Chrome Pointer

Wow, är det redan helg?

   Jag har precis avslutat jobbet för idag efter att ha tagit en lång paus runt middagstid då jag blev arg för att jag sabbat ett sängbord jag försöker bygga ihop hemma. Nu har jag tre dagar helg och ska försöka att inte jobba för mycket, men efter både givande utbildning idag och intressant möte känner jag att jag kommer behöva smygjobba lite så jag inte glömmer allt jag lärt mig över helgen. Ska åtminstone skriva dokumentation så jag har något att börja med igen på måndag!

   Jag hade ju tänkt börja blogga lite mer ofta, men det går riktigt dåligt, haha. Svårt att komma in i det eftersom det blir långa jobbdagar hemifrån! Den här veckan kom det ny utrustning till SSO i form av uppdaterade westernsadlar och vår första nya tränsmodell på ca 7 år, bosalen. Bosal är inte särskilt vanligt i Sverige, men är ett vanligt huvudlag inom westernridning och dessutom är det vårt första bettlösa alternativ! Ni som har följt mina skriverier i några år vet nog redan att jag är en stor förespråkare för att man ska få skräddarsy sin spelupplevelse med hästen så mycket som möjligt och jag hoppas därmed på att det här är starten på en trend som innebär att vi kan fortsätta släppa utrustning! Om några veckor kommer ytterligare ett par föremål i form av grimmor och senskydd, och medan jag inte bryr mig så mycket om grimmorna har jag önskat mig senskydd i måååånga år. Är verkligen jätteglad över de stora steg spelet tar framåt tack vare grymma insatser från mina kollegor!
 
   Esme & d'Artagnan
 
   Nu iom allt stillasittande har jag fått stora problem med axlarna, vilket varit återkommande i ganska många år nu. Jag köpte därför ett par tröjor från Back on Track i förrgår, och jag hade dem i handen inom 24 timmar (!). Dyrt blev det, men jag kan inte nog uttrycka hur värda kläderna är för mig! Varje gång jag får axelproblem och typ bor i min polotröja har jag blivit bättre mycket fortare än utan den, så jag köpte en till polotröja för att kunna växla dem då de ska tvättas och dessutom köpte jag en "långärmad t-shirt" (kan de inte bara kalla det för "tröja"?) som varit mitt favoritplagg sedan jag drog på mig den igår. Guld värt! Om ni liksom jag får datorrelaterade skador rekommenderar jag verkligen Back on Track, även fast det är lite dyrt!
 
 
   Det var allt för mig faktiskt, jag ska ta och knoppa in nu. Tänkte försöka lattja runt lite med videor i helgen COPPA till trots, så håll utkik!




Ett byte

   Jag har nu sålt mina gamla AQH's d'Artagnan och Melody för att göra plats för deras nya versioner istället. Vilken extrem skillnad det är mellan dem! Det är verkligen en otrolig utveckling som skett i Star Stable de senaste fem åren.
 
   d'Artagnan från 2015 vs d'Artagnan från 2020
 
   Melody från 2015 vs. Melody från 2020
 
   Det är först nu jag insett hur extremt gråa de gamla versionerna var! Det är verkligen en extrem färgskillnad. Sen ska vi ju inte ens snacka om animationerna, och det är otroligt att se hur spelet långsam men säkert har funnit en egen stil med hästarna som ligger så fint på gränsen mellan realistiskt och cartoony. Ren och skär magi är det!




Quartern är här och jag är stressad som vanligt

   Quartern är äntligen på Jorvik! Det är inte min personliga favorithäst för att jag föredrar mer högresta och sportiga hästar (jaja, AQH är sportig men inte på det slimmade sätt som då vi snackar om sporthästar i Europa), men det är ÄR vår än så länge bästa häst och det går inte att säga något emot det, haha. Tre unika moves och två unika manstilar samtidigt som det här är den första hästen jag någonsin sett i ett hästspel som rör sig som en häst tränad i olika westerngrenar - fantastiskt roligt! Det är så kul att se hur snabbt våra animatörer utvecklas (vi har många nya animatörer, vilket är jättekul och självklart tillåter för mer roliga grejer då det finns fler som kan hjälpa till!) och våra hästartister är förstås episka som vanligt. Är så sinnessjukt stolt över dem och det arbete de utför!
   (Min favorit är SJÄLVKLART fortfarande Tinkern, men jag får vara partisk för att MIN ponny är en Tinker i spelet, ok?)
 
   Jag ska självklart prata mer om Esmes AQH's, men det kommer i ett annat inlägg!
 
   Jag har fortsatt med min internutbildning (vi ska köra en halvtimme om dagen men det brukar sluta med att vi dubblerar den tiden bara för att man glömmer klockan haha) och den här veckan har det gått SINNESSJUKT fort eftersom jag börjat utföra faktiskt jobb och till och med visat upp det för teamet jag jobbar inom på halvtid nu iom de här nya uppgifterna. Det känns som att hela grejen totalt eskalerade igår för plötsligt hände allt lite mer "på riktigt" och jag är lite i chock över att jag faktiskt begriper vad jag håller på med, haha. (90% av tiden får jag processerna förklarade för mig medan jag nickar och svagt säger "herregud" med diverse fula svordomar insatta för att jag knappt fattar vad jag sysslar med alls) Nästa vecka ska jag börja jaga efter folk som kan feedbacka på mitt arbete, men det är faktiskt inte så mycket jobb kvar innan mitt första projekt är klart... helt sjukt. Då det faktiskt ÄR klart tror jag att jag kan berätta vad det var!
 
   Det har var min sjätte vecka med jobb hemifrån och det är inte en jätterolig upplevelse även om det funkar. Det funkar, men det är ingenting jag trivs med. Videosamtal är oerhört energikrävande och det är jobbigt att inte kunna möta sina vänner face to face. Det är en tuff situation och jag längtar efter mina vanliga rutiner och min vanliga trygghet med hur vardagen ser ut. This too shall pass och jag hoppas på att kunna återvända till mitt skrivbord på SSOHQ mot sommaren igen ♥




Vilken stressvecka

   Usch, korta veckor är jobbiga att komma in i! Trots tidiga mornar och sena kvällar känns det som att jag ligger efter något extremt, förstår inte var tiden tar vägen?
   Jag har fått påbörja min internutbildning nu igen och har en halvtimme schemalagd tid per dag för det, men bara diskussionerna under tiden drar ut det till det dubbla och sen måste jag förstås använda kunskaperna jag nyss lärt mig, haha. Är så himla mosig i huvudet av all ny information, men det är också väldigt roligt och väldigt logiskt då jag väl fattar vad det är jag lär mig. Det var länge sen jag gick i skolan och det märks trots att det här är rätt informellt.
 
   Jag har nu inte spelat Ödesridningen på nästan en vecka - musten gick ur mig lite och jag orkade inte helt plöstligt. Är så trött efter jobbet så det blir väldigt lite spel för mig. Hoppas det blir ändring på det i helgen! Idag fick jag skjuts av mamma för att kunna ta mig till Rusta och fylla på mitt förråd av badrumsartiklar och då passade jag på att köpa en stol till min balkong eftersom jag aldrig haft några balkongmöbler. I maj har jag bott i den här lägenheten i två år, lol. Om vädret håller sig såhär fint kan jag ligga ute på balkongen och spela Nintendo Switch med någon filt över mig i helgen, det ser jag fram emot. Ska börja inreda balkongen på riktigt nu med lite "väggar" eftersom jag tycker det är för mycket insyn, och jag behöver även något slags bord, men efter det kan jag till och med sitta och jobba ute på balkongen vilket vore himla mysigt nu då det är allt trevligare att vara utomhus. Ska bara påminna mig själv om vad jag planerade att köpa till balkongen sent förra sommaren och sen skicka iväg min bonuspappa till IKEA för att köpa in det, hehe.
 
   Det händer inte mycket kul här just nu alltså, men lagom till nästa vecka borde jag ha hunnit ikapp med allt jobb som stressade mig över påsken och då borde allt vara som vanligt igen - men det blir ju tyvärr inte hemskt mycket spelspelande för mig längre, så tyvärr har jag inte mycket att dela med mig av. Nästa vecka kommer ju dock de nya quarterhästarna, vilket jag är hemskt glad över!
 
   Misty & Hilly, två av mina hästar med lite westernaktig look!




En lugn påskhelg

   Man uppskattar inte ledigheten lika mycket då man varit på semi-ledighet i typ tre veckor redan. Jag kan tåla en veckas hemmajobb, men det känns sad att ha det som ett nytt normalt.
   Jag har varit i stallet för morgonfodring både igår och idag, och det känns verkligen i kroppen nu då jag haft så lite stalltid den senaste månaden. Jag red bara i typ en kvart igår men har sanslös träningsvärk och kunde knappt tro hur ont jag hade i sittbenen då jag satt mig i badkaret efter dagens stallbesök, lol. Har varit skönt att få ha en anledning till att vara ute och i rörelse - det känns ganska dött att vara ute och promenera "bara för att" istället för att faktiskt ha ett riktigt syfte med det.
 
   Jag har köpt lite spel på sistone men spelat väldigt lite, i ärlighetens namn. Jag har skaffat ett konto på Epic Games eftersom de erbjuder två nya spel gratis varje vecka och laddat ner några spel genom det, men har inte öppnat något av dem än. På Steam har jag köpt DLC's till både Planet Zoo och Jurassic World Evolution, men bara spelat Planet Zoo än. Glass Masquerade 2 släppte en DLC som jag självklart köpte genast, men jag har inte spelat än eftersom jag vill spara den upplevelsen till någon dag då jag verkligen kan känna lite uppskattning till det magiska spelet. Den DLC'n jag valde till Jurassic World Evolution var Jurassic Park-packet, som jag velat köpa sedan det släpptes.
 
   Har ni några tips på coola spel just nu? Jag har inte planerat att köpa och spela nu, men jag är alltid på jakt efter grejer att lägga till på önskelistan både på Steam och Epic Games Store!
 
   Bild från Flower




Donkey Business

   Bilden och allt ni ser i den tillhör Star Stable Entertainment
 
   Jag såg att några spelare dragit igång en en tagg på Instagram som heter #SSODonkeysWanted och jag som är dökär i våra åsnor gjorde en egen bild för att bidra! Bilden är alltså gjord med medgivande eftersom jag använt assets från spelet, men den lovar inte någonting från företaget Star Stable Entertainment eftersom den är gjord av mig för eget syfte på min fritid.
   Jag älskar tanken på åsnor i SSO och just nu bryr jag mig inte så mycket om HUR vi skulle kunna äga dem - jag vill bara KUNNA äga dem. Känns som att det skulle vara roligast att faktiskt kunna rida dem, men jag skulle vara ok med att ha dem som "sällskap" i hemstallet eller som springande husdjur. Jag vill bara ha en miljon åsnor, okej?




Snart kommer den!

   Bild från Star Stable Entertainment - Posering och redigering gjord av mig. Det var tungt för min dator att posera nio hästar i samma scen men det var värt besväret!
 
   Jag har aldrig varit inbiten i Quarterhästar men den här kommande SSO-hästen har allt ändrat på det, haha! Jag äger redan tre Quarters i spelet, och två av dem ska solklart bytas ut (min bruna d'Artagnan och min isabellfärgade Melody). Är inte klar på min svarta Umbreon, för jag tycker inte den nya svarta passar in i det fack jag alltid placerat Umbreon i. Jag kommer nog antingen byta min Umbreon mot blue roan-hästen istället, eller helt byta ras och ta en svart Andalusier eller något sånt. Jag funderar också lite på att byta mitt flugskimlade fullblodssto Diana mot den flugskimlade Quartern, men jag får fundera vidare på den delen.
   Det finns många unika aspekter med den här hästen och den kommer till SSO den 22 april. Längtar jättemycket efter SSO's första RIKTIGA westernhäst!
 
 
 
   Just nu har servrarna precis stängt inför dagens uppdatering, som startar det solklara westerntemat somovanstående häst uppenbarligen är en del av. Hoppas det blir en snabb uppdatering för jag vill så hemskt gärna få spela veckans uppdatering "på riktigt" och inte bara på jobbet!




Fortsatt hemmasittande

   Som det ser ut just nu fortsätter jag jobba hemma åtminstone hela april, och jag blir inte förvånad om det fortsätter genom hela maj. Jag börjar känna mig lite som ett djur i bur nu, och det är jobbigt att inte träffa människor alls (har träffat två vänner i utomhusmiljöer en gång var sedan vi gick in i "isolering" för snart en månad sedan. Utöver dem har jag bara träffat mina föräldrar ett par snabba gånger. Kul.). Jag var i stallet för första gången på en månad i helgen och det var välbehövligt för psyket - särskilt eftersom Fröken Anka för ovanlighetens skulle betedde sig som en ridhäst och inte en sjövild mustang på jakt från valfri typ av rovdjur, så det var oerhört trevligt.
   Pga Folkhälsomyndighetens inrådan kommer jag fortsatt sitta inne i min lägenhet, gå ut på långpromenad absolut minst varannan dag och bara åka till stallet då jag kan få skjuts. Yay livet. Tvätta händerna och håll er inne om ni kan and all that jazz.
 
   För att öka folkhälsan (för apparently är det bra att se andra människor då och då) har vi blivit ombedda att ha webbkamera igång på distansmöten så mycket som möjligt på jobbet (troligen för att de av oss som inte bor med våra familjer inte ska gå totalt cuckoo) - och jag äger ingen webbkamera. Nu har vi visserligen fått erbjudet att skaffa webbkamera hem genom jobbet men jag känner att om jag nu "måste" skaffa en kan jag lika gärna skaffa en egen som jag ändå gillar om jag mot all förmodan ska använda den till något i framtiden (nej jag kommer aldrig i livet göra en face reveal). Har alltsåledes Googlat runt lite på de rekommendationer jag fått från kompisar men ALLT är slutsålt, lol. Tänker gissa att fler än jag tänkt samma tanke i de här tiderna? Ska fortsatt hålla koll så får vi se vad det blir. Finns inte en chans att jag ska hålla upp mobilen i ögonhöjd under alla möten jag är med på för att se någorlunda vid liv ut.
   Jag har faktiskt plockat undan hela min mikrofonsetup sedan COPPAgate eftersom jag fick så mycket ångest över sättet jag behövde avsluta YouTube på, men om det här fortsätter är jag väl så illa tvungen att släpa fram micken igen ändå. Suck.
   (Finns fortfarande absolut noll information ute om vad man ska ta sig till som content creator i min sits på YouTube. Kul. Om det var någon gång i livet det hade passat att kunna underhålla sig med videoskapande hade det varit nu.)
 
   För att avsluta min klagorant med något mer positivt så blir det lite westerntema på Jorvik på onsdag (will be actual fun), och i morgon släpps en gigantisk patch + en ny expansion till Planet Zoo. Jag har inte spelat på länge men patchen löser lite grejer som jag stört mig på massor, så jag ska köpa packet och spela efter jobbet i morgon! Är faktiskt riktigt taggad på det.
 
   Okapi från en av mina allra första djurparker i Planet Zoo




Det råkade bli en paus

   I ångest, stress och jobb glömde jag lite bort att jag hade en blogg. Whoops.
 
   Jag uppskattar verkligen möjligheten att jobba hemifrån, men samtidigt är det inte bara positivt att slippa pendling och kunna rulla direkt ur sängen till köket för att sedan äta frukost framför jobbmailen. Medan det brukar funka bra med någon vecka hemifrån här och var (då jag är feberförkyld jobbar jag hemifrån och tar bara ut sjukdagar om jag verkligen är riktigt dålig, eftersom jag allt som oftast ändå mår rätt bra så länge som jag sitter still) är det svårt att vara hemma så här länge, och jag har särskilt svårt med att lägga ifrån mig jobbet. Eftersom jag bara har strax under 40kvm att röra mig på hela dagen är det väldigt svårt att "gå hem", särskilt eftersom jag alltid har kvar jobbet uppe. Mitt jobb måste koordineras noggrant och därför har jag alltid en miljon internetflikar uppe som stängs ner en och en då uppgiften den innehåller är avslutad. På jobbet går det bra eftersom jag då startar upp datorn på morgonen och vet exakt vad jag ska göra - hemma innebär det att jobbet liksom aldrig riktigt tar slut. Det är liksom lite för enkelt att tänka "jag kan göra den här lilla grejen nu då jag ändå kommer ihåg den" och sen sitter man där x antal timmar senare. Suck.
 
   Just nu spelar jag SSO varje dag thanks to Soul Riding. Det är precis det som är syftet med Soul Ridingen förstås - att vi ska ha något att göra varje dag. Jag älskar det och om jag kunnat be om något mer hade det varit att ha en till sån aktivitet med någon annan fraktion för att ha mer anledning till att röra mig runt om Jorvik och spela ännu mer. Ska bli jättespännande att se om det kommer liknande funktioner på andra håll i Jorvik en dag! Åtminstone jag som mer än gärna spelar så ofta jag kan hade älskat att ha fler långdragna uppdrag med något slags mål. Sen är det ju förstås uppdateringar varje vecka ändå utöver Soul Ridingen, så självklart blir det ju mer att utforska framöver ;)
   Ayla och Umbra med matchande husdjur är förstås en del av familjen Silverforce nu! De är så otroligt fina. Dock måste jag erkänna att de inte är mina personliga favoriter bland de magiska hästarna, haha, jag gillar faktiskt Sakura och Birch lite mer, men de är verkligen sjukt vackra. Jag är ett stort fan av den nya typen av magiska hästar som har en riktig backstory och lore - ni som varit med ett tag vet ju hur intresserad jag är av jorvikisk lore.
   Något jag däremot inte har gjort är Catherines dagbok. Jag väntar fortfarande på ett uttalande från FTC för att få mer riktlinjer kring videor på YouTube. Det känns liksom dumt att stressa igenom minnesfragmenten och göra en video om ingen kommer kunna se den... så under tiden låter jag det vara helt, faktiskt. Det är dessutom just nu det enda jag inte spelat igenom i hela spelet (har spelat delar av det, men inte allt), så det ger en fin överraskning då det väl är dags, hehe!
 
   Nä ni, en lång fredag väntar med så många uppgifter att jag knappt vet var jag ska börja. Sista rycket innan helgen!
 
   Esme & Richie





Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.