Chrome Pointer

Melodifestivalen 2017 - Topp 10

Vi fortsätter med 2017 då! Det var... inte ett jättebra år i min mening. Några guldkorn, dock.
 
10 - Axel Schylström, När ingen ser
   Jag gillar Axel Schylström massor. Skulle gilla honom mer med en annan låt. Älskar hans röst, är inte jätteförtjust i låten, tyvärr.
 
9 - Dismissed, Hearts Align
   Jag är ju grovt partisk och taggade ihjäl mig redan då jag hörde att Ola Salo var låtskrivare. The Ark är det bästa som någonsin hänt musikvärlden, bara så ni vet. Var det här jättebra sen? Nja. Det känns verkligen för mig som en The Ark-låt som inte var bra nog för att spelas in av bandet (FÖRLÅT OLA), särskilt då jag såg något tv-framträdande ett tag senare där Ola faktiskt sjöng låten tillsammans med bandet. Men, jag tycker det är okej. Coolt scenframträdande också!
 
8 - Loreen, Statements
   Älskade Loreen som sträcker sig ut och gör precis den musik hon vill göra, vilket är långt bort från pop-Euphoria. Är det bra? Ja. Är det mer svårförståeligt? Absolut. Jag tycker Loreens flesta låtar är bättre än det här, men det är en häftig låt. Alldeles för svår för den här tävlingen, dock, även efter att ha fått fler lyssningar iom Andra Chansen, som den lyckades ta sig till.
 
7 - Anton Hagman, Kiss You Goodbye
   Sen har vi ju Anton, som kickade ut schlagerdrottningen Loreen i Andra Chansen (vilket var oväntat för de flesta). Låten är trallvänlig och jag gillar den jättemycket. Den finns på de flesta av mina Spotifylistor än idag!
 
6 - Roger Pontare, Himmel och hav
   Jag älskar Roger Pontare. Ett av mina första schlagerminnen var då jag var fem år gammal och viftade framför tvn medan Pontare studsade runt på scen i fjäderprydd dräkt. Älskade Silverland 2006. Älskade den här också, även fast den behövde några fler lyssningar innan den fastnade för mig. Men jag tycker verkligen om den här typen av musik.
 
5 - Ace Wilder, Wild Child
   Asså jag vet verkligen inte vad jag ska säga om den här låten mer än att det är nice pop. Kanske inte det bästa på denna jord, men fortfarande nummer 5 för detta år.
 
4 - Nano, Hold On
   Jag gillade inte den här låten under tävlingens gång, och det var först efter att Mello var över det året som jag började känna in mig på den. Nu i efterhand tycker jag att det är en av årets bästa låtar och den hade gärna fått vinna för min del.
 
3 - Mariette, A Million Years
   Hur cool är den här kvinnan?! Och varför vann inte den här? För den är absolut bra nog. Det här är enligt mig hennes bästa bidrag to date (men det ska förstås bli spännande att se vad som händer 2020).
 
2 - Robin Bengtsson, I can't go on
   Jag var livrädd varje gång jag såg bidraget på scen för jag såg bara framför mig hur Robin eller någon dansare skulle ploppa av gångbanden, haha. Jag gillade den här låten från start men såg den inte som en vinnare, även fast jag var helt fine med att den vann. Lagom till finalen hade jag lyssnat in mig på låten och tyckte den var en väldigt värdig vinnare! (Koreografin är ju insane btw. Undrar hur många steg han klockade in då han repeterade det här numret?)
 
1- Wiktoria, As I Lay me down
   Men, min vinnare för det här året var Wiktoria. Jag tyckte det här var årets absolut bästa låt och jag hade älskat att få se den i ESC!


Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.