Chrome Pointer

Vad tycker ni?

   Jag har spelat lite idag och försökt lära känna den nya spelkameran och de nya kamerainställningarna lite bättre. Tyvärr känner jag att det är jättesvårt att ta fina bilder - inget blir som jag vill, utan jag är antingen alldeles för nära eller alldeles för långt bort och det känns som att fisheyeeffekten (som alltid funnits men varit väldigt subtil) har förändrats. Jag kan inte riktigt lista ut hur, men det känns rätt skumt. De objekt jag försöker fokusera på... syns liksom inte så som jag tycker att de borde.
   Jag som bygger nästan hela mitt SSO-spelande på att fota bilder tycker det är väldigt problematiskt och jag tror att jag skulle känna mig mycket mer nöjd med situationen om kameran sänktes igen. Jag tycker verkligen att den är alldeles för högt upp och även om jag försöker tänka logiskt för att se varför kan jag inte lista ut varför det är bättre än innan. Jag har inget emot att det skedde en ändring, men jag hittar inga inställningar som passar mitt spelande riktigt bra. Jag har knappt hunnit spela sedan den nya spelkameran kom till att börja med, men trots att jag vant mig är jag inte helt nöjd. Jag saknar liksom något...
 
   Hur känner ni med den nya spelkameran? Har ni testat de nya kamerainställningarna?
 
  Det här är det minsta kameraavståndet man kan ha för att få in hela hästen i bild, men det är på tok för långt bort! Jag vill komma närmare och sänka kameran så att jag kan få rätt saker i fokus då jag spelar och fotar. Jag tycker det är rätt okej att vara långt bort från häst och ryttare då man rider fort och jag kan faktiskt absolut leva med avståndet i övrigt, men jag vill sänka kameran typ en fjärdedel... 
Det går så dåligt nu, haha

   Idag, då farao! Jag ska hem i tid och jag ska spela SSO i dagsljus! Det där vidriga rosa kvällsljuset förstör hela spelet för min del.
 
   Jag loggade in snabbt igår bara för att kika på de utlovade kamerainställningarna. Wow, vilken strålande funktion! Nu kan man själv välja vilket avstånd man har till både spelaren på backen samt uppe på hästen, separat. Det enda jag önskar är att kameran sänks, för jag tycker den fokuserar för högt upp. Jag struntar liksom i himlen, jag vill se marken och vad man springer på! Det är också störande att kameran glider tillbaka så snabbt och ryckigt om man vrider på den och sedan släpper den, så det hoppas jag verkligen tweakas. Men, det här var verkligen ett lyft och det ska man inte glömma bort! En enorm förbättring och det hjälper oss som skapar bild och film något enormt. Eloge till teamet, den funktionen kommer många ha glädje av!
 
   Vid det här laget har jag gjort midsommaruppdragen så många gånger att jag kan dem i sömnen, men de ska förstås göras igen. Man måste ju samla på sig årets midsommarkrans! Det är en fin tradition för er som inte varit med förr - varje år får vi en midsommarkrans med nya blommor i sig. Undrar hur årets krans ser ut?
 
  Esme och den nästan bortglömda ponnyn Gigi
~

  Esme och Aramis
Tjoho!

   Idag började jag kika på chassin för ny dator. Det är väldigt troligt att jag får hjälp av en bekant att bygga ihop en dator som passar mig, så jag har börjat spåna efter modeller på chassin till att börja med eftersom det är rätt lätt att hitta allt som ska vara i dem ändå då man vet vad man behöver, haha. Den dator jag har nu stoltserar med två USB-portar i fronten och de sitter på botten av datorn vilket inte passar mig alls eftersom jag har datorn under skrivbordet. Den dator jag har på mitt jobb har fyra portar som sitter på toppen, och jag ÄLSKAR det så det är sånt jag kikat efter. Hittade några fina alternativ som dessutom är stora nog för att få plats med allt man nu kan tänkas ha, så nu behöver jag bara ta diskussionen med bekantingen för att se vad jag behöver ha i det i åtanke på vad jag vill ha ut av min dator. Precis som jag sa till en kompis idag försöker jag lära mig och jag har många gånger läst på för att försöka lära mig mer om datorer och prestanda, men jag glömmer alltid allt jag läst inom 18 sekunder. Suck!
 
   I morgon tänker jag gissa på midsommaruppdatering som traditionen bjuder, och sen har jag turen att jag jobbar halvdag på torsdag och är ledig på fredag. Tjoho! På torsdag allra senast bör jag alltså äntligen få spela SSO i dagsljus igen, då blir det arabköp!
   Dock bor jag borta i helgen. Jag har blivit ombedd att sitta kattvakt åt världshistoriens sötaste fluffboll så jag har inte tillgång till min egen dator under helgen. Det är liiiite dumt tidsmässigt för dels vill jag spela spel, dels behöver jag spela in videor och dels släpptes ett nytt The Sims-pack idag! Det kostar bara en hundralapp och jag är lite taggad på föremålen i det. 
 
 
 
   Btw, jag och Siri Moonbear (min eviga superhjältebiokompis) såg Wonder Woman idag. Jag hade förväntat mig en bättre film än vad det var! Bra försök DC, men Marvelfilmerna är fortfarande ljusår bättre...
Uteritter med NPCs

   Esme och Ash visar Mandy runt i Moorland - Mandy, var är hjälmen?
 
   Jag kan minnas två gånger som vi har haft uteritter med NPCs - dels denna gång med Mandy, dels då man hjälper till vid Öppet hus vid Jorvikstallet. Jag tycker det är en mysig grej, men det vore kul att göra det någon gång om NPCn vore kopplad till sin egen häst. Tänk att leda uteritter och själv bestämma farten t ex. Nödvändigt? Inte alls. Roligt? O ja.
Varför det hemska ljuset?!

   Jag kom hem sent idag och hade velat köpa en ny arab, men jag blir så otaggad på att spela i kvällsljus. Tycker det är så fult! I morgon blir också en sen dag eftersom jag ska på bio med min eviga superhjältekompanjon Siri Moonbear (varje gång en superhjältefim släpps måste vi se den. Det är lag på det), så då blir det inget heller, haha.
 
   SSO har btw släppt nya fina screenshots från spelet med logga på, vilka jag lagt in på Jorvikipedia utan att riktigt tänka på att nämna det (se t ex Firgrove och Southsilvervattnet). Nu finns det nya bilder med de arabiska fullbloden - eller nya, men det är nyhetsbilderna från just den uppdateringen i hög upplösning med loggan på. Himla snygga bilder tycker jag! Nu vill jag bara få spela spelet i dagsljus så att man faktiskt får se hur det ser ut... Ett av mina största önskemål till spelet är att få välja dygnsrytm själv efter behov. Jag ska försöka skriva ihop något m de önskemål jag har till spelet - det var något jag pratade mycket om förr i tiden men som droppats av på sistone. Det ska vi råda bot på!
 
 
 
Här är jag!

   Elva dagar till skogs och då jag kom hem igår stod jag framför min port och testade fyra olika koder innan jag gav upp och började leta efter nyckeln istället. Jag har alltså glömt hur man kommer in i min trappuppgång, så bortkopplad har jag varit under min semester! Jag har haft schemalagda inlägg under tiden, så med lite tur har ni knappt märkt av att jag varit borta, hehe. Har haft en galen semester där jag bland annat var med om en fölning (!). Skulle ner och fölvaka mitt i natten och jag har varit svinnervös över hur det skulle gå med mamma och föl sedan hon konstaterats dräktig, och då jag stapplar in i stallet halv två på natten och ser att hästen ställer sig upp hinner jag svaja till och grabba tag i boxgallret (för man är ju lite groggy då man nästan inte är vaken och stapplar till stallet med pyjamas och foppatofflor och knappt kommit ihåg glasögonen), och sen vet jag att jag säger "Elin, det ligger ett föl här" innan jag på riktigt inser att fölet är ute och allt gått bra. Kompanjonen fick ringa runt och väcka hela gården och det var nog ingen som sov särskilt bra den natten, haha... allt gick iaf jättebra och det ska bli så kul att se fölis igen om en månad! Jag har spammat lite föl (och andra hästar) på min Instagram @esmesilverforce om ni är intresserade!
 
   Här räknar jag med att allt ska återgå till det normala - ett tag. Jag har blivit utsedd till kattvakt av fyra separata kompisar + kaninvakt av grannen denna sommar så jag ska flytta runt halva Stockholm för att bo med katterna, haha. Ska bli kul! Från och med idag blir det iaf mer Star Stable - igår kikade jag på araberna för första gången och jag ska prata lite om de uppdateringar som skett medan jag varit borta så fort som jag har tid att sätta mig vid datorn igen. Stay tuned!
 
  Esme och Flynn
Star Stable Game News

   Hela året fram till veckan då nya araben släpptes har Star Stable Game News, en nyhetsshow med Matilda och Game Master Ylva, släppts varje vecka i samband med onsdagsuppdateringarna. I avsnitten pratar de om uppdateringen, som en kortare version av det tidigare konceptet The Star Stable Show som SSE gjorde i tre säsonger.
 
   Jag föredrar text framför videor. Alltid. Jag har ändå tyckt det varit trevligt med de här videorna och jag kan tänka mig att särskilt yngre som inte är så intresserade av att läsa gillar dem. Ylva och Matilda är ett bra par i video, och gästspel från Ylvas hund Koda är alltid uppskattat, haha!
 
   Vad har ni tyckt om att få nyheterna i videoform varje vecka?
 
  Om ni mot all förmodan helt missat videorna har ni några exempel här:
 
 
 
 
 
Vem är er favorit?

   Lisa och Meteor i den Hemliga nivån i Starshine Legacy: Episod 4
 
   Vem är er favorit av Ödesryttarna? (Ja, det tar fortfarande emot att kalla dem "Soul Riders". De var Ödesryttare under hela min barndom!)
   Min är Linda. Böcker, kunskap och ett stort intresse för lärande samtidigt som det inte är helt lätt att hitta vänner - jag känner igen mig. Sen då man väl hittar sina vänner håller man fast vid dem, åtminstone så gott man klarar efter omständigheterna. Jag tycker om Linda; hon är vänlig och sympatisk.
Snart tillbaka!

   Min första semester närmar sig nu slutet och jag är tillbaka igen i morgon kväll. Först då kommer jag ta itu med kommentarer och liknande!
 
   Min gamla arab Darko ska faktiskt bytas ut då jag kommer hem igen. Jag använder ändå aldrig de gamla araberna, så det finns ingen vits med att ha kvar honom nu då det kommit en ny svart arab. Hoppas på både skimmel och isabell framöver så att Arwen och Helios också får sluta sig till flocken på nytt!
Blåa blomster

   Esme och Darcy
Vad spelar ni?

   Jag har aldrig riktigt kommit in i världen av MMORPG. Jag skulle testa World of Warcraft, men min dator sa tack och gonatt och ville inte alls vara med. Jag började testa LotR Online för några år sedan, men då hade jag en kass dator och då jag köpte den jag har idag kom jag liksom aldrig riktigt in i det (förlåt, Neo!). Sen testade jag något Marvel-spel, men trots kämpande och ihärdigt Googlande för att få hjälp kom jag ingenstans (jag misstänker att jag råkade ut för en bugg som stoppade min progress). Jag har i perioder försökt spela både Digimon Masters, ArcheAge och Yu-Gi-Oh! Online - men jag blir så snabbt väldigt omotiverad! Till slut har jag fått inse att spel där jag behöver interagera med andra verkligen inte är för mig, haha, om det nu inte är hästar involverade.
 
   Screenshot från då jag testade det dära Marvel-spelet-vad-det-nu-hette. Jag spelade självklart som Black Widow, haha... Riktigt synd att jag verkligen inte kom vidare, jag gillade spelet.
 
   Nu är jag nyfiken - spelar ni några MMORPGs, och i såfall vilka? Presentera era favoriter :D
Den där soffan ni vet...?

   Adam och hans soffa
 
  Jorvik Citys intåg i spelet gav oss en soffa, en tunna med kräftor (asså vad i hela...?) och en hink med färg. Färgen lär har torkat för länge sen och man kan känna hur tålamodet tryter lite då man vill få användning för grejerna som nu ligger i min garderob. Tror ni det händer något snart?
Nya kläder

   Sist det kom kläder av ny modell till spelet var det mössorna i Aideens Plaza. Visst är nya kläder alls väldigt ovanligt numera, men att det faktiskt kom en helt ny klädesmodell var verkligen nice. Jag kan inte låta bli att hoppas på något annat nytt, för att bryta av lite mot det vi har idag. Mycket är snyggt, men det är kul med något ny-nytt nån gång ibland! Kanske en dressyrfrack? Eller en säkerhetsväst? Det hade jag verkligen gillat!
 
 
Miljöombyte

   För min del är det ibland svårt att leta upp nya platser i spelet - man är van vid att spendera tid vid sina favoritplatser och ibland glömmer man hur många coola ställen som finns. Men, det faller ju också lite på att man inte har någon anledning till att besöka vissa platser... som typ Stormgården.
 
   Esme och Artemis
Bibliotek

 
 
   Vad ni ser här ovan är biblioteket från spelet Horsez. Vilket bibliotek också, eh? Riktigt vackert! Grejen med biblioteket i det spelet är att man måste läsa upp om vissa grejer för att kunna utföra dem i spelet. Säg att du ska starta i en högre klass dressyr än veckan innan - ja, då får du gå och läsa upp om de nya rörelser som du måste rida i det nya programmet. Har du svårt att förstå ditt föl? Läs upp på om hur föl fungerar.
   I det spelet är det ett vinnande koncept, och jag gillar verkligen att få välja ut böcker att läsa även om det är begränsad läsning. Men vilken dröm det vore att ha något sånt i SSO! Det behöver inte ens vara något stort, men brottsstycken från öns historia vore en dröm. Bibliotek har vi ju redan, haha...
 
  En bild som är så gammal att Esme fortfarande hade sitt newbiehår...
Där Åskviggen slår till

   Alex och Tin-Can under de senaste huvuduppdragen
Då och nu

   För er som inte har spelat Star Academy kan jag börja med att påminna att det var i det spelet man först fick besöka Jorvik Citys Galleria. Men visste ni att man bara kunde vandra runt på bottenvåningen? Rulltrapporna fungerade inte, och för att gå in i butiker behövde man klicka på informationstavlan bredvid rulltrappan. Det var dock många butiker att välja bland - inte för att utbudet var fantastiskt, det är långt mycket bättre idag.
 
   Men, vi är nog alla tacksamma över att det inte är så det funkar i gallerian idag, eh?
 
 
Titta här!

   Haha, den här videon hade jag hunnit glömma att jag gjort! Någon gång då jag hade suttit och lattjat med texturerna i Starshine Legacy för mer än två år sedan fick jag för mig att klippa ihop det här.
   Åååh, det gör nästan lite ont i hjärtat av nostialgi varje gång man ser på det här spelet. Tänk att det ändå var där det hela började? Min resa genom Jorvik började i det där spelet, för tolv år sedan. Sjukt!
 
Över broar

   Esme och d'Artagnan
Favorit i repris

   Idag är det 11 juni, och därmed firar vi att det är 126 år sedan denna artiken publicerades i Jorviks Allehanda:
 
 
 
   Visste ni btw att vi på Jorvikipedia har en tidslinje över viktiga historiska händelser på Jorvik? Det tog mig mycket pusslande att skriva ihop den, haha, men den är fullständigt korrekt och jag tycker det är riktigt kul att vi kan erbjuda något som den!
Länge sedan

   Star Stable: Vinterryttaren
 
   Det var nu riktigt, riktigt länge sedan jag spelade de originala Star Stable-spelen! Känns lite som att det är dags snart igen, för att uppdatera sig lite. Och kanske man skulle testa en utmaning, att spela med en specifik häst? Problemet som uppstår är bara att spelen blir rätt tråkiga med vissa hästar, haha. Typ som de man startar med, som är så långsamma så klockorna stannar. Men, Vinterryttaren ska jag nog ta och dra igenom åtminstone. Det är lustigt att jag gillar området så mycket då jag ändå visuellt sett tycker att just det här spelet är det svagaste! Pine Hill finns ändå där, och jag har en svag punkt för det stället.
 
   Hur ser er relation mot de här gamla spelen ut? Har ni spelat dem i åratal, testat nån enstaka gång eller aldrig hört om dem förr?
Påminnelse!

   Jag blir ofta tjatad på då det kommer till YouTube, om att jag ska spela in både det ena och det andra och att mina videor kommer ut för sällan. Jag kan med glädje informera om att det på min kanal finns över 730 stycken videor till förfogande och jag tvivlar på att det är särskilt många som sett ens hälften! Nejmen seriöst, jag gör så gott jag kan men videoproduktion tar tid.
   Jag tänkte iaf passa på att tipsa om lite videoserier jag har på min kanal utöver bara SSO! Klicka bara på speltitlarna för att komma direkt till spellistorna.
 
   Starshine Legacy - Det är inte SSO - men det är spelen som lade grunden för SSO! I SSL får man lära sig om hur Ödesryttarna träffades och upptäckte sina magiska krafter.
 
   Star Academy - Då magi och hästar har gått ur tiden ska det till att bli en musikskola på Jorvik! Det här spelen handlar om sång och dans och är riktigt roliga.
 
   Star Stable (1, 2, 3, 4) - Nej, det är fortfarande inte Star Stable Online, men Star Stable är spelen som lade grund för mycket av det spel vi spelar så mycket idag. Här får man bland annat se en helt annan version av Silverglade med omnejd!
 
   My Horse and Me - Det här coola spelet satsar till 90% på banhoppning, och sen finns några minispel som jag är så värdelös på att ni säkert får er något skratt medan jag panikar över hur dåligt det går.
 
   My Horse and Me 2 - I detta spel följer man Emma som tävlar fälttävlan. Ett lite speciellt spel som ändå är väldigt trevligt!
 
   Zoo Tycoon 2 - Mitt hjärtespel som aldrig går ur tiden. Tyvärr kommer jag aldrig avsluta denna spellista eftersom den sparade filen på spelet blev korrupt, men det här var en videoserie som uppskattades väl!
 
   Horsez - Ett hästspel med hästar som ser ut som Garnoks avkomma - nja, kanske inte världens bästa idé, men det här spelet har en av de bästa handlingarna av alla hästspel jag testat genom åren.
 
 
   Arvet från Rosemond Hill - Jag tror att alla jag pratat om spelet med håller med om att Arvet från Rosemond Hill är världshistoriens bästa hästspel. Ändå vet jag knappt varför det är så bra? Fult till tusen är det, men det är så galet bra.
 
   PennyGirl - Om Arvet är fult men fantastiskt är PennyGirl makalöst men svintråkigt. Eller kanske inte riktigt så illa, haha, men det är en rip off på SSO med galet snygg grafik.
Vad är grejen med posteffekter?

   Lily och hästen jag döpte till Eclipse från Horsez Ranch Rescue
 
   Alltså på riktigt, varför? Posteffekter lägger ett så konstigt filter över bilden och jag ogillar den lysande effekten. SSO ger ju möjligheten att stänga av dem, men sån tur har man inte alltid...
Bortglömd häst

   Esme och Freya
 
   Minns ni Freya? Hon var den andra hästen jag någonsin köpte i SSO. Först var det Ash, sen Iddy (brunt Holländst varmblod), sen Freya. Och eftersom den här hästen har knoppar då man köper den väntade jag tills det var möjligt att byta man och svans på hästarna (nej, det gick inte vid spelets start) innan jag köpte henne. Veckan efter det ändrades färgen på hennes man till lite mörkare än innan, för SSO-teamet hade fått lite klagomål på att hästens man var lite grå-brun och den blev istället mycket svartare.
   Jag älskar Freyas färg, men jag rider aldrig på hästarna av den gamla modellen längre. Undantage är då Esmes Ash och Penny Kinglees Rapidash (alltså Pennys starthäst). Vore så nice med en nyversion av Oldenburgarna med den här snygga färgen!
Den vilda ponnyn

 
   En av de bästa uppdragskedjorna SSO någonsin har producerat är enligt mig den om Nightdust. Jag hoppas på en fortsättning på den snart! Sist var ju i vintras, så det vore nice om vi fick fortsätta åtminstone innan året är slut...
SMS - för dig som inte vågar prata

   Så som titeln lyder är det jag alltid tänker på så fort som jag hör "SMS". Hade en bekant som hade ovanstående som sms-signal och jag är permanent skadad efter att ha hört signalen dagligen under lång tid.
 
   Sms från James
 
    Vi har några få uppdrag i SSO som inleds med att man får ett sms. Typ då man öppnar Epona och då man öppnar Sydhoven. Det är inte mer än det idag va?
   Mobiltelefonen ser ju ut att vara mer av ett arkeologiskt fynd än den tegelsten jag fick till mobil då jag var sju år gammal och mina päron skiljde sig, så det är ju inte direkt realistiskt att använda den då det redan är allmän känndedom att mobiltäckning på Jorvik är nästintill obefintligt, men är det bara jag som tycker det är en nice grej att få sms av andra karaktärer? Jag tycker det är en kul grej som bidrar till att man känner sig mer som en del av spelet. Man måste inte alltid söka upp folk för att prata med dem, de kan söka upp oss också! 
 
   Nu kanske James och hans sms-skills är lite till besvikelse för att han inte använder en massa penga-emojis, men lite kanske man får uppoffra för att ens få ett sms. Nä vet ni, jag hoppas att det här blir en större grej i framtiden. Kanske vi en dag får oss en egen jPhone 7+++ eller något åt det hållet i spelet. Just det här som gör att vi blir som riktiga invånare på Jorvik är det som gör att jag tycker idén med sms är en riktigt bra idé.
Väldigt stora sköldpaddor

   Abzû
 
   Jag är en dinosaurienörd och därför tjöt jag "ARCHELON" rakt ut då jag såg denna jättesköldis för första gången i Abzû. Jag växte upp med den fantastiskt fina BBC-serien Walking with Dinosaurs och den hjälpte mig att komma ihåg namn på en massa spännande kreatur. Typ som Liopleurodon, vilket jag redan tyckte var ett fullkomligt svincoolt vidunder och sen gick en sån och dog mitt i Dinodalen. Eller ja, den i SSO är ju typ åttio meter längre än det riktiga djuret, men ändå...
Minns ni musiken?

   Då Jorvik City öppnade i SSO hade jag hoppats på lite fler referenser till Star Academy än vad vi fick. Visst, Miss Rita hänger i krokarna och Leonardo har kvar sin glassbar, men... jag hade nog hoppats på någon referend till musiken i de tidigare spelen. I uppdraget där man ska sätta igång Leonardos jukebox t ex, där blev jag nästan lite besviken, haha. Men det är ju möjligt att musiken inte går att använda pga rättigheter eller liknande - det är en ren gissning från min sida för jag har inte den blekaste.
 
   Om ni är intresserade av att återuppleva musikminnen från Star Academy kan ni höra de av de fyra låltarna här! (Jag började göra en video för den fjärde låten, men fjärde spelet är rätt buggigt för mig så videon blev det aldrig något av, haha)
 
 
 
 
Jag gillar popkultur.

   Faktumet att det här spelet tar upp och vördar popkultur är något som gör min mörka själ lite gladare varje gång jag ser det. Lite gladare.
 
 
   Onsdag igen! Det är nästan som att det händer varje vecka, tänka sig. Jag kommer dock inte spela på över en vecka nu, för direkt efter jobbet åker jag till mitt andra jobb där jag ska bo i någon vecka. Typ en och en halv. Aja, jag vet inte exakt när jag kommer hem, men nu börjar sommaren med ridlägerjobb! Eller ja, första lägret börjar inte förrän på fredag, men det finns alltid en miljon saker att förbereda inför läger (och om jag har tur, även hästar att rida!). Ni får alltså chansen att prova på veckans uppdatering långt före mig, och om det nu är så att det är den nya hästen... ja, då vet jag någon som kommer vara avundsjuk då man scrollar igenom Instaflödet, haha.
   Jag har förstås tidsinställda inlägg på lut som alltid då jag är borta, så ni lär inte sakna mig för mycket (om än alls). See ya!
Den kommer snart!

 
   Igår släpptes denna bild på SSO's sociala medier. Ingen information släpptes mer än "Coming soon", men Ylva lämnade en spoiler och erkände att det är något vi väntat på länge, länge - det arabiska fullblodet.
 
   Det här är verkligen en teaser! Den säger mycket men samtidigt ingenting. Posen visar verkligen på arab, vi ser att hästen har en höjd svans och ett fint gäddhuvud. Mer än så går inte riktigt att se från bilden, vilket är lite frustrerande men väldigt spännande. Det är väldigt troligt att denna häst kommer redan i morgon; jag tror de hade släppt ett datum om den skulle komma senare, för det har ju hänt förr att folk börjat skrika om det som visats i en teaser inte dyker upp i spelet i första bästa uppdatering.
   Jag har önskat en uppdatering på araben så länge och är sjukt taggad! Dock kommer jag inte kunna spela på ett par veckor nu så det är riktigt frustrerande, men jag antar att det kommer svämma över av bilder på denna häst på sociala medier om den nu släpps i morgon...
   Ååååh så spännande!
Det här med ekonomi

   Sedan i helgen har det engelskspråkiga SSO-communityt varit i uppror. De upptäckte nämligen något som kallas för "ekonomi" och missförstod det hela något enormt. Jag tänkte nu med mina något begränsade kunskaper ge en liten förklaring för att undvika att fler råkar hänga på missförståndet, som redan är tradigt nog.
 
   Okej, nu ska vi in på grundläggande ekonomi. Jag kommer utelämna en del - jag har aldrig pluggat ekonomi och är långt ifrån en expert. Alla länder på denna jord ligger på olika nivåer då det kommer till hur rikt landet är. Här i Sverige ligger vi riktigt bra till i jämförelse med till exempel Polen. Om någon från Polen, som har det ganska ok ställt ekonomiskt, kommer till Sverige kommer personen inse att det är riktigt, riktigt dyrt här i vårt land. Vi märker inte av hur dyrt det är, för i denna goda ekonomi får vi betalt nog för att klara oss. Samtidigt sätter alla företag i Sverige priser som är realistiska för att det ska gå bra för dem med. Om alla landets produkter är för billiga i jämförelse med vad befolkningen tjänar - då håller det på att spåra.
 
   På grund av det här måste företag som verkar i flera olika länder se till att sätta olika priser beroende på vilket land de vill sälja sin produkt i. Alla företag gör så, även Star Stable. Det ser man på att om jag skulle bo i Polen och betala för Star Rider är det billigare än att betala för Star Rider i Sverige. MEN! Om jag bodde i Polen skulle jag också tjäna väldigt mycket mindre än jag gör här i Sverige. Därmed blir priset fullt rättvist, trots att det är billigare i Polen. Om det i Polen skulle bli så att befolkningen skulle börja tjäna mer skulle priserna på allt i landet även höjas.
   Det är här som missförståndet kommit in. En grupp spelare har uppfattat det hela som att Star Stable försöker suga pengar ur länder som USA, eftersom man betalar mycket mer där. Men sen får man också se på faktumet att USA har en annan ekonomi än vad vi har. De har det bättre ställt än Polen. De betalar mindre skatt än oss i Sverige. Priserna som ligger över de olika länderna är direkt sammankopplade till ländernas egen ekonomi, och det är inte så att företag riktar sig mot att suga pengar från specifika länder.
 
   Slutsats - ja, det är jättebilligt att köpa Star Coins/Star Rider i vissa länder, och det är jättedyrt i andra, men det är om man tittar på vår ekonomi och vad vi tjänar. Vi i Sverige kan inte döma priserna i andra länder utefter hur bra vi har det, utan vi måste döma det utefter hur bra de har det.
   Hoppas det gjorde saken lite tydligare och hoppas att jag inte skämde ut mig fullkomligt. Jag har läst på om det här rejält idag för att ha den minsta aning om vad jag pratar om, lovar!
 
 

This weekend quite a few players have been trying to convince others that SSO is a evil company trying to drain us of money. These players don't know how economy works, and this is my attempt at explaining. I am in no way a professional, I'm only trying to educate a bit before people jump to false conclusions. Make sure to know what you're talking about before back talking anyone or anything! #EsmeSays

Ett inlägg delat av ✨Esmeralda "Esme" Silverforce✨ (@esmesilverforce) Jun 5, 2017 kl. 9:07 PDT

Halloj!

   Tjo! Min frånvaro idag berodde mest på att jag var trött på mäsnkligheten i morse då jag hörde om vad som hänt i London. Kan inte alla maktgalna gubbar hålla sig i sin egen jäkla sandlåda istället för att komma och bråka tvärs över jordklotet? (Looking at you too, USA) Sen har jag varit iväg och ridit också, så det tog upp hela eftermiddagen.
 
   Ah, jag ska hoppa in i mitt videoredigerarträsk igen och se vad jag hinner med där, men jag behöver också förbereda mer grejer inför min semester. Bli inte vuxna, det är så tråkigt. I morse hann jag åtminstone spela lite SSO! Jag har inte loggat in dagligen och har massor kvar på mitt rykte med Jamie Olivetree, men det känns väldigt uppmuntrande att veta att det finns uppdrag som ligger och väntar på mig där! Hoppas att det är en ny trend att vi framöver kommer ha uppdrag som väntar efter ryktesbyggande, alltså även för oss front line players. Kan verka irriterande för stunden, men det är väldigt belönande.
 
   Jag ser fram emot tisdag. Nationaldag betyder ledighet! Nu behöver jag hopa iväg och göra annat igen, men ajg är tillbaka i morgon. Tjo på er!
Jag är här, jovisst!

   Jag har insett att verifieringsprocessen i launchern är den största anledningen till att jag spelar SSO så sällan som jag gör numera. Min launcher tar så lång tid på sig att verifiera att jag måste starta om launchern efter verifieringen för att komma in i spelet, och eftersom min dator är så seg hinner jag stänga ner launchern och då jag väntar på att datorn ska hinna svara igen har jag hunnit glömma bort vad jag skulle göra och börjar istället med något helt annat. Inte så jättebra!
 
   Idag har jag varit ute och flängt på landsbygden för att köpa en massa grejer jag behöver inför semestern, men de senaste timmarna har jag spenderat med min videoredigerare Sony Vegas Pro 13 där jag försöker göra en mall till mitt nya videoprojekt. Mallen i sig är svår, materialet i sig är ännu svårare. Jag vet fortfarande inte hur jag ska lyckas med det här, haha! Jag hade hoppats att kanske hinna klart med det jag ville den här helgen, men det finns nog inte en chans till det. Aja, det SKA hända den här sommaren! Mallen är klar till typ 90%, så det känns ändå rätt bra. Det ska bli spännande att se hur det tas emot av er, för vad jag vet har ingen gjort något sånt här inom vårt community förr...
 
   För att sätta lite färg här nu på kvällssidan får ni en bild från Horsez Ranch Recue. Det var ett tacksamt spel att få med sig fina bilder från!
 
 
Race med NPCs

   Det finns inte jättemånga race mot NPC's i SSO, men jag finner mer och mer att jag uppskattar de som finns. Utmaningar tar jag gärna emot i SSO, särskilt nu då spelet blir mer interaktivt och det blir mer och mer gameplay istället för att springa fram och tillbaka och klicka på lite glitter.
   Här har ni en bild som är rätt gammal - den är från då jag öppnade butiken Jaharla i vintras. Men den påminde mig om att det vore kul med vänskapliga race med fler karaktärer. Sonya har ju sin häst (eller ja, hon ska väl skaffa sig en hjälm också, eh?) och jag kan tänka mig att fler karaktärer kan få hästar. Kanske något med Madison den dagen hon återförenas med sin Nightdust, men det här är ändå en ö fylld av hästar och det måste väl finnas några fler som vill rida?
 
 
Senaste videon!

 
 
   Just nu väntar jag med spänning för att se om jag "vunnit" i en bloggloppis... hittade ett par ridleggings i nyskick som inte produceras längre som dessutom säljs för en tredjedel av nypriset så jag sitter på nålar nu, haha... ridleggings är Aideens gåva till mänskligheten under sommartider!
Fredag!

   Jag har en sjukt stressig helg framför mig. Idag har jag tonvis av sista minuten-grejer på jobbet eftersom det är en halvdag och en röd dag i början av nästa vecka och jag måste gå igenom alla mina hästgrejer för att se vad jag måste köpa nytt till sommaren. Jag hann tröttna på att inte ha ridstövlar som jag faktiskt kan dra dragkedjan hela vägen upp på (mina gamla fick jag inte upp ens halvvägs över benet efter en längre paus från hästeriet) så jag köpte faktiskt nya igår. Och min iPad har efter snart fyra års trogen tjänst börjat brumma och bli överhettad, så nu försöker jag llista ut vad jag ska ersätta den med. iPad Air 2 eller iPad Pro 9.7? Den sistnämnda är dyrare, men det kanske är värt det i slutänden... Jag ska lägga pengar på en ny dator också (fortfarande inte bestämt mig för vad det ska bli) men jag är expert på att spara pengar så jag har ett sparkonto som går nästan enbart till de här dyrare grejerna så jag kan lägga ut då det verkligen behövs som nu.
   Sen ska jag försöka spela in videor också, för att hålla över sommaren. Jag har blivit kattvakt på halvtid och ska kattvakta åt tre olika personer inom loppet av en månad, haha. Blir inte mycket till att vara hemma för mig! Fram med katterna bara, jag behöver fler djur i mitt liv!
 
   Jag vet inte om jag dyker in här igen idag, för dessutom förbereder jag en massa annat inför sommarens första semestervecka. Om inte annat återkommer jag i morgon!
 
   Bild från Abzû
De nya Guldstjärnorna

 
   Så! Igår kom det ju nya guldstjärnor till spelet, och några av dem kräver att man faktiskt gör något för att locka fram dem - vilket är fullkomligt genialiskt. Ni som har sett min Walkthrough av Harry Potter och Fången från Azkaban (<- klicka på speltiteln för att komma till spellistan) vet att jag där pratade om känslan av att kunna göra helt random grejer som att kasta en trollformel på en fontän och skapa en kedjereaktion som leder fram till en belöning, och precis något sånt har jag saknat i SSO! Jag är så himla glad över de nya specialstjärnorna och mitt enda klagomål är att jag vill ha meeeeer! Sån bra idé, ett par av stjärnorna var så galet långsökta men det bidrar till lite av en utmaning. Jag vill ha typ hundra till - även fast man inte får någon belöning av att samla alla stjärnorna tycker jag jakten är spännande nog!
 
   Vad tyckte ni om de nya stjärnorna? Har ni hittat alla?
Nya The Sims-packet!

   Jag köpte The Sims 4 Föräldraliv i tisdags och började kika lite på det. Dock hade jag haft en lång dag och var inte hemma förrän runt nio på kvällen, och dessutom var min dator inte särskilt samarbetsvillig. (I samma veva började min iPad surra och brumma och bli väldigt, väldigt varm - är apokalypsen kommen?)
   Jag öppnade upp spelet då datorn väl bestämt sig för att fungera som den skulle och kikade på alla nya byggobjekt. Jättefina! Nu behöver jag bara lite tid att i lugn och ro sätta mig och bygga något nice. Just tid har jag lite tight om just nu, så det får ske då det sker. Oavsett så gillade jag verkligen det här packet, jag tror att jag kommer få stor användning för mycket i det!
 
   Om ni vill se vad som kom med i packet så har en av de största TS4-kottarna på YouTube, Deligracy, lagt upp en video där hon visar alla föremål från packet.
 
Jag är Esmeralda "Esme" Silverforce, 22 år och SSO-spelare sedan Oktober 2011. Jag vandrar runt på olika servrar på jakt efter laggfri spelupplevelse och är klubbledare i den inaktiva klubben Night Guards på Air Star.

Jag finns också som Penelope "Penny" Kinglee, som också vandrar på olika servrar. Alla Pennys äventyr kan ni följa på min YouTube-kanal!

Förutom denna hästspelsblogg driver jag även Jorvikipedia, Star Stables inofficiella Wikisida som är en av Sveriges största Wikis. Jag har också den största spelarägda SSO-Instan med över 40k följare, samt producerar en serie med Tutorial-videor för Star Stables officiella YouTube-kanal. Jag är även en officiell Ambassadör för Star Stable Online. Du kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Jag skriver om spelet Star Stable Online, producerat av Star Stable Entertainment AB. Bloggen drivs helt privat och skrivs inte i samarbete med något företag om inte annat anges i inläggen. Jag äger inte bilder/text från Star Stable Onlines officiella hemsida eller något av spelets sociala medier. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.