Chrome Pointer

Hej december, o du fattiga månad

   Usch och FY vad jag har gjort av med mycket pengar i december. Tack vare en julbonus på jobbet valde jag att betala av en fjärdedel av allt som var kvar på lånet jag tog från min mamma då jag köpte min lägenhet (mååånga tusenlappar försvann där), sen blev det förstås en del julklappar, lite inköp till hemmet och nu köpte jag även busskort för nästa år. SL, Stockholms länstrafik, höjer sina priser typ varje år numera och därför köpte jag ett årskort NU, för att få 12 månader för det gamla låga priset. Killarna på Pressbyrån var med på mitt spår - den ena killen suckade och sa "ja du vet väl att priset höjs nu" medan den andra vasst svarade "det är ju därför hon köper ett årskort NU begriper du väl"; eh ja, uppenbarligen. 9300kr, hejsvejs... I slutet av nästa år har jag sparat in några tusenlappar på det, men usch vilken trist kostnad det var nu. Dessutom såg jag idag att min hyra höjts (fått noll information om det, kul), så pengarna bara rinner iväg nu. Sjukt tråkigt att se. Snart är det löning ändå, men jag kommer starta nästa år bra mycket fattigare än jag tänkt. Tack och lov startar jag året med två kattkompisar (en underbar kollega som efter fem år på Star Stable bestämt sig för att prova på ett nytt jobb i nytt land kommer lämna av sina katter hemma hos mig på lördag, och de ska bo hos mig i närmare två veckor. Ska bli jättehärligt med ett par fluffiga kompisar hemma, även fast jag är lite nervös för att den ena ska försöka klättra upp på kylskåpet eftersom jag tänkt placera mina blommor där. Litar inte på att han kommer vara snäll mot dem om de står på sina vanliga platser), så själen kommer ändå må bra.
 
   Varför gnatar jag om pengar här undrar ni? Jo, jag vill köpa det nya DLC-packet till Planet Zoo, haha. Det släpptes idag och innehåller fyra nya vinterdjur, bland annat min efterlängtade isbjörn, plus en massa föremål med vintertema. Det är inte så farligt dyrt, "bara" en hundralapp, men nu känner jag att jag behöver hålla lite i pengarna. Har varit lite intresserad av ett nytt DLC till Jurassic World också, men eftersom jag inte spelar det så mycket just nu tänkte jag vänta tills ekonomin är lite trevligare. Annars är det inte direkt några spel jag är intresserad av just nu, men under november passade jag på att köpa några billiga spel på Steam som jag haft på önskelistan länge. Jag brukar passa på då spelen ligger på typ 55-75% rea, det blir ju sällan billigare än så och därför brukar jag slå till om jag känner att det är något jag säkert vill spela vid någon tidpunkt. Exempel på nyligen inköpta spel är Drizzlepath, Ascendance, Gris, Inner Space och The First Tree. Just nu är jag inte så himla spelsugen, men under julledigheten kanske jag tar itu med något av dem.
 
   Här nedan har ni launchtrailern för Planet Zoo-packet jag tänkte köpa vid årsskiftet, btw! Det släpptes alltså idag.
 
 
 
   Vad mer? Jag sitter nu och kämpar med julbockarna i Star Stable. Egentligen borde jag göra det på arbetstid eftersom jag sitter och skriver feedback samtidigt, men jag hinner inte just nu eftersom det är mycket annat som pågår på jobbet. Jag är en av få som jobbar under alla icke-röda dagar, och mer grejer än väntat dök upp nu under de sista dagarna samtidigt som det är mycket möten för att tjuvstarta produktioner för nästa år så att alla kan komma tillbaka efter nyår och typ direkt sätta igång med sina projekt. Jag har inte hunnit sitta vid datorn i mer än någon timme åt gången den här veckan eftersom jag springer runt på möten istället.
   Okej, julbockar. Nejmen jag borde göra det på jobbet eftersom jag jobbar medan jag fångar in dem, helt enkelt. Jag ska fånga nog med bockar för att få ALLA belöningar och skriver ner allt jag kommer att tänka på medan jag spelar för att utvärdera. Värt, men tidskrävande just nu.
   I morgon är det ÄNTLIGEN tinkerdags. Som jag har väntat, i så många år, på den dagen! Är galet taggad på spelet än så länge snyggaste häst och hoppas ni också är det!






Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.