Chrome Pointer

Feber igen och nytt spel

   Ja, bättre blev det ju inte. Jag gick upp tidigt i morse och försökte tina upp mig själv i badkaret, men då jag väl kröp upp därifrån var det bara att inse att det hade varit en urbota dum idé att bege mig tvärs över Stockholm för att ta mig till Sweden Horse Show. Det var bara att kravla ner i sängen igen efter att ha hälsat Ylva och Matilda lycka till. De var nämligen i Bonniers monter idag tillsammans med Helena Dahlgren (författaren till Ödesryttar-serien (ja, serien. Bok 2 kommer i mars om allt går som planerat)), och där skulle jag också ha varit egentligen. Det här är första gången på ungefär åtta år jag missar att gå på SIHS, känns lite tomt faktiskt. Oh well, var inte mycket att göra åt den saken.
 
   Idag har jag mest spelat spel för att underhålla mig. Nu på kvällen har jag öppnat upp min bäddsoffa och legat i den för att spela Pokémon Let's Go Eevee! medan jag tittat på "tv" (min laptop som balanserar på ett vingligt bord med YouTube eller Netflix - har inte köpt en tv än), men då jag var lite piggare under dagen har jag suttit uppe vid datorn och spelat Jurassic World Evolution. Jag var jättetaggad på det då jag fick se bilder innan release, men sen då det släpptes var det lite dyrt för att jag skulle ha råd med det för stunden. Recensionerna som kom in runt spelet var inte jättebra heller, så jag lät bli att köpa det. Under Black Friday slog jag till, så jag började spela först idag. (Och spelet är förstås köpt via Steam!)
   Det är... nog ganska annorlunda från vad jag tänkt mig att det skulle vara. Det känns rätt svårt, liksom att det är så väldigt mycket att tänka på, men jag tror att då man väl är van kommer man ha samma stressnivå i det som då man spelar Zoo Tycoon. Det är himla vackert och nu då jag börjar bli lite van vid kontrollerna känns det faktiskt rätt trevligt att spela. Misstänker dock att jag kan behöva ungefär fem speltimmar till innan jag börjar bli bekväm i min roll som dinosaurieparksdirektör. Ja, det är en riktigt titel. (Vi säger så, åtminstone.) Har klockat in på ungefär två timmar, men det kändes som en kvart x) Ser jättemycket fram emot att fortsätta!
 
   Vi går från ett Steam-spel till ett annat! Det finns en drös Disney-spel på Steam, och några har högt nostalgivärde för mig så jag håller lite koll på vad som dyker upp inom Disneymärket. Det finns ett antal spel med prinsesstema där, och jag var rätt nyfiken på om de påminde om Barbiespelen som släpptes då jag var liten. Jag köpte alltså ett paket med alla de där prinsesspelen på en gång då det var någon rea, för att jag ville testa och jämföra. Om ni inte förut köpt Steam-spel i pack, GÖR DET! Man kanske får något spel man inte är intresserad av, men ofta blir det nästan billigare att köpa ett pack med fem spel där man kanske är halvintresserad av tre än att separat köpa de två man vill ha.
   Tillbaka till ämnet, igår installerade jag ett av dem för att testa att spela lite. Offret blev Disney's Princess Enchanted Journey, och jag hade inte höga förväntningar då jag klev in i spelet. Först och främst var det något fel med installationen av spelet, så jag fick göra ett litet Steamhack för att komma in i det alls, hehe. Sen är spelet från 2007, och dessutom riktat till rätt små barn. 2007 var jag tretton år gammal så det hade nog varit perfekt för mig om jag känt till det, haha. Men, jag spelade igenom spelets första kapitel igår och var verkligen positivt överraskad! Det är ett rätt gulligt spel, väldigt simpelt men gulligt. Grafiken är söt, jag tycker spelarkaraktären är just gullig och Disneykaraktärerna man möter är ju gamla klassiker och ger såna nostalgikänslor. Det ska faktiskt bli kul att spela igenom resten av spelet! Jag är ju rätt duktig på att klaga över spel och jag måste säga att jag tycker kontrollerna i spelet är jättekonstiga. Jag har faktiskt förlorat ett par minispel för att alla kontroller har varit bakochfram, vilket förstås förvirrar hjärnan något enormt, haha!
 
   Du spelar som en liten flicka (som du själv får bestämma utseende på, prisa Aideen) som ska rädda ett kungarike från...
 
   ...de här knasiga små gnomerna, som stjäl magi och musik och vem vet vad från alla Disneyprinsessors kungariken.
 
   Ariel var min favorit som liten! Hon är en av fem prinsessor man ska hjälpa, och spelet rekommenderar att man börjar med hennes kapitel. Övriga prinsessor är Jasmine, Snövit, Askungen och Belle. Ska bli kul att testa mer!
 
   Jag hade några Disneyspel för PC som liten, och spel på 90-talet var något helt annat än spel idag, haha. Jag ska faktiskt sätta mig och skriva ett blogginlägg om dem, tänker att det vore lite kul att jämföra mina gamla nostalgispel med det som finns idag! (Jag hittade två av spelen då jag flyttade i våras. Ska se om jag kan få igång dem igen!)


Emma

Åh! Det prinsesspelet spelade jag när jag var liten! Fast jag var så rädd för Askungenbanan

Svar: Jag spelade den mitt i natten, det hjälpte inte haha
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 24 år och har alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.