Chrome Pointer

My Horse And Me 2, Del 3

Aw...

   Gulligt är det, detta nya The Sims-pack som kommer snart, men jag hade hoppats på fler grejer att bygga med... känns mest som grejer som passar för lekparker. Men det kanske visar sig att det finns grejer värda att betala för ändå häri? Vet att många är glada över packet för att det inte finns jättemycket grejer till småbarn i spelet ändå, men jag vill ju bara ha grejer att bygga coola hus med x)
 
   Hallå alla The Sims-spelare, vad tycker ni om det här packet?
 
Min besvikelse över Ultra Sun/Ultra Moon

   Som de flesta av er vet sedan länge är Pokémon ett väldigt stort intresse för min del, och jag följer med iver allt som händer kring spelen. Nya spel inom serien är alltid av intresse, men vad jag blev besviken då de senaste spelen tillkännagavs!
 
   För er som inte är invigda ska jag förklara lite hur det brukar se ut. Pokémonspelen har under de senaste 20 åren (ja, 20) utvecklats väldigt mycket från start till där vi är idag. Varje gång som spelen har steppat upp sig några steg på utvecklingsstegen både i form av helt nya Pokémon såväl som nya funktioner och bättre grafik har det blivit ett generationsbryt, vilket innebär att då man pratar om Pokémon pratar man alltid om generationer. De första spelen tillhörde alltså Generation I medan vi just nu har kommit så långt att vi är på Generation VII.
   Under Gen III började det göras remakes på de äldsta spelen, alltså kom det nyversioner av Gen I. Under Gen IV gjordes det remakes på Gen II. Det gjorde att jag började tagga till, för jag hade aldrig haft möjlighet att spela spelen från Gen III, och enligt logikens lagar skulle alltså Gen V bjuda på både två nya spel samt två remakes.
   Eller inte. Inte bara bjöd Gen V på de spel jag ogillar mest (Black & White), de bjöd på två till spel jag ogillar jättemycket (Black 2/White 2) och gjorde inga remakes!!! Skandal! Nejmen, Gen V förbättrade mycket men på ett sätt var det väl rätt bra att det väntades, för jag trivdes inte alls i generationens grafikstil. Gen VI å andra sidan, DRÖM! Och där kom äntligen remakes av Gen III, som var minst lika bra som jag hoppats på.
   Sen kom ju nu Gen VII. Många säger att det är de bästa spelen av all time, de flesta av oss tycker åtminstone att det är de svåraste, men det var ett helt nytt kapitel i Pokémons historia. Och jag taggade så hårt för att det skulle bli en remake på Gen IV, mina favoritspel, för det skulle bli så bra...
 
   Nope. Istället för att göra remakes av Diamond & Pearl ska de göra precis som i Gen V och släppa helt nya spel. Och jag begriper inte deras koncept! Så vi hade alltså Sun & Moon, och nu ska det istället komma Ultra Sun & Ultra Moon... Jag kände mig så besviken efter Black 2/White 2 (storyn var inga problem att spela, men jag ogillade generationens nya Pokés och post-game var inget att hurra för imo) att jag tog en flera lång år paus från Pokémon, och jag hoppas verkligen att de inte gör en liknande grej nu.
   Spelen kommer i november, och jag väntar med skräckblandad iver på mer info och fler bilder så att man ser vad man ska förvänta sig. Precis som med Gen VI tror jag dock att jag ska vänta med att köpa de här spelen, om jag inte magiskt kommer över en stor summa pengar, haha. Sun & Moon var galet bra, men jag skulle faktiskt inte vilja spela något av dem igen just för att tempot i alla överflödiga cutscenes nästan förstörde upplevelsen...
 
 
   Är det några av er som också väntar på Ultra Sun och Ultra Moon?
My Horse And Me 2, Del 2

Storheten i det lilla

   Det här inlägget kommer handla om förra veckans uppdatering, så om ni fortfarande inte vill se något från Pandoria:
 
 
   Efter förra veckans uppdatering är det en väldigt positiv stämning i communityt (uppdateringsmässigt - sen är det massa tjöt från spelare som är arga över att de inte får bryta mot spelets användaravtal men de kan ju sätta sig i båten för de har frivilligt accepterat avtalet och måste då följa det). Hur kan det inte vara positivt? Pandoria är ju här, och det är nog minst lika spännande för nyare spelare som har något att se fram emot som för oss som hängt med sedan Starshine Legacy och först klev in i Pandoria för tio år sedan. De få som faktiskt klagar säger att uppdateringen var för liten, vilket jag kan tycka är lite att ta it. Ja, det höll sig bara över en dag, men jag tycker att jag spelade igenom det hela rätt fort och det tog mig nog ändå någon timme... Det var ju så mycket att titta på ändå!
 
   Det var kanske inte jättemånga uppdrag, men man kan faktiskt säga att det kom TVÅ nya områden! Dels Stenhuggarens valv, dels Pandoria självt. Båda känns välarbetade, även om de kanske inte var jättestora. Pandoria har ju nu en massa assets färdiga (växter, texturer, ljud, rockorna osv), vilket innebär att då vi får se mer av det kommer det vara lättare för teamet att bygga ihop världen eftersom de redan har lite att jobba med. Och ja, jag är bergsäker på att det finns fler platser att upptäcka i Pandoria! Bara i Starshine Legacy fick man besöka två platser, och jag vill jättejättegärna att området Anne besökte i Episod 3 ska dyka upp i en SSO-version. Ni kan btw se det här:
 
 
   Jo men visst, det var inte de längsta uppdragen vi någonsin varit med om - men man får ju se det stora i det lilla! Vi kommer säkert behöva besöka Stenhuggarens Valv igen i framtiden, för jag tvivlar på att så mycket jobb med så många helt nya texturer och meshar skulle ha gjorts enbart för det där rätt korta besöket...
 
  Officiell bild fån Stenhuggarens Valv
 
  Officiell bild från Pandoria
Throwback - My Horse And Me 2

   Idag och tolv dagar framöver kommer jag kicka igång mornarna med ett avsnitt av min gamla videoserie My Horse And Me 2, som jag avslutade under tidiga 2015. Jag har postat nästan 800 videor på min kanal och ibland är det kul att gå igenom det gamla man har och se hur man spelade, hur man tänkte, hur det blev osv.
 
   Idag har vi här det första avsnittet!
 
Förberedelser...

   Nästa vecka ska jag inte bo hemma eftersom jag är kattvakt, och typ direkt efter det sticker jag på semester (läs extrajobb). Skulle egentligen ha varit hemma i två dagar till men jag saknar hästarna och kan inte vänta så jag åker så fort jag har möjlighet, hehe. Eftersom jag bor borta kommer jag inte vara lika aktiv som vanligt här, men jag ska se till att det blir daglig uppdatering även under min semester. Det som inte kommer uppdateras medan jag är borta är min YouTube-kanal, för jag har inte kunnat spela in några nya videor på närmare en månad och mitt videobibliotek är nu helt tomt. Jag har bara en till opublicerad video, så jag ligger verkligen efter...
 
   Samtidigt håller jag på och förbereder för en grej som jag kommer kicka igång i höst. Jag kommer verkligen ha fullt upp den här hösten, men jag tror det blir ett bra utfall! Jag hade velat sätta igång tidigare, men det går inte medan jag är borta. Det kommer bli utmanande och spännande, och lite av det är redan klart. Ska bli jättekul att dela med mig av projektet!
 
  Esme och Ödesryttarna under de senaste huvuduppdragen
Go Go Magic Esme!

 
 
   Jag var väldigt glad över resan till Dinodalen! Älskar då man drar in olika områden i uppdrag på sånt vis som i de sista två huvuduppdragen, med Sydhoven och Dinodalen. Spelet blir lite mer levande då man faktiskt måste röra på sig för att hitta det man söker...
Farahs vackra kläder

   Det var så otroligt länge sedan det kom kläder i nya modeller till spelet, så att få nytt alls var helt otroligt - och sen att det nya är druidkläder?! Bästa någonsin! Då Farah kom till spelet under förra huvuduppdragen var jag lite besviken över att jag inte kunde logga in och köpa det coola setet (särskilt tunikan, my gosh vad jag ville ha den!), så ni kan kanske gissa hur glad jag var över att hon kom tillbaka igen!
 
  Esme möter Farah för första gången
 
   Att Farah säger att hon alltid är på jakt efter vackra tyger låter lovande - hon kanske säljer fler vackra tunikor i framtiden? Hennes i orange skulle jag inte banga på, men jag skulle sjukt gärna vilja ha en blå...
 
   Några?! ALLA!
 
   Så två set, enbart för ryttaren. Jag hoppas det kommer matchande utrustning också! Såhär såg det ut i butiken då jag kikade in i den först, men jag köpte faktiskt precis allt... även handskarna, även fast jag aldrig brukar köpa handskar.
 
 
   Så Esme fick äntligen efter mycket om och men sina druidkläder, och de använde jag förstås också under hela Pandoriaresan.
 
  Druid-Esme in the house, självklart med en cool Soul Rider-hjälm från butiken bredvid Farah - säkerheten går alltid först och Esme är inte Esme utan sin ridhjälm!
 
   Supersnygga grejer är det tycker jag, älskar modellen på både skor och tunika och det ska bli spännande att se hur ofta Farah dyker upp i spelet framöver! Kanske det är en grej att hon bara finns i spelet då det är huvudstory? Det skulle ju vara väldigt passande...
Det magiska Pandoria

 
 
   Pandoria i SSO såg rätt anorlunda ut jämte den versionen vi såg i Starshine Legacy. Jag misstänker att det kan bli så att vi en dag får se en plats som liknar de ställen vi tidigare dykt upp på, för Pandoria är stort. Men oavsett hur det nu såg ut i jämförelse med tidigare - VILKEN PLATS! Och jag har ju tjötat om att jag vill ha grottsystem i åratal, och jag var så lycklig över att man behövde gå igenom en grotta! Jag vet inte varför jag är så tokig i grottor, men så äre. 
 
  De där rockorna påminner mig väldigt mycket om Mantines (Pokémon), men det är en sån cool grej! Man får ju rätt mycket undervattenskänsla här med både rockorna och växterna, vilket man inte känner igen från SSL. Ni kan se hur Pandoria såg ut då genom att klicka HÄR!
 
  Lavan fanns även i Episod 4 - typ. Ni kan se hur Pandoria såg ut i SSL4 genom att klicka HÄR!
 
  Jag blev nästan lite tårögd av att se den här grottan! Den påminde mig jättemycket om grottsystemet från Harry Potter & the Half-Blood Prince som leder från uggletornet (har jag för mig? Så länge sedan jag spelade HBP) ner till Quidditchplanen, och det är också en sån där plats som gör att jag ryser lite för att jag tycker den är så galet cool. Mer grottor åt folket!
Jag försöker!

   Jag har ju varit borta ett tag och låg efter med Jorvikipedia redan innan det, men jag försöker komma ikapp lite nu. Jag får ofta höra saker som "det står fel information på den här sidan" eller "varför är inte det här uppdaterat", men jag vill påminna om att en Wiki är till för alla och alla kan hjälpa till! Jag skulle gärna göra mer på den men herregud, det är bara 24 timmar på ett dygn och man kan ju inte prioritera allt, oavsett hur mye man vill.
 
   Det finns några fina bilder från Pandoria där nu åtminstone! Jättekul med högkvalitativa bilder direkt från Star Stable. Jag vet inte var man kan hitta dem online annars, men om ni själva vill använda dem kan ni ju spara ner dem direkt från Jorvikipedia. Förutom bilderna försöker jag lista ut vad jag ska ta mig till med de olika sidorna för hästraser... för de kan absolut se bättre ut än de gör idag. Aaaah, dilemma dilemma!
 
   Btw, missa inte dagens video på min YouTube där Penny köper en arab! Ni kan se videon genom att klicka HÄR!
 
   Officiell bild från Star Stable
Dagen då det var dags

   Så igår släpptes det, efter åratal av längtan och väntan. Pandoria, den otäcka dimensionen där Garnok häckar...
 
 
   Det har snackats om att rädda Anne sedan 2014, så det var banne mig på tiden. Och jag vet att det nu kommer dyka upp någon som säger "men vi räddade ju inte Anne?!?!", men kom igen, ibland är resan viktigare än målet. Och om vi uppnådde alla mål i spelet direkt hade vi ju inte haft något spel...
   För uppdrag som varade över enbart en dag hände det ju ändå väldigt mycket. Vi besökte två (!) helt nya platser som var otroligt välgjorda (tänk att det är som två små nya områden) och fick för första gången prata med Darko, som vi bara spionerat på tidigare. Och jösses i min lilla låda, vilken tur att jag kom ihåg att sätta igång spelets ljud istället för att köra på en av mina Spotifylistor! Musiken och ljudeffekterna genom de här uppdragen var sjukt bra.
 
  Portalen till Dinodalen
 
   Jag är ju en historienörd och älskar Jorvikisk historia, så att möta upp med stenhuggaren i valvet var något jag verkligen gillade. Så coolt! Att man också skulle hitta två olika portalnycklar tyckte jag också var nice, för då kan det ju vara fullt möjligt att det finns fler som man i framtiden får använda...
   Passagerna mellan portalerna var btw svincoola! Så otroligt oväntat men väldigt uppskattat. Galet snyggt var det!
 
  Ash och Esme på utomgalaxigt uppdrag
 
   Men asså som om det inte vore nog med att träffa både Anne och Darko - var det verkligen Garnok man mötte eller bara något som förmedlar hans kraft? Sjuka SSL-vibbar här och jag tyckte det var svårt att komma igenom loppen där man skulle undvika bläckfiskarmarna (jag fastnade i dem hela tiden) men jag var kanske inte lika rädd som jag var för tio år sedan ;)
 
  "Se upp för Garnok, Garnok fälls"
 
   Självklart slutade ju hela grejen på en cliffhanger - men det är ju sånt som håller det spännande också! Nu har vi dock fått tre släpp av huvudstory på mindre än ett halvår, vilket är helt galet med tanke på hur lite story vi fått de senaste tre åren. Jag är nöjd. Jätteglad till och med. Slävklart är jag inte mätt på story, men jag känner att jag absolut kan låta det vara ett tag och inte oroa mig över att inget händer med storyn.
   Btw - vilket sanslöst lyft det här var från det hattiga och buggiga uppdraget då man skulle ut och flyga med hästis i början av året, va?
 
   (Jag har massor av fler grejer att prata om och visa upp, men något måste man ju spara till senare!)
Då kör vi!

   Jag har börjat sammanställa tankar och funderingar kring gårdagens resa till Pandoria, och med det har ni här nu en spoilervarning. Jag kommer under de kommande dagarna prata mycket om huvuduppdragen, så ni som absolut inte vill läsa om dem bör hålla sig ur vägen medan jag pratar av mig!
 
 
   Ni får tyvärr vänta lite till innan jag kastar mig in i det hela på riktigt, men skylten "Spoilervarning" kommer nog användas ett par gånger till för att rädda dels de som läser via Bloglovin och dels de som bara scrollar och råkar få syn på grejer.
   I eftermiddag kommer mitt första inlägg kring de nya uppdragen!
 
 
Hannoveranarna

   Återigen, tack så väldigt mycket för gårdagens gratulationer, men nu går vi tillbaka till verkligheten!
 
   Förra veckan släpptes tre Hannoveranare. Jag har sett att många önskat sig fler sportiga hästar oc själv tycker jag det är kul med mer variation. Om jag velat ha en sportig häst har jag känt att jag bara haft att välja på fullblod och Lipizzaner, så det här tycker jag var roligt och jag tycker hästen är snygg.
   Jag var ju bortrest medan hästen släpptes, men jag har förstått att det varit mycket klagomål över at hästen är en "copy-paste" av engelska fullblodet. För det första - nej. För det andra - hur skulle den annars ha sett ut? Jag har känt hästar som varit renrasiga hannoveranare men som sett ut som vilket halvblod som helst, liksom att jag känt hannoveranare som ser ut som fullblod. Sen känner jag också engelska fullblod som i typen mer liknar andra hästraser...
   Mitt intryck är att många bara letar fel just nu och skyller det på att SSO inte har animatörer (vilket de har. Minst tre. Och en halv.), men hur farao skulle hästen annars ha rört sig? Hannoveranaren är ju inte direkt en hästras som man känner igen på åttio meters håll som man kanske kan göra om man ser en fjording, utan det är en rätt intetsägande ras på det viset. Inga unika färger, inga unika rörelser. Om man skulle ta bort alla såna hästar från Star Stable för att bara ge plats till väldigt speciella raser som Lipizzaner, Shire, Arab osv skulle raserna ta slut rätt fort. De vanligare sporthästarna bör ju också få synas...
   (Bra att nämna är att en animatör enbart ser över hur hästen rör sig. Både hästens kropp och färg görs av en 3D Graphic Artist.)
 
   Hannoveranaren är inte den mest speciella häst som släppts, men jag tycker den är fin i kroppen, rör sig snyggt och jag tycker att hästens nördfrilla är lite cool. Jag hade gillat den ännu mer om den bara legat på en sida av halsen, men jag tycker det är kul med en klippt man. Dock så har jag inte fastnat för någon av färgerna till 100% (eller jag har en tanke, men mer om det en annan gång), så jag kommer hålla mig och se vad som dyker upp framöver, i nästa hästsläpp. Tror den här hästen vore sjukt snygg som mörkbrun och hoppas på en sådan!
 
   Vad tyckte ni om Hannoveranarna?
 
Pandoria är här!

   (Först ochs främst - tack för alla grattis. Jättesnällt av er!)
 
   Ja, jag har förstås sett vad uppdateringen handlar om och ja, jag har spelat igenom alla uppdrag. Jag kommer förstås också prata mer om uppdragen för jag har massor att säga, men som ni kanske förstår blir födelsedagar lite trassliga då man försöker smita bort från familjen så jag säger följande: Jag skriver mer så fort jag hinner, kanske redan ikväll, men så länge tycker jag ni ska se denna video om ni inte redan har det:
 
   (GM Ylvas ansikte på thumbnailen är typ det bsta med hela videon)
 
   Om jag nu inte skulle hinna titta in här mer idag kan jag snabbt nämna att det kommer upp en typ-recension av Hannoveranaren här i morgon bitti!
23

   Om jag dyker upp här någe mer idag vågar jag inte säga något om än, för idag är en sån där dag som brukar bli som den blir. Jag har noll intresse av sådana här firanden och väntar mest på att dagen är över, haha...
 
   Enda bra med det hela är väl att jag fick mig en snabb övning med att kladda med färger vilket jag inte gjort på väldigt, väldigt länge.
 
 
Huvudstory två gånger på ett år?!

   Stoppa pressarna och dra en baklänges på en liten åsna, huvudstory två gånger på ett år?! Är det ens möjligt? Och just nu ser det ju verkligen ut som att det inte kommer ta slut där, men vi ska inte gå händelserna i förväg utan vi tar en sak i taget.
 
   Till att börja med gör vi såhär:
 
   Denna huvudstory var väldigt lugn och var även över rätt fort. Långt ifrån det bästa släppet av nya uppdrag enligt min mening, men jag tror ändå att det här var en viktig brygga för att bygga vidare. Det är väl inte konstigt att Justin är orolig och inte har funnit sin plats efter att ha suttit fast på DC-plattformen i nästan 6 år (enligt min tideräkning - det var länge sedan jag såg honom resa iväg med Sabine för första gången!) och jag gillar hur de här uppdragen visade hur väl uppskattade familjen Moorland är kring Jorvik. Det är något jag har saknat tidigare, för jag anser att på en sån här liten ö bör det vara så att man känner till de flesta i krokarna. Lite mysigt att Eremiten fick vara med igen; mitt intryck är att han kände Thomas som ung eftersom han använder smeknamnet Tommy och det får mig att undra lite om Eremiten överlag har ett ömmande hjärta för lite ensamma barn som Thomas och Madison. Varför jag anser Thomas vara ett ensamt barn ligger i att det var ett sånt hyschpysch om hans familj att det känns som att han inte växt upp med sina föräldrar, men det är inget jag vet något om utan det är en ren gissning.
 
 
   Så det hela gick ju från en Moorlandjakt till en kamp med Loretta, en båttur, några vildhästar samt en arrestering. Asså Fripp, den lille rackaren! Han är inte så kramgo som man kan tro. Men summan av kardemumman då Justin gothat klart (titta inte på mig, Loretta sa det) var att Fripp tillkännagav att han vet var Anne finns - och det är dags för ett räddningsuppdrag.
 
   Det lär inte dröja länge nu, kära Ödesryttare. Flera av spelets Ambassadörer (inte jag denna gång - jag har ju knappt hunnit landa efter min semester) tillsammans med ett par andra utvalda spelare har under de senaste dagarna postat ett pussel med #ThroughThe Portal och det här ser väldigt, väldigt lovande ut... icke att förglömma är de spännande portar som säkerligen utlovar portaler som dykt upp både i Stencirkeln och inne i Dinodalen.
   Dagen vi väntat på så länge verkar snart vara här. Jag har varit redo i över tio år. Pandoria kommer närmare och närmare.
 
   (Btw kan jag nu äntligen spela på min egen dator igen! Den kommer dock inte leva länge till - idag kommer jag spendera min kväll efter jobbet hemma hos en kompis dels för att hon har en kattunge jag måste gosa med och dels för att jag måste prata med hennes kille som lovat hjälpa mig att bygga min nya speldator. Wihi!)
Kylies lyktor

  Äääälskar den här bilden!
 
   Innan jag åkte på semester för två veckor sedan hann jag precis kika in i spelet på en lånad dator och både göra alla Tims stranduppdrag samt kika på Kylie Summebreezes fina lyktor. Jag var så avundsjuk då jag såg bilderna på Instagram som alla lade upp med lyktorna under nattetid! Så sjukt fint och jag tycker det här var en jättefin idé som jag verkligen hoppas återvänder nästa år. Om jag har någon kritik alls är det att det vore kul om det gick att skicka iväg lyktorna på fler ställen, men det är en bagatell. Det kändes lite magiskt och jag tror inte att jag är den enda som fick Tangled-vibbar, va?
 
  Tyvärr hann jag aldrig se lyktorna själv under natten, så jag ser verkligen fram emot att göra det nästa sommar! För visst måtte de väl komma tillbaka?
Wow, så mycket nytt!

   Jag har varit på semester i två veckor och är nu hemma i Stockholm igen. Jag känner mest att jag vill fly till skogs och spendera resten av livet med hästar (som alltid då jag åker hem efter en semester), men nu är det vardag igen och det har ju hänt massor med SSO! Jag har därmed mycket att prata om, och ska försöka hinna med det så snart som möjligt.
 
   De kommande tre veckorna kanske inte för med sig väldigt god uppdatering från min sida. Sommaren är en period där mycket händer och jag varvar fortfarande mina semesterveckor (då jag inte har tillgång till dator alls) med kattvaktsvistelser. Dessutom fyller jag snart år (ack och ve) vilket också drar bort fokus från andra grejer. Vad ska man behöva bli äldre för?
 
   Esme och Aramis
Tio saker ni kanske inte visste

 • Företaget Star Stable består till mer än hälften av kvinnor. Det är väldigt, väldigt ovanligt inom gamingvärlden.
 
 • En av tvillingarna Phillippaerts har spelat Star Stable på "mitt" konto Esmeralda Kinglee. Eftersom det är ett typ-officiellt Star Stable-konto fick det lov att användas då Matilda utmanade brorsorna på duell i ett avsnitt av The Star Stable Show.
 • Innan skönhetssalongen i Governor's Fall kom till SSO hade det gått över två år sedan det senaste släppet av nya frisyrer till våra spelarkaraktärer.
 
 • Jag har funderat på att skaffa mig en till YouTube-kanal, och där satsa lite mer internationellt med videor på engelska på sidan av min vanliga kanal på svenska. Enda anledningen till att det inte blivit av är tidsbrist (och vissa datorproblem).
 
 • Under de första uppdragen som släpptes till Dinodalen får man träffa tre olika karaktärer som är parodier på karaktärer/personer från annan media - Elsa Einstein (Albert Einstein), Frank Einsten (Frankenteins monster) och Igor (från Det våras för Frankenstein).
 
 • Vissa djur i SSO är baserade på teamets riktiga djur. Game Master Heathers ponny finns bland annat som köpbar häst i spelet (samma sak med Game Master Ivys häst), och katten Sinus från senaste uppdragen med Nightdust tillhör Game Master Karoline.
 
 • Ni vet pinkoden till SSOHQ i Govenors Fall som man använder för att få en guldstjärna? Koden fungerar inte IRL.
 
 • En urban myth som går runt i vårt community är att SSO är grovt underbemannat då det kommer till animatörer. Sist jag hörde något om den saken var de tre stycken (i relation till att ryktet går om att det inte ska finnas en enda), så animatörer finns det faktiskt...
 
 • Vad jag vet finns det fem hästar i Star Stable som är baserade på hästar som någon i teamet har någon slags relation till i verligheten (Heathers ponny inräknad)
 
 • Då SSO slog upp sina portar fanns det fyra Game Masters - Lucia, Heather, Vendela och Elise. Alla förutom Vendela jobbar fortfarande med spelet. (Numera finns det nånstans runt 20 Game Masters från många olika länder)
Då var semestern över!

   Eller ja, nästan. Jag slutar jobba nån gång efter lunch och sen åker jag hem till civilisationen igen. Ska bli spännande att hoppa in i SSO igen, nu då jag varit borta ett tag!
   Plus att jag nu har ca en vecka på mig att fortsätta min datorjakt för sen sak jag iväg igen. Kattvakt. Jo jag vet, jag gör inte annat än att vakta djur, men jag råkar ju faktiskt gilla dem rätt mycket...
 
   På tal om katt får ni min enda bild någonsin från den där gången då jag försökte spela ArcheAge.
 
 
Backstory - där det började

   Medan många av er som hänger här har total stenkoll på allt bakom SSO finns det lika många som inte känner till spelets enorma backstory. Idag tar vi därmed en tillbakablick som en påminnelse.
   (Värt att nämna är också att man kan läsa på mer om spelen på Jorvikipedia!)
 
   Under 2005 fanns det en bokklubb som hette Pollux. Den har bytt namn ett par gånger genom åren och idag heter den Penny & Friends, men då hette den Pollux. Pollux gav inte bara ut hästböcker, utan de lockade även med PC-spel om hästar. Efter spelen Full Fart i Stallet och Full Fart I Stallet 2 (som var oerhört populära i hela min bekanskapskrets då jag var elva år gammal) tillkännagavs att nästa spel skulle bli ett hästspel i fyra delar med inslag av magi på en ö vid namn Jorvik. Det var där allt började, med Starshine Legacy.
   Pollux gav ut paket med böcker och små föremål varje månad, och jag tror det tog ungefär ett år för alla fyra spel att släppas. I Starshine Legacy fick man möta fyra helt vanliga flickor som visar sig ha ön Jorviks framtid i sina händer, och jag tycker nära tolv år senare att de här spelen är bland de bästa hästspelen genom tiderna. De här spelen berättar också om många delar som man kanske inte förstår helt om man bara spelat SSO, så alla hardcorefans borde absolut skaffa sig en uppfattning om vad som händer i SSL.
   Om ni vill se en walkthrough genom spelen, klicka här
 
  Lisa och Starshine i Starshine Legacy: Mysteriet med Ödesryttarna
 
   Pollux hade en systerklubb som hette TL-klubben. Den var mer inriktad till "tjejiga tjejer", alltså med lite mer romans och kändisar vad jag förstått det. Och där, inte väldigt långt efter att SSL släppts, kom en till spelserie som även den utspelade sig på Jorvik. Här fanns dock varken magi eller hästar, utan målet var att bli en duktig sångerska samt dansare på den prestigefyllda skolan Star Academy, som också gav spelen sitt namn. Både platser och karaktärer kändes igen sedan tidigare, men spelen var uppbyggda på ett helt annat sätt.
   Om ni vill se en walkthrough genom spelen, klicka här
 
  Huvudkaraktärerna i Star Academy från det första spelet, Star Academy: Audition!
 
   Pollux var dock inte färdiga än. En dag tillkännagavs det att klubben skulle släppa ytterligare fyra spel, denna gång med namnet Star Stable. Och fyra spel blev det, men namnen Höstryttaren, Vinterryttaren, Vårryttaren och Sommarryttaren. Alla spel lät en utforska olika delar av Jorvik, och karaktärer och platser från de tidigare åtta spelen dök upp här och var genom landskapen formade av de rådande årstiderna.
   Om ni vill se en walkthrough genom spelen:
   Klicka här för Höstryttaren
   Klicka här för Vinterryttaren
   Klicka här för Vårryttaren
   Klicka här för Sommarryttaren
 
  Det fjärde och sista spelet i den originala serien, Star Stable: Sommarryttaren, introducerade både westernsadlar och westernhattar.
 
   Efter dessa tolv spel började det pratas om en onlineversion av Star Stable, och det gick att följa framstegen (eller åtminstone lite av vad som hände då och då) på Starstable.com. Sen, en oktoberdag under 2011, var det dags. Och resten är som bekant historia.
   En av mina första bilder någonsin från Star Stable Online...
 
  ...jämfört med samma Esme och samma Ash ungefär fem år senare. 
 
Ponnyponny!

   Jag älskar Welshponnyerna och tycker de känns så otroligt välgjorda! Hoppas verkligen på fler ponnyraser i framtiden - då de är så söta som den här hästen tycker jag inte det gör så mycket att de är så långsamma.
 
   Esme och Ponyta
En pråååååm

   För ett par veckor sedan gjorde jag uppdragen med familjen Rockwell och då jag stod nere vid bunkern fick jag syn på det här:
 
   En pråm!
 
  Jag tror att pråmen dök upp efter att man hämtat hem Justin från oljeplattformen, och dessutom så ligger oljeplattformen åt precis det hållet fast ännu längre ut. Kanske det är så att pråmen man stal parkerades där ute i havet medan man själv på något magiskt sätt teleporterades till Gyllenåsarnas Dal? (Med en extra, hemlig pråm som fick strandas på stranden)
   Den stora frågan är om den där pråmen ska bo där ute eller om den kommer försvinna snart...
Corinne!

   Corinne var en av mina absoluta favorithästar då hon kom till spelet, men numera har jag ett stort hopp om en uppdaterad Tinker... Man vet ju att SSO förr eller senare lär uppdatera alla hästraser, men man är ju så himla taggad på att få se just sina favoriter i ny version!
 
  Esme och Corinne
En glömd grind

 
 
   Att stå framför en grind med det här stopptecknet framför sig har alltid varit rätt spännande. Grindar finns det gott om och många gånger genom spelet tänker man sig att man ska utforska för att hamna framför en blockad som denna.
   Just det här möter man om man följer en liten stig från Gröndal upp mot gamla Hillcrest. Jag trodde nog att det här skulle öppna tillsammans med Epona, men tji på det ni. Det finns ju fotrfarande två enorma mysterier i Epona, vilket är 1) Vad hände med Evelyn Goldspur och 2) Vad hände med Herman. Tyvärr kan det ju ta ett tag innan vi får en fortsättning på något av mysterierna eftersom man vet att det alltid tar sån sjuk tid för saker att fortsätta (med tanke på hur litet Star Stable fortfarande är som företag är det ju rätt förståeligt, men ändå), men man är ju så himla nyfiken på att få veta mer... Jag undrar om den här stigen leder mot någon slags gruva? Jag hade alltid uppfattningen om att det skulle finnas gruvor att utforska runt gamla Hillcrest, men det kan ju också ha varit hur jag tolkade uppdragen.
 
   Vad tror ni väntar bakom den här grinden?
När tror ni det händer?

   Det var nu lääänge sedan vi sist hörde något om uppdaterade Ödesryttare. Tror ni att det kan vara dags snart? Det smärtar mig lite att spelets viktigaste karaktärer är så bortglömda medan nyare karaktärer är så himla fina - titta bara på Alex här på den vita hästen som hon inte ens når ner till stigbyglarna på, haha...
 
  Esme och Alex från mitt Night Star-konto
Mimaren i Jorvik City

   Jag upptäckte först för ett par veckor sedan att jag helt och hållet glömt bort att prata om den här snubben sedan han kom till spelet i december förra året, haha...
 
  Mimaren vid Aideens Plaza
 
  Jag har rätt många frågor om den här snubben, typ:
 • Om vi har uppdrag med honom, hur kommunicerar vi?
 • Kan han visa upp coola rörelser?
 • Vad gör han där borta?
 • Kan hans smink börja säljas i skönhetsalongerna?
 • Hur länge har han stått still?
 • NÄR FÅR VI UPPDRAG MED HONOM?
   Ja. Det var det.
Påminnelse igen!

   Precis som förra veckan kommer jag inte kunna skriva något om veckans uppdatering förrän tidigast på söndag eftersom jag är på semester. Vi kommer nog alla överleva det ändå ;)
 
  Esme och Athos
Vem är Buck?

   Vem är Buck idag? Jag vet vem han var för typ elva år sedan, men vem är han idag?
 
 
   Eftersom jag har haft datorbesvär har jag inte hunnit med allt mitt rykte med Jamie Olivetree, men jag tycker mig minnas att jag sett någon screenshot på någon som typ lämnar något till Buck... om det är så kan det ju vara så att mitt snack här idag är lite onödigt, men nu blire såhär.
 
   Buck var i SSL Katjas hantlangare och han plågade James konstant. Jag tror inte at många av oss bryr oss särskilt mycket om vad som händer med James ändå, men man gillar ju sällan en mobbare. I SSL var Buck inte bara dum och elak, han hade också tillgång till någon slags magi som han använde för att försöka slå ut Alex. Ni kan se mer av det här:
 
   Sen dök Buck upp igen i Star Stable-spelen, men där var han mest intresserad av sin hockey (typ då man hjälper honom att bygga ett hockeymål nere vid Beauvistas strand) och han är nästan lite trevlig. Han hänger faktiskt i närheten av Jessica i Vinterryttaren, och eftersom jag aldrig gillade Vinterryttaren som yngre hade jag någon teori om att han höll sig i närheten för att snabbt hoppa in i all action om Jessica skulle framkalla Garnok eller något sånt. (Ja, jag var misstrogen mot superskurkar som plötsligt skulle bli ridlärare, sue me)
 
   Men alltså... en av de farligaste skurkarna från SSL står nu bara och stirrar utanför Fort Maria. Står han och hänger vid ett fort för att hans ärkefiende James driver ett annat? Eller vad gör han där? Håller han sig på hög höjd för att spionera och skicka ord tillbaka till Katja? Eller har han någon slags minnesförlust och är typ normal?
   Jag stör mig på att han bara är där, haha. Det är väl lite som Derek, som var en viktig karaktär i SSL men som nu är fast som postnisse (och en väldigt dålig en dessutom) i Silvergladebyn. Jag vill veta mer om Bucks motiv i SSO!
Hur har det gått för er?

   Jag fick tag i Spirit rätt tidigt, men man ser att det finns många där ute som fortfarande jagar runt efter honom.
 
   Hur har er jakt gått? Har ni köpt honom, ska ni köpa honom?
 
  Ett av uppdragen med Spirit - notera Esme på Porthos bredvid Spirit i bakgrunden!
Jag är Esmeralda "Esme" Silverforce, 23 år och SSO-spelare sedan Oktober 2011. Jag vandrar runt på olika servrar på jakt efter laggfri spelupplevelse och är klubbledare i den inaktiva klubben Night Guards på Air Star.

Jag finns också som Penelope "Penny" Kinglee, som också vandrar på olika servrar. Alla Pennys äventyr kan ni följa på min YouTube-kanal!

Förutom denna hästspelsblogg driver jag även Jorvikipedia, Star Stables inofficiella Wikisida som är en av Sveriges största Wikis. Jag har också den största spelarägda SSO-Instan med över 40k följare, samt producerar en serie med Tutorial-videor för Star Stables officiella YouTube-kanal. Jag är även en officiell Ambassadör för Star Stable Online. Du kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Jag skriver om spelet Star Stable Online, producerat av Star Stable Entertainment AB. Bloggen drivs helt privat och skrivs inte i samarbete med något företag om inte annat anges i inläggen. Jag äger inte bilder/text från Star Stable Onlines officiella hemsida eller något av spelets sociala medier. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.