Chrome Pointer

Nytt The Sims-pack

   I veckan släppte The Sims trailern för sitt senaste stuff pack! Det kommer redan på torsdag. Det här packet har ju varit känt länge och jag har varit så sjukt taggad på det; det har liksom känts fel att bygga hus utan möjlighet till tvätt då man vetat om att det här har varit på väg. Jag tror det har varit en stor anledning till mitt builders block och jag känner att jag har massor av idéer till tvättstugor - och dessutom är föremålen SÅ SNYGGA!
   Det får jättegärna bli torsdag nu, tack!
 
 
 
   Skönt med helg btw - jag har inte hunnit spela SSO sedan senaste uppdateringen! Ska in och spela igenom allt i lugn och ro idag, och kanske även börja leta stjärnor i Mistfall.
Ny almanacka

   För kanske fyra-fem år sedan hittade jag Personligalmanacka.se och blev lite kär i alla alternativ för att göra en helt egen kalender. Dock tyckte jag det var dyrt som farao så jag köpte aldrig något. För två år sedan slog jag på stort och köpte en till slut, och nu har jag nyss fått hem min tredje. Jag kan tycka det är rätt dyrt, ca 300 kr, men det är så snyggt så det är värt det! Jag har nästan drivits till vansinne på jobbet de senaste dagarna då jag väntat på att få hem den här eftersom det för mig är en stor hjälp att kunna skriva upp allt jag har planerat/gjort/behöver göra. Jag har gjort både fram- och baksida i Photoshop och är sjukt nöjd med resultatet, precis som förra året. Förra året fick jag hem min kalender och den var helt vriden i ryggen och gick knappt att öppna, men jag skickade bara ett mail med en bild på kalendern och två dagar senare hade jag fått en ny helt gratis, utan att ens betala frakt. Så glad! Årets kalender var perfekt från början och även fast den påminner om kalendern jag hade förra året har jag bytt ut vissa element och tweakat den för att den ska se ut att vara mer anpassad för sitt format.
 
   På årets kalender har jag:
 • SSO-logga
 • En Wacom Intuos PRO-penna
 • Marodörkartan (HP)
 • En Ultra Ball (Pokémon)
 • Gryffindorbadge (HP)
 • Inskription från Starshine Legacy
 • Pin från MACUSA (Fantastic Beasts, HP)
 • Pin från Captain America (Marvel)
 • Pin från S.H.I.E.L.D. (Marvel)
 • Hogwartsbadge (HP)
 • Deathly Hallows-symbolen (HP)
 • Soul Rider-symboler (Starshine Legacy/SSO)
 • Harpa (SSO)
 
 
Videoschema

   Känns väldigt skumt att inte ha tänkt på blogg på några dagar! Det är ovant. Väldigt.
 
   Jag har knappt rört en dator utanför arbetstid de senaste dagarna för jag har för stunden stora problem med axlarna och behöver undvika vinklarna som blir då man jobbar framför en dator. Inte helt lätt med mitt jobb, menmen... man får kompensera genom att hålla sig borta från datorer i övrigt!
   Det jag tänkte dela med mig av idag är det videoschema som framöver kommer hållas på mina båda YouTube-kanaler. Exakt när det hela sätter in och verkligen är i system vet jag inte riktigt, utan det beror lite på om jag kan sitta framför en dator eller inte.
 
VIDEOSCHEMA
 • Måndag
 • Tisdag - SSO Ride Through på svenska kanalen
 • Onsdag
 • Torsdag - Video på engelska kanalen (kan vara The Sims eller Zoo Tycoon 2)
 • Fredag
 • Lördag - Video på svenska kanalen (just nu Stallets Hemlighet)
 • Söndag - Starshine Legacy på engelska kanalen
   Då jag kommer igång är de alltså de dagar som det ALLTID kommer videor, och sen är tanken att om jag jobbar på andra videor, t ex topplistor, släpps de på en av dagarna då det inte redan händer något. Notera dock att precis som nämnt ovan kanske det tar ett par veckor innan schemat kommer igång på riktigt eftersom jag har svårt att sitta framför en dator just nu.
   För att avsluta det hela har ni här dagens video!
 
"Tävling" till nästa videoserie

   Nästa videoserie på min engelska YouTube, som kommer postas någonstans mellan söndagarna då det förstås är Starshine Sunday, blir en engelsk Let's Play genom My Horse And Me. Exakt när den börjar vet jag inte riktigt än, men det lär väl sätta igång då jag är färdig med Stallets Hemlighet på min svenska kanal.
   Att jag ska välja häst själv så som jag gjorde får några år sedan då jag spelade det här på svenska vore rätt trist, så därför har NI möjligheten att välja häst åt mig!
   Jag är ute efter en pälsfärg, en manfärg och ett namn. Den som föreslagit namnet jag väljer kommer få en shoutout i videoseriens första avsnitt.
 
   För att lämna en kommentar och vara med, klicka här!
 
ZT2 och Stallets Hemlighet

   Jag har börjat spela igenom alla kampanjer i Zoo Tycoon 2 och har spenderat alldeles för många timmar med spelet idag för att låsa upp alla föremål som inte är tillgängliga i spelet från början. Jag är färdig med... tre-fyra stycken tror jag. Är lite för otålig och lite för snabb though, så jag stängde ner spelet då jag failade på en rätt enkel kampanj som jag spelat på i någon halvtimme för att jag gav medicin till ett sjukt djur istället för att ta ett foto på det. Oops...
   Tanken är alltså att jag ska låsa upp alla föremål jag vill ha och sen ska jag börja göra lite nya videor igen.
 
   På tal om videor så släppte jag idag den första videon i en ny videoserie på min svenska kanal. Hade från början tänkt göra det på engelska med svensk undertext för att kunna posta på båda mina kanaler, men jag lät den idén vara och det kanske händer med ett annat spel i ett annat liv.
 
   Jag behöver inga kommentarer om att jag hade fel om vad hästskrället hette på svenska lol, man kan inte minnas allt då man inte kunnat spela spelet på åratal...
 
Ivrig väntan

   Jag planerade att köpa de två nya Pokémonspelen, Ultra Sun och Ultra Moon, redan veckan efter att de kom ut. Men sen fick jag kalla fötter och ville hålla lite i mina pengar... men så hittade jag dem på Webbhallen härsomdagen och de var på en liten rea trots att de är helt nya så jag köpte dem och väntar nu med stor iver på att de ska dimpa ner i brevlådan.
   Mitt hjärta går sönder lite över att de är de sista spelen till Nintendo 3DS. Jag hade hoppats med hjärta och själ att det äntligen skulle vara dags för en remake på Diamond/Pearl/Platinum, mina favoritspel och de spel jag började min Pokémonresa med, och jag tyckte det skulle vara perfekt att göra dem nu, så därför blev jag så besviken då US/UM tillkännagavs. Jag vet att 95% av alla som spelat US/UM ÄLSKAR dem, och om jag inte följt Pokétubers som bara den sedan i november för att få mig en uppfattning hade jag inte köpt spelen själv. Det verkar dock som att de är ett stort nog lyft från Sun och Moon för att vara värda att spela, men det känns ju då å andra sidan surt att ha köpt Sun och Moon eftersom US/UM ändå är så lika dem och ändå bättre.
 
   Samtidigt som jag älskar Nintendo 3DS och mer än gärna hade fortsatt spela på konsolen är jag ju ändå hemskt nyfiken på vad Nintendo Switch kommer innebära för Pokémonserien. Att spela Pokémon utan en dubbelskärm med touchfunktion går knappt att tänka sig för min del, men samtidigt kan en så kraftfull konsol som Switch betyda extremt mycket för spelens prestanda - och sedan X/Y har spelen varit så fruktansvärt bra att det känns som att spelen verkligen är på väg mot rätt håll. Man hoppas ju bara att det håller i sig och att nästa spel inte floppar totalt...
 
   Trailern här nedan var det som till slut fick mig att säga "okej, jag MÅSTE ha de här spelen". Jag ser fram emot den här delen SÅ mycket!
 
Veckans uppdatering

   Veckans uppdatering i SSO är tre GALET fina hästar. Flugskimmeln är nog en ny storfavorit för min del... Min stora barndomskärlek var en flugskimlad connemaravalack som jag red på sommartid så jag känner mig lite glad i själen av den här nya pållen.
 
 
 
Jag kommer bli SÅ fattig...

   Kan The Sims sluta upp med att släppa nya, coola grejer? x) Jag är ju en samlare och vill verkligen ha ALLT i såna här spel, så jag är så illa tvungen att köpa både tvättpacket och det där som jag misstänker kan ha något att göra med utforskning av myter/legender särskilt bundna mot Sydamerika. Denna teaser kom ut på The Sims officiella Instagram igår.
 
   Av alla pack i The Sims 4 tycker jag att bowlingpacket är det som är MINST prisvärt eftersom det är så otroligt inriktat bar på bowling (personligen hade jag tyckt det passat bättre som en del i packet med träningsprylar), men om det där game packet är ens hälften så bra som det med vampyrer... då kan det allt bli spännande!
 
 
 

Check out what’s coming to #TheSims4 this quarter! 💚 💚

Ett inlägg delat av The Sims (@thesims) 2 Jan 2018 kl. 10:15 PST

Spel som väntat länge

   Igår kväll började jag spela Sherlock Holmes: The Devil's Daughter, som jag köpte på Steam för ungefär ett år sedan men inte spelat eftersom min tidigare dator var fullkomligt hopplös. Det här spelet är låååångt från vad jag vanligtvis spelar, men det gör det också väldigt intressant. Än så länge har jag haft sjukt kul med det!
   Jag spelade i gott och väl två timmar och tiden bara flög förbi innan jag blev riktigt febrig igen (har varit febrig under hela julen) och behövde avsluta, och då hade jag redan suttit i fem minuter och varit riktigt irriterad över att gång på gång drunkna i ett träsk så det passade väl rätt bra. Ska bli jättekul att fortsätta genom spelet, men jag kommer nog göra det mot helgen då jag kan börja redan på morgonen. Jag undviker ju i vanliga fall spel där man kan dö/bli jagad och jag blev lite för stressad av att spela det här på kvällstid, haha.
 
   Holmes och Watson
 
   Jag har btw flera gånger fått frågan om det är gratis att skaffa sig ett konto på Steam och svaret är JA, det är det. Och det är verkligen värt det också!
Nytt år och ny Esme

   Nytt år bjuder på nya möjligheter och för min del är det dags att rätt radikalt förändra mina sociala medier. Från och med idag är jag officiellt en del av SSO-teamet och jag arbetar alltså heltid på Star Stable. Exakt vad jag kommer göra där är inte något jag just i dagsläget är redo att dela med mig av, men det lär väl komma fram på ett eller annat vis förr eller senare.
   Jag har nu varit i kontakt med företaget bakom kulisserna i snart tre år och det här var en väldigt naturlig utveckling som skett från tutorial-videor, jobb på mässor och Ambassadörskap. Eftersom jag nu är en del av teamet är jag alltså inte längre Ambassadör.
 
   Vad betyder det då för mina medier?
 • Min blogg har alltid drivts privat och jag har aldrig fått ett öre betalt för vad jag har skrivit på bloggen. Så kommer det förbli och ingenting på bloggen är på något sätt sponsrat av något företag om det inte tydligt framgår i inlägget. (Jag har inget emot att göra reklam för produkter jag gillar, men om jag gör det arbetar jag inte gratis och ni kommer tydligt kunna se om det är ett betalt samarbete eftersom det kommer stå högst upp i inlägget.)
 • Samma sak gäller Instagram och YouTube där jag inte får betalt av något företag för att göra eller säga någonting, varken bu eller bä.
 • Jag kommer skriva mycket mer om andra spel. Åsikter, tankar och funderingar om Star Stable som spel kommer inte ta plats här.
 • Samma sak gäller för mitt Instagramkonto, som sedan i höstas har blivit lite omstrukturerat och nu är mer spelinriktat överlag än bara Star Stable.
 • Det betyder också att frekvensen på uppdatering kommer minska aningen.
 • Mina YouTube-kanaler kommer rulla på i ungefär samma mån som förut. Om någonting i videona är sponsrade av något företag kommer det tydligt framgå i början av videon.
   Detta gäller också:
 • Allt som sker på Star Stable i innehållsväg är sekretessbelagt och jag kommer inte prata om vad som ska hända i kommande uppdateringar eller vad som planeras för spelets framtid.
 • Jag kan inte svara på frågor om värdekoder.
 • Alla mina SSO-medier (blogg, Insta, YouTube) är mina privata kanaler och har inget att göra med mitt nya jobb. Jag kommer och kan därför inte svara på frågor som man egentligen ska ställa till support, utan om sådana frågor når mig kommer jag direkt hänvisa till en länk till supporten.
 • Samma sak gäller med idéer och önskemål till spelet - skicka dem till support så att rätt människor får möjligheten att se dem. Oavsett hur kul det är att hjälpa andra att påverka spelet behöver jag en gräns mellan jobb och fritid :)
   Vissa saker förändras alltså men jag är i grund och botten samma Esme som började gräva sig fram i bloggträsket för fem år sedan. Allt det här är förstås en enormt stor grej och det ligger mycket känslor bakom, men det är ett spännande steg att ta i livet.
   Något i det här som faktiskt inte kommer förändras är att jag är rätt mån om mitt privatliv. Det kommer fortfarande finnas grejer som jag inte tycker är värda att prata om och information som t ex mitt namn har jag aldrig varit intresserad av att ge ut och det är ingen skillnad nu. Det är bara skönt att det respekteras från er :)
 
   Det här är helt ny mark för mig och samtidigt som det är jättekul är det också svinläskigt. Trust me, stay in school och bli inte vuxna, livsfarlig värld där ute! Skämt åsido, det här året har knappt börjat och då ledigheten är över börjar nu ett helt nytt kapitel i livet.
 
 

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 23 år och har alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.