Chrome Pointer

Glöm inte att rösta!

   Alla ni som har rätt att rösta i årets val - gör det. Även om ni röstar blankt måste ni rösta. En blank röst är bättre än ingen röst.
 
   Det finns just nu partier som vill göra sig av med kulturer andra än den svenska. Exakt vad svensk kultur innebär kan människorna med dessa åsikter sällan svara på, men det de är säkra på är att de inte vill ha ett mångkulturellt land. Jag ser mig om varje dag på min arbetsplats och ser fantastiska människor från alla världens hörn och påminns om hur många invandrare jag känner - och hur vissa människor vill göra skillnad på dem beroende på var de kommer ifrån. Som att vissa är mer värda beroende på vilket land de kommer från. Jag tänker på de invandrarbarn jag lärt känna genom att jobba som ungdomsledare och hur det finns partier, varav ett i vår riksdag, som inte tycker att dessa underbara, intelligenta ungdomar ska kallas svenska bara för att de inte är födda här, trots att de bott här i hela sina liv och pratar flytande svenska (plus flera andra språk, i flera fall - vilken fantastisk tillgång barnen besitter!). När går gränsen då? Är jag svensk som har rötter i ett annat land genom en av mina föräldrar?
 
   En människa är inte värd mer eller mindre beroende på var personen kommer ifrån, vilken färg personens hud har, vilket kön personen identifierar sig som eller vem personen älskar. Låt personens handlingar beskriva den enstaka individen istället för att smutskasta en grupp människor för vad EN person gör. Det finns inget vi och dem.
 
   Idag ska jag lämna min röst. Jag tänker inte bidra till ett land byggt på hat och segregering. Jag tänker inte bidra till ett bakåtsträvande land som vill hålla tillbaka mina rättigheter på grund av mitt kön. Jag tänker bidra till ett Sverige där vi alla är lika värda människor.
 
   (Jag tror att det finns mycket som kan förbättras i vårt land - men jag tror inte att hat är svaret.)
 
   Sist jag röstade kände jag inte ett obehag inför valet. Det gör jag nu.


Lottie Snöfödd

Jag tycker också att det känns väldigt obehagligt när man ser på alla mätningar som görs, hur ett parti med nazistiska rötter (och med tanke på hur ofta det uppdagas inte riktigt velat släppa) kan bli ett av våra största partier.
Det är fruktansvärt. Dessutom går de till angrepp mot fria pressen. Läste du hur karln uttryckte sig gällande att han ville lägga ner P3 om han var stadsminister?

Jag tycker det är otäckt, men ofta när man säger det till någon som röstar på partiet så får man höra hur fånig man är, och att jag som röstar på Vänstern borde läsa på mitt egna partis historia. Det är skrämmande hur många som väljer att rösta på ett parti, som om de väl kommer till makten inte lär vilja ha flera val. Att rösta är en rättighet, men även ett privilegium som jag är tacksam att jag får ta del av.

Sad life

Jag tror inte att kalla ett parti nazistiskt eller rasistiskt är schyst. Under vår nuvarande regering så har folk som inte uppfört sig fått gå fria, även fast dom har gjort oförlåtliga brott.
Ja, deras historia har rötter i nazistiska partier, men inte alla i partiet har bakgrund därifrån, inte sant? Självklart ska folk som uppför sig få komma in i landet, jag vet att inte alla som kommer till Sverige är dåliga människor. Men många personer, som jag känner, till och med folk från andra länder som flyttat till Sverige, vill rösta på dom då dom är trötta på allt. Folk som uppför sig vill inte bli dragna över en kant på grund av dom som inte uppför sig.
Jag ska erkänna, jag är inte allt för insatt i valet, men jag vet ändå lite. Jag vet att folk som kommer till vårat land för att skada och utnyttja inte har något här att göra. Folk har blivit skadade och dom som orsakat den skadan, dom går fria, och DET skrämmer mig. Jag vill inte behöva oroa mig över att jag kan bli nästa offer. Kalla mig vad ni vill, men jag står bakom dom, för just nu verkar dom vara det enda alternativet för ett tryggare samhälle... och jag vet att många som röstar på dom, tänker något liknande.

Svar: Tja, nu var det du som drog upp nazism. (Nu har jag inte ens nämnt ordet "rasist" heller, så det kan du gärna också få stå för.) Men om det nu inte är okej att kalla ett parti rasistiskt eller nazistiskt, vad skulle du vilja kalla just Nazistpartiet? Det måtte väl vara detsamma som att använda orden om allt annat som faller inom ramen?Problemet handlar inte om de som kommer hit. Invandringen är inget problem i jämförelse med integrationen. Det är DEN aspekten som inte fungerar. Om människor inte får en chans att bli en del av samhället, eller om det är för svårt, skapas klyftor som sedan är oerhört svåra att bygga över.
Personligen är jag oerhört rädd för människor som identifierar sig som "Sverigevänner". Om du läser igenom vilken Facebooktråd som helst är det dessa människor som genast hotar alla med annan åsikt om antingen avrättning eller våldtäkt, som kallar alla kvinnor som inte håller med dem för fula, nedsättande ord som jag inte ens vill nämna här. Jag har av erfarenhet långt mycket större anledning att frukta fienderna på hemmaplan än de människor som kommer hit sökandes ett bättre liv då de liv de tidigare haft slagits i spillror. Sen finns det självklart rötägg överallt, men det är ett problem i individen, inte var individen kommer ifrån.

Vi har inte ett perfekt samhälle, men i jämförelse med många andra länder har vi ett fantastiskt tryggt samhälle. Det finns saker att förbättra, men det här landet är inte den krigszon vissa försöker påstå att det är. Religionsfrihet, yttrandefrihet, jämställdhet, rätten att älska den man vill och något så enkelt som rösträtt för att jag är kvinna är något som inte alltid har varit en självklarhet genom historien. Det finns partier som gärna kastar mycket av detta genom fönstret för att de ogillar vissa typer av människor. Vad är viktigast - att göra sig av med vissa typer av människor eller att jobba för ett överlag bättre samhälle? Det är så jag ser på saken!
(Att ett parti som inte har en aning om vad en budget är ska kunna planera för ett "tryggare land" utan att ens kunna backa upp det med ordentlig kompetens, arbetskraft och kapital är i min värld inte hållbart, men jag antar att vissa på något sätt ser dessa tomtar i ett helt annat ljus.)
Esmeralda Silverforce

Lola Turtlelee

I år är första gången jag får rösta, tidigare har jag sett fram emot det, men just nu känns det bara som så mycket kan gå fel. Det är läskigt att tänka att vissa inte vill ha ett mångkulturellt samhälle.

Hanna

Vill bara säga att det är otroligt viktigt att rösta! Och bra att du tar upp det på din blogg. Tyvärr är inte en blank röst bättre än ingen röst då den blir ogiltigförklarad och inte förändrar mandatfördelningen i riksdagen. Det enda en blank röst gör är att den höjder valdeltagandet men den har ingen påverkan alls på resultatet :)

Svar: Blanka röster är också viktiga! Om man röstar blankt visar man ju att partierna inte står för samma frågor som en själv, vilket kan sluta i en tankeställare.
Esmeralda Silverforce

Sandra

Suck, detta val alltså. Vid det här laget är jag trött in i märgen på ALLA partier. De bara ljuger, manipulerar och vägrar se över sin egna tröskel. Den politiska eliten får mig att vilja kräkas. Jag kommer att rösta, men det blir troligen blankt.

Jessica

Hej, jag antar att detta är riktat till SD. Jag vill bara göra klart saker o ting att SD INTE vill ta bort invandrare och färgade med ren bakgrund och gott uppförande. SD vill ta bort de personer som utnyttjar Sveriges ekonomi och naivitet då de får gratis pengar som vi svenskar betalar för + det som inte visar intresse för Sverige. Samt så är det inte bra med kulturkrockar då det skapar mycket problem och då menar jag mest muslimer. Enligt muslimer är det okej att våldta tjejer som visar hud (t.ex. tjejer med magtröjor) eftersom det är "haram", Sverige är för tillfället ett av top 10 länder med flest våldtäckter i världen. SD vill göra det tryggt i Sverige. Jag tror inte jag kan ändra dina åsikter och jag säger inte att det är just dina vänner som är det dåliga invandrarna. Dessutom vet jag inte vart du träffar alla dessa ensamkommande flyktingbarn med min mamma är städerska och hon jobbar precis brevid ett hem för såna och jag vill att du ska veta att just nu så är det 20+ åringar som kallas för ensamkommande flyktingbarn och dessutom så vill sd höja kraven för att bli lärare i skolan vilket jag kan förstå då sveriges skolors betyg har sänkt kraftigt eftersom Sossarna lagt ner mer pengar på invandrare än skolan!

Jag läste inte hela texten innan jag skrev detta men du kan gå o läsa på lite!! SD VILL FAN INTE FÖRBJUDA GAYS DE VILL SNARARE STRAFFA DE SOM DISKRIMINERAR GAYS!!! Jag kan se att du redan har målat upp en bild av SD även om du inte vet ren fakta om dem. Jag kommer respektera dina åsikter, och jag hoppas att du respekterar mina men jag respekterar inte att du hatar på sd med osann fakta. Jag kan vara lite mer insatt i politik än andra i min ålder men du som faktiskt får rösta borde veta bättre, o när du bestämmer dig för vem du ska rösta på så ska du alltid lära dig 3 dåliga saker om partiet för inget parti är perfekt. Jag vet mina 3 nackdelar om sd vilket kommer påverka min mamma enormt dåligt och jag vill inte det men jag anser att det är viktigare med ett tryggt sammhälle.

Svar: Jag får tyvärr inte ett särskilt seriöst intryck av din text och att du börjar skrika på mig då du inte håller med mig gör att jag genast vill hänvisa till svaret jag gav på Sad Lifes kommentar. Ett tryggt samhälle byggt på hat och fördomar? Påhopp så fort som åsikterna inte går ihop?(Vet du varför Sverige har "flest våldtäkter i världen"? Vi har ett samhälle som uppmuntrar utsatta personer till att våga anmäla våldtäkter. Våldtäkt är ett hemskt brott som sker i alla länder och har gjort så i alla tider (om du läser på om t ex krig så är våldtäkt ett vanligt skrämselvapen), men i vissa länder är det fortfarande inte olagligt för en man att våldta sin fru, och en offer som anmäler en våldtäkt kan bli oerhört skambelagt av samhället. Deras brottsstatistik är därmed mycket lägre. Majoriteten av alla anmälda våldtäkter sker i hemmet, vilket är varför vår statistik gått upp markant sedan våldtäkt inom giftermål faktiskt blev olagligt. Vissa partier väljer dock att frångå från denna relevanta statistik eftersom det inte passar deras agenda.)

Om du faktiskt pratar med HBTQ-personer tenderar de att vilja undvika en viss grupp människor på grund av deras handlingar och åsikter. Kan ju säga att partiet du nämner är en stor anledning till att mina HBTQ-vänner knappt vågar hålla sina partners i handen då de går på stan längre, att mina vänner som inte har svenska utseenden blir utsatta för rasism och fördomar oavsett hur väl integrerade de är i samhället bara för att de ser ut på ett visst sätt eller kanske råkar ha en dialekt för att svenska inte är deras första språk... Och jag är rätt väl påläst, tack. Jag har dessutom turen att varje dag träffa människor från många olika livssituationer som jag kan diskutera politik med och väga för- mot nackdelar. Källkritik är dock oerhört viktigt. Bara för att jag har läst på om Nordiska Motståndsrörelsen betyder det inte att jag behöver tro på det de säger. Däremot läser jag deras partiprogram och blir vettskrämd över att det finns människor som tror på det. Jag hade ett flertal olika partier som jag kunde tänka mig att rösta på, men också ett par som jag känner står för ett Sverige jag inte vill vara en del av.

En sak jag måste nämna som jag tycker är hemskt intressant är att om man pratar politik med någon som röstar på vilket parti som helst förutom SD kan man alltid diskutera saker som inte funkar i deras politik och som man vill förbättra. Om man tar upp SDs dåliga sidor med en Sverigedemokrat är man genast någon som ska tryckas ner, för SD är det inget fel på, nejnej. Det är läskigt. Faktiskt. Om någon säger till t ex en Socialdemokrat att man inte gillar S skulle denne rycka på axlarna och säga "jahapp". Säg motsvarande till en Sverigedemokrat och denne kommer genast säga att du är dum i huvudet. Det tycker jag säger rätt mycket om poängen med det hela.
(Egentligen ville jag inte nämna något parti vid namn eftersom jag inte vill göra reklam för något av dem, men nu var det du som drog upp namnet och då blev det så.)
Esmeralda Silverforce

Wilma

Såg ditt svar på en annan kommentar: "Problemet handlar inte om de som kommer hit. Invandringen är inget problem i jämförelse med integrationen. Det är DEN aspekten som inte fungerar. Om människor inte får en chans att bli en del av samhället, eller om det är för svårt, skapas klyftor som sedan är oerhört svåra att bygga över." Jag håller med om att integrationen är ett stort problem i Sverige idag, men att 300 000 till migranter ska komma till Sverige de närmaste åren kommer knappast lösa det problemet, det kommer helt klart att försvåra det. Vart ska de bo? (Bostadsbristen kommer ju inte förbättras.) Vad ska de jobba med? (De flesta som kommer hit är inte utbildade.) Hur mycket kommer det kosta? Till och med Stefan "mitt Europa bygger inga murar" Löfvén har ju nu uttalat sig att Sverige tagit emot för många flyktingar (https://www.svd.se/900-s-nya-migrationspolitik).

Finns även folk som inte VILL integreras i Sverige. Hur gör man då? Det är redan svårt att integrera folk från en så annorlunda kultur. (Läs gärna: https://www.expressen.se/debatt/vad-gor-vi-med-dem-som-inte-vill-integreras/)

När folk som kommer från ett extremt religiöst land och kommer till ett sekulärt land som Sverige med helt andra värderingar uppstår problem. Man kan inte bara hoppas på det bästa, för att "mångkultur är bra och exotiskt!" Titta bara på World Values Surveys kulturkarta: https://www.iffs.se/media/1906/culturemap_may2015.jpeg Sverige är längst upp i högra hörnet, länder där de flesta invandringsströmmarna kommer ifrån är längst ner i det vänstra hörnet. Med de stora flyktingströmmarna Sverige har tagit emot gör det ännu svårare att integrera alla. En mer restriktiv invandring hade gjort att människor som kom hit hade kunnat få mer hjälp.

Många röstar på SD pga att man vill ha en hållbar invandring, inte för att man hatar invandrare eller är emot invandring i sig. SD sa för flera år sedan att invandringen under flyktingkrisen 2015 var ohållbar, då tyckte folk att det var ett rasistiskt uttalande, men idag uttrycker fler och fler samma sak, som inte har någon koppling till SD eller har helt andra partisympatier. Det handlar om att behandla invandringspolitik som vilken annan politik som helst.

Sverige har längst vårdköer i Norden, flest fattigpensionärer i Norden och polisen har inte nog med resurser och måste lägga ner de flesta av alla våldtäktsfall, som har ökat de senaste åren. Sverige har ett av de högsta skattetrycken i världen men ändå så är sjukvården kass, pensionärer som jobbat hela sina liv får leva på gatan och regeringen tillsätter Dan Eliasson som polischef som inte har någon polisutbildning, och bekämpar våldtäkter med att dela ut armband. Stora summor har spenderats på att finansiera Sveriges invandring. Okontrollerad massinvandring och välfärdsstaten går inte ihop. Man kan inte ha båda, hur mycket man än skulle vilja. För nej, även ifall mainstreammedia har påstått det så har Sverige inte tjänat på invandringen de senaste åren då det är asylinvandring som dominerat och inte arbetskraftsinvandring. Om man verkligen vill sätta in sig i detta så kan man ju ta en kväll och läsa Joakim Ruists rapport om invandring och ekonomi. Kan även nämna något som denne sa under en intervju om just den här rapporten; Sverige har asylinvandring av humanitära skäl, inte ekonomiska. Och visst ska man hjälpa människor i nöd, men med tanke på att Sverige tagit in mer flyktingar än vad vi faktiskt klarar av så får man ju fundera på till vilket pris? Ska Sveriges invånare lida så att vi kan ha en fortsatt massinvandring? Man talar ju ofta om människovärde när man argumenterar för en fortsatt stor flyktinginvandring. Men vad är värdet på våra sjuka i landet? Barn med handikapp som man inte längre har råd att betala assistans för? Vad är deras människovärde?

Dessutom har regeringen under denna mandatperiod minskat bistånd till krigshärjade länder för att kunna finansiera flyktingmottagandet i Sverige. För 300 kr kan ett matpaket ge mat till en hel familj i ett utsatt område i en hel månad. En ensamkomman

Wilma

(Verkar som jag skrev mer än maxgränsen, sorry, men har mer att säga lol)

Dessutom har regeringen under denna mandatperiod minskat bistånd till krigshärjade länder för att kunna finansiera flyktingmottagandet i Sverige. För 300 kr kan ett matpaket ge mat till en hel familj i ett utsatt område i en hel månad. En ensamkommande i Sverige kostar 300 kr per DAG. Så visst, om godhet är att hjälpa så få människor som möjligt för så mycket pengar som möjligt är väl vår regering godheten själv. Att vi tar emot en liten del av hela världens flyktingar i Sverige hjälper inte till i det stora hela. Kan inte länder folk flyr från stabiliseras så löser man ju inte det faktiska problemet. SD har länge förespråkat detta. För vad är den långsiktiga lösningen? Alla kan ju inte komma till Sverige.

Citerar dig igen: "Jag tänker inte bidra till ett land byggt på hat och segregering." (Under antagande att du menar att rösta på SD är att bidra till ett land byggt på hat och segregering), så finns det nog inget parti som vill mer att bekämpa de parallella samhällena vi har i vissa förorter i Sverige idag än SD. De segregerade områdena har skapats PÅ GRUND AV den okontrollerade invandringen då man ej har haft nog med resurser för att effektivt kunna hjälpa människor som sökt asyl här. Man har också inte ställt nog med krav på folk som kommer hit. Exempelvis att lära sig svenska. Samt så är det ju invandrare i de utsatta områdena som skadas mest av hur Sverige fört sin invandring- och integrationspolitik. När dessa parallella samhällen skapas där Sveriges lagar ej gäller, så utsätts kvinnor för hedersvåld och man inför sharialagar. Detta hör inte hemma i Sverige. Vänstern har länge förnekat att hedersvåld ens existerar. Så det finns anledningar till att SD ökar i popularitet även bland invandrare. För det är dem som utsätts för de värsta konsekvenserna av den oansvariga invandringen. Det är lätt för politiker som bor långt ifrån konsekvenserna av deras politik att godhetssignalera om humanism när de inte behöver drabbas av konsekvenserna.

Det är fakta att vissa invandrargrupper är överrepresenterade i brott så som exempelvis våldtäkt och gruppvåldtäkt. Detta betyder INTE att alla invandrare är kriminella såklart. Och jag har nog höga tankar om Sveriges invånare att tro att de flesta är fullt medvetna om detta, även de som röstar SD. Man kan vara fullt medveten om detta samtidigt som man kan uppmärksamma sådan information. Att blunda för fakta kan bli direkt skadligt. SD verkar vara det enda partiet som tar detta på allvar och är inte rädda för att stiga ut ur vår smala åsiktskorridor i Sverige. Endast 1/5 av utländska våldtäktsmän blir utvisade, vilket är ren skit. Blir man insläppt i ett land utav god vilja från politiker och medborgare och sen sviker den tilliten genom att begå brott så har man inget där att göra. Dessutom har vi i dagsläget tiotusentals illegala invandrare i Sverige idag som gått under jorden. Människor som fått avslag en, två eller ibland flera gånger på sin ansökan, men ändå är kvar. Dessa människor kan trots att de inte har rätt att vistas i landet fortfarande leva på bidrag av skattebetalarnas pengar. Mot valet så har flera partier påstått att det ska nu bli "hårdare tag" och en mer restriktiv invandring, men jag tror de flesta endast litar på att SD är det enda partiet (som sitter i riksdagen) som faktiskt kommer att hålla det löftet.

Sen har vänstern ett konstigt narrativ som grundar sig i något slags självförakt och förakt för Sverige? Där man säger att Sveriges kultur är dålig, eller värre, att den inte ens existerar (vi HAR kultur i Sverige, det är löjligt att påstå något annat.) Och att allt utifrån är fantastiskt och mycket bättre än det Sverige har. Av någon anledning så är det fint och bra när t.ex en palestinier uttrycker nationalistiska tankar, men när en svensk gör det så är det brunt och fult och så kommer naziststämpeln såklart. (Och jag pratar INTE om etnonationalism, vilket jag är helt emot. Utan om att värna om nationen, kultur och språk.) Det är inget fel att ha influenser

Wilma

(Ursäkta att det blev så mycket, sista delen)

Det är inget fel att ha influenser från andra delar av världen, det är bra! Men vissa verkar vilja att Sveriges kultur ska sluta existera. Vad är meningen med att resa och utforska andra kulturer om alla länder är "mångkulturella" och kulturerna har blivit så förändrade och blandade att det inte finns någon distinkt kultur kvar? Vad är det för fel med att uttrycka stolthet över sitt land och sin kultur? Det är som när Polen firade sin självständighetsdag där familjer och även veteraner från andra världskriget gick med. Våran media kallade det för en "högerextrem demonstration" och till och med kallar dessa människor för nazister. Av 60 000 människor så var det kanske 100 människor som uttryckte några nazistiska åsikter, det var dessa människor man uppmärksammade, och sedan sa att resten av de 59 900 människorna också var nazister, när de i själva verket bara firade sin självständighet. Vilket är sådan ofattbar förolämpning mot ett land och folk som var en av de som drabbades allra värst av nazisternas styre, och mot de veteraner som kämpade EMOT nazisterna. Ett skinande exempel på hur allt som inte är "öpnna gränser, öppna hjärtan!" idag kallas nazism och rasism.

Fortfarande verkar folk tro att SD vill utvisa alla som inte är blonda med blå ögon. Vilket är skitsnack. SD vill utvisa kriminella och folk som fått avslag, vilket är fullt rimligt. Det är under vår nuvarande regering som människor som bott i Sverige i flera år och som har jobb, vänner och familj i Sverige som blir utvisade pga av små löjliga småsaker som att en tidigare arbetsgivare dröjt med att ansluta personen till företagets tjänstepensionförsäkring, för att ta ett specifikt exempel. (http://centrumforrattvisa.se/nyheter/tayyab-riskerar-utvisning-pa-grund-av-tidigare-arbetsgivares-misstag/)

"...som vill hålla tillbaka mina rättigheter på grund av mitt kön." Gissar att du syftar på att SD vill sänka aborträtten till vecka 12? Förstår att det kan vara något man reagerar på och är själv inte säker var jag står på frågan men är väl värt att påpeka att de flesta aborter görs innan veckan 12 i Sverige redan. "De flesta aborter utförs tidigt i graviditeten. Under 2017 utfördes 84 procent av aborterna före vecka 9 och 55 procent före vecka 7." Källa: http://www.socialstyrelsen.se/statistik/statistikefteramne/aborter Samt att begränsa abort vid vecka 12 är vanligt i resten av Europa. (https://www.dagen.se/sa-ser-abortlagstiftningen-ut-i-eu-s-medlemslander-1.204767) Betyder såklart inte Sverige också borde ha det men kände att det kunde vara värt att påpeka. Som sagt är jag inte säker vart jag står på frågan, men man kan inte hålla med ett parti i exakt alla frågor.

Ser också att du nämnt att man lätt kan tala politik med alla förutom SD:are. Kan väl säga att jag har haft precis samma upplevelser med folk från vänstern, det finns sådant folk på båda sidor. Har bland annat sett "anti-rasister" som hoppats att invandrare som sympatiserar med SD eller bara har en annan åsikt om invandring ska utvisas, då de inte passar in i deras narrativ. Jag går på en skola där nästan alla är vänstersympatisörer och hör dagligen saker som "SD:are kan dö", "SD:are är dumma i huvudet" och att man är en hemsk rasisitisk, fascistisk, homfobisk etc människa om man är SD:are. ¯\_(ツ)_/¯ Handlar väl om vilka kretsar man rör sig i. Dessutom så är det ju SDs torgmötet som blir saboterade och deras valaffischer som blir nedrivna av Ung Vänster bland annat.

Skulle bara till sist vilja rekommendera en bra dokumentär som är en samhällsskildring av Sverige idag. "A Swedish Elephant" som går att se på YouTube. Personer från både vänstern och högern medverkar så man får ta del av varierande perspektiv, vilket fler både vara mer öppna till idag då många idag är rädda att utmana sina förutfattade meningar.

Svar: Tack för din långa kommentar, men som du säkert förstår är det inte möjligt för mig att besvara den i ett kommentarsfält då platsen helt enkelt inte finns (som bevisat av dina tre kommentarer).
Esmeralda Silverforce

Hanna Dolphinshovel

Ja. Det är fruktansvärt! Var på skolan o vi var på stan för att se på valstugor o ställa frågor till partier för ett skolarbete. Så står ett parti där (tänker inte nämna det men det är iallafall inte med i rikstagen men snart, 3,8% röster! Fruktansvärt!) o ska hålla tal. Vi fick godis från alla partier men de som var mörkhyade fick bara tomma godispapper! Vi lämna tillbaka godiset när vi insåg vilket fruktansvärt parti de var! Vi (en 6:e klass) fick svaret när en i klassen frågade vad partiet ville att de ville ha ut alla invandrare (återvandring) för att de bara var brottsliga! De peka tillomed finger åt oss! Usch alltså!

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 24 år och har alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.