Chrome Pointer

Det här med ekonomi

   Sedan i helgen har det engelskspråkiga SSO-communityt varit i uppror. De upptäckte nämligen något som kallas för "ekonomi" och missförstod det hela något enormt. Jag tänkte nu med mina något begränsade kunskaper ge en liten förklaring för att undvika att fler råkar hänga på missförståndet, som redan är tradigt nog.
 
   Okej, nu ska vi in på grundläggande ekonomi. Jag kommer utelämna en del - jag har aldrig pluggat ekonomi och är långt ifrån en expert. Alla länder på denna jord ligger på olika nivåer då det kommer till hur rikt landet är. Här i Sverige ligger vi riktigt bra till i jämförelse med till exempel Polen. Om någon från Polen, som har det ganska ok ställt ekonomiskt, kommer till Sverige kommer personen inse att det är riktigt, riktigt dyrt här i vårt land. Vi märker inte av hur dyrt det är, för i denna goda ekonomi får vi betalt nog för att klara oss. Samtidigt sätter alla företag i Sverige priser som är realistiska för att det ska gå bra för dem med. Om alla landets produkter är för billiga i jämförelse med vad befolkningen tjänar - då håller det på att spåra.
 
   På grund av det här måste företag som verkar i flera olika länder se till att sätta olika priser beroende på vilket land de vill sälja sin produkt i. Alla företag gör så, även Star Stable. Det ser man på att om jag skulle bo i Polen och betala för Star Rider är det billigare än att betala för Star Rider i Sverige. MEN! Om jag bodde i Polen skulle jag också tjäna väldigt mycket mindre än jag gör här i Sverige. Därmed blir priset fullt rättvist, trots att det är billigare i Polen. Om det i Polen skulle bli så att befolkningen skulle börja tjäna mer skulle priserna på allt i landet även höjas.
   Det är här som missförståndet kommit in. En grupp spelare har uppfattat det hela som att Star Stable försöker suga pengar ur länder som USA, eftersom man betalar mycket mer där. Men sen får man också se på faktumet att USA har en annan ekonomi än vad vi har. De har det bättre ställt än Polen. De betalar mindre skatt än oss i Sverige. Priserna som ligger över de olika länderna är direkt sammankopplade till ländernas egen ekonomi, och det är inte så att företag riktar sig mot att suga pengar från specifika länder.
 
   Slutsats - ja, det är jättebilligt att köpa Star Coins/Star Rider i vissa länder, och det är jättedyrt i andra, men det är om man tittar på vår ekonomi och vad vi tjänar. Vi i Sverige kan inte döma priserna i andra länder utefter hur bra vi har det, utan vi måste döma det utefter hur bra de har det.
   Hoppas det gjorde saken lite tydligare och hoppas att jag inte skämde ut mig fullkomligt. Jag har läst på om det här rejält idag för att ha den minsta aning om vad jag pratar om, lovar!
 
 

This weekend quite a few players have been trying to convince others that SSO is a evil company trying to drain us of money. These players don't know how economy works, and this is my attempt at explaining. I am in no way a professional, I'm only trying to educate a bit before people jump to false conclusions. Make sure to know what you're talking about before back talking anyone or anything! #EsmeSays

Ett inlägg delat av ✨Esmeralda "Esme" Silverforce✨ (@esmesilverforce) Jun 5, 2017 kl. 9:07 PDTMinna Moonchild

SSO-ambassadören levererar (som alltid)!
Tydligt och bra skrivet. :D

Svar: Tack!
Esmeralda Silverforce

Vilda Snownight

Precis! Man kan väl säga att det är som procent, att det beror på vilken utgångspunkt man har för att se hur mycket pengar det är

Cornelia

Såååå bra att du förklarar sånt här för spelare som kanske inte lärt sig detta än... Go you!!!

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback

Jag är Esmeralda "Esme" Silverforce, 23 år och SSO-spelare sedan Oktober 2011. Jag vandrar runt på olika servrar på jakt efter laggfri spelupplevelse och är klubbledare i den inaktiva klubben Night Guards på Air Star.

Jag finns också som Penelope "Penny" Kinglee, som också vandrar på olika servrar. Alla Pennys äventyr kan ni följa på min YouTube-kanal!

Förutom denna hästspelsblogg driver jag även Jorvikipedia, Star Stables inofficiella Wikisida som är en av Sveriges största Wikis. Jag har också den största spelarägda SSO-Instan med över 40k följare, samt producerar en serie med Tutorial-videor för Star Stables officiella YouTube-kanal. Jag är även en officiell Ambassadör för Star Stable Online. Du kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Jag skriver om spelet Star Stable Online, producerat av Star Stable Entertainment AB. Bloggen drivs helt privat och skrivs inte i samarbete med något företag om inte annat anges i inläggen. Jag äger inte bilder/text från Star Stable Onlines officiella hemsida eller något av spelets sociala medier. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.