Chrome Pointer

Toss a coin to your Witcher

   För några dagar sedan släpptes nya Netflix-serien The Witcher, baserad på böcker och spel med samma namn (bok först, spel sen, tvärt om från SSO då lol) och jag har redan hunnit se hela serien två gånger. Första gången var jag så sjukt förvirrad genom halva serien och först fyra timmar in begrep jag att allt i serien skedde i helt olika tidslinjer. Då jag tittade på serien en andra gång var det klart mer uppenbart, men jag har svårt att lära mig namn och det gjorde det himla trassligt då samma namn droppades i de olika tidslinjerna och jag försökte luska ut hur farao allt hängde ihop, haha. Under bingewatch nummer två kunde jag uppskatta serien på ett annat sätt eftersom det var så mycket tydligare hur allt hängde ihop, men slutsatsen är att jag tyckte serien var bra nog för att ses minst två gånger. Kanske till och med tre. (Eller så tar jag bara tag i min re-watch av Arrowverse igen eftersom jag tappade bort mig i både Arrow och The Flash för ett par år sedan och har försökt se om serierna från början för att komma ihåg något och tänkte jag skulle göra ett försök att komma in i Legends of Tomorrow på vägen. Supergirl pallar jag nog inte med igen, kom halvvägs in i säsong 2 innan jag gav upp.)
   Jag har inte sett eller läst Game of Thrones, för det känns som att det är en serie med för mycket grafiskt våld för mig. Sure att det var lite gore i The Witcher, men det var ganska tydligt när det skulle ske så jag kunde överleva det ändå. Svårt för mig att dra paralleller mellan serierna då jag inte sett GoT, men jag har hört från andra att den stora skillnaden är att The Witcher spenderar mycket mindre tid med politik. Känslan jag har efter att ha sett serien är att den inte hann komma igång ordentligt och jag är väldigt nyfiken på vad säsong 2 kan erbjuda nu då det verkar som att de viktigaste karaktärerna som ska driva ploten framåt har introducerats.
 
 
 
   Häromdagen såg jag btw ett klipp från min favorittalkshow med Graham Norton (all hail Graham Norton), då Henry Cavill (som spelar huvudrollen i The Witcher) var en av gästerna.
   (Försökte hitta ett kortare klipp från intervjun men det finns inga på nätet än så här har ni det textat istället)
Henry Cavill: I was a big fan of the games and that's how I discovered The Witcher.
Graham Norton: See, I- that's a bit of the world that has passed me by, I have never played a video game. But you get into it, don't you, didn't you- you nearly lost quite an important job.
Cavill: Absolutely, yeah, I was playing a game called World of Warcraft and I missed the call from Zack Snyder telling me that I got Superman.
Norton: But, like did you hear the phone ringing?
Cavill: I did.
Norton: And you choose to ignore it?
Cavill: Absolutely.
 
   Legend, har aldrig relaterat så mycket till en kändis i mitt liv lol.
 
 
   Okej så det som serien lyckats med förutom att få mig att bli lite intresserad av böckerna (december har varit en vidrig månad ekonomimässigt så jag måste vänta till januarilönen innan jag kan köpa böcker) och få mig taggad på nästa säsong som kommer 2021 är att seriens låt Toss A Coin To Your Witcher har satt sig i hjärnan på mig och jag går runt och nynnar på den HELA. JÄDRA. TIDEN. Att döma av Tumblrposter och hur mycket låten spelats trots att den inte ens finns på Spotify verkar jag inte vara ensam, haha.
 
 
   Serien rekommenderas med åldersgränsen 16 år.


Wilma

Åhh! The Witcher!! Jag köpte spelet förra året och jag blev något av besatt. Jag har läst 5 and 7 böcker och spelade till och med de två första spelen. Serien är så himla bra gjord och Henry är absolut den bästa Geralt som finns.

Har endast sett halva än så länge, men wow vad jag är imponerad över hur de översatt böckerna till serie! :)

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.