Chrome Pointer

Vi behöver tänka på attityd

   Gamingcommunityn är överlag väldigt giftiga och genomsyrade av mobbning, elakheter och sexism. Detta är troligtvis för att folk blir så väldigt mycket mer modiga bakom en datorskärm där de kan säga vad som helst utan att egentligen ta konsekvenser för det.
 
   Jag tänkte lite på det och för ett tag sedan pratade jag om näthat med en supportmedlem på ett onlinespel. Hen berättade om en spelare som skrivit väldigt olämpliga saker i spelet, men då supportmedlemmen träffade spelaren på ett event IRL visade det sig att det var ett blygt och väldigt artigt litet barn som inte kunde varit äldre än elva år. Det är ganska hemskt då man tänker på det, att helt vanliga människor nästan går igenom en varulvstransformering online och kan säga helt vidriga saker.
   Vi kan tycka att miljön runt Star Stable är skadlig, men om man ser sig runt på hur spelare beter sig runt andra spel (i princip valfri titel) så är vi i paradiset. Det betyder inte att vi ska acceptera att bli kallade fula ord på nätet. Jag blev så sent som förra veckan kallad både "jävla idiot" och "så jävla efter" för att en Star Stable-spelare inte tyckte materialet på min YouTube-kanal höll måttet. Jag blir riktigt provocerad av näthat och hade egentligen helst av allt velat stalka rätt på ungens föräldrar och visa hur trevligt deras barn beter sig på nätet (det är bevisat en väldigt effektiv teknik), men avhöll mig till att svara att personen helt enkelt inte är välkommen på min kanal med det språket och blockerade sedan personen så att hens kommentarer inte syns på mina videor.
 
   Då jag säger att vi behöver tänka på vår attityd online menar jag inte bara till varandra. En sak som jag tror inte många förstår är hur mycket kärlek och intresse Star Stable får från oss. SSO-teamet själva består till stor del av gamers och de är alla överens om att det inte finns ett spel de spelar som får så mycket upplyftande kommentarer så som SSO får.
   Det är något som är otroligt positivt - men vi kan inte sluta där. Det här kan måhända ha varit en lång introduktion till dagens egentliga ämne, men det är en stor diskussion. Vi behöver tänka på vår attityd mot uppdateringar som inte helt faller oss i smaken.
 
   Negativitet föder negativitet. Negativitet väger tyngre än positivitet. Man kan få tio positiva kommentarer och en negativ och den negativa väger nästan alltid tyngre, oavsett vad kritiken handlar om. Om vi skriver negativa saker om varandra eller det spel vi spelar bidrar vi bara till att föda ny negativitet. Det betyder inte att man inte ska ge kritik. Kritik ges dock bäst tillsammans med ett förslag på förbättring. Se nedan:
 
   "Den här uppdateringen är så dålig, kan ni inte bättre än så här?"
 
   "Jag tyckte inte om uppdateringen på grund av flera anledningar, och jag hade nog gillat om det var på det här andra sättet istället. Ser fram emot att se vad som händer nästa vecka!"
 
   Om ni tittar på de båda meningarna ovan, vad ser trevligast ut? En dryg och passivt aggresiv kommentar eller en som ger konkrekt förslag på förbättring? Jag vet att många fortfarande inte tror på det här, men SSO-teamet lyssnar på vad vi spelare vill ha. Star Stables anställda från alla avdelningar på företaget läser alla reaktioner de kan hitta och försöker förbättra allt de kan. Det är deras jobb och människorna i det där teamet brinner för sina jobb. Bara för att man har ett jobb tycker jag dock inte man ska behöva stå ut med vad som helst. Jag tycker personligen att teamet är alldeles för snälla med att tillåta kommentarer som är rent av nedsättande mot deras anställda och jag tycker det är synd att det inte verkar finnas något bättre skydd för de som jobbar med spelet. Man ska faktiskt inte behöva stå ut med rena trakasserier på jobbet, och det finns många exempel av spelare som säger att t ex supportmedlemmar är "dumma i huvudet".
   Inte bara det, då man uttrycker sig så negativt som i det första exemplet blir det jättetråkigt för de som verkligen uppskattade det nya. Även om man själv tyckte att det nya var jätteroligt så påverkas man av negativa reaktioner. Även om man är en sådan som tycker att allt nytt är kul slutar det med att man inte kan uppskatta det man gillar för att så många andra trycker ner det.
 
   Vi behöver alla tänka till. En positiv attityd både mot varandra och mot SSO-teamet kommer fortsatt hjälpa oss att vara ett av de varmaste, gladaste och mest välkomnande gamingcommunityn som finns på denna jord. Kritik är jätteviktigt, men kritik är inte att sprida dynga!
 
   Månen är för de som vet att de vet. Annars kan ni se det här som en bild för att ge lite färg till detta rätt långa inlägg.


Lucy Seadughter

Så himla bra skrivet. Det är jättebra att du tar upp dessa saker, vissa kanske inte förstår hur illa de beter sig, då tänker jag på riktigt unga spelare, dock är det ju viktigt att ALLA förstår detta och att man ska ha respekt för varandra, det gäller alla åldrar!
Tack för ett väldigt fint inlägg som behövs i vårt samhälle! <3

Sigrid Bunnyroad

Bra skrivet!! Jag tycker dem som beter sig illa på nätet(och även IRL) måste tänka sig för! I skolan idag var jag på en föreläsning om just det du tar upp och det är jätteintressant att människor tänker som de faktiskt gör, och det förstår inte jag. Jag tycker att det krävs av alla människor att man tänker till innan man gör eller säger något dåligt; hur skulle jag reagera om någon sa eller gjorde detta mot mig? Och sedan är det ju också viktigt att alla(och då menar jag alla) respekterar varandra, även om man kanske gillar den personen lite mindre.

Och även jättebra skrivet inlägg! Om alla som är dumma på nätet skulle läsa det här inlägget skulle de verkligen lära sig en läxa!:) <3

Minna Moonchild

Stämmer in i kören - Jättebra skrivet och ett viktigt ämne att ta upp!

Jag kan inte förstå varför folk har så svårt att vara trevliga mot varandra på nätet.
VAD är det som är så SVÅRT?!
Att folk kan vara nästan än mer giftiga i tonen mot folk som arbetar med/för ett spel... varför?

Precis som du skriver; vill man framföra att man inte gillar något, så finns det femtioelva sätt som är bättre och trevligare än att bara spy galla utan att egentligen få något vettigt sagt.

Jag skickade ett brev till SSE bara för att tacka för allt vad dom gör. SSO har haft en oväntat stor inverkan på mitt liv till det bättre och att folk hackar och spottar på dessa go´a människor... It just breaks my heart. :´(

Apropå bilden: Måååne! :D Tack för att du tar dig tid att svara och förklarar hur spelbygge fungerar, riktigt intressant!

Frida Grayheart

"Jag kan sitta på min måne och göra vad jag vill, där stannar jag tills allt ordnat sig."

Juliette Shadowstar

Bra skrivet! Fler borde tänka på vad de säger!

Quinn Catforce

Superbra skrivet!💜💚💜

Juliette Shypie

Halloj. Jag tycker att du har helt rätt. Har sett på din instagram att du spelar Pokemon GO, och det communityt är någonting man verkligen kan klaga på. Företaget (Niantic) bakom spelet uppdaterar det ca 1 gång i månaden och är skitdåliga på att kommunicera. SSO gör verkligen allt, ger oss nya saker VARJE VECKA och är duktiga på att svara på frågor.
Fler borde verkligen tänka som du innan de slänger ut en ful kommentar!

Sally Hawklord

*applåder* Bra sagt Esme!!

Iris Highgarden

Bra skrivet! Håller med om att attityden kan förbättrats i Communityt. Jag ser väldigt många som blir sura när det kommer en liten uppdatering, men inte tänker på att veckan innan var det en större. Det jag stör mig mest på är tjatet om värdekoder och att många tycker det är orättvist att gratisspelare inte får tillgång till allt. Det är inte direkt att man kan gå in i en matbutik och tigga efter gratis mat.

Cecilia Gladefield

<3 Tack för allt fint du gör för det här communityt! Du förtjänar verkligen ambassadör titeln :D

Fler borde hålla sig det gamla uttrycket: " om du inte har något snällt att säga, säg inget alls". ;)

Bonifacia Frogwright

Meen gud, 'lskar verkligen hur du k'mpar med cummunityt! Grymt bra jobb

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 23 år och har alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.