Chrome Pointer

Har ni mikrofontips?

   Idag skulle jag egentligen ha haft en drös människor hemma hos mig på fika och allmänt snack, men eftersom alla mina polare är hemskt morgontrötta fick jag besök i två grupper istället, en som dök upp någon gång runt lunch och hjälpte mig med lite datorfrågor (aka. min egen personliga datornisse med sällskap) och en annan grupp som bara allmänt snackade skumma spel och åkte hem för bara en liten stund sedan. Grupp nummer 1 tipsade om en mikrofon jag skulle kunna köpa för att öka kvalitén på mina videor (jag berättade om mina planer på att uppdatera mitt headset), men Grupp nummer 2 sade bestämt att exakt den mikrofonen hade de inga jättebra erfarenheter av. Något som någon av er kan hjälpa till med erfarenheter runt kanske?
 
   Micken som stod på tal var Blue Microphones Snowball, som Grupp 1 hävdade skulle vara perfekt för mig. Grupp 2 höll sig bestämt fast vid att jag borde skaffa mig en Blue Microphones Yeti istället, men den är förstås lite dyrare. Har ni bra tips på mick? Det vore nice att hålla sig under tusenlappen, men just nu planerar jag mest för framtiden och jag sparar så mycket pengar varje månad att det inte blir något större problem att kunna lägga lite pengar på kvalité under början av nästa år då jag är klar med resten av årets stora utgifter :)
 
   Hit me!
 
 


Vendela Cloudvalley

Har själv en Blue Yeti som fungerar utmärkt. Den är också relativt enkel att lära sig så rekommenderar den stort :)
Blue Snowball tror jag också är ett bra alternativ, eftersom man får en väldigt bra mikrofon för ett väldigt schysst pris. Dock slår den inte Yeti's kvalité.
Det finns hundratals andra setups förstås, men enligt mig är många setups för avancerade och jag orkar inte lägga ner timmar av effort för att få ut så bra ljud som möjligt xD
Yeti är nog det bästa långsiktiga valet för din del ;)

Svar: Tack för tips!
Esmeralda Silverforce

Manda

Jag har en Blue Snowball, och tycker helt ärligt inte den är så bra som den "verkar". För antingen är man för nära den eller för långt i från den. Och då blir ljudet för lågt, och man måste hålla på att höja ljudet i redigeringsprogrammet (om man nu ska göra en video). Och sänka det när ljudet blivit för högt, då det låter hemskt när man råkar komma bara lite för nära. Jag vet inte, men det blir väldigt krångligt. Kanske är det jag som är dum och ovan vid en mikrofon? Men tycker Yeti låter som ett bättre val än Snowball, funderar faktiskt på att byta till en Yeti till och med. :)

Lycka till!

Svar: Tack för tips!
Esmeralda Silverforce

Elin

Yetin är jättebra, rekommenderar den! Har en polare som använder den för youtube och det fungerar fint. Något som kan vara både en fördel och nackdel med yetin är att den tar upp väldigt mycket ljud och vibrationer, så om du spelar in i en bullrig miljö vill du ha något som kan filtrera bort ljud bättre (typ bor brevid en motorväg och har öppet fönster eller har folk som pratar i samma rum). Har du dock relativt normaltyst så är yetin grym.

Svar: Tack!
Esmeralda Silverforce

Kendra Hawkson

Jag har en Yeti och är nöjd med den. Det jag har stört mig på är väl att den verkar fånga upp rätt mycket ljud i bakgrunden. Jag har inget bra ställe att placera min på så jag måste ha den relativt nära mitt t-bord och mus och då hör man dessa ljud i bakgrunden. Kan man placera den på en bättre plats så kan man säkert minska detta. Finns säkert program och tillbehör att köpa för att minska sådant också. Den är i alla fall enkel att installera m.m och ger ett klart ljud :)

Svar: Tack!
Esmeralda Silverforce

Simone Liondaughter

Hej!
Jag själv har arbetat med Yeti, och testat snowball. Yeti är ett mycket bättre val, med en massa bra inställningar. Behåll lådan, du kommer att behöva det.

Yeti har för få se här nu...för flera som pratar samtidigt, sång, inspelning av röst specialiserad.
Min kompis har dock snowball, och hon tycker att den funkar super för live videos, men den är inte lika bra när man ska spela in videos.
Men som sagt, Yeti är nog en av de bästa jag månsin testat och haft.
❤️

Svar: Tack för tips!
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 24 år och har alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.