Chrome Pointer

Dammet lägger sig

   Äntligen är julen över, puh. Jag har varit kattvakt i en vecka nu och har kvar katterna till fredag, då de åker hem på morgonen och jag drar iväg på helgjobb direkt efter det. Katterna är hemskt keliga, vilket ställer till det lite för mig eftersom jag är en svag människa och helt tappar fokus på allt annat så fort som ett djur vill att jag ska klappa lite, haha. Det är väldigt tacksamt att ha dem här och de är väldigt lätta att ha att göra med, vilket är skönt då jag inte behöver oroa mig över att de ska vandalisera något om jag går ut ett tag. Den ena katten har dock börjat käka på min favoritblomma som jag försökt gömma på alla möjliga ställen, men jag har fått ge upp kampen för blommans plats i solen och har nu stängt in den i badrummet för att den ska överleva veckan.
   Igår var en "vanlig" jobbdag för mig, men jag skulle träffa några kompisar på kvällen så jag jobbade hemifrån hela dagen tills det var dags för katternas eftermiddagsmat, och efter det drog jag in till kontoret och jobbade sista timmen där för att möta upp med kompisarna i närheten efteråt. Blommorna på kontoret mådde inte jättebra efter en vecka utan omvårdnad, lol. Var skönt att sitta på kontoret i total tystnad, och datorn jag har där är lite mer lämpad för programmen jag använder så det var perfekt att hinna kasta ihop några projekt som varit svåra hemma som jag kan fortsätta på hemifrån.
 
   I SSO har jag stängt nog med getportaler för att få alla belöningar från den stora julbocken, men jag måste stänga typ tio portaler till för att få katten. Är SÅ TRÖTT på julbockar men nu ska jag banne mig avsluta det här projektet. Jag har inte hämtat ut något från högtidskalendern heller, vilket mest beror på att jag har ont om plats i min spelgarderob, som vanligt. Suck. Mina sorteringssystem håller inte längre, haha. Tänkte nu att jag tar alla grejer från kalendern på en gång då den sista gåvan är ute, för att få allt gjort på en gång.
 
   Nämner också nu att på tisdag kommer jag göra alla videor på mina YouTube-kanaler privata, och efter det kommer det alltså inte gå att se dem. Detta gör jag på grund av COPPAs uppdaterade delar, eftersom FTC och YouTube inte lämnat riktlinjer som är rimliga att följa. Jag kommer inte ladda upp något mer på plattformen om detta inte får en lösning.
   Varför?
  • Om jag inte markerar mina videor som "gjorda för barn" riskerar mitt content att bli markerat av YouTubes AI och om de anser att jag försöker smita förbi systemet kan de stänga av min kanal från plattformen. Med tanke på de spel jag gillar att spela är risken överhängande, trots att jag spelar in mina videor med tanken att vem som helst oavsett ålder ska kunna se dem och ha glädje av dem. Om FTC dessutom skulle få nys om videorna och anser att jag bryter mot COPPA riskerar jag böter på upp till ca 42000$ PER VIDEO. 42000$ motsvarar ungefär 420 000kr.
  • Om jag markerar mina videor som "gjorda för barn" kommer alla kommentarsfält försvinna, det kommer inte gå att chatta under livestreams, det kommer inte gå att donera under livestreams, om man prenumererar på min kanal får man inga notiser om nya videor, mina videor kommer inte bli rekommenderade för andra på YouTube och på grund av indragna annonser kommer min inkomst per video minska med mellan 60-90%.
   YouTube har varit ett extra jobb för mig i fem år och inkomsten har varit till enorm hjälp för mig. Med tanke på all den tid och energi jag lägger på plattformen är det inte försvarbart att fortsätta arbeta på det här sättet om jag inte kan få betalt för det, eller få något slags utbyte med de som ser videorna. Varför lägga timmar på videor om ingen kan hitta dem till att börja med? Jag säger ofta att man inte ska jobba gratis, och här går min gräns för arbete vs. payout.
 
   Så dammet lägger sig efter julen, men pga YouTube har hela novemer och december varit väldigt deppiga för mig. Nu är det bara några dagar kvar innan nyåret och först efter det kommer vi veta exakt hur COPPA kommer påverka internet framöver, och jag är fortfarande orolig över att inga medier pratar om ändringen. Vi får se vad som händer, antar jag.
 
   Esme, Anne och Concorde under Röda Snörets Stig i våras






Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.