Chrome Pointer

Min besvikelse över Ultra Sun/Ultra Moon

   Som de flesta av er vet sedan länge är Pokémon ett väldigt stort intresse för min del, och jag följer med iver allt som händer kring spelen. Nya spel inom serien är alltid av intresse, men vad jag blev besviken då de senaste spelen tillkännagavs!
 
   För er som inte är invigda ska jag förklara lite hur det brukar se ut. Pokémonspelen har under de senaste 20 åren (ja, 20) utvecklats väldigt mycket från start till där vi är idag. Varje gång som spelen har steppat upp sig några steg på utvecklingsstegen både i form av helt nya Pokémon såväl som nya funktioner och bättre grafik har det blivit ett generationsbryt, vilket innebär att då man pratar om Pokémon pratar man alltid om generationer. De första spelen tillhörde alltså Generation I medan vi just nu har kommit så långt att vi är på Generation VII.
   Under Gen III började det göras remakes på de äldsta spelen, alltså kom det nyversioner av Gen I. Under Gen IV gjordes det remakes på Gen II. Det gjorde att jag började tagga till, för jag hade aldrig haft möjlighet att spela spelen från Gen III, och enligt logikens lagar skulle alltså Gen V bjuda på både två nya spel samt två remakes.
   Eller inte. Inte bara bjöd Gen V på de spel jag ogillar mest (Black & White), de bjöd på två till spel jag ogillar jättemycket (Black 2/White 2) och gjorde inga remakes!!! Skandal! Nejmen, Gen V förbättrade mycket men på ett sätt var det väl rätt bra att det väntades, för jag trivdes inte alls i generationens grafikstil. Gen VI å andra sidan, DRÖM! Och där kom äntligen remakes av Gen III, som var minst lika bra som jag hoppats på.
   Sen kom ju nu Gen VII. Många säger att det är de bästa spelen av all time, de flesta av oss tycker åtminstone att det är de svåraste, men det var ett helt nytt kapitel i Pokémons historia. Och jag taggade så hårt för att det skulle bli en remake på Gen IV, mina favoritspel, för det skulle bli så bra...
 
   Nope. Istället för att göra remakes av Diamond & Pearl ska de göra precis som i Gen V och släppa helt nya spel. Och jag begriper inte deras koncept! Så vi hade alltså Sun & Moon, och nu ska det istället komma Ultra Sun & Ultra Moon... Jag kände mig så besviken efter Black 2/White 2 (storyn var inga problem att spela, men jag ogillade generationens nya Pokés och post-game var inget att hurra för imo) att jag tog en flera lång år paus från Pokémon, och jag hoppas verkligen att de inte gör en liknande grej nu.
   Spelen kommer i november, och jag väntar med skräckblandad iver på mer info och fler bilder så att man ser vad man ska förvänta sig. Precis som med Gen VI tror jag dock att jag ska vänta med att köpa de här spelen, om jag inte magiskt kommer över en stor summa pengar, haha. Sun & Moon var galet bra, men jag skulle faktiskt inte vilja spela något av dem igen just för att tempot i alla överflödiga cutscenes nästan förstörde upplevelsen...
 
 
   Är det några av er som också väntar på Ultra Sun och Ultra Moon?


Emily

Vänta, finns det Pokémonspel? Jag har kollat på pokémon sen jag var liten och jag har aldrig fått reda på att det fanns spel. Antar att jag har bott under en sten...

Svar: Jodå, tv-serien är ju baserad på spelen och har varit det de senaste 20 åren!
Esmeralda Silverforce

Amanda%20Rainwood

Jag är ärligt talat bara glad att vi fick ett nytt huvudspel redan i år, haha. Jag tänker inte döma ut spelen i såhär tidigt skede. Det är sant att Sun & Moon hade sina brister i och med bland annat avsaknaden av gym. Trials:en kändes liksom inte som faktiska prövningar.. I'm looking at you, Kiawe. Förvisso har gymstriderna i tidigare spel varit väldigt lätta de med men.. step up your game, Pokémon! Jag kommer i vilket fall som helst fortsätta att vara hoppfull. Enligt vissa finns det dessutom saker som pekar på att det är möjligt att det kommer att finnas gym i Ultra Sun & Moon, alternativt ett Battle Frontier, men det är bara spekulationer. ^-^

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 23 år och har alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.