Chrome Pointer

Melodifestivalen 2019 - Topp 10

   Ni som hängt med på mina livestreams under våren vet att jag är Mellofantast och att jag tänkt göra topplistor över mina favoritbidrag i tävlingen. Jag har inte vågat göra det på YouTuba pga copyrightstrikes, men här går det banne mig bra - så här är min topplista på de tio låtar jag tyckte var bäst under 2019 års Melodifestival!
 
10 - Oskar Enestad, I love It
   Kontexten kring den här låten är inte riktigt i topp hos mig, och det är nog inte texten heller. Liksom en ung grabb som säger "låt mig älska vem jag vill, allt är lugnt" - jo, men det är faktiskt lite konstigt att hans tjej är gammal nog att vara hans mamma och blir ihop med en grabb som knappt fått skäggväxt än. Medan jag kan tycka att meddelandet är lite så-så (visst att man kan ha ålderskillnader med sin partner, men då den ena knappt är vuxen och den andra är gammal nog för att ha typ vuxna barn känns det faktiskt lite fel) är låten SÅ CATCHY! Med en annan mening i texten hade jag kanske gillat den mer, men det är en sån där typisk plåga som man kan nynna på i evigheter.
 
 
9 - Jon Henrik Fjällgren, Norrsken
   Jag VILL älska Jon Henrik, men stackarn får inte bra nog låtar! Varför envisas de med en typ autotunad kör? Jojkandet är kraftfullt nog som det är och med rätt melodi bakom sig behövs INGET annat. Jag vill att han ska komma tillbaka och sluta vara så överproducerad. Förbaskade musikproduktion, låt denna fantastiska musiker skina i sin enkelhet! Låten är inte bättre än så här.
 
 
8 - Lisa Ajax, Torn
   Den här låten växer sig snabbt mäktig i refrängen. Sen, vad den här tjejen kan sjunga! Hennes teknik är crazy bananas. Årets bästa ballad i min mening!
 
 
7 - Lovers of Valdaro, Somebody Wants
   Jag trodde det skulle gå bättre för den här låten! Den har gått stadigt i mina hörlurar under året och jag tycker fortfarande det är en nice låt. Jag tror den kanske var lätt bortglömd i årets startfält, men jag tyckte det var en pärla.
 
 
6 - Nano, Chasing Rivers
   Den här låten var kanske inte lika direkt som Hold On, Nanos tidigare bidrag, men jag tyckte nog att den var mäktigare vid närmare lyssning. Älskar den här låten!
 
 
5 - Malou Prytz, I Do Me
   Jag brukar inte gilla girl pop i Mello direkt, men den här gillade jag! Massor till och med. Lika stabilt live som i den inspelade produktionen och jag lyssnar fortfarande mycket på låten.
 
 
4 -  Arvingarna, I Do
   Men på riktigt, VEM var inte glad över att få tillbaka Arvingarna? Alla ville ha en ny Eloise och den här är precis lika trallvänlig. Det finns faktiskt en engelsk version av låten också, men den är inte hälften då bra.
 
 
 
3 - Lina Hedlund, Victorious
   Bästa schlagerdiva-låten på många år! Känns som så klassisk schlagerpop och jag ÄLSKADE den här låten! (Dessutom är den grym att powerwalka till!)
 
 
2 - Anna Bergendahl, Ashes to ashes
   Jag avskydde Annas tidigare bidrag. Jag förutspådde katastrof för This is my life och jag hade rätt - vi glömdes bort i ESC. Anna ville ha revansch och den här låten var SÅ BRA! Jag hade absolut kunnat se den som en vinnare.
 
 
1 - John Lundvik, Too Late For Love
   John tippades som vinnare minuten han tillkännagavs som deltagare i år 2019's Mello och då han framträtt första gången undrade jag vad hypen var om. Jag förstod inte låten! Jag behövde lyssna några gånger till innan jag började få grepp om den, för jag tyckte versen och refrängen lät som två olika låtar. Då jag lyssnat in mig lite på den var den min solklara favorit. GOSPELPOP I MELLO! Guld värt. Synd att Europa inte fattade grejen, men jag älskade låten och framträdandet.
 
 
   Är jag klar här? Såklart inte! Mer Mello-content kommer...


Daniela Silvergarden

Jag tycker Lina Hedlund var bästa bidraget i år, lätt! Allt med Alcazar i nån form blir alltid bra :) Anna Bergendahl och John Lundvik börjar bli vääääldigt uttjatade enligt min åsikt, jag hade gärna bytt dem mot Lina Hedlund och Jon Henrik Fjällgren i radion.
Kul med ett sånt här inlägg, ska bli kul att se vad du hittar på näst :D Kanske göra ett inlägg där du rankar topp 10 låtar du hör på radion? :)

PS. Du är bäst! <3 DS.

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.