Chrome Pointer

Esme och Ash genom åren

2011
 
2013
 
2016
 
2018
 
2019
 
 
   Kan fortfarande inte fatta att de där supergamla bilderna som ligger väl sorterade i olika mappar på min externa hårddisk speglar en vardag som en gång fanns i Star Stable. Jag ser bilder med sanslöst mycket posteffekter, älgliknande hästar och giraffhalsar på spelarkaraktären och minns hur mycket jag älskade det här spelet. Sen ser jag bilderna från idag och känner hur mycket mer jag älskar det här spelet nu. Vi har kommit SÅ långt. Det är underbart.
 
   Då starthästen uppdaterades gjorde jag faktiskt en video om det, om ni nu vill ha lite mer perspektiv på hur saker och ting har förändrats... (Tyvärr hade jag ju ingen film från SSO's tidiga dagar, men Höstryttaren var en bra ersättare!)
 




På banan igen

   Jag börjar komma tillbaka till livet igen efter min sjuka tandvärk den senaste veckan. Så skumt att plöstligt ha en till tand?! Haha, människokroppen alltså. Har fortfarande lite ont men mår väldigt mycket bättre!
 
   Jag har bara ett avsnitt till att spela in av My Horse & Me 2 till min engelska YouTube-kanal och nu börjar jag fundera på vad farao jag ska spela in härnäst. Jag har dessutom lämnat över nästan hela min spelsamling till Meli för att hon skulle få testa lite spel så jag måste börja tjata för att få tillbaka mina grejer, haha. Jag kommer snart behöva börja spela in något nytt på svenska också, då Horse Life 2 är klart... Men nån gång den här veckan ska jag försöka spela in mitt senaste topp 10-manus, nu då jag kan prata ordentligt igen. Får se när jag hinner klippa ihop det!
 
   Just nu ska jag sätta mig och spela in ett par avsnitt av Vinterryttaren. Jag ska på workation två helger i rad nu (hoppas att snön håller sig - finns få saker som är lika läskiga som att hantera vinterpigga hästar på isgata haha) så jag försöker ligga långt i förväg med de videor jag kan förbereda så att jag hinner med en och annan livestream också! ^^
 
   Bild från Horsez




Helg, strålande helg!

   Jag insåg igår att anledningen till att jag har haft så sjukt ont i hela käken i veckan är för att mina visdomständer är på väg fram. På kvällen tog jag lite smärtstillande tabletter och kröp ner i soffan framför Netflix medan jag kläckte Pokémonägg i Pokémon Sun. SÅ mysigt! Ska spela in lite olika videor idag men ikväll ska jag göra exakt samma sak och jag ser redan fram emot det jättemycket, haha.
 
   På agendan för resten av dagen idag, då jag redan hunnit med en levlingslivestream, är att spela in några nya videor eftersom jag ska vara bortrest två helger i rad och vill bunkra lite. Ligger bra till i mitt videoschema efter julledigheten då jag kunde fylla på min videobank, men jag ska försöka att ligga så långt före som jag kan nu så det inte gör något om jag blir sjuk, åker bort eller om jag helt enkelt behöver ha en vilovecka från YouTube. Jätteskönt att ha allt klart för minst två veckor framåt och målet är att hålla det resten av året så att jag kan lägga tid på annat också under min begränsade fritid ^^
 
   Bild från spelet Fe!




Spelkväll!

   Igår hade jag typ hälften av mitt gamla stallgäng hemma hos mig på spelkväll. Vi hann med det mesta från The Sims till Wii Sports till MarioKart till Super Mario Odyssey och har planer på att prova typ hur många fler spel som helst, haha. Vi vandrade mellan fyra olika konsoler - PC, Switch, Wii och DS, och jag tror nog att alla fyra satte spår. Mina kompisar är vanligtvis inte särskilt intresserade av spel, men de taggades igång rätt rejält både över mina spelhörnor plus min utfällbara soffa (en bäddsoffa så man kan fälla ut så att det blir som en dubbelsäng, fast fortfarande med soffkuddar) så de lovade allihop att hemsöka mig minst ett par gånger i veckan, haha. Misstänker att det kommer bli både en och en annan spelkväll framöver!
 
   Idag blir det dels storstädning hemma, dels lite nya videoinspelningar så att jag inte kommer efter eftersom jag ska vara bortrest under några helger framöver. Hade tänkt att jag ska stanna hemma heeeeela dagen eftersom jag inte mått så bra i veckan, så förhoppningsvis behöver jag inte gå ut för att handla eller så, hehe...
 
 




Här var vi igen

   Jag har haft lite oflyt i veckan och inte haft tid med så mycket som jag hade velat. Dessutom dras jag med en liten infektion i kinden som jag försöker få bukt med så det gör sjukt ont att både äta och prata. Kul!
 
   Idag köpte jag en Pro Controller till mitt Nintendo Switch. Anledningarna till att jag ville lägga 800kr (!!!) på det lyder som följande:
  • Jag tycker inte att standardkontrollen med joycons är särskilt trevlig att hålla i. Spelupplevelsen är inte lika nice eftersom kontrollen inte ligger så bra i händerna.
  • Jag har känt att batterierna i joyconsen inte håller så länge då man spelar i docked mode, medan en Pro Controller har batteritid upp till 40 timmar.
  • Med en Pro Controller kan upp till tre pers spela t ex Mario Kart samtidigt. Jag funderade på om det var värt att köpa ett extra pack med joycons för att öka upp till fyra, men jag kände att det var mer värt att köpa en Pro Controller eftersom det är en sån jag vill spela med.
   Jag packade upp den på jobbet (sprang ut på lunchen för att köpa den) för att känna igenom den lite och spelade både MarioKart och ABZÛ i några minuter då jag kom hem för att se hur det känns. LJUSÅR bättre än joycons. Synd att den var så sjukt dyr bara, men den känns mycket trevligare att spela med så jag är väldigt nöjd. Dessutom är det löning i morgon så jag behöver inte oroa mig över att det var för dyrt, hehe.
 
   Nu är klockan rätt mycket och jag ska äta middag innan jag städar här hemma. Ska ha gäster i morgon och ha spelkväll, så nu måste jag röja lite här hemma. Tänker dessutom gå och lägga mig väldigt tidigt eftersom jag är otroligt trött - misstänker att jag håller på att bli sjuk och det har jag inte tid med...
 
   Bild från det väldigt gulliga spelet Fe!




Throwback

   En tillbakablick på Sydhovens Ranch, min favorituppdatering förra året. Förutom en drös bilder ni kan kika på om ni vill medan jag nu lagt undan dem i min mapp med använda bilder (för jag har ignen annan användning för dem haha) vill jag bara snabbt nämna Sydhovens anslagstavla. Jag saknar den massor! Tänk vad coolt det vore att ha alla stallsysslor i hela spelet insatta i det här systemet? Skulle älska det! Hoppas det händer en dag.
 
 
           
 
 
           
 
 
        




Måndag

   Jag fick ett tråkigt avslut på gårdagen med dåliga nyheter, men det som har hänt har hänt och jag försöker att inte älta det för mycket även fast det känns i hjärtat. Jag hade rätt mycket stress i kroppen efter att ha fått höra om händelsen och sov jättedåligt, så trots att jag gav mig själv lite extra sovmorgon i morse för att få sova något alls är jag nu jättetrött. Ser redan fram emot att sova.
 
   Igår kväll medan jag försökte distrahera mig testade jag inte mindre än tre hästspel jag aldrig förr provat på. Alla tre går att köpa på Steam och egentligen tycker jag bara att ett av dem var spelbart. Jag tror att Horse Paradise - My Dreaming Ranch är ett jättebra spel för de som gillar mobilspel, men spelet är en direkt port from mobil till PC och jag ogillar verkligen att spela mobilspel. Att slögöra vanliga uppdrag i spelet tyckte jag kändes rätt schyst, men jag fick lite panik över "story quests" där man skulle söka sig runt i ett ormåde man omöjligen kunde hitta i och hästen fastnade ÖVERALLT. Vet inte om jag kommer spela det igen.
   Nästa spel var Horse Riding Deluxe som troligen är det värsta spelet jag någonsin spelat. HEMSKT. Alltså jag vill inte säga sånt om spel, men det var så dåligt att man inte visste om man skulle skratta eller gråta. Jag tror att allt i hela spelet består av inköpa assets, det är inte användarvänligt och hela spelet tycks vara dåligt översatt från tyska. Köp INTE.
   Tredje spelet var Equimagic - Galashow of Horses som är det enda jag kommer fortsätta spela. Det är mer det klassiska "vi vet ingenting om hästar men vi vill göra ett hästspel för att sälja spel till barn", och de har försökt - men då det första man ska göra är att lära sin islandshäst att tölta och spelet glatt berömmer dig då du istället lär den passgång (ja, tölt verkar inte existera i spelet - den passar.), då undrar man hur mycket research de egentligen gjort. Konceptet är dock intressant och jag kommer troligen spela in det på video.
 
   Så det var det. Jag ska spela in ett par videor och sedan jobba ett par timmar till. Jag kommer ha en fin fortsättning på veckan med mycket hästar, så jag hoppas ni får detsamma!
 
   Bild från Horse Life 2, som åtminstone inte försöker påstå att passgång är lika med tölt...




Äntligen ordning på taket!

   Nu har jag slutligen en tv hemma! Jag har lyckats koppla in både Switch och Wii utan problem och jag har varit som ett barn på julafton de senaste dagarna, haha. Den nya tv-bänken är JÄTTESNYGG, den bjuder på mer förvaring hemma vilket ledde till att jag nu inte har något annat löst ute än det som ska in i mitt förråd (då jag väl får tillgång till det), min 49" tv är superfin och så himla lättanvänd och jag harde glömt hur mycket jag saknat att spela spel framför tvn. Det är UNDERBART att spela Pokémon och ABZÛ på en så stor skärm och jag har äntligen fått återuppleva lite barndomsminnen med Wii Sports Resort. Jag har ca 10 spel jag aldrig förr spelat till Wii, så någon gång då jag har gott om tid ska jag börja testa mig igenom dem. Vilket himla lyxproblem - så många spel och så lite tid!
   Har någon av er provat Switch-spelet Go Vacation btw? Vad jag förstått är det en port från Wii U men det ser ut att likna Sports litegrann så jag tror jag skulle kunna gilla det om det nu är en BRA port. Har nån testat det alls, eller ännu bättre, med Switch?
 
   Jag har städat och sorterat hela helgen under de stunder då jag inte har livestreamat (har kunnat köra levlingsrundor nästan varje dag ett tag nu, jättekul!), och nu är jag något otroligt trött. Jättenöjd med lägenheten, men all sortering kräver så mycket tänkande, haha. Nu tänkte jag sjunka ner i soffan med en kopp kaffe och laptopen i knät för att finurla på videomanus framför Netflix. Vi hörs!
 
   Bild från My Horse & Me 2




Svar på vanliga Stream-frågor

   Tack till min klippa Marie för att du hjälpte mig att skriva ihop det här!
 
   Då jag har livestreams är ungefär 80% av frågorna jag får samma frågor som jag får svara på igen, och igen, och igen, och igen. Det blir tyvärr lite tröttsamt till slut, och därmed har ni härmed ett inlägg med alla de vanligaste frågorna jag får i mina streams!
 
Hur gammal är du?
   24
 
Hur länge har du ridit?
   15 år
 
Var bor du och var rider du?
   Eftersom dessa frågor är väldigt personliga vill jag inte svara på det.
 
Rider du helst hoppning eller dressyr?
   Dressyr - jag är väldigt hopprädd!
 
Har du husdjur?
   Inte i dagsläget, men hoppas kunna skaffa då jag bor lite större.
 
Hur många språk pratar du?
   Svenska och engelska. Jag förstår väldigt grundläggande franska och har även pluggat mandarin (kinesiska) i två år.
 
 
Hur ofta streamar du?
   Så ofta jag vill, orkar och kan.
 
När är nästa stream?
   Inte en aning!
 
Hur kan jag använda dina emojis?
   Du måste bli medlem på min kanal. Detta kostar 49 kr i månaden. (Det är YouTube som bestämmer priset, inte jag) För att göra detta måste du vara över 18 år eller ha tillstånd från en förälder.
 
Kan jag stötta din stream på något sätt?
   Ja! Detta kan du göra antingen genom att bli medlem eller genom att lämna en donation. Du måste vara över 18 år för att göra detta, ELLER ha tillstånd från en förälder.
 
Kan jag bli moderator på streamen?
   Jag känner alla mina moderatorer IRL och har valt ut dem för att jag litar på dem väldigt mycket. Det är lättast och tryggast för mig att enbart köra på det konceptet.
 
 
Vilken server är du på?
   Det står ALLTID i nedre vänstra hörnet på streamen.
 
Hur länge har du spelat SSO?
  Sedan 4 oktober 2011.
 
Är du med i en klubb?
  Ja, den heter Night Guards. Jag är INTE klubbägare.
 
Får jag bli din vän i SSO?
  Nej, jag blir enbart vän med spelare som jag känner IRL.
 
Vilken är din favorithäst?
  Ash, min starthäst.
 
VIlken är din favoritras i spelet?
  Jag ändrar mig hela tiden, så jag vill inte säga någon!
 
Vilken är din favoritödesryttare och väktare?
  Linda och Meteor.
 
Hur många hästar har du i SSO?
  Över 70
 
Kommer du ha fanträff?
  Nej, jag trivs inte i större folkmassor och det gäller även i spelet.
 
Hur ofta köper du SC?
  Eftersom jag jobbar på Star Stable och behöver SC för att kunna göra mitt jobb behöver jag inte köpa SC.
 
 
Vad jobbar du med på SSO?
   Jag vet inte om det är något jag kan säga, så för stunden svarar jag inte på det.
 
Hur länge har du jobbar på SSO?
   Ett tag.
 
Vad kan man jobba med på SSO?
   En mängd olika saker som programmering, speldesign, animation, 3D-grafik, 2D-grafik, QA (Quality Assurance, speltestare), projektledning, support, sociala medier etc...
 
Vad ska jag plugga för att jobba på SSO?
   Förslagsvis någon slags spelutbildning!
 
Kan man praoa på SSO?
   Det brukar inte var möjligt, men man kan alltid kontakta support och fråga.
 
Kan du säga något om kommande uppdateringar?
   Nej, eftersom det bryter mot det kontrakt jag har med Star Stable.
 




Eftersom det kommer mer huvudstory...

  ...rätt snart (i januari, alltsåledes), så tänkte jag att jag kan passa på att slänga ut några gamla bilder jag har från sist. Gammal Ash och gammalt Silverglade, eh. Gamla Ödesryttare också - VAD JAG LÄNGTAR EFTER UPPDATERINGEN!
 
 
 
 




Då man vant sig...

   ...är Photo Mode ändå inte jättesvårt att använda. Jag är fortfarande lite ovan - men känns som att man kommer kunna både en och annan cool grej då man kört in sig lite? Det är SÅ mycket roligare att fota i spelet nu då Silverglade strålar såhär underbart!
 
   Esme och Lusitanon Haxorus tränar piaff, och ekorren undrar nog mest vad farao som pågår egentligen




HOPP

   Då jag testade lite grejer med Photo Mode i helgen råkade jag ta den här bilden där min ekorre hoppar samtidigt som min stora häst Mamoswine. Hur söta?!
 
 




Skärpning, Esme!

   Esme & Ash, trogna följeslagare under många år ♥
 
   Under hela 2018 var jag rätt värdelös på att dokumentera min SSO-resa. Jag tror inte ens att jag berättade om hälften av de hästar jag köpte?! Bättring. Sådeså.
   I helgen påbörjade jag lite fotosessioner med några av mina nyare hästar. SÅ. ROLIGT! De hästar jag tog ut då var Mamoswine (min nya Clydesdale som jag just nu levlar i mina levlingsstreams på YouTube) och Pichu (min uppdaterade fjording) och wow vad fina de var i Silverglades nya miljöer! Jag har inte riktigt pallat med att fota hästar som jag gjorde förr under det gångna året, så jag har inte gjort det här på väldigt länge men det var häftigt att börja leta kameravinklar igen, särskilt på platser som nu ser så himla mycket roligare ut än tidigare. Jag tror att en anledning till att jag varit så dålig på att fota nytt har varit dels de uppdaterade kameravinklarna som kom för ett bra tag sen (jag slutade fota i spelet under flera månader och kom aldrig riktigt igång igen), dels att min garderob är så full så det är jobbigt, tidskrävande och omotiverande att rota fram nya kläder för lite variation. Kameravinklarna är nu typ lösta iom photo mode, som jag fortfarande försöker lära mig använda. Det är så coolt, men jag lyckas ALLTID fota i exakt fel moment och måste göra om allting en miljon gånger innan jag får till bilden jag vill ha, haha.
 
   Nåväl, 2019 blir ett episkt år och jag ska bli bättre på att dokumentera mina dagar i spelet. Jag spelar inte så ofta längre (egentligen enbart då jag spelar in videor numera), däremot fyller ju spelet upp större delen av min vakna tid ändå, haha. Inte för att jag klagar - det här spelet är och kommer alltid vara världens bästa i mina ögon!




Zoo Tycoon - det nya, alltså

   För ganska länge sedan köpte jag det "nya" Zoo Tycoon, som är rätt roande samtidigt som det är LÅNGT ifrån lika bra som originalet. MEN, asså de bilder man kan fota i det här spelet?!?!? Det är svårt för en nörd som mig att INTE bli kär, haha. Dock är jag lite less på att jag hann köpa det innan det kom till Steam. Det har nämligen en drös prestationer på Steam, som jag förstås nu inte kan uppnå. Det är också mitt enda spel på Microsoft store eller vad det heter, och det var jättesvårt att lyckas ta mig fram till punkten för att få köpa spelet. Det är jag alltså rätt besviken över, så om jag nu skulle ha lite pengar över någon gång kanske jag köper det på Steam "istället" så jag kan spela därigenom. Vill inte supporta Microsofts sjukt dåliga webbutik, haha...
 
 
 
 
 
 
 
 




Fe

   Som jag nämnde igår har jag börjat spela ett spel som heter Fe. Jag är fortfarande inte säker på om det är ett spel för mig - men jösses i min lilla låda, har ni sett vad vackert det är?
 
 
 
 




Videomallar, bilder och... ledigt?

   Jag har förberett videor så långt i förväg att jag nästan vågar mig på några videolediga dagar nu, haha. Kanske kan lägga tid på att skriva manus istället? Är så glad över allt jag hunnit med över julen!
   Igår satt jag uppe till sent på kvällen och gjorde nya videomallar till några projekt, vilket förhoppningsvis gör filerna lite mindre samt redigeringen lite lättare. Håller på och skissar på concept till en grej, men vet inte om det är något jag kan göra själv eller om jag skulle anlita någon konstnär för att hjälpa mig. Poängen är att jag ska göra en Photoshopfil i en herrans massa lager som jag kan animera sen, och jag vet exakt vad jag är ute efter och jag är inte så orolig över själva animerandet - problemet är bara att jag måste måla så mycket först! Vet inte om jag är duktig nog för att göra visionen på ett bra sätt. Får se...
 
   Nämen, nu kan jag spendera lite tid med nya spel också! Jag testade ett spel som heter Fe häromdagen. Jag köpte det för rätt länge sen på Origin, då det var på rea, men har aldrig kommit mig för att testa det. GALET vackert, men jag är lite osäker om det är ett spel för mig. Jag trodde nog att det skulle vara mer likt ABZÛ, och sen stötte jag på lite läskiga robotar. Jag ska ge det en till chans ändå, men jag vill också bege mig in i Unravel igen. ÄLSKAR Unravel, men jag kom aldrig igenom hela spelet på min förra dator så jag har förstås behövt börja om på nytt igen och inte pallat spela så långt. Det blir också ett projekt!
   Om ni vill se mer om Fe, kolla här nedan!
 
 
 
   Vad annars? Det händer inte så mycket om jag kan skriva om egentligen. Idag släpptes en bild på Starshine på SSO's sociala medier, men jag kommer inte ta upp den förrän tidigt nästa vecka, sårå. Nu ska jag laga sen lunch och sen ska jag SPELA SPEL!
 
   Bild från favoriten ABZÛ




Har jag någonsin varit så välförberedd?

   Under de många lediga dagar som dykt upp i december har jag satsat hårt på att förbereda framtida videor. Jag ligger nu så långt före med allt så jag är glad att jag är så noggrann med att skriva upp allt jag gör, haha, för jag har ingen koll längre! Är så himla skönt, det betyder att jag kan lägga tid på andra projekt ett tag.
 
   Det har ju varit storm över Sverige nu häromdagen, och skogen kring min familjs sommarstuga verkar ha sagt godnatt i och med det. Mamma vaknade häromnatten av att en stor tall gjorde hembesök i vår matsal, och nu är hon kvar där borta för att invänta att elen kommer tillbaka och övervaka arbetet då gubben som äger träden runt vår lilla gård lagar vårt tak. Det betyder att tv-möbeln hon köpt också sitter fast vid sommarstugan så jag väntar nu otåligt på att el och tak och träd ska skärpa till sig så att mamma kan komma hem med min möbel, haha. Verkar som att jag får hem både mor och möbel först nästa vecka, suck.
   (Nu var det ju förstås VERKLIGEN tur att trädet bestämde sig för att landa över vår matsal. Om det istället bestämt sig för att kika in i mor mins sovrum vet jag inte vad som hänt...)
 
   Ja, vad annars. Det händer nog inte så mycket här egentligen. Har varit skönt att vara hemma, men samtidigt blir det skönt att komma tillbaka till kontoret nästa vecka och få lite rutiner igen. Det är nice att kunna jobba hemma, men jag vill aldrig göra det under en för lång period - det är hälsosamt att träffa andra människor ibland, även om jag är rätt antisocial, hehe.
 
   Bild från My Horse & Me 2, som jag just nu spelar på min engelska YouTube. Nytt avsnitt släpptes i morse!




Hej Tjugonitton!

   Jag hade tänkt spendera kvällen igår med videoinspelningar, men folk började skjuta fyrverkerier så förbenat tidigt så jag hamnade framför Netflix istället tillsammans med lite vanligt jobb (börjar kompa in timmar nu så jag kan bygga min tv-bänk då den kommer hem på onsdag, haha). Har längtat ihjäl mig efter att få se Taylor Swifts Reputation Tour, och den släpptes ju på Netflix igår så jag drog på mig mina ljudisolerande hörlurar och NJÖT. Väl spenderad kväll!
 
   2018 års sista video blev en livestream, men den video jag släppte innan det var en recap av året! Då jag började klippa de allra sista delarna av den fick jag sån sjuk ångest och tyckte att det här var det sämsta jag gjort i mitt liv. Sen sa jag åt min ångest att dra åt skogen, klippte klart videon och började fundera på hur jag kan förbättra min videoprocess för att jag inte ska få ångest till att börja med i framtiden. Jag har lite idéer, men jag skulle behöva bli konstnär först, haha. Fasen, jag skulle behöva så mycket mer skills än jag har för att kunna göra verklighet av alla idéer!
 
   Och jag LOVAR att det kommer fler topplistor under det här året. Nu börjar den största skräcken kring den här sortens videor släppa, jag börjar hitta lite rätt och börjar känna att jag vet vad jag behöver göra för att göra produktionen av de här videorna lättare. Ser fram emot att göra fler!
 





Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.