var det.
Dags för Freya-träning

 
   Brolle - Playing with Fire
 
   Dags att åter kasta sig ut på Jorviks vägar och göra dem osäkra under Freyas klapprande hovar. Madames träning går framåt, och en annan positiv sak med att levla häst på det här sättet är ju att man tjänar grymt mycket JS, vilket passar mig utmärkt då jag vill utöka garderoben :) Jag gillade först inte alls den där rosensadeln vid Trädgårdsaffären, men jag tror den skulle passa Freya perfekt så då jag är beundrad med Trädgårdsmästarna ska jag köpa den ^^
Gårdagens nyhet har sjunkit in lite

   Jag tror inte att det var någon som inte blev berörd på något sätt av gårdagens SSO-snack - de kommande Frieserhästarna. Jag har för mig att åtminstone 75% av alla SSO-bloggar jag läser har sagt att de troligen kommer köpa en.
   Freya ska gå upp till lvl 15 innan jag köper ny häst, jag vill inte att någon halvtränad pålle ska stå och ruttna i stallet. Det ger också mig tid att fundera, vilket är bra.
   Men, det här är stort. Grymt stort. Och nu syftar jag inte bara på att Friserhästarna har utlovats vara större i storleken än andra hästar. Det är dock något som jag är väldigt nyfiken över - hur stora? Hur funkar det med ryttarens storlek? Tänk på att en större häst måste ge en bredare häst, för att den inte ska se ut som en testral (vilket den vackra Friesern tyvärr nästan gör på promobilderna), och en bredare häst innebär att ryttarens ben måste placeras på ett annat sätt uppe på hästryggen. En bredare häst innebär att spelets sadlar och schabrak måste kunna anpassa sig för den stora hästen. Jag måste erkänna att jag trodde faktiskt inte att det här skulle hända, eftersom det måste vara så otroligt mycket jobb bakom. Att lägga till hästar i spelet så som det varit fram tills nu - det kan nog inte ha varit så mycket mer avancerat än att bara ha målat på en ny päls på modellen. Klart. Men så är inte fallet nu.
   Hovskägg är något som väldigt sällan synts i hästspel. Jag kan tänka mig att det är för att det rent ut sagt är ett helvete att får det att se vettigt ut. Det enda hovskägg jag än kan minnas att jag har sett är från enhörningen i Horse Life. Det är väldigt likt det på den nya rendern, så vi får se om det är typ samma sak.
 
   Än är jag lite skeptisk över saken, men jag hyllar idén och det fantastiska SSO-teamet som bara förbättrar vår spelupplevelse för varje vecka.
 
   Kommer jag kasta mig över Frieserhästarna? Nope. Jag kommer förklara mer ingående varför under nästa vecka. Men jag är väldigt nyfiken på dem ändå. Tre nyanser av svart, right? (Kan tänka mig att det är skillnad som mellan Freya och det Engelska fullblodet, men vi får se, helt enkelt)
Emberknight

   Återigen lite inspiration, denna gång blev det något väldigt simpelt helt i svartvitt - något jag sällan gör. Tycker det blev lite lagom mys ändå - man säger ju ibland "less is more". Modell denna gång blev Siri Moonbears Emberknight. Vilket år som helst ska jag försöka mig på ett färgporträtt på den där rödskäckiga färgen.
 
Uppskattning

   Jag har sagt det här förut, med de bilder som läggs upp på nyhetssidan och på FB är så fantastiskt fina. Påmindes åter om saken då jag idag såg de otroliga bilderna på frieserhästarna. Tänkte dela med mig kort av några av mina favoriter :)
 
 
 
 
 
 
 
   Förutom själva uppdateringarna i spelet ser jag alltid mycket fram emot att få se veckans nya bild, som sagt - en bild säger mer än tusen ord :)
Påminnelse

   I morgon kväll lägger jag upp svaren på de frågor jag fått i frågestunden, än har jag fått in ett antal riktigt roliga frågor. Så vill bara påminna att om ni undrar över något är det bara att fråga, alla frågor mottages :)
 
   Länk till inlägget HÄR.
Ojsan...

   Jag hann knappt vakna i morse innan jag var tvungen att kuta iväg eftersom vi fick lite ändrade planer, så jag kom hem för en kort stund sedan. Trodde inte att jag skulle vara hemifrån i åtta timmar idag, hehe. Det har ändå varit en rätt trevlig dag i ett soligt Stockholm, men jag måste lära mig att mina fötter inte tål Converse. Får såna extrema skavsår, mina hälar blöder :(
 
   Jag har alltså inte hunnit spela SSO idag, men idag är det fredag och ni vet ju vad det innebär. Nu har jag också en häst att levla, vilket gör det hela mycket roligare :)
 
EDIT: SÅG NYSS SSO'S UPPDATERING OCH HÅLLER PÅ ATT EXPLODERA GAAAAAH!
Fem-minuters-skiss

  Igår kväll försökte jag rita med ritplattan, men den spunkade sig och höll på så den vägrade reagera för tryck. Jätteirriterande. Så jag gjorde en mindre seriös skiss istället, baserad på porträttet i headern.
 
   Hoppas på att få igång ritplattan idag så att jag kan göra någe vettigare.
 
   Btw ska jag bort under några timmar nu, har en kamrat som tar studenten. Adios!
Jag vet inte om mitt lilla hjärta pallar det här

Det här skulle kunna räknas som en spoiler till Södra Jorvik, men vem som helst kan se det här i spelet och därför tänker jag inte skicka upp spoilerskylten.
 
   Drog en bloggvända alldeles nyss och fastnade för det här inlägget hos Maria Mountaindaughter. Fick smärre panik och loggade in och jag vet inte vart jag ska ta vägen för jag är så glad att jag håller på att spricka, det ska bli så fantastiskt! ♥
 
   Det är alltså så att många platser vid Södra Jorvik har fått sina namn utsatta på kartan, så jag raddar upp alla som jag hittade här:
   Södra Jorvik
   Östra Epona
   Västra Eponia
   Nya Hill Crest
   Fort Maria
   Solnedgångens holmar
   Fornäsborgen
   Vrakkusten
   Sjöhäststranden
   Grådaggsbergen
   Grytan
   Östra sluttningarna
   Brådnäset
   Gamla Hill Crest
   Gröndal
   Jorvikstallets bygd
   Sjöhästklippan
   Jorvikstallet
   Paddockön
   Västerrosgård
   De bortglömda fälten
   Devil's Gap
   Höggården
   Bedrövade Dews farm
   Höggården
(De här under lades till en stund senare då jag finkammat kartan igen)
   Eponasjön
   Det stora dundret
   Nya Hill Crest-stallet
   Den brutna tandens ö
   Piratgrottan
 
   HUR ÅZUM ÄR INTE DET HÄR? Jag vet verkligen inte vart jag ska ta vägen, det här är ju grymt stort! Det visar ju att det verkligen händer saker där nere i söder...
 
   Positivt: Det kan vara ett tecken på att vissa saker är färdiga eller håller på att färdigställas och vi kanske snart får ett datum för när Södra Jorvik öppnar :D och att Djävulsklyftan döps om till Devil's Gap är GENIALISKT, det gör att den låter ännu häftigare :D Bedrövade Dew, det låter ju som att människan är deprimerad = kompis till mig! Typ :P
   Fort Maria måste ju vara något slags systerfort till Fort Pinta, eftersom båda är döpta efter skepp som seglats av Christoffer Colombus, vilket gör det hela mycket mer intressant också. Egentligen har alla namnen något spännande bakom sig och jösses vad det här ska bli spännande!
 
   Negativt: Hill Crest. Va? Det är precis som att de döper om Anne till Ann, och Scarecrow Hill till Fågelskrämsåsen, jag köper inte det. Det hette Hillcrest i Höstryttaren, jag har tänkt mig min älskade lilla by som Hillcrest sedan 2007 - Näe, inte okej.
Six Bar-hoppning

  Jag spelade igenom både Vinterryttaren och Sommarryttaren häromdagen, och då jag i Vintris var påväg mot Hermit så kutade jag ju förbi Katja...
 
   Six Bar-hoppningen var så simpel. Sex hinder på rad som blev högre och högre. Men även fast det bara var en rak sträcka med några hinder så var det så himla roligt.
   Jag hoppashoppashoppas verkligen att det kommer en Six Bar till SSO. Simpelt, men roligt. Alla jag har pratat med om saken håller med om att det var en av de roligaste banorna i hela spelserien. Det är lite skumt faktiskt.
   Blir man hjärntvättad av sånt här? (Wait, vad kom det där ifrån?)
Jag har så dålig fantasi, haha

   Nu har jag tagit bilder till nya headern och jag vet fortfarande inte riktigt hur farao jag ska göra. Eller jo, det gör jag, fast jag pallar inte riktigt läsa på om den kodningen jag behöver :P Dock så har jag nu en massa fina bilder på mina tre pållar och det kan nog bli rätt bra om jag bara kommer fram till precis vad jag ska göra :3
 
   Brukar ni ha svårt att komma på idéer till bloggdesign och headers?
 
   PS. Vill bara påminna om att jag har en frågestund öppen fram till på lördag, så fråga vad ni vill!
 
   EDIT: Efter en galet massa svordomar ligger nya headern uppe och fungerar!
Tankar om gårdagens uppdrag

   Till att börja med vill jag tacka för de roliga frågor som än så länge kommit in till mig, de ska besvaras nu på lördag så att de som vill har tid att skicka in frågor :) det ska bli jättekul att skriva det inlägget ^^
   För det andra:
 
   (Så slipper man bildspoila för er stackare som läser via Bloglovin' ^^)
 
   Mitt första intryck av Silvergladegodset då jag skrittade in på ägorna på Ash... jag minns att jag tänkte ungefär "men fy fanken, vad är det här?" Jag hade tänkt mig att Silverglades vingård som drivs av Baronessan Silverglade skulle vara något storslaget och vackert, men det kändes så... avskalat. Jag gillade verkligen inte Vingården, det kändes bara grått och tråkigt att vara där.
 
   Men så kom Vingårdens trädgård för två veckor sedan, ungefär. Och Vingården exploderade i färger. Penséerna tyckte jag var så härliga, det blev ett litet popp av färg. Vi skulle plantera tulpaner, och jag höll på att trilla av stolen då jag såg de stora rabatter som dök upp. Helt fantastiskt. Så igår, de stora klippta buskarna.
   DÄR kom det. Den Vingård jag förväntat mig då jag kom igenom grindarna i slutet av 2011, den fanns plöstligt framför mina ögon igår. Godset Silverglade har äntligen gjort sig förtjänt av sitt namn, och trots lite småfel (man kan springa rakt igenom både buskar och tulpaner, hästarna man ska hämta hem på fredagar springer rakt igenom Godfreys bil, Tyra säger varje fredag något i stil med "nämen hej, jag heter Tyra och vi har nog inte träffats") så har de nu blivit en fantastisk plats. Vinkällaren, biblioteket och de galna smurfarna vid godsets bakgård bara ökar charmfaktorn. Jag älskar numera Silverglades vingård och jag kan knappt vänta på att bli beundrad med Vingårdens trädgårdsmästare för att få se hur den fantastiska trädgården blir, och för att se om Vingården också kommer dekoreras med vackra rosor.
Jag tänkte såhär

   Jag har ingen direkt inspiration för att skriva just nu och jag tänkte sätta mig och knåpa ihop en header som funkar med mina tre pållar, och det kombinerat med att det har exploderat med läsare här på sistone så tänkte jag mig en frågestund. Behöver inte vara något avancerat, men om ni nu undrar något så är det bara att ställa frågan så kan jag svara på det... på lördag, kan vi väl säga?
 
    Så... kör på ^^
HELIGA KOSSA!

   Jag höll ju helt på att glömma - minns ni vad som hände för exakt ett år sedan idag?
 
 
   Gyllenåsarnas Dal öppnade! Jag vet inte hur många gånger innan dess jag stod utanför grindarna och försökte se vad som fanns bortom Södra Järngrinden. GåD är den del av Jorvik jag tycker minst om i dagsläget, men den där spänningen inför uppdragen, att för första gången skritta fram på Gyllene vägen, det var så häftigt. Kan knappt vänta på Södra Jorvik, som antagligen lär vara minst tio gånger mer åzum än GåD med tanke på hur länge SSO-teamet har jobbat med det ;)
Sådär ja

   Freya har kutat en herrans massa lopp idag (alla som finns, faktiskt) och Ash har blivit utsläppt från stallet och har fått ränna runt han med. Jag har hunnit med annat också, t ex redigera på min gamla ridskolas hemsida som jag fortfarande har delat ansvar över. Jag insåg att det inte är så klokt att börja använda Wikikodning i HTML x)
 
    Klockan blev så mycket helt plöstligt. Jag har visserligen ätit middag och allting men jag tycker det känns som att klockan är typ... tre? Jag har som sagt gjort allting i SSO idag men jag tänkte kika in igen ändå och se om jag kan hitta på något roligt. Visst ja, jag har ju inte pallat fiska. Jag är så trött på Mr Trouts uppdrag.
 
   Varför skriver jag just nu egentligen? Bahaha...
 
   EDIT: Har langat in en ny, tillfällig header. Måste ta nya bilder på både Esme och grabbarna utan posteffekterna... men det får bli i morgon.
Är hon inte perfekt? ♥

 
 
   En bra sak med Freyas färg är att hon kan bära upp alla färger, särskilt rosa, som jag inte tycker har klätt grabbarna sådär jättebra. Jag kommer nog vara rätt färggrann framöver, hehe ^^
Eufori

   Jag gilder runt på min Freya och är glad. Grymt glad. Har en häst att levla igen och... ja. Då Freya först kom till Fort Pinta kände jag "den där kommer aldrig komma till mitt stall", men så red någon förbi på den svarta oldenburgaren med bläs och strumpor. Och en till sprang förbi. Och en till. Och vartenda gång denna svarta skönhet sprang förbi mig attackerade jag "x"-knappen och bara stirrade efter den. Till sist kände jag "skulle det gå att få in hästen i mitt stall?". Sedan insåg jag att Freya skulle vara ett så vackert namn. En elddrottning. Så jag bara väntade på att få bli av med knopparna, för svansen och avsaknaden av pannlugg klarade jag inte.
   Och nu har jag äntligen mitt första sto hemma :3 ♥
 
   Jag ska till Trädgården och göra uppdrag nu, men jag är bara tvungen att nämna de vackra posters som de tre lyckliga vinnarna får. Jag tycker de var fantastiskt vackra, och jag är faktiskt avundsjuk, haha. Nejmen seriöst, de var så fina. Hoppas faktiskt på liknande tävlingar i framtiden, det är jätteroligt att SSO-teamet tar sig tid till oss medlemmar på det här sättet.
   Trädgården var det ja. (ÅHÅHÅ, Freya ska få det vit-röda tränset i butiken där ♥)
Firequeen

 Elddrottningen Freya, den ståtliga skönheten. Freya äger världen och hon är väl medveten om det. Hon kan ibland tappa fokus på sin uppgift då hon ska visa upp sig för människor och hästar, men kan lägga manken till vid behov. Ädel och majestätisk.
 
 
   Namn: Firequeen
   Tilltalsnamn: Freya
   Namnbetydelse: Firequeen översätts till Elddrottning. Freya är ett fornnordiskt namn som betyder "Härskarinna".
   Ålder: 14
   Ras: Jorvikiskt Varmblod
   Lynne: Vaken och alert. Älskar uppmärksamhet och att plaska i vattendrag. Framåt i sättet, men inte särskilt modig.
 
 
Dagens uppdatering... ♥

   Jag sa ju att jag har väntat på den här funktionen. Idag kommer hon, stallets drottning. Åh, vad jag har längtat ♥
 
 
 
Medaljer, plakat, priser, vadhelst

   I Star Stable gick varje lopp ut på att man samlade medaljer. Brons-, silver- och guldmedaljer i de första tre spelen, i det sista två rosetter och en guldmedalj.
   Jag tyckte faktiskt om det systemet. Dock går det inte att chilla sig igenom banorna som man kan i SSO - i SSO är den enda tidsgränsen som finns den fram till nästa kontroll, i Star Stable var det tidsgräns både till nästa kontroll och till mål. Det var hemskt. Då jag levlar häst i SSO sitter jag och slöspelar, så jag kan i princip rida vartenda lopp som finns i kort galopp. Det går inte i Star Stable.
 
   Det jag vill komma fram till nu är att jag saknar medaljerna lite. Det vore roligt att ha något slags mål att uppnå för att få en medallj i en bana. Jag tror att det skulle innebära mycket onödigt jobb för SSO-teamet och jag förväntar mig inte att de kommer hända, men jag tycker det hade varit en rolig detalj.
   Medaljerna Anne ger ut vid SBF's ridbana
Medaljerna Jordan Jet ger ut vid Rockvilles terränglopp
Wikipyssel

   Idag ska jag försöka dyka ner i Wikins lite djupare kodning, får se hur det går. Tanken är att alla spelens föremål ska synas på Wikin (övertydlighet har nog aldrig skadat någon) och de mallar de ska ligga i ska bli mallarnas mallar, eller åtminstone riktigt grymma mallar som ska vara snygga och lättförståeliga. Min förebild är Bulbapedia, en av mina absoluta favoritwikis (inte nog med att jag är en nörd inom Star Stable, jag älskar Pokémonspelen också), som alltid har uppvisat fantastiskt snygga mallar. Förhoppningsvis ska vi komma fram till något som är åtminstone hälften så bra som mallarna där :)
 
   Jag hoppas att ni alla har sett omröstningen på Wikins startsida? Den har uppdaterats så att FPC finns som ett valbart alternativ och omröstningen nollställs varje gång den ändras.
   Jag vill också påminna om Wikins Tio-i-topp-listor, som liknar omröstningarna fast är lite mer permanenta :)
 
   På tal om Wikifix, skulle det önskas en sida med förkortningar? Då endast de fortkortningar som är permanenta (ie. GM's, platser, championat) och inte klubbar, som faktiskt kan upplösas. Men skulle det uppskattas?
Simglasögon och öronproppar

   Om ni någon gång i era liv får chansen att åka studentflak - gör det, för i jösse namn, för gårdagen var galet kul. Visserligen var jag nog den enda på flaket som var nykter då vi stannade (jag håller mig bestämt borta från alkoholhaltiga drycker/droger överlag), men aja. Dock ska man ju av någon anledning spruta öl på varandra, och jag kan rekomendera simglasögon. Vet ni hur mycket det svider att få öl i ögonen? Tycker lite synd om de tjejer som hade fått in både mascara och öl i ögonen... och öronproppar, för farao. Underskatta verkligen inte öronproppar. Galet hög volym. Men folk runtom verkar tycka det är lite kul med studentflak också, någon liten rund gubbe vid Hornstull började hoppa efter vårt flak och spela luftgitarr, en liten dam som satt på sin rullator vid Hornsgatan stampade takten till musiken samtidigt som hon ivrigt vinkade och ett par japanska turister på en turistbuss utanför slottet kunde knappt tro sina ögon då vi åkte förbi, gissa om deras kamera åkte fram snabbt, haha. Så var det en dam som glatt vinkade till oss en kort bit längre bort, och Nacka gymnasiums sista Samhälle-kulturklass kastade sig alla mot flakets sida, pekade mot damen och vrålade "HEJ LILL-BABS!" Ja, tänk vad man möter i Stockholm. (Sedan om det verkligen var hon vet vi inte, men likt var det)
 
   Okej, det här är ingen IRL-blogg men jag kände att det där ville jag faktiskt dela med mig av för det var en grymt rolig upplevelse :)
 
   Igår blev självklart både blogg, Wiki och SSO-spelande lidande, men idag ska det tjänas in JS och en uppdatering inväntas med spänning. Därför blir det inga lopp nu på morgonen, om det nu skulle vara så att man har tur och en av drömhästarna dyker upp i uppdateringen ;)
   Däremot i min väntan på uppdateringen så tänkte jag kika igenom Sommarryttaren för att se om jag missat något stort sedan min senaste genomspelning av det, sen tänkte jag börja med Vårryttaren igen. Fridens så länge, människor!
The sky at its brightest

 
   Natthimlen i Star Stable är fantastisk. Punkt.
Ryggsäck vs. ryggsäck

 
   Högst upp har vi ryggsäcken från Sommarryttaren, under har vi ryggsäcken från SSO. De där ikonerna för westernsadlarna, jag hade helt glömt bort dem fram tills igår då jag spelade spelet. Jag skulle jättegärna ha in dem i SSO, det är snygga ikoner och alla sadlar ser ju likadana ut i ryggsäcken.
   Jag har hoppat på att ikonerna ska få en splash av färg sedan SSO öppnade, jag vet att jag inte är ensam om det önskemålet. Hoppas att det händer någon gång :P
Såja

   Ash har i princip fått sommarlov så han står och ruttnar i stallet, Iddy är omskött och dagens uppdrag hos Björn och Agnetha är färdiga. Har ju lite annat att göra idag så det är tveksamt om jag pallar spela mer idag.
 
   Igår tog jag ett antal bilder ur Sommarryttaren på lite olika klädesplagg, så de kanske kommer upp här senare :)
Lugna puckar här

   Kass dag idag, men vad ska man göra. I morgon tar min klass studenten och de har varit vänliga nog att bjuda in mig på flaket, så jag ska ut och åka i Stockholm, det är rätt najs. Sedan ska jag faktiskt på studenskiva hos en av dem på kvällen - jag är inte mycket för att socialisera med andra människor, särskilt inte IRL, men jag har känt människan i sexton år och då kan man ju försöka bjuda till lite.
 
   Det kanske komma något inlägg eller två i morgon bitti men annars är det rätt lugnt även i morgon. Man får se det som nedvarvning inför sommaren - jag ska vara hemifrån nästan hela sommaren så det kommer då bli väldigt lite bloggning och SSO-spelande.
Jag skymtar en liten sadelgjord

 
   Sådär såg sadelgjorden ut i Sommarryttaren. Lite tunn kanske, men det är en sadelgjord. Att få en sådan i SSO (fast en som matchar sadelns färg, vilket den här inte gjorde) vore så galet nice så det finns inte. Om inte annat kan kanske sadelgjordar i olika färger säljas som dekorationer för att sättas på vid behov?
   Jag skulle digga det iaf.
Bayslope, Bayslope, Bayslope...

   Det är så galet svårt att få en bild på den där sketna lilla byn! Om man nu kan kalla det för by, det är typ fyra hus... jag tror nästan att jag måste till Castle Bays Paddock för att få en bild där man ser något alls av byn, annars ser man bara två hus och en gigantisk trädstam...
   Ja, är aningen irriterad på den elaka lilla byn som inte vill gå med på att fotas :P
På promenad genom... Alex Snölopp

 
   Titta på den där halsen, haha! Hästarna i Star Stable var verkligen grymt fula, den uppdaterade designen de fick i SSO var verkligen välbehövd x)
   Här är alltså en bild från gårdagens strapatser. Det är något fel med spelets bästa träns, så det försvinner ibland efter att man stängt ner spelet. Sen då jag lyckades få det att synas igen var det helfel så den hade schabrakets textur.
   Då man väl kommer igång är det verkligen kul att spela Star Stable, borde verkligen göra det oftare ^^
 
   Nu ska jag plugga lite stallrutiner, ska jobba två veckor på ett ridläger i sommar och trots att jag har varit där varje sommar i många år + jobbat ett år innan så är det en himla massa saker man ska ha koll på, så... ^^
En avslutning

   Jag avslutar kvällen och säger godnatt med texten jag skrev igår, miljöbeskrivningen eller vad man nu ska kalla den, om Gyllenåsarnas Dal. Det var faktiskt grymt kul att bara sätta sig in i Fiskebyn, jag tror nästan att jag ska försöka göra liknande texter om övriga byar :)

 

Trädens gyllene löv vek sig för vinden som svepte över dalen. Upp över den höga Fågelskrämsåsen, ned genom Gyllenbladsskogen, där inte ett blad lämnades oberört, över den gamla nedlagda pumpafarmen innan den slog in i bergsväggen. Då vinden åter dansade över det guldskimrande landskapet ändrade den riktning, och virvlade istället mot nordväst, över den färgsprakande byn som var vidvaken trots den tidiga timmen. Hamnen var full av liv och rörelse, med sjömän som skyndade sig mellan de båda södra bryggorna med sina tunga laster, fiskmåsarna som susade under byns tak i sin jakt på tappad fisk från de tunga fiskenäten, de lugna fiskare som avslappnat satt vid bryggans kant och pimplade Gyllensill, en liten pojke sprang uppför byns saltslitna och hala trätrappor i sin jakt efter ett brev som slitits med den hänsynslösa vinden…

   Ingenting stod stilla denna lysande morgon. En häst skrittade över norra långbron, mot byn. De ljusa hovarna slog an mot den gamla bryggan i den lugna, fyrtaktiga gångarten, och hästens ryttare nynnade stillsamt på en melodi bara hon kunde höra i takt med slagen.

   Hästen stannade tvärt, och gav ifrån sig en ljus gnäggning som bara fick svar i form av fiskmåsarnas skrin och ropen från de stressade sjömännen. Vinden slog nu över häst och ryttare, och stoets långa, vita man slog upp i ryttarinnans ansikte, medan hennes egna vilda, svarta hår dansade i vilda vågor bakom henne. Vilda vågor, liksom havet. Men vattnet runt om dem var lugnt idag, de skoningslösa höstvindarna till trots.

   Flickan klappade försiktigt sin häst på halsen, och stoet rörde sig åter framåt. Ekipaget möttes av välkomnande och igenkännande rop från lokalbefolkningen, sjömännen vinkade, de små barnen sprang ikapp dem, kämpade för att få röra hästens gnistrande vita päls, sträckte sig fram i sin jakt efter ett skimrande strå av den silkeslena svansen. Flickan skrattade, vinkade, bannade de barn som sprang bakom hästen. Skrittade vidare, lät hästen klättra uppför de vindlande trätrapporna medan hon ställde sig i lätt sits och ledigt höll ena handen i den pärlfärgade manen, lät tyglarna hänga, såg upp mot den ljusa morgonhimlen och lät solen spela över sitt bleka ansikte. Stoet klättrade smidigt med sänkt huvud, visste precis hur hon skulle sätta de starka hovarna för att ta sig över sitt branta hinder. De sista tre stegen kastade hon sig över med väldig kraft, vilket inte kunde slå ryttarinnan ur sadeln – hennes nedtrampade häl och höjda blick tillät henne att hålla kvar sin balans i den väl använda sadeln.

   Flickan tog fortfarande inte de slitna tyglarna, utan vände bara blicken mot sitt mål. Hennes kamrat kände stigen lika väl som hon gjorde, och det vita stoet stannade inte förrän de stod vid byns yttersta spets, klippan med fyren, där inget annat än havet bredde ut sig framför dem. Havet, det oändliga ingenstans, lika outforskat som himlen ovan dem. Vad visste de om havet? De gulskimrande Gyllensillarna, de metallglänsande Järnsillarna vars fjäll var som magneter, de långa bläckfiskarmar som under stormiga nätter slog upp ur ingenstans långt borta mot horisonten. Det legendariska monstret, av vissa kallat Kraken vid Jorvik, av andra kallat Garnok. Fanns det någon som verkligen visste vad som lurade i det bottenlösa intet? 


 

   Jag är väldigt glad över kritik i alla former :) Okej, inte negativ kanske, men konstruktiv uppskattas!

   Sov gott nu, Jorvikbor!

Lite gammaldags shopping

   I Star Stable-spelen går det inte att se kläder och utrustning innan man köper dem. Man får se den lilla bilden som sedan ligger i ryggsäcken, inte mer än så.
   Jag var inte mycket för att köpa utrustning i de spelen. Stallsysslorna, som nästan uteslutande var det enda sättet att tjäna pengar på, de var svintråkiga. Det var bara att springa fram och tillbaka ca tjugo gånger tills man äntligen skrapat ihop pengar nog till den häst man var ute efter.
   Men nu idag då jag drog en vända genom Vinterryttaren så kände jag att jag ville kika lite närmre på de vinterjackor som finns i den delen av Jorvik. Och jag blev faktiskt positivt förvånad.
 
   
 
 
   De större bilderna är från Pine Hill, de mindre från Meander. Pallade inte kuta bort till Cape Point också, eftersom nästa mål är att ta den hägrande guldmedaljen hos Hermit i bergen (som tidigare konstaterat så har jag aldrig varit duktig på dataspel och den medaljen har jag aldrig tagit förut).
   De båda jackorna högst upp tycker jag faktiskt var riktigt snygga. Okej, färgerna kanske inte är de snyggaste men med andra färger så... detsamma gäller alla dessa jackor, jag skulle jättegärna ha dem i SSO! Hoppas verkligen att Södra Jorvik bjuder på nostalgins mode den dagen den delen väl öppnar :D
 
   Vad tycker ni om de här jackorna? Och tycker ni att jag borde langa upp bortglömda kläder från övriga tre spel också?
Den stora skillnaden

   Det finns så många anledningar till att jag föredrar SSO över de originala Star Stable-spelen. Men det är en grej som verkligen sticker ut då man väl sitter framför ett Star Stable-spel.
   Det är så tomt.
   Chatten kanske jag inte saknar överdrivet mycket, men all rörelse runt om, att se folk rida på sina egna hästar med egenvald utrustning, att de NPC's man rider förbi vinkar och hälsar, hur sjömännen vandrar runt i Fiskebyn. Det blir så mycket mer levande, välkomnande.
 
   Star Stable var inte dåligt, det är bara det att SSO är så bra att orignalet bleknar bort i jämförelse och nu bara är en flyktig skugga som hörs av ibland. Ett stort problem med Star Stable var ju att det fanns en storyline och då den var klar så fanns det abslout ingenting att göra.
   Min allra första redigerade Star Stable-bild någonsin, från 2008 - vi har ett suddigt hästhuvud och jag har inte en aning om vad målet med redigeringen var
 
   Ni som har spelat Star Stable nyligen - vad tycker ni är den största skillnaden mellan det och SSO?
Jag avskyr städdagar

   Äntligen är jag ensam hemma efter morgonens städning och ska röja på SSO strax. Jag kutade runt i Gyllenåsen i morse så jag slipper allting där, vilket är skönt eftersom det är den del jag tycker minst om ^^ Så här sitter en glad tjej med ett glas misosoppa- ja, det kändes lite lättare att dricka soppa ur glas nu då man ändå sitter vid datorn.
 
   Men trots att jag sitter här och dricker misosoppa så har jag ett ämne på tavlan även idag. Detta pågrund av en bildstöld från Miranda Moonbell.
   Ni kan läsa hela inlägget HÄR, men jag tänker bara fortsätta spinna på nu utan att citera en massa. Copyrightlagarna bryts ofta. Nätet, hej, alla ni som spenderat halva barndomen på Stallet.se såsom jag har (ni vet väl om att det inte ska stänga ner nu? Snacka om reklamjippo om något), ni har sett copyrightbrott minst tio gånger per inloggning. Okej, på ett ungefär.
   Vad är Copyright? Copyright är upphovsrätt. Vi drar ett halvslarvigt exempel, jag har upphovsrätten på det jag skriver. Mina ord, min upphovsrätt. Om någon tar ett av mina inlägg på den här bloggen och säger "det är jag som har skrivit den här texten", så bryter denne mot upphovsrätten.
   Vissa SSO-bloggare försöker säga "Jag har Copyright på den här outfiten, ingen får använda den utan att fråga mig först!". Ehm, nä. Vem har SSO's upphovsrätt? Nu kollar jag inte upp det här, men jag antar att det är World of Horsecraft eftersom det känns relativt logiskt. Det finns ett helt avsnitt om upphovsrätt i användarvillkoren, ni kan ju kika in dem. Men därför avsäger jag mig upphovsrätten på bilderna jag visar på den här bloggen (ni ser det under min presentation i spalten till höger), jag säger rent ut "jag äger inte det här materialet", för trots att jag kanske har redigerat en bild så kommer bilden från en programvara jag inte har mer än användarrätt till. Redigeringen kanske kan falla på mig, jag har tagit bilden, men programvaran är inte min. (Jag skrev en uppsats om det här till min webbdesignkurs förra året och flummar vidare på det jag skrev där, jag kollar inte upp några källor just nu så det kan hända att jag inte har helt rätt.)
 
   Upphovsrätt är inget som jag hittar på då jag skriver om det här. Det faller under lagen om upphovsrätt och då är vi inne på Svenska grundlagarna eller något åt det hållet. Man kan förtydliga sin upphovsrätt genom ett Copyrighttecken, "©", men bara för att det tecknet och skaparens namn finns med så betyder de inte att det går att plocka så som man vill.
   Vad händer om man bryter mot upphovsrättslagen? Du kan bli polisanmäld. Om fallet går vidare har jag för mig att det leder till böter (om du inte är straffmyndig kan jag lova att dina föräldrar inte blir särskilt glada), men om det är ett grovt fall tror jag att det kan leda till åtminstone ett par dygn i fängelse? Oj, det var länge sedan jag verkligen läste på om det här.
 
 
   Okej, här kommer till sist poängen med det här. Jag tycker att lagen om upphovsrätt borde vara en del av den obligatoriska skolgången i grundskolan. Många vet inte vad Copyright är och många förstår inte att de bryter mot lagen. Vissa tycker att tecknet © är lite häftigt, men de vet inte vad det betyder. Men jag tycker verkligen att det borde göras något åt saken. Det här är inget som jag hittar på i skrivande stund, jag har tänkt på det här många gånger genom åren, men just idag kom den där lilla avtryckaren som påminde mig om det här. Jag kan säga att om jag inte använt Stallet.se så mycket som jag gjort och läst det som de äldre spelarna skrivit om saken så hade jag antagligen fortfarande inte haft något koll. Jag hade antagligen ändå känt till att det är viktigt med källförteckningar i uppsatser. Hm.
 
   Jag har ingen bra avslutning på det här, och nu har jag suttit och skrivit mycket längre än jag planerat från början, men jag hoppas att inlägget gjorde någon som helst nytta. Nä, nu farao ska jag hitta på något annat en stund.
Nya kapitel

   Lagt upp fram till kapitel 25 i min gamla FanFic Höstryttarna, så välkomna att kika in om intresse.
   (Bild som ska föreställa Yassie och Dopey i kap. 23)
 
   Länk HÄR
Woah, huvudet exploderar igen.

   Jag sa ju för ett tag sedan att jag ville skriva, så jag skrev. Blev någon slags miljöbeskrivning av Fiskebyn under en höstmorgon. Fortsatte med någon slags filosofteori om havet, med de inhemska fiskarna, de långa bläckfiskarmar som slår upp ur havet under stormiga nätter - bläckfiskarmar. Jag tänkte mig Garnok då, efter hur vi såg honom i SSL4, men sen tänkte jag Kraken. Kraken = mytologiskt monster = jättebläckfisk.
 
   Då börjar jag tänka på spåret, är Garnok baserat på Kraken? Jorvik känns för mig som någon blandning mellan England, Skottland och Norges kuster. Det finns ju antalet grejer som har en tanke bakom sig, som t ex ett foto på Mr Sands, som helt klart är baserat på ett foto av Lenin (orkar inte ta upp det nu, det var en del av en diskussion på Polluxforumet för några år sedan om jag inte minns helt fel, kolla Maria Mountaindaughters blogg om ni inte pallar vänta på vidare förklaring). Sedan har man ju Aideens grav, som antagligen är någon slags inspiration till Jarls Gravvalv (vilket också får mig att tro att Aideen ligger begravd längst in i valvet), som är det enda konkreta jag kan komma på just nu.
 
   En av mina absoluta favoritfilmer är Disneys Atlantis, det sade jag senast jag snackade om Mrs Packard. Och... jag börjar se lite väl många grejer som hänger ihop.
   Här är Garnok.
 
   Här är Kraken från Atlantis uppföljare.
 
 
   Är det bara jag som tycker att de här båda är aningen lika?
 
 
   (Ja, jag älskar konspirationsteorier xP)
Ovädret har dragit bort-

- och jag har vågat återvända till datorn efter ovädret. Jag älskar oväder med ösregn, blixt och dunder (så länge som jag får sitta inomhus) men jag blir alltid lite nervös för datorns skull ^^
 
 
   Nejmen det jag har att säga just nu är att jag har langat upp några nya kapitel till min gamla Fanfic Höstryttarna, och nu har jag kommit på hur man skulle göra för att förenkla processen, haha. Dessutom blev jag jätteinspirerad till att skriva någon nu, då jag läste en fantastisk text på Maria Mountaindaughters blogg. Tycker absolut att ni ska kika in på den :)
 
   (Jag har ändrat lite i Höstryttarna angående fotnoterna, eftersom det var så galet länge sedan jag skrev historien så pallar jag inte med fotnoterna. Från och med ungefär kapitel sju så finns de inte med.) Jag ska nu försöka få upp hela historien så snart som möjligt - Vinterryttarna, del 2 i serien, är mycket mer välskriven. Notera att jag skrev det här för typ fyra år sedan, haha. Tycker ändå det är värt att dela med sig av :)
 
   Länk till Höstryttarna HÄR
 
   Länk till Maria Mountaindaughter HÄR
Ogräs på hög nivå

   Jag har glassat runt i Jorvik ett bra tag nu (och nästan blivit påkörd av den där förbenade blå bilen ungefär trettioelva gånger) och till slut hamnade jag uppe i Bergspaddocken. Jag saknar nämligen druidträningarna, särskilt den där man skulle fånga fjärilar, det var roligt. Men... har den där busken alltid stått där?
 
   Jätterandom med en taggbuske inne på ridbanan. Ska... den vara där?
 
 
   Det ösregnar och åskar utanför mig, jättemysigt. Men ska nog stänga ner datorn en stund, blixtarna börjar närma sig :P
Blåsvart Iddylur

   Jag har ett rejält mappsystem i min hårddisk för att ha koll på alla mina grejer, och Iddy och Ash har varsin helt egen mapp. Fick lite dåligt samvete då jag kikade igenom dem igår, för Ash har hur många bilder som helst och Iddy har typ... tio. Så nu får det bli fler bilder med Iddy, båda pållarna ska få uppmärksamhet :P
 
   Så här ser jag och Iddan ut just nu, jag har aldrig använt den där sadeln innan så jag tyckte det var dags ^^
BAH!

   Jösses i min lilla låda, jag kutade över Gamla Fort Pinta-vägen och var lite sådär lagom halvdöd, åsså kommer det där blå bilskrället och tutar så jag trillar av stolen. Japp. Arton år gammal och trillar av datorstolen av en blå skåpbil på en datorskärm. Jag känner mig så vuxen.
   Tips - kolla hur högt ljudet är då ni spelar med hörlurar. Det där gör jag inte om igen xP
 
   EDIT: Jo, igen. Tur att mamma inte är hemma och hör mig vråla av skräck.
Äntligen

   Nu har jag ett par sprillans nya hästskor i ryggsäcken, redo för nästa häst. Jätteskönt, för nu kan jag shoppa andra grejer istället för att bara spara :)
 
   Dagliga uppdragen hos Agnetha idag - sju uppdrag! Wow, det hade jag verkligen inte väntat mig! Men det verkar som att man kan plocka ogräs hos Baronessan varje dag?
 
   Schemat jag gjort för Trädgården, vi får se hur många uppdrag det blir i morgon - förra veckan hade jag bara ett enda.
SSO's användarvillkor

"Dessa är allmänna villkor för tillgång och användning av Star Stable, en World of Horsecraft AB- produkt. Om du inte accepterar dessa villkor, får du inte använda Star Stable eller någon annan World of Horsecrafttjänst eller -produkt."


 
   Detta är det första som står i SSO's användaravtal. Jag tror inte att det går att säga på något klarare sätt. Det är omöjligt att komma in i spelet som användarvillkoren inte är godkända, men ändå är det så många som bryter mot dem. Sedan finns det vissa delar som är extremt flummiga och vissa som faktiskt inte verkar stämma (Under "Personligt bruk/licens" bör ju alla SSO-bloggar falla, och de uppmuntras ju av SSO - jag var faktiskt osäker på om det var ok att starta Wikin efter att ha läst den delen men eftersom den också uppmuntras så...), men oavsett så är det användarens skyldighet att följa villkoren.
 
   Anledningen till att jag ska sitta och slita isär ord för ord framför mig idag är att jag är så trött på vissa delar av spelchatten. Ibland är det grymt bra stämning, ibland vill man bara slita chatten från skärmen och kasta den i Silversongfloden. Jag tänkte därför langa in de som gäller för chatten, eller all kontakt med andra spelare. Allt i fetstil kommer från avtalet, allt övrigt har jag lagt till för att förtydliga.
 

Innehåll och verksamhet som är förbjuden

Förtecknat under det här avsnittet är innehåll och verksamhet som är förbjuden i Star Stable. Värva, delta, föreslå eller på något vis medverka i någon av de förbjudna verksamheterna kommer att leda till avstängning eller förbud från Star Stable. Så uppmärksamma noga följande aktiviteter som är strängt förbjudna:

Vulgaritet
 • Användning av negativa och kränkande ord. Detta kan ju möjligen vara missvisande eftersom man måste få säga saker som "vad jag är sur", men uppenbarligen är det inte okej att använda negativa och kränkande ord mot andra spelare.
 • Användning av stötande användarnamn. Detta är tack och lov nästintill omöjligt, att lyckas hitta ett stötande användarnamn i de listor vi har att välja namn ifrån är inte det lättaste.
 • Användning av logotyper/bilder/textplåtar med kränkande eller ovårdat språk. Också detta är rätt svårt - vilket är bra.

Sexuellt innehåll.
 • Lägga till, visa eller ladda upp sexuellt relaterat innehåll (text, bilder eller videor) till exempel nakenhet, sexuellt innehåll, pornografi, etc.
 • Be om eller delta i någon form av cybersex eller liknande verksamheter. Jag såg det här senast häromdagen. Fy vad arg jag blev, det blev anmälan på tre röda sekunder.
 • Be om eller erbjuda webcamsessioner.
 • Diskutera eller ge förslag om sexuella aktiviteter. Det är många äldre spelare i SSO, men spelet är gjort för barn. Det är alltså inte okej att diskutera sådana här saker - hitta ett annat spel att göra det på.
 • Cyber-våldtäkt. ALDRIG roligt. ALDRIG okej. Det här är ett barnspel. Som ovan, hitta ett annat ställe. Om ens det.

Störningar
 • Alla dejtingrelaterade kommunikationer med andra användare.
 • Spam (virus, reklam, phishing, kedjebrev, skräppost, massutskick). Åhåhå, detta ses SÅ ofta. REKLAM. Jag hatar reklam för bloggar, därför nämner jag det. Spam är inte okej, det är galet störande och eftersom det också står i avtalet att det inte är okej - då kan den som spammar inte klaga då den blir anmäld. Den som spammar har gått med på att sköta sig och har inte gjort det = anmälan och avstängning. Jag tycker inte att det här år någon raketforskning.
 • Försök att koppla bort en annan användare.
 • All verksamhet som kan störa en annan spelares onlineupplevelse. Typ spam.
 • Missbruka kundsupport-verktyget.
 • Lura minderåriga användare till att ge ut personlig information.
 • Hot gentemot andra medlemmar eller uppvisning av explicit våldsamt innehåll. Det här ses tyvärr rätt ofta. Det kan vara någon som missuppfattat en annan spelare och därmed börjar hota och trakassera i chatten - vilket lätt leder till att andra hänger på, utan grunder. Ey, olaga hot, olagligt utanför SSO också.
 • Spama eller översvämma chattar med upprepade uttalanden eller meddelanden. He, he, he... Ni som varje dag kopierar in samma meddelande i chatten med reklam för era bloggar - jag ser er. Att skicka länken någon enstaka gång - jag kan leva med det. Men jag drar mig inte för att anmäla då det kommer till den här punkten, för att som spelare är jag en av dem som störs av regelbrott.

Trakasserier
 • Mobbning. Det är vanligare än hot, men jag vet inte om det är bra eller dåligt. Det är aldrig okej att mobba en annan människa.
 • Hot eller trakasserier (sexuellt eller på annat sätt)
 • Ryktesspridning om en spelare eller World of Horsecraft tjänster och/eller medarbetare. Det var ju en tjej för någon vecka sedan som påstod sig ha information om Södra Jorvik för att hon var kusin till en av våra Game Masters. Den tjejen gjorde sig alltså skydlig till regelbrott.
 • Skapa användarnamn i syfte att trakassera en annan användare.
 • Hota, besvära eller inge ångest hos annan användare på grund av ditt beteende. Mm. Det är svårt att göra sig förstådd på internet ibland. Men man vinner inget på att vara dryg i spelchatten. (Jag kan nog vara dryg på min blogg ibland, men ni har ju ett val att inte läsa. Spelchatten syns om man är inne i spelet, det är ju rätt logiskt.)
 • Lägg till, ladda upp eller visa trakasserande bilder.

Personlig identifiering
 • Ge ut eller be om fullständigt namn, adress, telefonnummer, platser, möten och tillhåll.
 • Be om personuppgifter som tar upplevelsen i Star Stable från att vara virtuell till att vara personlig.
 • Ge ut eller försöka få information som kan användas för att lokalisera en annan användare eller hans/hennes familj, vänner eller en anställd på World of Horse Craft AB.

Hatpropaganda
 • Diskriminering av andra människor på grund av religion, hudfärg, trosuppfattning, kön eller sexuell läggning. Jag tror att jag vet ett par spelare som kan ha råkat ut för diskriminering i spelet pga någon av de här orsakerna. Synd att folk inte kan acceptera andra.
 • Rasism, diskriminering, hatbrott, överdriven nationalism och intolerans.
 • Trångsynthet.

Olagliga aktiviteter/Andra otillåtna aktiviteter
 • Användning av någon form av programvara från tredje part eller spionprogram som kan störa eller ingripa i en annan användares upplevelse på nätet.
 • Användning av någon form av bugg i Star Stable. Åh suck, hur många har inte brutit mot denna regel? Longeringsbuggen *host*, som folk nu gråter över, ni bröt mot spelets regler då ni använde den, så...
 • Främja användning av droger.
 • Ladda upp, visa eller föreslå innehåll som främjar olaglig verksamhet.
 • Utöva någon form av våldsamma hot.
 • Röja eller dela med någon form av konfidentiell World of Horsecraft-information.
 • Sälja eller byta konton. Den här punkten skulle nog må bra av att utökas lite. Innebär "byta konton" att man byter bort sitt eget konto mot ett annat eller att man har koll på en kamrats konto under ett par dagar?
 • Hävda att du arbetar för World of Horsecraft eller försök att lura en annan användare att tro så.
 • Begå alla typer av brott.
 • Annonsera om, eller marknadsföra kommersiella produkter/tjänster.

Bedrägeri
 • Nätfiske (fråga efter lösenord och/eller kontouppgifter).
 • Keylogging (registrering av tangenttryckningar på en dator)
 • Kreditkortbedrägeri.
 • SMS-bedrägeri
 • Låtsas att du är någon annan. Eh. Typ att skriva i spelchatten då du lånar en kamrats konto.
 • Användning av någon form av programvara i syfte att få mer spelpengar

Tänk också på att om ni inte är myndiga och gör olagliga handlingar som anmäls utanför spelet, för att det är väldigt grovt, så är det era föräldrar som kommer få lida för saken. Notera det.
 
 
   Om ni inte har sett de här punkterna innan, läs igenom användaravtalet. Gärna med en förälder om du inte är myndig. Hänvisa andra till att läsa användaravtalet om de säger saker som att "men jag får visst spamma".
   Tänk också på att undvika att kasta er in i bråk där det slutar med Caps och förlämpningar och allt vad det nu är. Anmäl kotten som inte sköter sig och svara inte i chatten, helt enkelt. Oj, det var väl inte så avancerat?
   Basic - du kan logga in på spelet = du har accepterat de här villkoren och om du bryter mot dem kan du bli avstängd. Det är inte mycket att göra åt. Att skylla spammning på "men min häst dog igår" - det var ju väldigt relevant. Väldigt tråkigt kanske, men det är ingen som helst ursäkt till att spamma sönder chatten. ja, jag har sett det... fyra gånger. Exakt samma svar, som kommer efter att någon säger "HAHA anmäld". <- Fyi, inte överdrivet trevligt, för den delen. Man kan ju börja med ett "kan du vara snäll att sluta spamma, annars kanske du blir anmäld?", eller något åt det hållet. För jag tror att ett "HAHA anmäld" kan frambringa ångest hos många. Jag får ångest av att se det och då är jag inte ens delaktig i saken.
 
   Nu var det här ett lite "argare" inlägg. Men jag tror att såna är bra också. Mitt mål med de här inläggen är att få folk att tänka till, att förhoppningsvis stoppa regelbrott i framtiden. Vissa mobbas IRL, vissa mobbas på nätet, inget av det är okej. Vi samlas över ett spel som vi alla tycker om - ska vi då inte försöka följa de här relativt simpla reglerna och bara ha kul tillsammans?
 
Parralleller

   Jobbigt ord, det där.
 
   Höstryttaren - Terräng/distans. Fortast möjligt.
   Starshine Legacy: Episod 1 - Galopp. Typ.
 
   Vinterryttaren - Hoppning.
   Starshine Legacy: Episod 2 - Hoppning.
 
   Vårryttaren - Dressyr.
   Starshine Legacy: Episod 3 - Dressyr.
 
   Sommarryttaren - Western. Ett hopkok av lite allt möjligt mysko, egentligen.
   Starshine Legacy: Episod 4 - Ett mysko hopkok på den dolda nivån.
 
 
   Hur kommer det sig att det skulle ta så många år innan jag fattade det här?

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.