Chrome Pointer

Den nya kameran

   Herregud, jag blir lite trött på hur fientligt det här communityt är till förändring. Vi spelar ett spel och betalar för ett spel som vi VET förändras varje vecka, och ändå blir det såna ramaskrin varje gång det händer! Och inte nog med det, om saker INTE förändras vrålas det också! Det blir ju aldrig rätt heller - om de släpper hästar är de sninka och pengagalna, om de släpper uppdrag gnälls det efter nya områden och om det kommer nya områden ska det absolut ges ut gratis koder för tydligen är det en mänsklig rättighet att spela spel gratis.
 
   Så idag kom det nya spelarkontroller till spelet. Det betyder att då vi springer runt utan vår häst är det en helt ny upplevelse att styra karaktären. Jag tycker det är svårt - men det är en enorm skillnad och jag tycker att det är till det bättre! Nu går det att svänga stillastående och dessutom går det att vrida på kameran med datormusen nu! De har också ändrat så att man kan svänga med vänster musknapp intryckt, medan kameran ligger på höger musknapp. Jag kommer behöva träna för att vänja mig ordentligt, för jag går fortfarande efter instinkt på vårt gamla system som var rent ut sagt riktigt, riktigt dåligt. Jättekul med en förändring och nu är det bara att spela massor så att jag blir proffs! (Och hur underbart är det inte att man kan BACKA?!)
 
   Det som många reagerat negativt på är kameravinklarna som kom till spelet idag. Och jag förstår att det blev en reaktion, för jag är själv inte superförtjust, men jag förstår inte att det ska gå till längder att man skriver gnälliga meddelanden i versaler och hotar att sluta spela spelet. Det tycker jag är fånigt - det finns långt mycket bättre sätt att förklara sitt missnöje.
   Jag har haft möjligheten att testa kameravinklarna tidigare. Jag var väldigt negativ första gången och tyckte inte alls om det. Sen har jag provat lite då och då under en längre period och jag har vant mig. Jag föredrar fortfarande den gamla kameran i vissa situationer, helt klart, men den nya är inte enbart dålig. Att kameran nu följer hästen så att man kan tävla utan att vara beroende av en datormus är guld värt för alla som spelar på laptops! Det är en jättebra förändring.
   För mig som ur foto- och videosynpunkt ser spelet på ett annat sätt än en gamer som är van vid att spela MMO's så var den förra kameravinkeln bättre lämpad för mig. Jag uppskattar inte att se så mycket av himlen och eftersom hästen är så långt ifrån kameran får man känslan av att allt går väldigt långsamt. Jag har sett att många säger att hästarna hoppar konstigt, men de hoppar exakt likadant som förr - det är bara vinkeln som är annorlunda.
 
   Man kan vänja sig vid det här, absolut. Man MÅSTE ge det lite tid. Det tog mig flera speltillfällen innan jag kände "okej, det här känns bra". Samtidigt så har SSO bett oss om reaktioner, vilket betyder att de troligen läser allt vi säger och kommer ta med sig det då de ska utvärdera den här förändringen. Och vem säger att de inte tweakar det här mer? De har ändrat saker förr. Jag tror det kommer bli någon slags förändring eftersom det verkar vara fler missnöjda än nöjda, men jag har sagt förr och säger det igen: Ingenting blir bättre av att man är otrevlig och elak mot SSO-teamet. De gör sitt jobb och försöker utveckla ett coolt spel, och eftersom de har bett om reaktioner är det ju uppenbart att de anser att det är viktigt att höra vad vi har att säga.
 
   Nu har ni väl tröttnat på att höra mig ranta så jag tar upp Guldstjärnorna en annan dag. Men för all del, jag hoppas verkligen att ni på ett eller annat sätt skickar era åsikter om den nya kameran till SSO-teamet! De vill verkligen jobba tillsammans med oss för att göra ett grymt spel, och det ska de verkligen ha en eloge för även om det inte alltid blir jättebra direkt.


Natalie Skyland

Jag tycker att de borde lägga till en kamerainställning i ''Grafik'' fliken som de gjort med skuggor och den roterande kartan, där man själv får bestämma om man vill ha gamla eller nya kameran. Det är många spel som har så, och det är ju väldigt smart då alla blir nöjda och man kan ändra kameravinkel beroende på hur man känner att man vill spela :D

Svar: Håller med! Det hade varit jättetrevligt och det verkar som att många tycker samma sak. Vi får se hur teamet tacklar kritiken!
Esmeralda Silverforce

MajaDolphinrider

Förstår dig till 100% tycker också att det går lite för långsamt och det är lite problem när man är i hemstallet eller sköter om sin häst.

Men med lite tid så kommer sso fixa alla små problem så varför klaga så mycket?

Jag som dock är dålig på att hoppa tycker detta var mycket lättare. Jag har dock inte vant mig än men kommer bli jättebra sen när man väl har lärt sig det. Det går mycket smidigare med kameran och att man kan snurra runt karaktären.

Tycker att det var en bra updatering

Svar: Jo, det är precis det jag menar - SSO-teamet lyssnar på vad deras spelare har att säga så det är ingen vits att skrika och gnälla. Det är dessutom lättare att ta till sig saklig kritik som inte säger "det här är det sämsta jag sett".
Esmeralda Silverforce

Vilda Snownight

"Nu går det att svänga stillastående och dessutom går det att vrida på kameran med datormusen nu! De har också ändrat så att man kan svänga med vänster musknapp intryckt, medan kameran ligger på höger musknapp. "

Det har man väl alltid kunnat?

Svar: På häst jo, ryttare nej!
Esmeralda Silverforce

Vilda Snownight

Okej, inte att svänga stillastående. Men men har alltid kunnat styra med vänster musknapp och vinkla kameran.

Oh, du kanske menar ryttaren och inte hästen?

Svar: Precis, ryttaren!
Esmeralda Silverforce

Rebecca och Daisy

Det är ju förstås lite löjligt att människor hotar med att sluta spela SSO för en kamera vinkel, men kan till en viss mån förstå värför dom tar det så dramatiskt. Ändringen var ju trotts allt ganska radikal från den gamla vinkeln, och ha ett bra spel perspektiv är ju en av de viktigaste delarna för att få en bra spel känsla.

Eva Bunnyland

Håller helt med!
Nästan alla har överreagerat tycker jag. Alla klagar, klagar och klagar lite till. Om man frågar i Global: "Vad tycker ni om dom nya animationerna?" Svar: "DOM ÄR JÄTTEDÅLIGA, MAN BLIR YR OCH MÅR ILLA!"
Okej, på sätt och vis håller jag med. Jag kunde inte levla igår för jag blev snurrig, men DET ÄR EN VANESAK FÖR GUDS SKULL. Hur var det när vi fick nya animationer förra gången? Japp, det var väl rätt mycket tjat då också... "Oh, det är så irriterande, oh, vad konstigt..." Men nu kan vi inte tänka oss SSO med dom gamla animationerna...
Folk klagar för mycket. Menar absolut inte alla men många. Mycket tjat om värdekoder. Japp, nu ska man tydligen få 1000 SC genom en värdekod ungefär varje månad ^^ Och det är ju helt normalt! Eller hur?
Nope.
Det är inte helt gratis att ha ett spel och SSO behöver pengar om spelet ska kunna finnas. Om dom går runt och ger ut värdekoder hur som helst KOMMER INGEN KÖPA NÅGONTING.
Tycker förändringen var rätt konstig men jag kommer nog vänja mig :)

Lily

Jag tror att de flesta känner sig irriterade på hur svårt det nu är att ta bilder. Flera av oss spelare loggar endast in på spelet för att just ta bilder och när den är nästintill omöjligt att ens få till en ok bild - då blir man lite besviken. :)

Svar: Jag håller helt med om att det är svårt att skapa content i bild och film som innan och det är något jag själv tagit upp då jag gett min feedback tillbaka till SSO. Du och jag är absolut inte ensamma om att tycka så, och även om jag inte vet vad SSO kommer välja att göra med det här framöver så är jag säker på att de kommer diskutera mellan sig för att komma fram till bästa tänkbara lösning för att göra fler nöjda.
Esmeralda Silverforce

Neo

Folk är kinkiga, tre veckor och ett par uppdrag samt levling. Max. och de kommer vara vana.

Vad jag stör mig djävul på just nu är att de nya butikerna i Firgrove (demonekorrarna och sadelväskorna) är typ oooomöjliga att förhandsgranska. Hästen står åt fel håll för kameran hur man än ställer den x(

Cecilia Gladefield

Allt nytt tar tid att vänja sig vid. Trist att folk efter fem minuter av testande bestämmer sig att man hatar det ^^'... Jag är verkligen positiv till ändringarna. Känns mycket smidigare och mer realistiskt :) Kommer krasha betydligt mindre nu när jag springer med bara gubben. Sprang alltid rakt in i väggar när jag skulle svänga förut xD

Svar: Jag är aningen smidigare med spelaren men långt mycket klantigare med hästen x) den är så långt "framför" en så att jag har väldigt mycket svårare att bedöma avstånd än förr. Superglad över spelaren, inte lika så över hästen, men vi får se vad som händer framöver!
Esmeralda Silverforce

Delfina

Anledningen till att jag gärna ser att de ger oss möjligheten att fortfarande spela med den gamla kameran är att jag blir yr, mår illa och känner mig svag efter bara en kvart eller halvtimme med spelande. Jag kan inte spela spelet för att jag mår illa.
Det är inte längre om att jag tycker att det är jobbigt att vinkeln ändrats så att vi ser hästen lite uppifrån eller att vi ser så mycket himmel att hästen ser liten ut, eller att hoppandet ser ut som att hästen randomly skuttar upp i luften som om det vore lätt som en plätt, det handlar först och främst (för min del) om att jag blir yr, illamående och ja, nästan lite åksjuk??
Frustrationen växer när jag skickar in detta klagomål till Star Stable och de svarar att de ber alla att ge det tid för att vänja sig vid förändringen. Det tas inte på allvar att jag alltså mår illa av att spela? Illamående och yrsel var anledningen till att jag slutade spela Minecraft och om ingenting ändras kommer jag att vara tvungen att sluta spela Star Stable Online.

Svar: Om man ser sig om nu efter ett par dagar säger fler och fler att de gillar förändringen. Det är mycket av en vanesak och att ändra sånt här är inte heller bara att klicka på en knapp så har det magiskt ändrat sig. Jag är inte överförtjust över den nya kameran, men jag förstår att Star Stable måste få en chans att samla in all slags kritik, såväl positiv som negativ, för att se hur de ska fortsätta med det här. Vi har en lyx iom att spelet ändras i realtid, men vi måste ju ge dem en chans att faktiskt göra och testa sina ändringar också. De har specifikt bett om feedback och dessutom sagt att de räknar med att tweaka kameran mer, så jag tycker inte att de tar oss för givet. Jag tycker bättre om kameran nu än då jag testade den för första gången, men jag ser gärna några alternativ liksom väldigt många andra. Vi får vänta och ge dem tid till att fortsätta arbeta på det här, men de HAR utlovat att vår feedback är viktig och att de räknar med att fortsätta tweaka.
Esmeralda Silverforce

Sabrina Eastforest

Jag tycker inte heller om kameravinkeln dock gillade jag inte den gamla heller (föredrar den gamla jämfört med den nya) jämfört med andra mmos då man har mer val att välja exakt vad för vinkel man vill ha när man spelar och som jag har hoppats ska komma till sso men icke. Men jag hoppas sso teamet fixar till denna har läst att många har blivit åksjuka, yra och fått huvudvärk av den nya vinkeln vilket inte är okej.

Sigrid Winterdotter

Alltså, jag älskar de nya vinklarna. Det är så mycket lättare att styra och se hindrena.

Ebba yellowtime

Hej!jag undrar om man kan vrida på kameran när man sitter på sin häst,om ja,hur? Går det också utan mus,(jag har en mus som sitter fast,du vet nog vad jag menar.)men kan man vrida kameran då?kram

Svar: Håll ner höger musknapp och rör på musen.
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.