Chrome Pointer

Hur jag fotar i spelet

   En av de vanligaste frågorna jag får är hur jag fotar/filmar i SSO, och nu var det några år sedan jag skrev om det här sist. Därmed kommer här en uppdaterad guide!
 
   Jag använder ett program som heter Fraps. Det är gratis att ladda ner och jag använde gratisversionen i flera år. Dock kan man inte filma längre videor med programmet om man inte betalar, och därför köpte jag premiumversionen. Ni hittar mer om Fraps genom att klicka HÄR.
   Fraps funkar på så sätt att då du fotar en bild eller spelar in en video hamnar de automatiskt i mappar på datorn, dit du sedan går för att hämta upp materialet. Både bild och video är i GRYM kvalité, men videorna blir alltid extremt stora i filstorlek på grund av det. Jag har en extra hårddisk som jag använder enbart för att spela in film på, så att jag inte får slut på hårddiskutrymme medan jag spelar in.
 
   Så länge som Fraps är igång (jag har ALLTID Fraps igång så länge som datorn är påslagen) kan man när som helst klicka på tangenten man valt som "fotoknapp" i spelet för att ta en bild. Bilden sparas sedan i den mapp man valt. Jag redigerar väldigt sällan de bilder jag fotar, så 99% av det ni ser här på bloggen är helt oredigerat och det enda jag har gjort är att beskära bilden samt lägga på min logga. Min logga är en helt vanlig bild jag målat i Photoshop (och jämnat ut i Illustrator) som jag bara klistrar på varje bild jag visar här. Jag har den i både vitt och svart som jag använder efter behov och jag lägger oftast på en ramlinje på den vita loggan för att framhäva den bättre.
   Värt att nämna (för folk frågar alltid) är att Photoshop inte är gratis.
 
   Förenklat ser processen ut såhär:
  1. Jag fotar bilden i spelet med hjälp av Fraps.
  2. Jag öppnar upp bilden i Photoshop.
  3. Jag beskär bilden, lägger på min logga och sparar ut bilden i PNG.
  4. Klar!
  En väldigt gammal bild på Esme och Corinne, som följt alla dessa steg
 
  Mina videor spelas in i Fraps och jag klipper samt sparar ut dem i redigeringsprogrammet Sony Vegas Pro 13. Programmet är inte gratis, men man kan ladda ner en testversion gratis.
 
   Jag är inget proffs på något här, men det fungerar bra för mitt syfte. Det behöver inte vara trassligt för att se ok ut!


Emelie

Tack Esme för infon älskar dig.

Sigrid%20Winterdotter

Jag brukade göra som du, men nu ändrar jag ljusstyrka och kontrast lite :)

That monsterfoot

Vilken server e du på

Rebecca och Daisy

Ät det inte jätte jobbigt och hamna skära och lägga på din logga på VARJE bild du lägger upp här på bloggen?
Jag skulle iallafall tycka det är tröttsamt, dessutom så har man ju sen tonvis med bilder man sparat som bara ligger och skräpar

Svar: Nope, det tar bara några sekunder och jag föredrar att göra så istället för att sedan hitta mina bilder stulna på nätet!
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.