Chrome Pointer

Brev från karantänen

   Jag har lyst med frånvaro trots att jag varit hemmavid, vilket beror på grymt dålig mental ohälsa. I morgon kan jag äntligen hämta ut den medicin jag äter pga det på nytt och det ska bli så skönt att kunna hjälpa mig själv lite.
 
    Jag är jättetaggad på morgondagens SSO-uppdatering. och det händer mycket för oss just nu. Det var mycket projekt på gång redan innan vi hamnade i hemmakontor och nu blir det ännu mer eftersom det finns så mycket vi vill göra för att göra nuvarande situation lite gladare för många. Jag tror att morgondagens uppdatering kan bidra med det. Annars finns ju också de fina Ödesryttarböckerna också - samt ny musik.
 
 
 
   Jag lever alltså och är hemma, men frekvens på uppdatering kan variera beroende på hur jag mår. Jag finns dock på Instagram varje dag!




Att dubba tecknade serier

   Vanity Fair har på sistone lagt ut väldigt mycket intressant material med olika skådespelare som pratar om sina filmroller, och nu väldigt nyligen lade de ut en video där tjejen som är den engelska rösten till Ash i Pokémonserien visar hur det går till då hon spelar in sina repliker. Superintressant tycker jag, som ofta undrat över många detaljer som hon förklarar i videon (som olika timings och att manuset faktiskt är översatt för att matcha med munrörelserna karaktärerna gör).
 
   Rekommenderar varmt att kika på videon om ni är intresserade om hur röstskådespeleri går till!
 




Ödesridning (som för mig heter Soul Riding)

   Att säga Ödesridning är bara... fel? Haha, kalla det arbetsskada men det är svårt att träna in svenska termer då man är så van vid de engelska i månader i förväg x)
   Soul Riding kommer på ONSDAG, och det blir som ni kanske förstår en gigantisk uppdatering eftersom Ayla och Umbra kommer samtidigt...
 
 




Ett break

   Jag har haft en riktig ångesthelg och idag var det skönt att jobba igen. Jag har svårt att komma till ro och göra saker annat än jobb just nu. Saknar hela YouTubecirkusen så galet mycket, för det gav mig något att göra på min fritid. Nu... gör jag verkligen ingenting, om jag inte är i stallet. Särskilt i de här tiderna där hela världen lider av kollektiv ångest är det extra jobbigt att inte riktigt ha något som kan ta upp koncentrationen. Det blev alltså ett bloggbreak på några dagar, för jag hade ingenting att komma med. Hjärnan går på lågvarv och det finns inte så mycket att säga om livet eller de spel jag annars gärna vill prata om.
   Igår kväll började jag spela ett hästspel som jag aldrig spelat förr, faktiskt. Jag försökte komma in i några andra spel först, men de är troligen för gamla för att de ska gå att köras på den här datorn. Det jag faktiskt började spela var förvånansvärt roligt och jag ska börja gå igenom lite bilder från det snart. Känns dock som att jag borde spela igenom mer av det innan jag kan ge en vettig recension!
 
   Esme & Freckles




Så väldigt, väldigt konstigt

   Just nu händer ju något som vi aldrig varit med om i modern tid i Sverige - vi har gått in i totalt krisläge. Jag som just nu bara sitter hemma eller tar mig till stallet märker inte så mycket om omvärlden, men det är ju lite olustigt att det är apokalypskänsla över hela Stockholm. Det är ovant att alla på mitt jobb jobbar hemifrån, även fast det funkar rätt bra med några gupp på vägen. Utöver seriöst arbete eftersom vi fortsätter precis som vanligt är vi lite halvdesperata med att dela dåliga memes med varandra och mobba de som inte bunkrat upp med obligatoriskt fredagsfika hemma. Dessutom har vi alla abstinens efter varandras sällskap trots att vi haft max två dagar hemmavid, haha. Det är ju ändå skönt då man gillar både jobb och kollegor!
   Jag har själv blivit lite halvförkyld, men jag tror det mest handlar om att jag blivit kall i stallet, så jag är inte särskilt orolig, haha. Jag har allt jag behöver hemma ändå, så jag klarar mig fint länge (men snart kommer min mjölk ta slut och då är goda råd dyra, haha. Får skicka min gamla moder på shoppingrunda!).
 
   Jag ar ju nu väldigt mycket tid på mina händer så jag ska göra mitt bästa för att storstäda på riktigt här hemma och då den pärsen är över måste jag försöka spela lite spel igen för min egen hälsas skull. Utöver en daglig promenad måste jag aktivera hjärnan på NÅGOT sätt. Jag ska inte tillbaka till kontoret förrän tidigast den 30 mars så det finns ju absolut tid för att börja gå igenom spel...
 
   Det här kommer vara jag om några dagar då jag söker mänsklig kontakt och börjar prata med vad än som råkar röra sig förbi, om det så är en vilsen kråka




Bloopers från Password Police

   Tyckte ni om den här videon?
 
 
   Då kommer ni ÄLSKA dessa bloopers! (Mina favoriter är då Hampus tappar det totat)
 




Lugna bananer

   Många företag har valt att stänga sina kontor och låta sina anställda jobba hemifrån under den här veckan. Det är lite av en tvåveckors-hemmakarantän, mest för att minska på trycket inne i city. Jag kommer ta en snabb sväng in till stan i morgon och sen reser jag bort över helgen (om inget ändras), men sen då jag kommer hem jobbar jag hemifrån under två veckor. Trist iom att det är så stor del av jobbet att hänga med kollegorna, men skönt att ha det hela bestämt, haha. Ska göra det bästa av att vara hemma i två veckor - jag kan ju passa på att gå på långa promenader på lunchen och jag får mer fritid eftersom jag slipper pendla.
 
   Idag kom fler knabbies till spelet! Jag ska inte köpa någon just nu, är jättenöjd med de tre jag köpte sist just nu ♥ Den jag är mest taggad på av de nya är bay snowflake-hästen! Så sjukt fin, den lär hamna i mitt stall för eller senare...
 
   Esme & Mosaic




Något som kanske finns, kanske inte

   Nu ni, den här har vi inte sett på länge, eller hur? Dagens inlägg handlar nämligen litegrann om den myten, legenden, den lilla röda räven som varit en snackis på sistone, så...
 
 
   Wooo, man blir nästan lite pirrig över en SPOILERVARNING, eh? Throwback till den gamla goda tiden!
 
   Jag behöver nog en supersnabb introduktion innan vi sätter igång alls - Easter Egget med räven var så hemligt att bara EN person på hela SSOHQ visste om exakt vad det innebar. Jag hade fått en ledtråd men visste inte var jag skulle leta eller när Easter Egget ens skulle komma till spelet, men då en person väl hittade den första platsen var det bara att rulla på därifrån...
 
   Under en av dagarna då man letar efter den lilla röda räven får man testa en tävling som räven säger följande om:
   "Jag ville göra nåt riktigt speciellt åt dig! Nästan en ny sorts tävling. Vem vet, den kanske inte är ny längre när du hittar det här."
   Sen kastas man rakt in i en WORKING EQUITATION-TÄVLING. Det var tur att jag spelade igenom den här delen hemma och inte på jobbet, för jag skrek nästan, haha. Jag vet inte om jag sagt något om det, men på sommartid rider jag WE kombinerat med något som mest liknar westernridningens trail på superenkel hobbynivå. Det är en gren jag är väldigt intresserad av och jag har faktiskt varit väldigt högljudd om hur bra den skulle funka i SSO.
 
   Esmes knabbie Richie tar med sig en liten räv på äventyr
 
   Jag känner att WE är en sån grym gren för ett spel som det här? Det blir liksom som en roligare version av trailridningen från Sommarryttaren! Jag önskar mig verkligen en utveckling av WE i spelet - det känns som att det skulle kunna funka så bra för att fylla ut från alla eviga hopptävlingar!




Livet fortsätter...

   ...även efter Mello. I morgon är en annan dag and all that jazz. Jag är nöjd med resultatet, ska bli spännande att se hur det går i Rotterdam!
 
   Jag hade tänkt ha en helg med spelspelande, men det blev en helg med mor min istället då hon har dykt upp som gubben-i-lådan både igår och idag. Mammahäng kombinerat med städande, grovtvätt (vi lärde oss idag använda min tvättstuga då jag tvättade täcken och kuddar för första gången på bra länge - lätt att missa i vardagen) och matlagning, och planen för nästa helg är att jag åker bort på helgjobb för första gången på 6 veckor. Jag har inte helt ställt in mig på att åka än iom viruscrazen som pågår i Stockholm (eller rättare sagt, Euroasien + USA), så vi får se om jag kommer iväg eller inte. Det är ju ganska mycket panik över det här ute i vardagen och jag har förberett mig genom att se till att jag kommer kunna sköta allt mitt jobb hemifrån om det behövs (enligt riktlinjer) samt sett till att jag har nog med mat hemma för ett tag framöver om det nu skulle bli karantän. Jag var lite förkyld då jag vaknade i fredags men det gick över efter ett par timmar och nu känner jag mig helt som vanligt, men det är klart man är lite extra försiktig OM man nu skulle ha råkat bli smittad eftersom man inte direkt vill smitta vidare.
   (För egen del är jag inte orolig alls, btw. "Förberedelserna" handlar för min del bara om att ta mitt ansvar i samhället och kunna klara mig själv om jag själv blir sjuk.)
 
   Jag har fortfarande några trista sysslor att ta itu med hemmavid men sen ska jag spendera kvällen med något spel har jag tänkt. Blir nog Pokémon! Det var ett tag sen jag kunde nå min soffa eftersom min tvättställning står i vägen så då den väl är bortstädad då tvätten torkat kanske jag kan inviga soffan på nytt x)
 
   Klart vi behöver lite färg tillsammans med lite text, så här är en bild från Horse Life 2!




Jahapp

  Jag vaknade med hosta i morse. Eftersom hela Stockholm är inne i extensiell viruskris just nu innebär det att jag är strandad hemma, vilket iofs är rätt ok då man har all möjlighet i världen att jobba hemifrån samt lyckats fylla upp hela skafferiet ordentligt för första gången på evigheter. Tungt att bära hem, skönt att ha klart eftersom jag tycker det är lite jobbigt att storhandla. Älskar att gå igenom kyl, frys och skåp då de är fulla med mat!
   Nejmen på riktigt, jag har känt att en förkylning är påväg sedan i januari och jag tror att den bröt ut efter att jag hade en ganska kylig stallkväll igår (sjukt roligt var det ändå, fick erbjudande att låna en häst ut på skrittur och fick dressyra lite då jag kom hem till gården igen, otroligt fin häst!). Jag mår hur bra som helst just nu men iom riktlinjer från olika myndigheter får jag nog hålla mig hemma så länge som jag är hostig på morgonen just in case.
 
   Den här helgen har jag tre mål - se till att tvätta så hela min tvättbacklog försvinner, städa lägenheten ordentligt och ta mig en titt på något av de många spel jag köpt via Steam men aldrig spelat. Det är tyvärr lite väl många som faller inom den kategorin, haha. Om nu den planen faller samman som vanligt ska jag åtminstone spela lite Pokémon Shield, för det har gått ett tag nu! Vore nästan skönt att vara lite halvsjuk bara över helgen för att det är mysigt att vara "fast" i soffan med tv-spel, men samtidigt hoppas jag verkligen att jag inte blir sjuk så jag måste vara borta från jobbet för länge x)
 
   Bild från ABZÛ bara för att det är ett av mina abzûluta favoritspel




Har jag NÅGONSIN varit såhär trött?

   Typ sist jag pysslade med grejerna jag gör på jobbet just nu, kanske. Det var ändå över två år sen jag sist höll på med liknande grejer som de jag gör nu, men jag tror det är ungefär som då jag kuggade en mattekurs på gymnasiet och gled igenom den utan större problem två år senare - hjärnan har hunnit vänja sig vid tanken och pallar trycket. Jag går alltså internutbildning på jobbet just nu och längtar redan tillbaka till jobbet för att få leka med min "hemläxa". Jag har haft en så otroligt tung höst och vinter och det känns så sjukt att samtidigt som jag börjar må bättre i kropp och själ ändras saker runt om mig på så många positiva sätt?! När hade jag sånt här flyt sist egentligen?
 
   Idag var det en i stort sätt relativt liten onsdagsuppdatering i SSO, men början av spelet får sig ett lyft då man som nyanländ till Moorland får lära känna Alex och Linda mycket tidigare än innan. Om ni inte kan spela uppdraget (eftersom det enbart är för nya spelare) kan ni se det här nedan!
 
 
   Sen var det också dags att få en första smygkik på Ödesridning, en helt ny funktion som kommer senare i mars. Jag är JÄTTETAGGAD och längtar massor! Mycket mer än så kan jag inte säga nu, men jag tror ni liksom jag kommer ha riktigt roligt!
 
   Officiellt artwork från SSO - feat. Esme och fjordingen Pichu som speltestar!
 
   Jag har inga tvivel om att det här kommer bli ett fantastiskt SSO-år!




Go Wednesday!

   Bild från Horse Life 2
 
   Igår kom jag hem sent varje dag hela veckan tror jag, och den här veckan har jag varit hemma sent 2/2 dagar. Idag ska jag banne mig ta mig hem i tid! Och det kanske till och med blir så att man spelar spel då man kommer hem? Spel? What's that?
   Skämt åsido, jag har faktiskt spelat relativt mycket SSO på sistone, men mest på arbetstid. Lite spelande blir det ju då ändå! Ska försöka börja spela Pokémon mer igen, kanske på bussen så det känns som att jag får ut mer av tiden... (Risken är dock att jag somnar på bussen med mitt Switch i handen. Vet ni hur lätt jag somnar på bussar?!)
 
   Hursom - onsdag, onsdagsuppdatering, ska bli en bra dag. Tjofräs!




Japp, nya tag

   Som fortsättning på tidigare inläggs titel alltså. Jag har nu officiellt ett nytt jobb - på halvtid. Halvtid min gamla tjänst, halvtid ny tjänst. Helt. Sjukt. Min riktiga utbildning för nya tjänsten börjar i morgon och jag tror fortfarande inte riktigt jag fattat vad farao som pågår. Idag kommunicerades det till hela företaget för första gången och det är nästan så man blir rörd av de varma reaktioner jag mötts av. Eller inte nästan - jag vet ju att de är min utökade familj hela bunten, men att bli bemött med så mycket snälla och glada reaktioner är guld värt.
   Kvällen spenderades i en sackosäck på jobbet tillsammans med några kollegor medan vi tittade på Frozen 2. Underbar film (som jag äntligen fick se!! Hade inte sett den innan) och härligt avslut på en bra dag! Nu är jag taggad på morgondagen dels för uppdatering, dels för ett projekt jag får fortsätta leka med eftersom jag inte hann klart idag (+ kanske ett passionprojekt jag pysslat med i ett par dagar i brist på grejer med korta deadlines att färdigställa) och dels för att jag ska få en första kurs i det som ska bli en stor del av mitt jobb framöver. Excitement!
 
  ...och än en gång ger vi oss ut på nya äventyr!




The Password Police

   Jag har sett blooper reelen för det här avsnittet så många gånger att jag knappt vet hur avsnittet går utan att se det på nytt, haha. Det här är dels jätteviktigt och dels fantastiskt roligt - Meli och Matilda försöker upprätthålla säkerheten på SSOHQ och till sin stora förtjusning upptäcker att Hampus behöver hjälp då hans SSO-konto hackats. Förvirring uppstår då de försöker spela Good Cop/Bad Cop...
 




Ny vecka, nya tag?

   Igår skulle jag egentligen ut med några kompisar, mitt kära SSO Nerd Gang, under dagen, men vi sköt upp det till idag. Vi spenderade några timmar tillsammans och shoppade, och det var härligt även fast jag är så trött så jag håller på att gå under nu. I morgon har jag Momma Duck på kvällen och på tisdag har vi biokväll på jobbet som jag verkligen ska försöka vara med på, så det fortsätter bli sena kvällar för mig...
   I morgon kan det även vara så att min nya internutbildning på jobbet fortsätter. Det är fortfarande spännande och förvirrande, haha. Får se exakt var det hela slutar...
 
   Jag har börjat spela Howrse igen. Jag kanske nämnde det för typ en månad sedan då jag startade upp det, men nu är jag fast på riktigt. Det är på ett sätt skönt att vara tillbaka i det igen, samtidigt som jag kanske är lite irriterad på mig själv eftersom jag förr tyckte det tog för mycket tid från annat. Vilken tid dock, undrar jag nu? Än så länge tar det inte mer än ca 5 min att sköta om alla hästar på en dag och då är jag ändå uppe i över 25 hästar, tror jag. Jag kanske tröttnar någonstans på vägen, men än så länge är det lite lugnande att sitta och pyssla om spelets hästar medan jag äter frukost eller middag, beroende på veckodag (frukost på helger, middag på vardagar).
   Jag har börjat spela två andra gamla godingar igen också - Hay Day och Jurassic World, båda på min iPad. Jag hade kommit LÅNGT i Hay Day, men något trasslade med Facebookkopplingen eftersom jag har två FB-konton, ett SSO och ett privat (vilket man egentligen inte får men jag vill verkligen inte ha mitt riktiga namn ute i communityt), så jag fick starta om från början igen. Samtidigt har jag lagt ner hela grejen med Bluestacks på datorn eftersom det slutat fungera och jag PALLAR inte hålla på och trassla med det, så jag började om med Jurassic World, också på iPad. Jag älskar Jurassic World men jag avskyr betalningsmodellen. 109 spänn i månaden för ett litet djurparksspel?! 109? På riktigt? Spelet är INTE värt så mycket pengar och jag blir förbannad över att folk faktiskt stöttar ett spel som kräver så mycket pengar för liten utdelning. Jag spelar som gratisspelare, tack så mycket.
 
   Mer att säga? Nä. Jag kommer tillbaka i veckan - som sagt i SSO's senaste nyhetsartikel kommer det ju bland annat information om Ödesridning, eller Soul Riding (som i mitt huvud är den korrekta termen), på onsdag!
 
   På tal om Jurassic World får ni en bild från PC-spelet Jurassic World Evolution för att ge det här inlägget lite färg - här från Isla Nublar!





Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.