Chrome Pointer

Korta veckor

   Nu har jag två korta veckor framför mig eftersom jag ska vara ledig på fredagarna och resa bort. Medan jag älskar mitt helgjobb (jo, jag tar ledigt för att jobba) tycker jag det är lite (VÄLDIGT) jobbigt att rucka på rutinerna hemma, men det blir bra då jag väl kommer iväg.
 
   Jag har försökt spela lite spel på sistone, men jag tacklas med inflammation i axeln och är så himla trött på kvällarna så det blir inte särskilt mycket. Jag hade köpt en relativt billig kontroll till mitt Nintendo Switch, som funkade superbra då jag kopplade in det första gången - och efter det totalvägrar det att koppla upp till konsolen. Det var ju 400 spänn i sjön... dock funkar kontrollen då den kopplas till min PC, så jag kan spela med den ändå, fast på fel "konsol". Jääääättenice att spela typ Unravel med kontroll, så mycket mer bekvämt och mer ergonomiskt nu då jag har rätt ont. Jag trodde inte det skulle gå att spela med kontroll på PC faktiskt, hade Googlat lite på det innan, men sen kopplade jag bara in kontrollen och startade spelet och det gick jättebra. Jag började spela Ori & The Blind Forest häromdagen också men ragequittade ganska fort eftersom det lilla kräket till spelarkaraktär INTE ENS KAN HOPPA ORDENTLIGT. Får hoppa in och spela igen då jag jobbat upp ett lite bättre tålamod, för jag vet att många av mina vänner älskar spelet.
 
   Yarny på cykel, från Unravel




Hektisk vecka

   Återigen var det ett tag sedan sist. Den här veckan har varit crazy bananas, typ på alla möjliga sätt. Jag har mest varit jobbfokuserad den här veckan, vilket till stor del beror på stor ändring på mitt jobb i och med kontorsflytt. Känns som att vårt kontor är typ lika stort som Öland och vi har rosa sparkcyklar parkerade lite här och var för att vi ska kunna ta oss runt snabbare. Galet.
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram

This is the office space SSO always deserved to have 😍 This is the sixth in line of the SSOHQ’s I’ve been to, and this one is absolutely gorgeous, magical and nerdy all at once. I mean the saddle wall?!? It’s there for some horsey feeling and for the non-horsey people at HQ to be able to see what some things can look like. And yet there’s also a resting room, a game corner for lunch breaks and after works, a test lab, tons of meeting rooms and kick bikes (!!!) because the office is huge and it takes forever to walk from one end to the other. Here creativity can grow and flow! (Until the team grows out of this space too at least lol) #SSO #StarStable #StarStableOnline #SSOHQ #LifeAtStarStable #StarStableLife

Ett inlägg delat av ✨Esmeralda "Esme" Silverforce✨ (@gamingbyesme) 18 Mar 2019 kl. 8:50 PDT

 
 
   Sen har jag fått tillbaka en gammal skada i axeln, en inflammation som uppkommit genom att jag utför samma rörelser med den hela tiden = datorskada. Jag har jobbat hårt på rehabilitering de senaste två veckorna och det är redan MYCKET bättre, men det gör också att jag försöker hålla mig borta från datorn så mycket jag kan för att ge kroppen en chans att läka ihop. Den här helgen är jag hemma, men kommande två helger kommer jag vara bortrest och kommer knappt se en dator, så det kommer passa bra.
 
   En sak som ändå går bra med axeln är tv-spel med en kontroll. Tänkte se om jag kan koppla in den jag har till datorn eftersom några spel jag spelar har kontrollsupport. Annars så släpptes Unravel 2 för Nintendo Switch typ igår eller något, så det kanske blir något jag vill införskaffa. HELST vill jag först ha första spelet till Switch, men det ser inte ut som att det är planerat att portas över. Synd, men jag har det ändå till PC!
 
   Det var typ allt jag hade just nu - ska inte bli för långrandig iom att jag inte ska sitta för mycket vid datorn. Det händer ändå grejer på mina YouTube-kanaler, så om ni vill se mer från mig kan ni kika in där!




Hej ni!

   Tillbaka efter lite bloggpaus som mest berott på att jag haft en tuff vecka. Har det lite jobbigt just nu men hoppas på ljusare tider.
 
   Hemma tidigt idag, tjoho! Detta på grund av att vi byter kontor på jobbet och vårt internet gick ner tidigt idag, så vi har packat som galna och då allt var klart var det bara att lämna allt till flyttgubbarna. Jag har dragit med mig mycket av mina personliga pryttlar hem för att de inte ska fara illa i flytten, bland annat min sprillans nya ritplatta. (Den gamla gick mystiskt sönder en dag så jag har snyltat på kollegornas ritplattor för att kunna jobba innan den nya anlände haha.) Fick den typ förra veckan så jag sparade alla kartonger för att kunna frakta den tryggt, men självklart fastnade jag i spöregn på vägen hem... kul. Tog mig EN TIMME att komma hem (egentligen ska det ta ca 30 min) bara för att inga bussar har klaffat alls. Så sjukt irriterande, och dessutom körde den buss jag till slut hamnade på fel. På måndag får jag frakta tillbaka grejerna till nya kontoret...
   Vi hade helt enkelt växt ut det kontor vi tidigare var på, trots att vi hoppats på att kunna vara där i ett par år egentligen. Det vi flyttar till nu sägs vara bautastort och vi ska vara där rätt länge, så det ska bli väldigt spännande. Har inte varit där själv än men har fått se bilder och filmer, så nu är man taggad! Tror det kommer bli episkt.
 
   Någon gång snart kommer jag skriva en typ-utvärdering av en ny leksak jag köpt - ett Stream Deck. SÅ COOLT. Vänta ni bara. Men först och främst tänkte jag dela med mig av en video jag postade igår, från ett spel som heter Tap Tap Fish/Abyssrium. (Det har bytt namn fram och tillbaka, trassligt). Älskar detta gulliga men galet beroendeframkallande spel!
 




KLART!

   Äntligen ligger alla videor på Albertas spindelbebisar ute på YouTube. Alla videor är tillagda i bloggens hjälpsektion, som ni hittar genom att klicka på snabbknappen "Hjälp för SSO-spelare" i menyn till vänster. Så skönt att ha det klart - vissa dagar har jag kunnat göra upp till tre videor åt gången, men just nu ligger jag efter med typ alla mina videor på grund av först sjukdom och sedan jobbresa. Det jag MÅSTE göra den här veckan är att spela in första avsnittet av The Spring Riders som ska ut på söndag (det måste jag därmed göra i morgon, för att hinna rendera ut avsnittet, skapa grafik samt ladda upp det på YouTube med allt det innebär), och även fast jag väldigt gärna vill streama kanske jag måste skippa det för att hinna med allt annat jag borde göra. Nåväl, nästa vecka har jag hela helgen på mig att bunkra videor igen.
 
   Nu ser jag fram emot en lång dejt med min säng. Helt SJUKT vad trött jag varit sedan jag kom hem från helgens bravader.
 
   Bild från mitt älskade ABZÛ




Oplanerat

   Igår kom jag hem från jobbet först vid åtta (jag som numera kämpar för att inte sitta kvar för länge lol), så det blev inga videor eftersom jag helt enkelt var för trött. Idag kör jag på mina vanliga arbetstider igen och därmed kommer den sista spindelvideon ikväll!
 
   Bild från Horse Life 2




Fyra dagar här

   Nu är jag i Stockholm i fyra dagar innan jag åker till skogs igen för att jobba med hästar och barn. Hade en ny grupp med barn i helgen och de var sjukt roliga, men den här helgen är det "mina" ungar igen och det var över en månad sedan sist så det ska bli härligt. Den där gnagande rädslan jag hade i mig för att rida har övervunnits litegrann, även fast jag ine känner mig supersäker på den hästen jag hade min ofrivilliga avsittning på. Verkar som att planen är att jag ska rida henne varje dag nu då jag är där så det lär väl gå över någon gång, haha. Eftersom det var ösregn igår dressyrade jag henne lite i ridhuset, det kändes tryggt och bra (även fast vi körde med graman, bomull i öronen och radio på för att överrösta regnet...).
 
   Under de här fyra dagarna ska jag försöka livestreama någon gång (för att det var länge sedan sist och det vore kul), men jag måste också börja spela in första avsnitten av nya serien Star Stable: The Spring Riders som börjar på söndag och idag även spela in, klippa och släppa den sista videon då jag letar efter Albertas spindelbebisar. Ett inlägg med alla videor kommer ligga i bloggens hjälpsektion framöver, och spindlarna är aderade efter område + deras siffra i journalen för att det ska vara så enkelt som möjligt att använda sig av videorna för att hitta allt. Jag kommer göra mer grejer i samma stuk senare, som gyllene stjärnor. Jag vill skapa content som är hjälpsamt och hållbart, alltså fungerar över lång tid.
   Om jag hinner kommer jag även spela igenom sista delen av senaste huvuduppdragen. Jag skulle faktiskt kunna sätta mig på en lunchrast på jobbet och spela, men jag vet att jag vill ha längre tid på mig än så. Hm. Får se hur det blir, men jag hoppas på att hinna med det innan jag åker iväg på fredag morgon!
 
   Throwback till en tidigare storyquest




Masterpost - Albertas spindelbebisar

 
   För att kunna låsa upp spindlarna i sin journal måste man ha utfört uppdraget där man hjälper Profesor Hayden att lista ut varför jättespindeln Alberta har ont i magen samt vara Star Rider.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 




Iväg igen!

   Jag är bortrest över helgen och ska jobba med hästar, så jag ska strax iväg till tåget. Hoppas på lite lugn ridning också eftersom jag åkte i backen sist jag red och sen direkt efteråt åkte på en rejäl influensa och har inte sett en häst sedan dess och har hunnit bli lite rädd. (Mest för just den hästen though, vilket ändå är dumt med tanke på hur pass väl jag känner den.) Inte ok.
 
   Jag har faktiskt INTE spelat igenom alla nya uppdrag i SSO. Jag spelade igenom del 1 och 2 av Saving Anne (vilket är det faktiskt namnet på det senaste kapitlet i huvudstoryn) igår. Då jag hann klart med alla veckans arbetsuppgifter på jobbet kunde jag ta mig tid spela igenom dem i lugn och ro. Klockan blev dock för mycket då jag lyssnat klart på Lisas låt, så jag får spara del 3 till nästa vecka. Det gör inte så mycket, det är ju inte som att jag inte vet vad som händer ;) Dock så har jag inte sett uppdragen på nästan en månad. Jag missade lite då jag var sjuk tidigare i februari och sen då jag kom tillbaka till jobbet undvek jag uppdragen med flit för att få överraskas lite. Ska bli jättekul att spela nästa vecka! Det är mest kameravinklar, ljuddesign och några cinematics som uppdaterats sedan jag såg allt sist, men sånt gör ändå så himla mycket.
 
   Uppdatering sker som vanligt på Instagram medan jag är borta, @gamingbyesme är det som gäller. Hörs nästa vecka!
 
   Esme, Ash och Esmes mycket arbetsglada terrier vallar in Concorde som inte alls vill vara med.





Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.