Chrome Pointer

Språkutmaning

   Igår gick jag förbi en kollega som stod och målade upp något slags diagram på en whiteboardtavla, och då jag kom förbi igen hade han färdigställt en slags kalender tillsammans med en lista på alla på jobbet som inte pratar svenska alls. Det visade sig att han hade blivit utmanad att BARA prata svenska på jobbet under hela september (hans modersmål är engelska) och han hade satt upp en utskriven lista på regler och undantag (typ möten och presentationer samt de kollegor som faktiskt inte kan svenska). Det är helt enkelt för att han vill tvinga sig själv att bättra på sin svenska. Sjukt modigt!
   Jag undrar om man skulle våga med att göra samma grej med sitt eget andraspråk? Jag och och en annan svensktalande kollega spenderade en stund med att prata igenom utmaningens regler med honom och för oss var det JÄTTEKONSTIGT att prata svenska med någon vi bara pratat engelska med egentligen någonsin. (Jag nämnde att han får skälla på mig om jag börjar prata engelska med honom under den här perioden för det är ju helt omöjligt att ha en konversation på två olika språk utan att tappa bort sig och göra fel direkt, haha.) Tänker själv om jag skulle prata enbart engelska på jobbet i en månad - det är nämligen riktigt skumt då man sitter i ett rum med bara svenskar och pratar något annat än svenska. Annan sak är det väl då man åker utomlands för att lära sig annat språk, men vi svenskar är ju ibland lite väl anpassningsbara. Dels är det ju jättebra att vi är så duktiga på engelska, men det är ju minst lika bra att de som flyttar till Sverige får lära sig språket genom att träna!
 
   Det är ju ändå många unga i Star Stables community som är väldigt duktiga på att utmana sig själva i sina språkkunskaper. Särskilt på Instagram och YouTube ser man många unga svenskar som testar på att skriva och prata på engelska, och detsamma gäller även spelare från många andra länder. Något jag tycker är rätt coolt är att ett par stycken jag följer på sociala medier har valt att lära sig svenska just för att SSO är svenskt. Vilken grej ändå! Jag är själv väldigt fascinerad av språk och har många gånger tänkt på att en dag försöka ta upp franska och mandarin igen eftersom det var de språk jag redan hunnit läsa lite tidigare. Våra språkkunskaper hjälper oss att öppna upp för andra kulturer som berikar vår tillvaro genom att vi får en bredare syn på världen. Så tycker åtminstone jag, som jobbar på en arbetsplats med människor från en herrans massa olika länder. Det är en otrolig möjlighet! Dessutom har jag mer och mer insett att vi faktiskt har det hemskt bra här i jämförelse med många andra platser i världen, även om Sverige förstås inte är ett magiskt sagoland.
 
   Språk är coolt, och det är modigt att våga utmana sig själv för att bli bättre på de språk man har tillgång till att lära!
 
   Bild från Horse Life 2


Rose Shadowlee

Åhh, önskar din kollega lycka till! :D

Ann Oaktree

Ja! Du får uppdatera och berätta ifall han lyckades sen! Låter som en sjukt svår utmaning!

Johanna Mcgrove

Hejsan Esme! Jag undrar bara hur mycket lagring sso tar. är rädd för att de ska ta upp för mycket lagring på min nya dator eftersom den inte har så mycket :/

skulle bli tacksam för svar (:

Svar: Enligt Kontrollpanelen tar spelet upp ca 5,8MB. Jag skulle dock gissa på mer. Jag har inte information om specs, men du kan alltid kontakta support för mer info.
Esmeralda Silverforce

Daniela Silvergarden

Hälsa din kollega lycka till :D Det är lite därför jag driver min Instagram på engelska, för att utmana mig själv i mitt första/andra språk som är engelska (är född i USA så engelskan är en del av mig)
Ibland när jag läser svenska böcker försöker jag översätta till engelska för att träna och vice versa, jag kollar på QI och filmer på engelska för att träna mig själv :)

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 24 år och har alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.