Chrome Pointer

Snäppet bättre!

   Jag har faktiskt börjat spela lite Hogwarts Mystery ibland igen. Det är mer drägligt att spela nu då man kan titta på videor för att tjäna in energi - nu är ju spelet nästan spelbart! Jag är fortfarande irriterad på energigränserna, men spelets story i sig är ändå intressant nog för att hålla mig kvar nån gång i veckan. För stunden står jag nånstans i en Hogwartskorridor med Bill Weasley och ska försöka bryta oss in i ett låst valv...
 
   Det gick ju jääääättebra sist man skulle in i the cursed vaults...
Brutna Hästskons Ranch

   Jag hade tänkt skriva om det här redan för några veckor sedan, men som ni säkert har märkt så har jag helt tappat greppet på mitt bloggande, haha. Det faller verkligen i skymundan nu då jag har så många andra projekt på gång.
 
   Familjen Hightower på väg att välkomna Hugh till Sydhoven
 
   Nåväl, krigsveteranen Hugh anlände ju för ett tag sedan till Sydhoven. Han är alltså bror till Holly och ville öppna en ranch där både hästar och människor kan vila upp sig från alla möjliga åkommor. Hugh är en karaktär som jag tror att särskilt amerikanska spelare kan connecta starkt till eftersom väldigt många amerikaner har någon i sin närhet som tjänat i det militära, och dessutom återvände Hugh från sin tjänstgöring med en benprotes. Själv är jag väldigt glad över representationen som kommit in i Star Stable bara på ett år - blinda Rania, det första bekräftade gayparet, en veteran som lidit av PTSD som nu saknar ett ben. Spelets berättelser träffar närmare hjärtat med historier vi känner igen från vår egen värld och det blir med tiden lättare för fler och fler att hitta en karaktär i spelet de kan känna igen sig i.
 
   Jag brukar tjata om att jag älskar att vara en del av att bygga något i spelet. Därmed förstår ni säkert att de här uppdragen var precis det jag längtat efter sen typ... Vingårdens Trädgård. Jag var liiite förvirrad över ett par saker i de här uppdragen, men det mesta berodde på några små buggar som jag sprang på och lyckades komma runt. en allt som allt, JÖSSES vad bra det var! Den uppdaterade Sydhovenmusiken som enbart finns vid ranchen satte en perfekt stämning, det var supermysigt att bygga band till fölis och det var skönt att faktiskt få lite dagliga uppdrag igen (eeeeh ja jag nådde level 22 under det här också).
 
   Snickar-Esme var i sitt esse då hon fick bygga själv!
 
   "Kom igen Balder, följ med farbror Blaze!"
 
   Nu är jag ju inte intresserad av att byta hemstall typ nånsin, men för de som verkligen gillar Sydhoven är jag jätteglad över att det kom ett hemstall också! Utsidan på stallet är enligt min mening den snyggaste på Jorvik. Hela ranchen är ju galet vacker, men stallbyggnaden...
   Men hela grejen alltså, jag kan inte fatta att så mycket material hann produceras till ranchen, haha. Alla skötselstationer, fölet Balder som kan följa efter en runt på stallbacken, lekar med Balder... Jag hade jättekul!
 
   "Är du med, Balder?"
 
   Puh, det här var nog en av årets hittills bästa uppdateringar för min del. Älskade hela grejen! Jag hoppas på att ranchen ska få återkomma med fler hästar eller föl eller människor eller whatever. Hugh är en cool karaktär och jag är glad för Madisons skull eftersom hon fått en cyborg till morbror.
 
   Vill ni dela med er av era tankar kring ranchen?
ALL THE FEELS!

   Ööööh, jag är ett VRAK just nu! Jag köpte ett spel som heter Lantern för EVIGHETER sedan, och igår kväll fick jag för mig att testa det. Testa, fy pyttsan! Jag spurtade igenom det hela (på ca två timmar, vilket är normal speltid för spelet) och kom till slutet för att bara törsta efter mer. Jag ÄLSKADE det!
 
   All färg bleknar bort
 
   Lantern handlar om ett land som lagts i gråskala, och bara en liten rislykta är i färg i denna värld. Medan rislyktan flyger över landet bringar den färg och liv till allt den passerar. Det är verkligen allt spelet är - du är en lykta och flyger fram över gångstigar och fält för att åter tända rislyktorna i alla byar man passerar. Jag tyckte det var helt underbart, vackert soundtrack, fantastiska miljöer. Gillade inte allt kontrollerna i början, men det blev bättre genom spelet.
 
   Höger eller vänster? Det gör detsamma vilken väg man tar, för det går alltid att komma tillbaka igen.
 
    En by, åter i färg!
 
   Jag köpte spelet då det var på rea och jag tror att jag betalade ca 25 spänn för det. Det kostar ungefär 70kr idag, men jag tycker ABSOLUT det är värt priset. Jättehärligt spel som jag absolut tänker spela igen! Om ni vill se mer om spelet, klicka HÄR!
 
 
   Även brustna hjärtan kan läka! Lantern var ett lättsamt men känslosamt och oerhört gulligt spel. Precis sånt som jag gillar!
Fjordis!

   Under mina livestreams den senaste veckan har väldigt många försökt lura ur mig information om den nya fjordhästen. Tji fick ni! Men den kommer alltså inte bara på en onsdag, den kommer nästa onsdag.
   Så sjukt välgjord häst det här är, jag älskar allt från den lilla tjocka näsan till de superfina gångarterna. Älskar dess lite cartoony look, vilket självklart är ett väldigt medvetet designval. Min fjording Pichu ska bytas ut mot brunblacken från videon så fort som jag får chansen.
 
   (Och den är KLAR. Om den hästen ni såg i videon inte var färdig skulle det ha funnits med en disclaimer i videon, men många verkar tro att den fortfarande är halvfärdig av någon anledning.)
 
Glass Masquerade

   Igår morse släppte jag en ny video på min engelska YouTube-kanal. Det som står i fokus är ett spel jag tycker jättemycket om, vid namn Glass Masquerade. Går att köpa på Steam och är inte så dyrt vad jag minns! Kommer en tvåa snart och jag längtar ihjäl mig!
 
Hm, värt?

   Det här kanske blir ett pack jag inte är intresserad av... Tycker inte att jag såg mycket till byggmaterial? Kan det inte bara komma något medeltida/magipack så jag får bygga mer slott plz x)
 
   Vad säger ni, blir ni taggade på det här?
 
Min gaminghörna är klar!

 
   Okejjjj, inte till 100%. 98%. Jag har en sån där ställning man ska skruva upp under bordet som man samlar alla sladdar i för att slippa ha dem på golvet, men jag behöver hjälp från nån som är lite händig för att det ska hända så det dröjer till dess.
   Men annars känns det riktigt bra! Jag hoppas att den nya ljusslingan kommer bidra till lite mer ljus i rummet på kvällarna också, men jag tror nog inte det kommer göra särskilt stor skillnad. Det ser iaf sjukt coolt ut och det var den största anledningen till att jag ville ha den, haha. Det är en sån där slinga som man kan byta färg på, och det finns flera olika inställningar för ljusstyrkan också.
   Jag måste också återigen passa på att hylla mitt skrivbord. Älskar det! Urformningen är så bekväm och alla extra hyllor är så bra för att man ska få plats med allt man behöver. Det enda är kanske att jag kade önskat mig någon krok under topphyllan som är utformad för att man ska kunna hänga upp ett headset. Som ni ser på sladdarna som hänger under topphyllan så finns det där fyra stycken krokar som ingår i bordet, men de är för korta för att man ska kunna hänga ett headset på dem. Jag testade att hänga upp mitt där i början ändå, men det fick en massa fula märken i stoppningen så det kändes inte så kul att förstöra dyra hörlurar. Skulle kanske gå att skruva i en egen krok, men skivan krokarna sitter i är i nån slags metall/alimunium/whatever, så det går ju inte att sätta i grejer hur som helst.
   Sen valde jag tyvärr en lite för stor dator för bordets storlek. Meningen är att man ska ha två hyllor under bordet (till vänster ser ni att jag lagt upp några plastlådor på en), men då vi försökte tråckla in min dator på den ena hyllan så visade det sig att den satt typ tre centimeter för högt upp... så datorn står på golvet och jag fick lov att skruva bort hyllan. Jag har ju en rätt liten lägenhet så jag får inte plats med den nån annanstans, men det hade ju varit bra att kunna höja upp den lite. Samtidigt så är datorn ytterligare en förvaringsyta och min ritplatta ligger på den, eftersom jag inte har nån annanstans att ha den om jag vill ha den inkopplad till datorn så jag kan dra fram den at anytime, hehe.
 
   Sååå... det är typ färdigt! Jag har fått ett Nintendo Wii med en drös spel från en av mina episka jobbkamrater (hon ville bara bli av med det och frågade om jag var intresserad), men jag har ingen tv ^^' Jag har istället placerat mitt keyboard vid väggen där jag tänkt mig ha tv och har tagit upp mitt pianospelande igen istället. Jag kommer inte kunna köpa tv på ett bra tag och mitt nästa sparande går till diskmaskin (asså jag gör seriöst inget annat än att diska, can't do this no more), men då det väl blir tv ska jag allt börja spela tv-spel, hehe. 
7 år

   Idag är det exakt sju år sedan Esmeralda Silverforce satte fot på Jorvik för första gången. Esme och hennes Ash har varit med på en mängd äventyr genom Jorvik, spelvärlden och slutligen arbetslivet. Säga vad man vill men för sju år sedan hade jag aldrig föreställt mig att ett spel skulle kunna prägla mitt liv så mycket samtidigt som jag idag har chansen att själv påverka det.
 
   Grattis på födelsedagen, Esme. Kan inte nog beskriva vad du har betytt för mig under de här åren.
 
 
Sjuk :(

   Vaknade i morse och mådde något SJUKT dåligt. Så länge som jag har suttit still idag har jag mått rätt ok så jag har jobbat hela dagen, men fick ett sjukt yrselanfall och trodde jag skulle svimma för några timmar sedan. Så sjukt äckligt! Hoppas verkligen på att må bättre i morgon.
 
   I morse postade jag en galet lång hemstallstour på min svenska YouTube, och typ samtidigt rullade jag ut videor med alla Sydhovens Ranchs soundtrack på den engelska kanalen. Spåren ska upp på Jorvikipedia. Allihop finns ju förstås även på Star Stables Spotify. Mina favoriter är How To Build Your Ranch och Returning Home, men jöööösses vad bra alla spåren är. Ni har väl hört de båda nya spåren som hör till Fashion Week också, va? (De finns dock inte på Spotify, åtminstone i dagsläget)
   På tal om Fashion Week kommer det avsnitt om det på onsdag samt på fredag. Jag klämde in dem där eftersom jag tänkte få ut en annan bonusvideo nästa måndag. Jag har försökt bunkra videor men ligger ändå efter i mitt schema, vilket suger. Har nu denna helg och nästa helg på mig att rycka upp mig eftersom jag reser bort på helgjobb efter det... Då jag väl har startat igång en inspelning tycker jag det är jättekul, men det tar så mycket emot att ljudtesta och starta om spel och trassla så förbenat mycket innan jag faktiskt kommer till själva spelandet. Finns ju förstås nackdelar med allt man gör, men det är ljudet som dummar sig i två av mina just nu fyra serier som gör att det blir lite motigt att hålla igång. Det är så skönt att spela SSO, kan mina inställningar utantill nu och kan bara köra direkt...
 
   Det var nog med klagomål från Sjuk-Esme. Nu tänker Bittertant Sjuk-Esme kravla ner i sängen och sova i ett par timmar och hoppas på bättre tider. Hare bra!
 
   Alex och Rhiannon
Nya hundar!

   Med Trasiga Hästskons Ranch kom även Rolph, som säljer små söta hundar. Jag köpte alla på studs, hehe. Jag gillar att det var fyra hundar istället för det vanliga tre - jag är rätt trött på att saker alltid kommer i tretal! Förutsägbart, och då det är fyra betyder det att det finns en extra färg att välja på, hehe. Mixa upp 'et ba, mycket roligare då man inte VET att det alltid är x antal av något imo.
 
   Rolph och hundarna
 
   Jag vet faktiskt inte vilken hund som jag gillade bäst. Det var ingen färg som poppade ut extra för mig, så det blir väl att jag använder den som för stunden passar bäst till det hästen har på sig. Det är det värsta med svarta husdjur, haha, de syns knappt då de sitter i en svart sadelväska och jag gillar svart utrustning x)
 
   Har ni köpt någon av de här söta hundarna?

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 24 år och har alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.