Chrome Pointer

Tiden rinner iväg...

   ...men en sak kan jag säga.
 
   Skönt att jag aldrig igen blir 25. Födelsedag i morgon och det må vara något jag hatar, men att vara 25 har inte varit till någon större glädje och kanske nytt år i livet ger nya möjligheter.
 
Långa veckor

  Den senaste månaden har varit så sanslöst stressig, men det har mestadels löst sig den här veckan efter en herrans massa telefonsamtal. Jag hatar och är livrädd för att prata i telefon (hade vilopuls på 110 innan jag skulle ringa ett planerat samtal i veckan... jag kan inte hantera telefonkontakt), men tack och lov har besväret lett till att andra saker löst sig. Jag kom in i den här veckan arg som ett bi och lämnar den med ett lättare sinne och lite mer kontroll över min situation just nu.
   Efter några riktigt långa veckor har jag nu bara fyra arbetsdagar kvar innan sommarens sista semester. Nästa helg väntar jag ett telefonsamtal som jag är oerhört nervös inför, men om jag har tur, kan det vara så att det största stressmomentet jag haft det här året löser sig.
 
   Releasen av min allra första egna onsdagsuppdatering den här veckan har bidragit till lite nervositet på sistone, särskilt iom att det som pågår bakom kulisserna är så oerhört komplicerat om man kommer in som ett blankt papper mitt i semestertider då det inte är superlätt att grabba tag i folk för att få sig en crash course.
   Jag får fortfarande totalt spatt på vissa processer som är riktigt svåra, men jag har lärt mig extremt mycket och förhoppningsvis kommer det här bli mycket lättare till min nästa release - för SJÄLVKLART är jag inte klar här!
 
   Den här veckan har gått i ett med sena kvällar då jag träffat andra människor för första gången på typ forever istället för att typ bo i stallet eller framför min dator, så det ska bli skönt med helg då jag hinner spela lite spel :D
 
   Bild från Flower
Jag minns hypen

   Åh jösses, första gången jag såg den här trailern. Det var första gången jag såg videoklipp från de första Pokémonspelen på Nintendo Switch och jag blir återigen helt varm i själen av att se det här. Nu är Let's Go!-spelen inte direkt mina favoriter av alla Pokémonspel jag spelat, men just att se spelen utvecklas till en produkt där du faktiskt kan sitta med en Pokéboll i handen och spela igenom HELA spelet är ju inget annat än en barndomsdröm. Nu köpte jag aldrig den kontrollen själv eftersom jag kände att det skulle vara en onödig utgift, men jag fick ändå möjligheten att för första gången spela igenom hela Kanto på egen hand. Jag äger faktiskt en virtuell kopia av Pokémon Yellow, men de riktigt gamla GameBoy-spelen är inte så lätta att tolka visuellt och jag gav upp ganska fort. Tur det, för det gjorde upplevelsen med Let's Go! bättre än jag annars kunnat önska.
 
 
   Just nu finns det ett annat Pokémon-spel jag längtar desperat efter och känner samma hype för - New Pokémon Snap. Jag hoppades på detta spel lååååångt innan det tillkännagavs och jag GRÄT då jag såg trailern första gången. Pokémon Snap var ett drömspel för mig då jag var liten och jag ägde det aldrig själv utan kunde bara spela det hemma hos andra. Det är liksom drömmen jag alltid haft, att få spela Pokémon Snap själv, och nu kommer en ny version av spelet med ett tillägg av alla nya Pokémon som dykt upp de senaste 20 åren?! Jag kommer kasta mina pengar på Nintendo sekunden som detta spel släpps! Det har än inte ett bekräftat releasedatum, men jag väntar med spänning...
 
 
   Hoppas att ett releasedatum släpps snart. Hypen är hög, men det är ännu bättre då man kan börja räkna ner dagarna!
Goldenleaf Gauntlet - min allra första tävling

   Jag har pratat lite fram och tillbaka om att jag internutbildats på jobbet de senaste månaderna, men jag har inte gått in närmare på vad det handlar om. Vad som hänt är att jag blivit ombedd att gå in i Star Stable Online's team av Game Designers på halvtid och därmed har jag gått en intensiv utbildning nästan dagligen i ett par månaders tid för att kunna arbeta som Game Designer. Kan säga att det är långt kvar innan det är något jag är 100% bekväm med och det finns mycket att lära (och mycket att sabba - den här spelmotorn är INTE lätt att arbeta med!), men samtidigt finns det saker jag nu kan med relativ självsäkerhet och jag har börjat testa gränser på några saker vi aldrig förr utforskat. Hur långt jag kan, är kapabel till och får tänja gränserna får tiden utvisa!
 
   Efter mycket svett, stress och svordomar (och en herrans massa "hey vet någon vad farao som hänt här?" vilket ändå ledde till att vi hittade lösningar på några grejer som legat nedgrävda i evigheter) kan jag nu presentera min första släppta tävling, Goldenleaf Gauntlet! Jag har alltid ÄLSKAT Falsterbo Hunting och ville hemskt gärna introducera Jorvik för den spännande sporten där man från en samlad hoppbana får sträcka ut i terrängen för att sedan återigen ta tillbaka hästen för att ta sig runt inne på hoppbanan. Det har varit en bra lärdom och det var ett sjukt kul projekt trots mycket stopp på vägen för att lösa olika mysterier och det ska bli spännande att lära känna spelmotorn bättre för att kunna tänja mer på de gränser vi satt för vad tävlingar är i Star Stable idag!
 
   Promobild för Goldenleaf Gauntlet - Posering och slutredigering gjort av mig för Star Stables räkning. Allt arbete på bilden tillhör Star Stable Entertainment.
 
   Måste skicka ut ett stort tack till vår fantastiska GM Karoline som visserligen inte längre är med oss på Star Stable, men som kämpade hårt redan för flera år sedan för att jag skulle få hjälp att utbildas till designer och som själv satt med mig under sena kvällar för att börja lära mig spelmotorn. Utan hennes engagemang hade min nuvarande onboarding varit oerhört mycket svårare än den varit ♥
På tal om gårdagens inlägg...

   Jag gick igenom rätt många av mina SSO-bilder igår och insåg att jag hade så galet många bilder som aldrig använts men som är typ oanvändbara. Fotade i områden som idag ser helt annorlunda ut med kameravinklar som är helt hopplösa - jag vet inte vad jag tänkt då jag fotat bilder med fisheye-perspektiv? Då jag fotar i spelet idag vill jag ha så lite fisheye som bara möjligt och vara så nära hästen som det bara går, vilket inte är jättelätt med hur photomode är utformat. Jag har hur som helst rensat rejält, och insett att jag inte har en enda bild på någon av mina magiska hästar i deras magiska former(!). Jag tror det beror på att jag aldrig någonsin använder vildhästfunktionen och det känns lite skumt att glida runt på en magisk häst till vardags? Jag menar, jag rider dem ju gärna då jag typ levlar men om jag bara ska ut och göra något på random i Jorvik så tar jag ALLTID en "vanlig" häst. Gör ni likadant?
 
   Sakura är en av mina favoriter bland de magiska hästarna, men jag har inte en enda bild på henne i magisk form...
 
Utdaterat!

   Sist arenan vid Jorvikstallet hade dressyrstaket uppe passade jag på att ta en massa bilder för att spara till senare. Vad hände med dem? Jo, självklart är de nu utdaterade eftersom vi har nya staket runt banan. Underbart för att de nya staketen ser såååå mycket bättre ut, men jobbigt eftersom jag stör mig på alla mina gamla bilder nu x)
 
   Esme & Elessar bland gamla staket
Trovärdighet

   Bild från Horse Life 2
 
   Okej så flaggorna på hindrena är spegelvända (röd flagga ska självklart vara på höger sida), men nu är det konerna jag menar då jag säger att jag uppskattar Horse Life 2's trovärdighet. Känns det inte rimligt med koner för att visa dig vart du ska under en ridlektion?
   De flesta hästspel jag spelat visar inte sina spelare respekt nog för att belöna dem med minsta trovärdighet för deras upplevelse, så då ett spel faktiskt gör det - tja, det uppskattas åtminstoen av mig!
Hur ser framtiden ut?

   I veckan hölls en pressträff som uppmanade svenska folket att fortsätta jobba hemma året ut - vilket känns bra för min del. Jag hade svårt att ställa om mig till att aldrig träffa andra människor, men nu då jag är van vill jag inte gå tillbaka till mitt gamla liv. Åtminstone inte på ett bra tag. Jag är glad över att slippa att pendla och jag tycker om att kunna planera min dag hur jag vill trots att jag arbetar. Vill jag spendera morgonen i stallet och jobba sent istället? Inga problem, jag kan gå direkt från datorn till sängen på kvällen. Glömt att fixa lunch? Bara att öppna frysen och dra ut en matlåda istället för att behöva spendera pengar ute. Har en riktig ångestdag? Behöver inte prata med en enda människa.
   Det finns absolut negativa delar också. Mina stressnivåer är mycket högre än innan, men det beror också på en livsomställning jag just nu går igenom. Det är något jag jobbat på väldigt länge, men jag har inte haft någon tur på den fronten än. Jag är inte riktigt redo av att dela med mig av vad det handlar om - än. Jag räknar med att min livskvalité kommer vara avsevärt högre än idag då det väl händer.
   Oavsett är jag glad över att jag är på en arbetsplats där vi har möjlighet för att jobba på distans, och där mina arbetsgivare tagit pandemin på allvar och sett till att vi inte behövt utsätta oss för onödiga risker. Jag känner att min kreativitet tagit stryk av att inte bara kunna vända sig om och prata med kollegor, utan varje konversation kräver mer energi, men i grund och botten har det här absolut varit den bästa lösningen vi kunnat få.
 
   På tal om att spendera mornar i stallet är det vad jag gjort hela veckan. Momma Duck har skadat sig (liten skada som ledde till några komplikationer, så nu kör vi på metacam-kur) så hennes ägare har varit i stallet minst två gånger per dag och jag har följt med en gång om dagen. Det är en rätt lång resa ut, särskilt för mig, så det har blivit ett riktigt projekt. Därmed har jag inte haft tid för annat än Ducky och jobb den senaste veckan, men det har börjat vända nu. Idag ska jag ut jättesent ikväll (Duckys ägare är bortrest och jag kunde inte få tag i skjuts tidigare - om jag ska åka kommunalt till det här stallet kan jag lika gärna campa där för jag kommer aldrig hem igen), men annars är jag nog mest hemma den kommande veckan. Jag hade tänkt posta ett par videor på min engelska YouTube-kanal, faktiskt. Videor från lite "mörkare" spel som inte kan antas vara riktade mot barn. Vi får se hur den planen går, jag har några videor att rendera åtminstone och jag har verkligen helt tappat fokus över hur jag brukar arbeta med videor. Var ändå nära nio månader sedan sist...
 
   Längtar efter att krama på min favoritpålle idag!

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.