Chrome Pointer

Varför de gamla hästarna uppdaterades

   Okej, jag har sett att det går runt lite frågor gällande varför alla hästar av gamla modellen uppdaterades i senaste uppdateringen, och varför de som hade nya rasvarianter inte bara ändrades så att de tillhör den nya looken. Jag ska förklara.
 
   Alla gamla hästar som Jorvikiska Varmblodet, Oldenbugaren, Moraben osv var kopplade till samma hästmodell. Den enda skillnaden på dem var att de döptes till olika rasnamn och hade olika färger. Men tänk er att spelet just nu är som en bloggkod, där man har HTML och CSS. HTML beskriver var grejen du kodat in finns någonstans, och CSS är hur den ser ut. Låt oss säga att jag i min CSS här på bloggen ändrade kod så att alla bilder på bloggen skulle bli runda. En enda ändrad slinga, och alla bilder ändras just för att de är bilder. Exakt samma sak hände nu i spelet - en ändring för en ny modell med nya animationer och alla hästar som var sammankopplade ändrades på.
   Jag vill som många andra att färgerna på de gamla engelska fullbloden, de gamla morganhästarna osv ska komma till deras nya modeller, men för att det ska hända måste deras texturer göras om totalt för att passa till de nya modellerna. Om man tar en textur från en hästras och slår på den på en annan rasmodell skulle det se fullkomligt galet ut, vilket förstås gör det krångligare än det kanske ser ut utifrån.
 
   Ett bra exempel är denna häst, som finns som exakt samma färg i två olika modeller. Om man ser hästens texturer ser man att de ser väldigt, väldigt annorlunda ut trots att hästarna i sig är väldigt lika! Och det handlar mest om hur texturerna är uppbyggda i 2D för att sedan fungera i 3D. Det är förstås jättestor skillnad idag jämte med då hästarna var helt liksidiga dessutom, för de gama hästarna målades helt i profil medan de nya målas på ett annat sätt för att få med alla detaljer.
 
 
 
  Jag tänker inte ljuga - jag är riktigt, riktigt tacksam över att det är så. Det här drev mig till att vilja använda många hästar jag knappt velat se åt under de senaste två åren; och jag börjar nu fundera på att köpa in några fler...






Sigrid Winterdotter

Jag tycker att prio ett när det gäller remakes ska vara att anpassa de gamla färgerna till de nya modellerna!

Joline Swiftmountain

Jag är relativt nöjd med uppdateringen! Hästarna kunde fått lite större/längre huvud men teamet har ju sagt (om jag inte fått det om bakfoten) att det kan komma fler uppdateringar och förbättringar på hästarna i framtiden, då kanske de fixar det. :) Tycket du att huvudet kunde blivit större anpassat till hästens kropp?

Svar: Jag tycker att huvudet är i lagom size, tror det hade sett skumt ut om det var större...
Esmeralda Silverforce

Celina

Verkar spännande att det äntligen öppnats upp mer om Fornkungens bergsväg på kartan! Kanske har något med huvuduppdragen att göra?

Svar: Verkligen? Har inte märkt det! Jo det kanske är möjligt...
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.