Chrome Pointer

Steam-rea!

   Vet ni hur farligt det är då det är rea på Steam?! Jag blir ju fattig! (Som om jag inte var det innan...)
 
   Nu i veckan blev det någon crazy bananas-bautarea på Steam och jag köpte DIREKT tre spel - RiME, som jag tyckt varit väldigt dyrt innan, samt The Room och The Room 2 (som båda två kostade ca 5kr styck!!!) Det finns fortfarande en drös spel jag vill ha, men jag måste köpa nya högtalare till datorn och min gamla iPad sjunger på sista versen och måste också bytas ut - och i början av november kommer The Sims 4 Cats & Dogs och det ligger faktiskt högst upp på önskelistan just nu. SKA HA! (Ack den skräcken om det visar sig att Pokémon UltraSun & UltraMoon är bättre än jag trott då de släpps i november, då blir jag ju "tvungen" att köpa dem med x) )
   De spel jag funderar på att köpa på rean nu är Scarlett Mysteries: Cursed Child och Rise of the Tomb Raider. Jag vill ha Ori and the Blind Forest också, men tänkte vänta tills det får nedsatt pris. Har någon av er testat spelen kanske? (Jag vet att några av er har testat Ori och nu är jag sjukt taggad på den dagen jag testar det)
 
   Är så himla glad över RiME - det är ett spel jag velat ha länge nu. Ska bli så sjukt kul att testa! Kommer få dröja lite bara, jag måste installera åtminstone en av mina extra hårddiskar för att fördela utrymme lite bättre nu då jag börjat spela in mer videor igen.
   Här har ni trailern för spelet!
 


Lys

Åhhh ja, adjö till mina pengar! Tänkte skaffa The Witcher 3, har legat på min lista ett tag!

Jag köpte faktiskt Rise of the Tomb Raider på sommarrean, men har inte kunnat köra den än pga att mitt grafikkort är sämst. Men har hört att det ska vara bra, och jag gillade Tomb Raider '13, så tror att det är ett jättebra spel! Om inte annat så är det riktigt snyggt, hah.

Nova Bluebell

Rise of the tomb raider är ett helt underbart spel om man gillar de andra i serien, så otroligt välgjort! Kan varmt rekommendera det och det är lätt värt sina pengar.
Har även spelat ori, ett sjukt fint spel med fin musik, rekommenderas varmt det också!

Elin

Ojojoj nu har jag en hel essä att skriva här!

Ett nytt spel som fått otroligt bra reviews, är relativt kort och faktiskt GRATIS på steam är Doki Doki Literature Club som är... inte vad man väntar sig. Det är inte ett läskigt spel men skaparna varnar ändå om potentiell känslomässig turmoil. Klart värt att spela om man känner att man klarar det.

Trine & Trine 2. De är puzzle-platformer spel där du spelar som trollkarlen Amadeus, tjuven Zoya och riddaren Ponteus och basically fuskar dig igenom varje level så gott du kan genom karaktärernas förmågor och världen runtom dig.

RPGn som du måste testa är ESV: Skyrim (du har säkert hört talas om detta, är ett av de mest populära spelen någonsin), Dragon's Dogma (sjukt coolt spel, dock ganska svårt), Dragon Age Origins och Divinity: Original Sin 2.

Om du gillar spel där valen du gör spelar stor roll i storyn rekommenderar jag Life is strange (handlar om en tjej som inser att hon kan spola tillbaka tiden) och The wolf among us (om du gillar sagor och fabler kommer du gilla detta, ett typ murder mystery spel som följer 'stora stygga vargen' i modern tid).

Övriga nämnvärda spel är Transistor, Portal 1&2, Torchlight 2, The Witches' tea party, Epistory - Typing chronicles, Stardew Valley och Cat Quest. :)

Svar: Tack till tusen för förslagen!
Esmeralda Silverforce

Siri Birchsong

Ori and the blind forest är ett HELT fantastiskt spel! Musiken, storyn, grafiken, allt är så sjukt fängslande och välgjort och jag skulle kunna spela om det hur många gånger som helst. Rekommenderar definitive edition pga några fler och i mitt tycke (något inte alla verkar hålla med om) bättre styrfunktioner samt några extra områden att utforska.

Såg att Elin tipsar om Life is strange som också är ett otroligt välgjort, spännande och engagerande spel som jag verkligen rekommenderar. Tycker dock själv att det kan vara lite svårt att styra karaktären eftersom hon alltid är placerad långt ut till vänster i skärmen (i alla fall var det så för mig?) och det störde jag mig på när jag spelade det.

En spelserie som jag trooor att jag kan ha skrivit här om förut är Rusty Lake-spelen som är surrealistiska och ibland lite obehagliga pusselspel. Grafiken är inte superimponerande men lite charmig. Finns främst på mobil men två av de större spelen finns även på Steam till PC. Kan verkligen rekommendera dem om man gillar surrealistiska historier och pussel som inte alltid är helt logiska men ganska roliga. Mina personliga favoriter är Rusty Lake Hotel, Roots, och Rusty Lake Theatre. Det sistnämnda hör till Cube Escape-serien som består av ganska många mindre escape-spel och är helt gratis.

På tal om surrealistiska/läskiga pusselspel så finns det ett oerhört bra spel som heter Year Walk, det är egentligen ganska likt Rusty Lake men med mer inspiration från nordisk folktro och triljoner gånger snyggare grafik.

Simogo som utvecklat Year Walk har även gjort mobilspelet Device 6 som också har en lite obehaglig vibe men som har mycket mer fokus på text och pussel. Av de pusselspel jag nämnt är nog Device 6 det jobbigaste att klara ut.

Sen har jag precis börjat med ett ganska nytt pusselspel för mobil (märker hur jag gått från att prata om steam-spel till att typ bara prata mobilspel, sorry men är snart klar) som heter The Guides Axiom och det är väl i stora drag ett chifferspel som leker ganska mycket med binära koder, dock krävs inga förkunskaper. Tycker det är ett väldigt snyggt och lagom klurigt spel med en lite mystisk 40-tals-känsla över sig.

Det är väl de tipsen jag har på lut just nu. Ska kolla in RiME för det verkar helt underbart!

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.