Chrome Pointer

Vad har jag sagt om Ostwind?

   I höstas köpte jag ett spel på Steam som heter Ostwind. Det är ett tyskt spel baserat på en serie som tydligen är superstor i Tyskland, men jag hade aldrig hört om den. Rätt klassisk story vad jag förstått - flicka möter vildhäst som bara hon kan rida och alla tycker hon är svincool för den sakens skull.
   Jag såg några bilder från spelet och blev väldigt intresserad, så jag pundade ut med lite pengar och köpte det. Och... jag blev tyvärr lite besviken. Det är inte ett direkt dåligt spel, men det hade kunnat vara så mycket bättre. Själva ridandet runt är helt okej, skötselsystemet är helt okej (förutom att man är tvingad att göra det alldeles för ofta för att det ska bli kul), tävlingarna är helt okej, storyn är... inte ens okej. Som sagt, inte direkt dåligt... men inte särskilt bra heller.
 
   Ostwind rids med repgrimma genom hela spelet. Cool detalj - men det fanns faktiskt viktigare grejer att åtgärda.
 
   Jag tyckte det var rätt jobbigt att röra sig runt i spelet, för det var så mycket konstiga kollisioner överallt. Tänk typ att du försöker rida bredvid en buske, men busken säger "du får inte gå i mig" och du kan inte gå närmare än en meter även om du försöker. Inte riktigt så extremt kanske (och inte just med buskar, bara ett exempel), men jag hann bli rätt frustrerad.
   Jag tyckte spelets story var tråkig och rätt dåligt skriven. Översättningen från tyska till engelska var inte bra heller, och voice actingen var inte mycket värd, haha.
 
   Två grejer jag gillade var dels ghost racing, vilket betyder att då man tävlar på en ridbana ser man ett "spöke" av sig själv då man red på sin förra bästa tid. Det var stressande, men jag tyckte det var jättekul och det pushade en till att vilja bli bättre. Grej nummer två var en drös collectibles i form av små häststayer över hela området man kan rida runt på. Jag gillar ju sånt, hehe...
 
   Jag var inte jätteförtjust i spelet, me jag har jättemycket mer att säga om det och det förtjänar absolut ytterligare en chans. Jag kommer spela in det på video framöver, men jag vill för miljonte gången påpeka att jag inte kan lova när eller ens om det sker snart på grund av mina väldigt begränsade möjligheter till att spela in film. Såäre!
 
   Spelet går hursomhelst att köpa på Steam om ni är intresserade, men jag skulle råda er att hålla koll på det och inte köpa det förrän det är på rea. Jag köpte det på rea och är glad att jag inte betalade fullpris, för spelet är inte värt så mycket även fast jag hade en rätt ok spelupplevelse på ett par timmar.
 
   Hästskötsel i spelet


Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 24 år och har alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.