Chrome Pointer

Det här med huvudstoryn...

   Jo, jag har ju sagt att jag skulle prata om den och det ska jag också. Men inte särskilt ingående. Tänk på att det här finns spoilers, men ni får faktiskt inget spoilerskylt eftersom det nu var ett par veckor sedan uppdragen kom ut.
 
   Jag hade verkligen inget emot storyn i sig. Jag tyckte storyn i sig var riktigt bra och är väldigt glad över vart den tog oss - men själva spelandet var en annan grej. SSO har utvecklats med stormsteg under det senaste året och jag var faktiskt uppriktigt besviken över att gå från episka uppdrag som de med Nightdust och familjen Rockwell till spelets allra viktigaste uppdrag där totalt uppenbara buggar dök upp lagom till uppdateringens absolut viktigaste händelse. Liksom precis då man ska ut och flyga försvinner hästens träns, grodan jag hade i min sadelväska fick en helt annan textur, dialogikonen som ens häst har makes no sense whatsoever (det har tidigare använts en ikon som är mycket mer generisk så man inte antar att ens häst har en specifik färg, varför användes inte den?), kameran under flygturen var hackig och ojämn... Och jag förstår att det här med regn är en svår grej i spel och jag kan förstå att regnet går igenom byggnader så det ser ut som att det regnar in - men i så fall borde regn inte användas. Det kändes väldigt kontigt att stå inne i oljeriggen, som vid samtalet med Mr Sands, och fortfarande se ösregn inne i byggnaden.
 
   Sånt här vill man faktiskt inte se under ett av de hittills viktigaste momenten i spelets historia. Vem är den där bruna hästen? Inte är det min häst i vilket fall! Dessutom försvann mitt träns...
 
   Det kändes som att spelet tog flera steg bakåt med de här uppdragen och det kändes riktigt tråkigt. Jag hade faktiskt förväntat mig mer, särskilt efter en sådan lång väntan. Det fanns delar som var väldigt bra, men jag hoppas verkligen att nästa del håller högre kvalité spelmässigt.


Saga Highwill

Under huvuduppdragen upptäckte jag små buggar jag med, som tillexempel att tränset gick bort eller att min häst hackade med grafiken under scenen hästen flyger.
Riktigt tråkigt att det ska behöva bli såhär..
Men du, något helt annat här haha! Vilket typsnitt/font använder du i din logga där det står "monokerus"?

Svar: Trajan Pro!
Esmeralda Silverforce

Marperette

Dessutom var där stavfel i dialogen (sätt istället för sett, fär istället för får), vingarna var felvridna etc. Lite lätt besviken på uppdragens utseende med andra ord, men själva historien var bra

Alva Masterball

Jag undrar vilken server du spelar på med Esme? För här på bloggen står det Air Star men på din instgram står det Icy Volcano.

Svar: Vad jag ser har jag här bara skrivit att jag är klubbledare i en klubb som är på Air Star, men jag har försökt sudda ut vilken server jag just nu spelar på för att jag ska kunna byta fritt.
Esmeralda Silverforce

Anne%20Silverfeather

Jag märkte inte av buggarna som du nämnde, men däremot så tog det flera försök att klara att kasta sömnbomber på Dark Core eftersom jag bara kunde klicka på dem precis när de var framme vid mig eller inte alls vilket förstörde känslan. Jag tycker att de kunde ha gjort ett mycket bättre jobb då detta kändes mer som något man slängt ihop i sista minuten. De har gjort bättre uppdrag förut. Men de är ju också människor och kan inte alltid göra allt helt perfekt, vi får ge dem en chans till ^^

Anne Silverfeather

Anne Silverfeather skulle det stå haha, vet inte vad som hände där :P

Linnea

Ganska orelaterat, men har du märkt att May i Moorland har bytt namn till Maya.. varför då

Svar: Jo, det har jag märkt!
Esmeralda Silverforce

elinbohman.blogg.se

Håller med! Vingarna var också fruktansvärt fula tycker jag, med tanke på att vi väntat i nästan två år tycker jag att vi i alla fall kunnat få något annat är tunna 2D-vingar.

Sigrid Bunnyroad

Hej! Jag har en fråga som inte rör huvudstoryn.
Jag har märkt att flera olika youtubers och spelare på de svenska serverna ha konton på amerikanska serverar och andra serverar.
Jag undrar bara hur man gör det om man har en svensk dator? Har googlat men hittar inte hur man gör.

Tacksam för svar:)

Svar: Det rekommenderas inte att försöka skaffa sig konton på utländska spelservrar av flera olika anledningar. Jag har själv ett amerikanskt konto för att kunna vara med/hjälpa till på olika håll, som då jag var med i en livestream med Stacy Place samt ett par Game Masters, så jag fick hjälp av Star Stable för att lösa det.
Esmeralda Silverforce

Amanda Rainwood

Är otroligt besviken på uppdragsdialogerna överlag. Så mycket grammatiska fel och typos så det är synd om det, tyvärr. Drar ner spelkänslan otroligt mycket. Och vad sjutton var det med Alex nere vid Marleys paddock? "Ja, jo, just det. Rädda Justin från att gå ett tragiskt öde till mötes. Det hade jag glömt. Jag ska bara avsluta min mammas ridlektion." Uhm.. Right. Sen var Justins överdrivna tjoande när karaktären fångade upp honom inte direkt originellt.. nä, den här delen av storyn föll inte mig i smaken.

Rebecca och Daisy

Den bruna ikonen som kommer upp för din häst då den talar har ju används sedan tidernas början så man har liksom blivit van vid den, så mig störde den inte. Men dedär med att de fortfarande droppade regndroppar när man talade med Mr sands var nog ett litet minus...

Leia Longlund

Kändes som att de spenderade mycket mer tid på uppdragen då man stjäl färjan än uppdragen på oljeplattformen. Det kändes väldigt ihopslängt med stavfel, platta vingar (var in general ganska missnöjd med mängden utdaterad grafik) och en hel del glitchar.
Jämför detta med Nightdust uppdragen så undrar man ju lite hur länge de arbetade på detta jämte de uppdragen.
Hoppas att det blir bättre nästa gång!

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.