Chrome Pointer

Melodifestivalen 2020 - Andra deltävlingen

   Den här gången skriver jag inlägget genast efter deltävlingens avslut, så NU KÖR VI DUDES
 
 
   1. Klara Hammarström - Nobody
   Jag har förstått att Klara är hästtjej, mer än så vet jag inte om henne. Jag följer ju som bekant schlagerbloggar osv och Tobbe Ek hade skrivit att han knappt kom ihåg låten så fort som den slutats spela. Jag håller tyvärr med. Bra drop, men inte särskilt intressant låt tyvärr. Klara sjöng dock riktigt bra, skulle vara kul att se henne i Mello med en mer minnesvärd låt!
 
 
   2. Jan Johansen - Miraklernas Tid
   Asså nu så, som programledarna sa, gled Jan in på ett Sean Banan-skal i den här tävlingen, för han var mellanakt förra veckan och ett par dagar senare kommer SVT och ba "HÖRNI VI DISKAR THORSTEN FLINCK!!!!!", så Jan fann sig plötsligt stå som artist med Thorstens låt. Jag tycker SVT gjorde lite av en miss där, för de måste ju för sjutton se till att bakgrundskolla sina artister INNAN det är sex dagar innan sändning av Sveriges största underhållningsprogram. Jag är med på diskniningen, men det var klantigt och surt. Jag är nog den enda under 45 som är helt tokig i Thorstens senaste bidrag tillsammans med Revolutionsorkestern (Jag reser mig igen är en av de bästa mellolåtarna det senaste decenniet och jag skojar inte ens) och jag hade sett fram emot det här bidraget SÅ mycket. Jag vet. Har inte varit så taggad på en låt skriven av G:son på åtminstone tio år.
   Okej så Jan Johansen fick låten istället, jag har sett honom uppträda typ två gånger tidigare i mitt liv (en bronsplats i ESC är ju inte illa och Se på mig är en underbar låt, fantastiskt framförd, och duetten med Wahlgren minns man också) och han är ju stabil om inte annat. Var svårt att se honom med låten eftersom det var så tydligt att den inte var skriven till honom. Men vafasen, han gjorde ett bra jobb. Visste ni att han dessutom missade de två första repdagarna pga att han redan var bokad på annat?
 
 
   3. Dotter - Bulletproof
   SLAY QUEEN! Då Dotter ställde upp med Cry sa typ all media innan delfinalen att "omg den här låten är så bra och den kommer slå hårt och alla kommer älska den" så jag var astaggad och sen var låten så SVÅR! Det har gått två år och jag kan fortfarande inte riktigt uppskatta den trots att jag försöker. Det här var så mycket mer direkt och det var precis vad som behövdes. Koreografin är kanske lite skum, men konceptet med discokulan på hennes tröja är genialisk och det är en bra låt, om än kanske lite mycket Sia. Sån revanch från förra gången though!
 
   Ingen video - finalisternas låtar får inte spelas igen förrän efter att Andra Chansen avslutats.
 
   4. Mendez feat. Alvaro Estrella - Vamos Amigos
   Mendez har skaffat sig hår. Tog ett tag innan jag kände igen honom. Okej, så Mendez i all ära, men gubben KAN INTE sjunga. För att lösa det problemet plockade man in Alvaro Estrella, som KAN sjunga. Smart! Alvaro på engelsk sång och Mendez på spansk rap, bra koncept. Inte min favorit av Mendezlåtarna, men det funkar. Jag trodde det skulle rulla in i final, så jag var nöjd med andra chansen där.
 
 
   5. Linda Bengtzing - Alla mina sorger
   As Jonas Gardell once said: "Man ska se på Mello som på ett bröllop: Vi uppskattar när de kära gamla mostrarna och farbröderna kommer - men sen får de gärna lämna festen tidigt." (Förlåt Linda jag hade önskat att du kom till AC åtminstone så vi skulle få lite klassisk schlager nånstans i tävlingen)
 
 
   6. Paul Rey - Talking in my sleep
   Jag är fortfarande sjukt oklar på vem den här snubben ens ÄR men jag gillade hans låt och uppskattar att han sjöng helt utan dold kör i kulissen. Nice att han gick till AC, för nu kan jag börja lyssna in mig på låten!! Jag tror jag kommer gilla den här jättemycket, sitter och uppdaterar Spotify hela tiden nu för att få lägga in den i mina spellistor, haha.
 
 
   7. Anna Bergendahl - Kingdom Come
   Okej Dotter åker ner från tronen, SLAY QUEEN! Det här är en riktig revanch, men vad det egentligen är är Sverige som förlåtit Anna för att Sverige röstade fram This Is my Life (som är en skitlåt) till vinst 2010. Ja, jag menar vad jag skrev. Anna röstade inte låten till vinst, hon stod bara och trallade lite. Ashes to Ashes är en fantastisk låt, den här är kanske inte lika stark för mig än men jag tror den kommer bli det. Åååh, önskar nästan hon skulle få vinna bara för att få ta över Eurovision.
 
   Ingen video - finalisternas låtar får inte spelas igen förrän efter att Andra Chansen avslutats.
 
   Veckans tippning:
   Äh, tre av sju rätt. Det enda jag prickade var Anna till final samt ut med Jan och Linda.
 
   BONUS!
 
  Medan vi satt hemma med Mello drog Måns till Australien. Måns och DAMI IM!!!!! (Med låten Måns spelade in med Dotter förra året)


Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.