Chrome Pointer

Videouppsatser

   Bild från My Horse And Me
 
   Hela min fritid går SÅ segt just nu eftersom jag egentligen bara inväntar på Dagen D (D som i "Dagen Då Esme äntligen flyttar till egen lya" - det är mindre än två månader kvar nu!), men precis som vanligt känner man sig lite kreativ då man inte kan ge utlopp för det.
   Något jag planerar att försöka göra åtminstone ett par avsnitt av under det här året är videouppsatser - alltså sitta och diskutera och utvärdera olika saker som händer/har hänt i spel och gamingvärlden. Två saker som är givna för mig då, eftersom jag är väldigt inriktad på hästspel, är:
  • Dressyr i hästspel
  • Hästskötsel i hästspel
   Det är två rätt stora ämnen som jag tror kan bli väldigt roliga att prata om. Men har ni några andra förslag? Ämnen man kan bygga en stor diskussion runt och väga olika tankar och beslut mot varandra? Nu lovar jag alltså inget, haha, men om ni har en superidé tar jag gärna emot och lägger på idéhögen för att se om det går att göra något av.
 
   Picka till i kommentarerna bara!


Cecilia Gladefield

Ska bli jättekul och intressant att följa :D

Minna Moonchild

Håller med Cecilia, ser verkligen fram emot dessa videor!

Hm, var lite klurigt att komma med förslag på fler ämnen att diskutera runt...

Något som jag funderat på, då jag snart fyller 31, är varför det inte finns fler hästspel som vänder sig till (unga) vuxna.Vi är ju ändå ganska många som är både 20+, 25+ och 30+ som spelar SSO.
Min generation växte upp med dom gamla hästspelen och man vill ju inte sluta spela hästspel för att att man blir äldre. :P

Ett annat ämne är varför en del (eller tom många?) skäms över och inte vill gå ut med att dom spelar tex SSO och andra spel som har en yngre målgrupp.
Ingen reagerar väl om en 30-plussare är besatt av Pokémon men att öppet gilla hästspel verkar vara mer tabu.

M

Jag funderar ibland över varför det görs så få hästspel nu för tiden. Nu är jag 24 och kommer ihåg att för typ 10-15 år sedan var det en mindre explosion med hästspel, medans nu det knappt görs några. Nån idé varför det kan vara så? Inte tillräckligt lönsamt kanske?

Annars som någon annan skrev så känns det som att många spel riktar in till sig väldigt unga vilket gör spelen orealistiska och för enkla. Annars är dressyr ett intressant ämne, provat många olika varianter över åren men vet inte riktigt hur man skulle kunna göra det riktigt bra.

Gillar din blogg mycket :)

Angelica

Jag skulle tycka det vore väldigt intressant att diskutera vad en story i ett hästspel behöver innehålla för att den ska vara bra och även på vilket sätt den berättas. Det finns utrymme för en hel del intressanta kombinationer mellan berättelsen och berättarstilen. Sedan finns alltid debatten om det ska vara ett helt realistiskt hästspel eller med inslag av det övernaturliga. Även andra genrer kan kombineras med hästspel som deckare och äventyr. Vilket lockar flest spelare, ett spel där huvudpersonen utvecklas med sin häst, tar hand om den och åker på olika tävlingar eller ett där man får följa med på ett äventyr eller lösa en gåta? Vad är det positiva och negativa med de olika stilarna? Och som det sagts i tidigare kommentarer om att vända sig till olika åldrar. Hur gör man för att alla åldrar ska finna ett hästspel intressant? Som sagt så tror jag att det finns utrymme för väldigt intressants diskussioner om detta.

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 24 år och har alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.