Chrome Pointer

*MIN* häst kommer till Star Stable!

   Det började egentligen som ett skämt - åtminstone från min sida. En av mina bästa vänner ansvarar över Hästteamet på mitt jobb, och nån gång för ett bra tag sen sa jag något i stil med typ "ha ha, nu då du är så himla viktig får du väl se till att fixa in "min" häst i SSO". Sen blev det lite av ett stående skämt, tills det var dags för hästproduktionen för december. Där insåg jag att det faktiskt var lite nu eller aldrig - för tekniskt sett skulle det inte vara så tokigt. Så jag frågade lite försiktigt igen och min kompis stirrade på mig som om jag vore dum och sa "yes of course, it's decided, she'd going in!"
 
 
   Klicka på dessa små bilder för att se dem i större format 
 
   På Instagram kallar jag den här hästen för "Momma Duck". Vi har på skoj kallat henne för "Mamma Anka" i åratal, för jag har känt två av hennes föl lika länge som jag har känt henne, och den här hästen är en riktig helikoptermamma. Ni ska få ta del av vår backstory.
 
   Jag har känt den här hästen i en himla massa år. Under de första åren hade jag inte så mycket med henne att göra mer än att hantera henne, och jag tyckte hon var lite hispig, lättkränkt och jobbig att ha att göra med. Hemskt bakrädd, vilket tack och lov blev bättre med åren, men det är inte så lätt att hantera hästar som lätt får panik om något händer bakom dem.
   En sommar för kanske fem-sex år sedan var det jag och en annan tjej som jobbade tillsammans, och eftersom hon börjat arbetsperioden tidigare än mig hade hon börjat rida igång en skadad häst och fick rida varje dag utöver jobbet. Cheferna tyckte det var lite synd om mig så som inte fick någon riding, så jag fick höra att jag skulle rida med på ett bompass, på... gissa vem.
   Jag har ganska dåliga nerver. Det har denna häst också. Jag tror att vi allihopa listat ut att det här skulle gå TOTALT åt skogen, men då jag tog tyglarna kände jag att... jag liksom begrep hur jag skulle rida den här hästen. Under alla de år jag känt henne hade jag ALDRIG sett en ryttare rida henne i form, men det var en häst som var väldigt mycket mer lättriden än jag trott och även min chef kliade sig i huvudet och undrade hur tusan det här gått till. Hästen gillade min ridning och jag gillade att rida henne.
   Den hösten bodde jag kvar på gården och fortsatte rida hästen. Hon var lite knäpp och kunde helt plöstligt börja skena från typ ingenstans då hon trodde sig se eller höra någon läskigt bakom henne, men emellan det var hon fantastiskt rolig att rida. Till slut kom dagen då de hittade en fodervärd som kunde ha henne fram till nästa sommar, så det var med blandade känslor jag fick lämna ifrån mig "min" kära ponny.
   Kvar på gården fanns denna pålles dotter. Speciell ponny. Bakbenen flög åt alla håll, hon var arg på majoriteten av ryttarna - så jag fick prova en dag, bara med instruktionen "trilla inte av". Tog tyglarna. Match made in heaven. Det är något med min ridning och den här blodslinjen på häst. Tyvärr funkade det inte så bra att ha en ponny som bara typ fem pers kunde rida i en lägerverksamhet, så hon såldes året därpå. Sörjer fortfarande min hjärtehäst.
  Så gick väl ett par år, jag fick uppskatta världens finaste ponny på sommartid och hon åkte till sin fodervärd på vintrarna. Jag fick veta om hennes kommande pension ganska tidigt - hon var pigg och fräsch, men över 20 år gammal och det började bli dags att hitta nytt blod till verksamheten. Hennes fodervärd, som känt dåvarande ägare i ca 30 år, köpte henne för en symbolisk summa ("Tur det", har hennes nuvarande ägare sagt mer än en gång, "för i mina ögon är hon ju ovärdelig"), jag fick skritta ut en sväng barbacka på henne under hennes sista morgon på gården och grät ögonen ur mig då hon skulle åka. Jag tänkte att det inte fanns en chans att jag skulle få träffa henne igen.
 
   Året därpå kommer hennes ägare till gården på sitt årliga ridläger, hoppar ur bilen, kramar mig och säger "Nu har jag flyttat henne till Stockholm. Du kommer väl och hjälper mig rida henne nu?"
 
   Den här bilden är helt återskapad från en riktig bild, på mig och henne. Egentligen är hon ganska mycket mindre, men inte i SSO!
 
   I verkliga livet har vi faktiskt inte en aning om vilken ras hon är, eller när hon ens är född. Vi har gissat oss till det mesta. Vi har våra misstankar om att hon är en tinkerkorsning. I verkligheten är hon en D-ponny, medan hon i spelet är väldigt stor. Mer häst att älska alltså!
   Den gamla ankmamman är nu ungefär 24 år gammal och har först nu visat lite knackiga tendenser vi börjat förebygga, men motorn då hon blir upprörd, den finns kvar. Så sent som i torsdags skulle jag skritta ett dressyrpass på ridbanan då fröken häst fick syn på något utanför ridbanan och vips så var Raketankan (Trademark pending) tillbaka från pensionen och jag fick en ofrivillig skentur. Nice. Oavsett vad finns hon snart för evigt i mitt favoritspel!
 
   Jag är så tacksam över att mina kollegor med sådan glädje valde att välja in MIN häst i spelet, och att så mycket kärlek lagts ner på att hennes färg ska vara väldigt lik den hon har i verkligheten. Hon är spelets vackraste häst hittills och jag längtar så efter hennes ankomst till SSO!






Vilda Hawkheart

Så härligt att du får in henne i spelet, vilken lycka <3

Meja

Började typ gråta! Vilken underbar historia! <3

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.