Chrome Pointer

Musik!

   Tack Filippa Catwood för förslaget!

 
   Jag lyssnar väldigt mycket på musik, och här har ni lite av det jag lyssnar på.
 
   Ni som hängt med länge vet att jag är världens schlagernörd och följer både Mello och Eurovision slaviskt. Självklart tycker jag inte om allt bara för att, men varje år så kastas en massa låtar på en och det är omöjligt att inte gilla åtminstone några. Förra året var t ex ett riktigt starkt ESC-år! Sen finns det så sjukt många bra klassiker också, och vissa låtar vet man knappt om att de från början kommer från Mello eller ESC.
   Här är en sån låt som jag inte hade en aning om var en ESC-låt förrän för ett par år sedan, trots att jag hört den typ konstant genom halva barndomen. Galet skum låt som samtidigt är störtskön! Asså ni måste se videon om ni inte gjort det haha, framträdandet är så konstigt och så kul!
 
   På tal om klassiker så har jag en enorm spellista på Spotify med enbart musik från 50-talet fram till 90-talet. Det är en av listorna jag lyssnar mest på, för det är musik man växt upp med och kan väl nog för att det bara ska vara en mysfaktor medan man gör annat. Där har jag kastat in typ allt jag hittat som fyller "ålderskriteriet", så det är en salig blandning! 
   Här har ni ett av mina bästa feel good-spår.
 
   Min andra enorma spellista består av soundtracks från filmer. Mest sånt som är komponerat av Hans Zimmer (soundtrack till t ex Gladiator, Pirates of the Caribbean), Howard Shore (soundtrack till t ex LotR och The Hobbit), Austin Wintory (sountrack till bl a spelen Journey och Abzû) och Patrick Doyle (soundtrack till t ex Cinderella och Brave). Plus musik från Enya! Helst av allt grejer med keltiska inslag. Där är jag ändå väldigt noggrann med att plocka bort alla musikspår med ilska, spänning eller nervositet i, eftersom listan är mest för att sätta ett nice mood typ då jag sitter och jobbar och vill ha bakgrundsljud. Det är en enorm bredd däri också, allt från Disney (för man ska aldrig underskatta Disneyfilmers soundtrack) till grejer från olika spel och bara totalt random låtar som passar moodet.
   Som Hawaiian Roller Coaster Ride, hur kan man inte bli glad av att lyssna på det här?
 
   Jag försöker lite halvt att hänga med i musiksvängarna, men den dance/popmusik som idag produceras och som de flesta verkar gilla är inget som faller mig i smaken alls. Den sortens musik är för mig exakt som att titta på ett konstverk som man inte begriper sig på. I övrigt så finns det ingen genre jag helt och hållet undviker, utan jag plockar lite från allt beroende på vad man har lust att lyssna på för dagen. Det ena behöver inte utesluta det andra! ^^ Jag har inte heller någon artist jag slaviskt följer sen The Ark lade av (och det var några år sedan nu), så jag plockar på mig det som dyker upp på vägen och som jag gillar.
 
   Blev ni något klokare av det här? Kanske inte. Men jag är inte riktigt klok på vad för musik jag gillar själv. Här får ni ett klipp på låten jag startade min morgon med, för att öka bredden ännu mer ;)


Iris Highgarden

När man pratar om soundtrack, vad tycker du om John Williams?

Svar: Hans Hedwig's Theme är nog det bästa soundtracket genom världshistorien imo men annars minns jag på rak arm inte riktigt vad han gjort - var det han som gjorde musiken till Star Wars?
Esmeralda Silverforce

Lova Winterside

Du skulle inte vilja länka till dina spellistor på Spotify (särskilt den med alla film soundtracks)? Är usel på att bygga spellistor själv så brukar följa andras istället xD

Svar: Vill tyvärr inte visa upp min profil haha men det finns inget superintressant där :)
Esmeralda Silverforce

Quinn Catforce

Har ett låttips! Det är en ganska sp ny låt och ett av bidragen till Finlands version av mello för i år (det var i lördags) hon vann inte men hon verkade supernöjd ändå! Låten heter Arrows och sjungs av 16 åriga Alva Nygård! Hon gick i samma skola som mig, när jag gick 1:an ,2:an och 3:an hick hon 0åk 4,5 och 6! Ny går vi igen i samma skola (eller ja, hon går första året på gymnasiet och jag går på 7:an men det är i samma byggnad) Sök på Spotify eller youtube "arrows alva" och om det behövs kan du skriva där efter "umk 2017" (utan ") Hon har en fantastisk röst och låten är super! Tänk på att hon bara är 16!

Svar: Tackar!
Esmeralda Silverforce

Iris Highgarden

Yep han gjorde musiken till Star Wars och ALLA Steven Spielberg-filmer (utom de första).

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.